Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

O, nie wiedzialem ze jest jakas reedycja Breakout'u tej wspaniałej płyty - znaleźć i kupic oryginal w stanie ex/mint to chyba malo realne (wiem bo sporo szukałem)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mnie się udało trafić na wydanie w stanie NM, zarówno płyty jak i okładki. Wersja stereo, bo była jeszcze mono. Ale to cudnie gra :)

Ukryta Zawartość

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

Adam a jak myślisz?SBB jest dostępne od blisko dwóch tygodni,ja porównałem a ponieważ miałem możliwość zwrotu to z niej skorzystałem. Masz swoje uszy to z nich korzystaj :)

Oj sorry, zasugerowałem się postem wyżej, myślałem że o Twin Peaks piszesz ;)))

Mnie się udało trafić na wydanie w stanie NM, zarówno płyty jak i okładki. Wersja stereo, bo była jeszcze mono. Ale to cudnie gra :)

Też mam kilka tłoczeń z epoki, nawet w niezłych stanach. Ale mintu nigdy nie udało mi się nigdzie znaleźć - zresztą pomijam ile musiałby kosztować u świadomego sprzedającego. Bez sensu. Słuchałem ostatnio reedycji Niemena (np Bema pamięci...) i brzmią jak dla mnie super, po prostu dobrze, więc mam nadzieję że Breakout na solidnym winylu w reedycji zabrzmi nie gorzej niż lekko zjechane płyty sprzed 30-40 lat ;)

Edytowane przez adamgdansk

A Pearl Jam już ktoś kupił ??? Jeżeli tak to proszę kilka słów, chociaż i tak kupię :-)))

Kupiłem, słucham, podoba mi się :)

Nie mam pierwszych wydań na winylu więc nie porównam ale słucha się bardzo przyjemnie. Obie płyty należą do moich ulubionych w dyskografii PJ i bardzo mi ich brakowało w dużym formacie. Cieszą ucho i oko. No Code warto kupić dla samej poligrafii, postarali się z odtworzeniem oryginału. Mój egzemplarz ma co prawda lekką falę ale bez wpływu na dźwięk i postanowiłem nie oddawać bo z tego co czytałem to duża loteria w przypadku tej płyty i można trafić gorzej. Yield prosta i cicha. Obie płyty brzmią w moim systemie lepiej niż CD.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

No Code i Yield to nie są moje ulubione płyty PJ bo poszli w stronę Neil'a Young'a takiejgo mniej technicznego grania bardziej 3 akordy darcie mordy no i zabrakło już Dave'a Abbruzzese za garami a jego gra to była połowa roboty w tej kapeli w/g mnie ale z kolei trasa No Code zaczepiła o Polskę i jako nastolatek musiałem wybłagać wyjazd na koncert do Warszawy na Torwar 1 listopada - durne argumenty mojej matki że to pewnie jakaś satanistyczna kapela jak gra w święto zmarłych ;-) puściłem jej Black z Ten i powiedziałem że to na ich koncert jadę a potem Roots Bloody Roots Sepultury żeby wiedziała jak brzmi "satanistyczna" kapela na której koncert nie jadę :-))))) z sentymentu kupię i może odkryję te albumy na nowo?

Do wyrwania za 100 z wąsem czy jest gdzieś taniej?

Yield za 78 zeta

Ukryta Zawartość

No Code 115 przed te dodatki ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

No Code 115 przed te dodatki ;-)

Ale za to jak wygląda ;)

image.jpg

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Ale za to jak wygląda ;)

image.jpg

Dla samej jakości graficznej tego wydania warto, wiem :-D mam te płyty zakolejkowane ale jeszcze Down on the upside i Louder than love Soundgarden wyszły i masa innych ;-)

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Down on the upside i Louder than love Soundgarden

Właśnie do mnie jadą ;)

Mnie się udało trafić na wydanie w stanie NM, zarówno płyty jak i okładki.

Ja kupiłem 70a ("puszkę" ) w idealnym stanie...tyko to było w 1987 roku ;-)

Właśnie do mnie jadą ;)

Ogień! Frederic-Metal-Smiey-GIF.gif

Jak dolecą daj znać jak to gra. Kupiłem Down na cd AAD i jest całkiem ok więc zastanawiam się czy wydawać kapuchę.

No i właśnie dostałem informację że muszę chwilę poczekać :-((((

Na razie dojedzie tylko Superunknown i Telephantasm

Ale jak dostanę, to na pewno dam znać

tezet - jaki to model Thorensa?

To chyba TD550

tak, to 550.

przepraszam, rzadko odwiedzam forum z braku czasu i niebezpieczeństwa, że zawsze gdy zajrzę to kończy się chęcią kupna kolejnej płyty ;)

Panowie,czy za te piniędze brać i będzie radocha,z góry dzięki.https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00KBNRXXS/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Ogień! Frederic-Metal-Smiey-GIF.gif

Jak dolecą daj znać jak to gra. Kupiłem Down na cd AAD i jest całkiem ok więc zastanawiam się czy wydawać kapuchę.

Właśnie dojechały do mnie Down on the upside i Louder than love, a w środku informacja, że Superunknown doślą później. Jak ja lubię takie pomyłki :-))))))

Właśnie dojechały do mnie Down on the upside i Louder than love, a w środku informacja, że Superunknown doślą później. Jak ja lubię takie pomyłki :-))))))

Oho :-) Daj znać po odsłuchu czy warto ;-) Jakby Ci się chciało to możesz zdjęciówki sieknąć, bo chyba nie ma jeszcze w internetach.

Jakby Ci się chciało to możesz zdjęciówki sieknąć

Jeszcze dziewice

...na szybko , fotki komórką...

Ukryta Zawartość

post-40951-0-78481500-1473841829_thumb.jpg

post-40951-0-22916400-1473841897_thumb.jpg

post-40951-0-54743200-1473841877_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mrb

Louder to zwykła koperta nie gatefold? Down powinno być w gatefold i z zadrukowanymi kopertami, chyba że nie poszli w kopie pierwszego bicia.

Nikt chyba nie wspomniał, że "Twin Peaks" wyszedł po cichutku, jakoś tak wtem i znienacka. Nie spodziewałem się tylko, że w takiej wytwórni/wydawnictwie, które specjalizuje się w soundtrackach do jakichś dziwnych horrorów klasy C. Oczywiście pierwsza pula rozeszła się błyskawicznie (zdążyłem się załapać - czekam!), teraz można zamówić tylko w pre-orderze z dostawą jakoś pod koniec października. Tak czy inaczej, samo wydanie zapowiada się niczego sobie.

Ukryta Zawartość

Wczoraj doszła do mnie moja kopia. Generalnie bardzo porządne wydawnictwo i jest tam też napisane że mają wydać też soundtrack do "TP: Fire Walk With Me" (?).

Płyta równa, płaska, barwiona na brązowo-kawowo-plamisto. Wolałem czarny oryginał.

Dźwiekowo - jest OK, w niektórych miejscach zdaje mi się że słychać ciut inaczej niż na oryginale (instrumenty, dźwieki - mocniej, słabiej), ale może to tylko sugestia. Tylko że mocno mi pstrykała na pierwszych 1-2 utworach, nie mam teraz myjki ;(

Ukryta Zawartość

Wczoraj doszła do mnie moja kopia. Generalnie bardzo porządne wydawnictwo i jest tam też napisane że mają wydać też soundtrack do "TP: Fire Walk With Me" (?).

jakos w grudniu

Chciałbym kupić "Grace for drowning" Wilsona i widzę, że są dostępne 2 wersje mocno różniące się ceną.

Szykowałem się na to wydanie z 2011:

Ukryta Zawartość

Ale jest jeszcze połowę tańsze z 2016:

Ukryta Zawartość

Czy ktoś zna to wydanie? Czy to też K-Scope czy jakieś nieoficjalne? Nie widzę go na discogs.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu masz z 2011 KScope

Ukryta Zawartość

za 80zł z darmową wysyłką

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Waluch

audiokarma.org

Dzięki bardzo.

Jak nie masz to bierz od razu rzutem na taśmę Insurgentes :-) niszczy! 1326.gif

tu masz z 2011 KScope

Ukryta Zawartość

za 80zł z darmową wysyłką

Fajny sklep! :-) ta darmowa wysyłka jest bardzo ok ale ceny samych płyt też niespotykane, np. taki Vs. Pearl Jam za 59,97 pln? :-) Nieźle.

Ukryta Zawartość

Jak nie masz to bierz od razu rzutem na taśmę Insurgentes :-) niszczy! 1326.gif

Ok, słucham :) choć w koszyku już robi się tłoczno, "The Raven That Refused To..." i czarny Lunatic Soul bo nie mam na winylu a bardzo lubię. Sklep faktycznie zacny. Jak jeszcze znajdę Signity za 80zł to będę wniebowzięty ;)

Wow, jeszcze "Big Fun" M.Davis'a za 95zł. Słuchał już ktoś tej reedycji MOV?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tezet

• Pokaż nowe odpowiedzi