Skocz do zawartości
IGNORED

Teorie spiskowe.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Jest teoria, że Tupolewa strąciło UFO.

jest arabskie powiedzenie, że co się zdarzyło raz, może się powtórzyć ale co się zdarzyło dwa razy, na pewno zdarzy się po raz trzeci

szkoda, że mamy tylko dwa Tupolewy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ja tam uważam, ze nie ma rzeczy niemożliwych, że wszechświat istnieje od zawsze a co zatym idzie wszystko już było, ale kto wie..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

- Dla ludzi sceptycznie nastawionych do UFO najtrudniejsze do przełknięcia są potwierdzające ten fenomen wypowiedzi wojskowych. Trudno bowiem tego typu osoby podejrzewać o konfabulacje i brak kompetencji w ocenie zjawisk naturalnych i astronomicznych związanych z pełnioną przez nich służbą. Jeżeli o UFO mówi wojskowy, to już na pewno jest coś na rzeczy.

Jednym z polskich oficerów, którzy zdecydowali się mówić głośno o UFO – ale i tak dopiero na emeryturze i po upadku – był wspomniany gen. Czernow, który w 1999 na kongresie we Wrocławiu opisał swoje spotkania i doświadczenia z NOL (Nietypowe Obiekty Latające, polski odpowiednik nazewniczy UFO)

W latach 80-tych funkcjonowała nawet w naszym wojsku specjalna tajna instrukcja na wypadek spotkania UFO. Jej oficjalna nazwa brzmiała: „Zasady działania organów kierowania lotami, stanowiskami dowodzenia i ruchu lotniczego oraz postępowania personelu latającego w przypadku wykrycia nietypowych obiektów latających”.

Oto jej fragmenty:

Ustala się niniejsze zasady postępowania organów dowodzenia i kierowania lotami oraz załóg statków powietrznych, które podczas wykonywania zadań w powietrzu wykryły NOL. (...) Udział w akcji obserwowania i śledzenia NOL jest wykonywaniem zadania bojowego. (...) Podczas realizacji zadań związanych ze śledzeniem NOL należy zachować szczególne środki bezpieczeństwa.(...). Złożyć meldunek dowódcy pułku, który melduje o wystąpieniu zjawiska swoim przełożonym.(...) Zabronić prowadzenia zbędnych rozmów radiowych i telefonicznych

Nadal bajki i brednie?

Skopiujcie to i szerzcie bo może zniknę na jakiś czas:/

Robert kochany idio... społeczeństwo jest podzielona na różnych ludzi i tak ma być- takie jest prawo Boskie i nie jesteś godzien żeby to oceniać.

Dzięki jaro trafiłem na stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Facet dobrze pisze. Zobaczyłem całość- Istnieją jacyś ONI którzy chcą nas ograniczyć i kontrolować i coś się wydarzy w 2012r. Ale zróbmy dwa kroki dalej i odpowiedzmy sobie na pytanie: co z tego wynika i do czego to prowadzi i o co im chodzi. Za komuny nas szpiegowano nas teraz dajemy się sami szpiegować, walka z wiarą-teraz też, rozpijanie za komuny-teraz ogłupianie i manipulacja. Dam wam od razu odpowiedź bo trochę więcej widzę i mam inny tok myślenia: Mózg człowieka modlącego się, pełnego wiary, żyjącego "tu i teraz" jak i całej natury nie jest podatny na COŚ(nie ma znaczenia co). PRAWDOPODOBNIE ogłupieni ludzie umrą niedługo albo sami się pozabijamy. Nadzieja w rewolucji duchowej i odmianie. Sąd ostateczny?

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

Niezły z Ciebie świr silverku, jeśli nie jesteś pensjonariuszem z Tworek tudzież innego Kobierzyna to pewnie zaszczyt Cię nie minie:)

Pozdro

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Skopiujcie to i szerzcie bo może zniknę na jakiś czas:/

Robert kochany idio... społeczeństwo jest podzielona na różnych ludzi i tak ma być- takie jest prawo Boskie i nie jesteś godzien żeby to oceniać.

Dobre....!

Chłop ma rację. Módlcie się.

Każdy z nas, wszyscy znajdujemy się dokładnie w miejscu, które idealnie nam odpowiada, przez cały czas. I nie potrzeba nam niczego ponad to, co jest naszym udziałem w tej chwili.

Discomaniak żebyś ty się nie obudził z rękami w nocniku jak obcy kapitał podniesie ceny, nie będzie wolności słowa, a szpitale za darmo cię nie wyleczą- już właściwie tak jest. USA/UE to ukryci faszyści.

piszesz troche jak nawiedzony ale z tym zdaniem sie zgodze...

chwilowy brak działalności w audio.

Każdy z nas, wszyscy znajdujemy się dokładnie w miejscu, które idealnie nam odpowiada, przez cały czas. I nie potrzeba nam niczego ponad to, co jest naszym udziałem w tej chwili.

Fox.

Co Ty bredzisz?...

To nie w tym wątku ;)

>Grzegorz 7

Mnie też zainplantowali, chiba przez internet..no bo jak?

Kazy z nas żyje we własnym świecie równoległym, czasami te światy się przeplatają tak jak trajektorie elektronów według Feynmana.

Zło jest raczej skazane na porażkę i to jest DOBRA NOWINA. A teraz to mnie nurtuje- czy ten świat jest prawdziwy i co się stanie po 2012 z tymi co przeżyją. Zauroczony waszym biciem piany

czekam na to co mi się urodzi w głowie.

tłusty czwartek

Niestety jestem ograniczony racjonalnym mózgiem. Tematy coraz ciekawsze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

Warto kopiować/szerzyć. Teraz to już dopiero wymyśliłem :D Jazda filozoficzno-duchowa normalnie: Ludzie władzy Odpalą zderzacz hadronów w 2012 po to żeby zatrzymać czas czy przenieść nas do innego wymiaru- a właściwie po to żeby utrzymać się przy władzy. Walka dobra ze złem się przedłuży. Naszym zadaniem jest odmiana duchowa i tylko tyle.

Nostradamus:

W dolinie Wisły podwoje zapanuje,

Dwóch z wiarą niepokój zasieje,

Mówca z Bastranu językiem węża,

Ziemię od obcych ochroni.

Powiem wam jedno jak pojawi się ktoś z kaszub udającego Adolfa H. to wasz wybawca. Wątek można zamknąć. Amen.

tłusty czwartek

>Grzegorz 7

Mnie też zainplantowali, chiba przez internet..no bo jak?

Kazy z nas żyje we własnym świecie równoległym, czasami te światy się przeplatają tak jak trajektorie elektronów według Feynmana.

Trzeba dodać, że czasami te światy równoległe przeplatają się…

Jak do tego dodamy teorię o bliźniaczych fotonach*, to okaże się, że Silver wie o czym mówi…

Tylko dlaczego chce zamknięcia wątku?!

Czyżby wiedział, że go rozgryziemy?

Sam knuje spisek!

* Przepraszam to już nie teoria, to fakt!

W naszych słabościach nasza siła- podejrzliwość, nieufność, ciemny lud który nie wierzy w real promowany przez TV. Jest jedno Uniwersum które nie potrzebuje nazwy a cała reszta to MATRIX.

mOzecie być kierowani przez plasticowych ludzi-przewodników w domu wariatow, albo zaufac intuicji, uczuciom, słabym, chorym. Możecie tkwić w maraźmie albo się obudzić

Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy;

Młodości! dodaj mi skrzydła!

Niech nad martwym wzlecę światem

W rajską dziedzinę ułudy:

Kędy zapał tworzy cudy,

Nowości potrząsa kwiatem

I obleka w nadziei złote malowidła.

Niechaj, kogo wiek zamroczy,

Chyląc ku ziemi poradlone czoło,

Takie widzi świata koło,

Jakie tępymi zakreśla oczy.

Młodości! ty nad poziomy

Wylatuj, a okiem słońca

Ludzkości całe ogromy

Przeniknij z końca do końca.

Patrz na dół - kędy wieczna mgła zaciemia

Obszar gnuśności zalany odmętem;

To ziemia!

Patrz. jak nad jej wody trupie

Wzbił się jakiś płaz w skorupie.

Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem;

Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,

To się wzbija, to w głąb wali;

Nie lgnie do niego fala, ani on do fali;

A wtem jak bańka prysnął o szmat głazu.

Nikt nie znał jego życia, nie zna jego zguby:

To samoluby!

Młodości! tobie nektar żywota

Natenczas słodki, gdy z innymi dzielę:

Serca niebieskie poi wesele,

Kiedy je razem nić powiąże złota.

Razem, młodzi przyjaciele!...

W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele;

Jednością silni, rozumni szałem,

I ten szczęśliwy, kto padł wśród zawodu,

Jeżeli poległym ciałem

Dał innym szczebel do sławy grodu.

Choć droga stroma i śliska,

Gwałt i słabość bronią wchodu:

Gwałt niech się gwałtem odciska,

A ze słabością łamać uczmy się za młodu!

tłusty czwartek

Wszystko, co dostrzegasz, stanowi odbicie ciebie. A jeśli zwierciadła życia pokazują zniekształcony obraz, to wynik twoich własnych wypaczonych myśli na swój temat

*

W gruncie rzeczy wcale nie wytwarzasz rezultatów, tylko uświadamiasz sobie, że one już istnieją. Wszystko już zostało stworzone, a ty doświadczasz wyniku, jaki zdołasz wybrać, w zależności od Twojego pojmowania i postrzegania.

Credo, quia absurdum..

Dobra panowie wróćmy na ziemie i do tzw. rzeczywistość. Piszcie swoje poglądy i teorie może coś nam się urodzi. TVN dzisiaj o autonomii śląska gadał, niedawno proponowali niemieckie nazwy dla polskich miast. Widzicie jak was ogłupiają? Europa to niby całość a tak naprawdę rozpie... Polskę. Ci idioci nie widzą prawdziwego zagrożenia- z przepowiedni islam ma najechać na Europę. Co o tym sądzicie?

tłusty czwartek

Dobra panowie wróćmy na ziemie i do tzw. rzeczywistość. Piszcie swoje poglądy i teorie może coś nam się urodzi. TVN dzisiaj o autonomii śląska gadał, niedawno proponowali niemieckie nazwy dla polskich miast. Widzicie jak was ogłupiają? Europa to niby całość a tak naprawdę rozpie... Polskę. Ci idioci nie widzą prawdziwego zagrożenia- z przepowiedni islam ma najechać na Europę. Co o tym sądzicie?

Czy Kolega nie widzi kompletnego braku logiki w swoich wpisach? To wygląda jak gonitwa myśli nastolatka.

Nie TVN gadał tylko jakiś działacz Autonomii Śląska. Telewizja informacyjna jest od informowania więc informuje co się dzieje.

O tym, co dzieje się w Europie to widzę Kolega zielonego pojęcia nie ma. Z Bieszczad czy co?

Jestem Europejczykiem.

uwielbiam Bieszczady

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tam byłem w Piwnicznej Zdrój w lipcu ten spokój, ta natura, powietrze... Wróciłem nad morze i to nawet nie 30% tego powietrza.

Dajcie mi kochane owieczki jakieś teorie spiskowe może zobaczę MATRIX w całości.

tłusty czwartek

Robi się coraz ciekawiej. Tych masonów chyba trzeba wyrż...

Ukryta Zawartość

Docelowo - prawdopodobnie już w 2013 roku - dzięki dowodowi będzie można odczytać historię choroby jego właściciela, grupę krwi, zażywane leki. Dla mieszkańców regionu śląskiego taki system to nie nowość, bo u nas elektroniczne karty ubezpieczenia zdrowotnego działają już od 2001 roku. System obejmuje 5 mln osób. Karty pozwalają przede wszystkim na lepszy monitoring i kontrolę udzielanych świadczeń przez lekarzy i placówki medyczne. Szybciej wyłapywane są wszelkiego rodzaju nieprawidłowości - lekarz nie może przepisać leków lub odnotować odbycia wizyty przez pacjenta, jeżeli wcześniej ten ostatni nie potwierdzi tego za pomocą karty.

taki był lament jak wygrał PIS że Polska taka "zacofana". Dzięki "zacofanemu" rolnictwu jeszcze jedzenie smakuje i na razie nie jest zatrute.

Ukryta Zawartość

tłusty czwartek

Debata ze swoim racjonalnym mózgiem:

-powiedz mi co mam robić,jaki jest świat, daj wskazówki

_zatrzymaj się i obserwuj walkę dobra ze złem nawiąż kontakt z matką naturą

-ale ja chce działać

_działanie bez świadomości to jak kierowanie ruchem w domu wariatów

-po czyjej stronie się opowiedzieć?

_pozwól wariatom rządzić, nie bierz udziału w spekulacjach giełdowych na jesień warto robić zapasy żywności

-co to za życie bez odpowiedzi?

_odpowiedzi to złudne wyobrażenia które uspokajają nerwy wywołane innymi wyobrażeniami, stań z boku i zobacz to wariactwo

tłusty czwartek

Mem jest zawartą w umyśle jednostką informacji, która wpływając na przebieg określonych wydarzeń, przyczynia się do powstawania swoich kopii w innych umysłach. [...]

Wszystkie określenia, jakie mamy dla rzeczy, nie są Prawdą, a tylko memami.

Bolączki społeczne, które tak uparcie trapią ludzką kulturę, wcale nie zbierają się do odejścia – przeciwnie, chociaż niepożądane, nadal się szerzą po całym świecie.

Memetyka upatruje przyczynę tych problemów w wirusach umysłu, dając nam, chyba po raz pierwszy w historii, potężne narzędzie ich zwalczania.

Chociaż memy, jak widać, mogą rozprzestrzeniać się prostymi drogami, to jednak często szerzą się dzięki zawiłym, niemal przypadkowym łańcuchom przyczyn i skutków. Z tego chaosu czasem wyłania się stabilna sieć przyczynowo-skutkowa: rodzi się coś, co zaraża ludzi memami prowadzącymi do takiego zachowania, wskutek którego to coś powtarza się i rozprzestrzenia. To coś jest wirusem umysłu.

W hitlerowskich Niemczech narodowo-socjalistyczne przekonania’ szybko zyskały popularność. Stało się tak, ponieważ uwolniony został wirus umysłu, który skutecznie zarażał społeczeństwo nazistowskimi memami.

Wirus umysłu jest to element świata zewnętrznego zarażający ludzi takimi memami, które wywołują w ich zachowaniu zmiany prowadzące do utrwalenia i rozpowszechnienia wirusa.

Najbardziej interesujące w memach jest nie to, czy są prawdziwe czy fałszywe, ale to, że z nich właśnie składa się umysł.

Memetyka umożliwia zrozumienie bardzo interesującego aspektu świata: co powoduje, że myślimy i zachowujemy się tak, a nie inaczej.

Programy

Czynności, które nie są instynktowne, wynikają z programów. Każdy z nas został zaprogramowany przez jakieś memy.

Jeśli, dajmy na to, poszedłeś na studia, prawdopodobnie chciałeś zdobyć wykształcenie, to znaczy pragnąłeś zaprogramować się zbiorem memów, który zapewniłby Ci powodzenie w życiu.

Większość programujących nas memów nie pyta o zgodę na wejście do umysłów; po prostu zarażają i kierują naszym życiem. Oto niektóre z tych programów:

- wychowanie w duchu religijnym bądź ateistycznym;

- narzucone przez rodziców wzorce funkcjonowania w związkach z innymi;

- oglądane programy i reklamy telewizyjne.

Świat jest pełen najrozmaitszych rzeczy. Wszystko, co o tych rzeczach mówimy, jest tylko pojęciem – zbiorem memów – stworzonym przez ludzi. Pojęcia składają się z memów.

Na przykład Stany Zjednoczone są tym, czym są, ponieważ wymyśliliśmy pięćdziesiąt memów, za ich pomocą przywłaszczając sobie to terytorium. Tego, co nazywamy Alabamą, w rzeczywistości wcale nie ma; mówimy, że ten stan istnieje, ponieważ zostaliśmy zaprogramowani jego memem. Gdyby nie mem, byłaby to dla nas zwykła ziemia.

Cała planeta też jest tylko wymyśloną przez ludzi kategorią – memem, który ułatwia ustalenie granic naszego miejsca we Wszechświecie, a przez to odróżnienie go od całej reszty. Tymczasem Wszechświat nie dba wcale o nasze

kategorie.

Mógłbyś zaprotestować: „Ale przecież granice naprawdę istnieją!

W końcu ziemia styka się w pewnym miejscu z powietrzem, a atmosfera przechodzi w przestrzeń kosmiczną”. Tak sądzisz? Ziemia, atmosfera, przestrzeń – to tylko memy. Jeśli uważasz, że ziemia jest naprawdę ziemią, a nie

stworzonym dla wygody memem, jesteś już w tej ziemi pogrzebany. Kiedy zrozumiesz, że to mem, a nie Prawda, otworzysz drogę innym memom opisującym to samo: elementom, kryształom, cząstkom subatomowym. Pamiętaj, że ziemia oglądana pod mikroskopem elektronowym jest właściwie pusta w środku.

A co powiesz na to: Ty sam jesteś jedynie stworzoną dla wygody kategorią – memem ułatwiającym opis części Wszechświata, odczuwających ból przy uderzeniu młotkiem. Wszechświat nie odróżnia Ciebie od innych ludzi,

żyraf, układów słonecznych ani galaktyk. To wszystko są wymyślone przez ludzi kategorie – memy.

I jeszcze jedno: wszystko, co właśnie powiedziałem – o różnicy między obiektywną rzeczywistością a pojęciami – jest jeszcze jednym pojęciem, memem.

Wszechświat nie zna pojęć. Dokonałem tego rozróżnienia, aby ułatwić sobie omówienie podstaw memetyki.

Kategorie to memy, którymi kroimy świat na kawałki, klasyfikując i nazywając rzeczy.

Narzucenie Ci pewnych kategorii leży w interesie speców od reklamy, polityków i pozostałych spragnionych Twoich pieniędzy lub wsparcia.

Fragmenty pochodzą z : R. Brodie, „Wirus umysłu”

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.