Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Te monitorki są wykonane według tego projektu : http://frequence-shop.dk/produkter/25-byggesaet-stander/769----fx-m7-wa/

50Hz nie jest dla nich zbytnim problemem.

Bas i średnica są z nich naprawdę niezłe, jedynie wysokie mogłyby byc bardziej hiendowe. ;)

Ale komplet głośników do tych monitorków to koszt nieco powyżej 1000 zł. O tym należy pamietać.

Te monitorki są wykonane według tego projektu : http://frequence-shop.dk/produkter/25-byggesaet-stander/769----fx-m7-wa/

50Hz nie jest dla nich zbytnim problemem.

Bas i średnica są z nich naprawdę niezłe, jedynie wysokie mogłyby byc bardziej hiendowe. ;)

Ale komplet głośników do tych monitorków to koszt nieco powyżej 1000 zł. O tym należy pamietać.

No proszę:) Toż to prawie cenowy hi-end, jak na monitory:)

Ciekawe, z jakim spadkiem osiągają 30, 40 czy 50 Hz?

Nie mniej - te nie bucały, a większe pudła już co nieco...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

No proszę:) Toż to prawie cenowy hi-end, jak na monitory:)

Ciekawe, z jakim spadkiem osiągają 30, 40 czy 50 Hz?

Nie mniej - te nie bucały, a większe pudła już co nieco...

Te kolumnienki sobie zrobiłem, bo miałem ochętę coś podstrugać w drewnie własnoręcznie. ;)

Bas refleks strojony jest na ok. 45 Hz. Czyli standardowo, jak dla monitorów.

Co by nie było, to na tych przetwornikach Audio Physic robi też swoje kolumny.

Ale, bez przesady, te monitorki nie można porównywać z tamtymi podłogówkami twonka. Inna liga. Tu same przetworniki to chyba dobrze ponad 5 kzł, i to słychać.

Clockworki są według mnie, naprawdę hindowymi kolumnami a słuchaliśmy ich już wielokrotnie z róznym sprzętem. Grają piękną muzykę, bez żadnego wysiłku.

Przełączenie z monitorków na nie od razu pokazało róznicę na plus.

Ale same kolumny też nie grają. A w piątek nie mogły pokazać klasy...

>>jar1

Zazdrośniki! hehhehhe A kysz :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ładność brzmienia mcintosha-piękne stwierdzenie,ale masz wciąż jakieś watpliwości co do tego?.........bo ja nie mam od dawna,

Mam i to poważne zastrzeżenia do McIntoshowego grania bo zazwyczaj jest: mięko , słodko i pasztetowo albo jazgotliwie bez

krzty lampowego grania na dobrym poziomie.

Mam i to poważne zastrzeżenia do McIntoshowego grania bo zazwyczaj jest: mięko , słodko i pasztetowo albo jazgotliwie bez

krzty lampowego grania na dobrym poziomie.

Jurgen

Zdradż tą tajemnicę,gdzie tak grało..........bo szczególnie interesuje mnie zwrot-pasztetowo i mam problem gdzie lepiej pasztetowo czy kaszaniarsko

Napisz dokladnie jakiego zestawienia słuchałeś-tzn. lampowego,tranzystorowego,czy lampowo-tranzystorowego.

.bo szczególnie interesuje mnie zwrot-pasztetowo i mam problem gdzie lepiej pasztetowo

Stary Audiofilu, pasztetowo czy kaszaniarsko to jeden poziom. A gdzie ? na AS i w wielu innych miejscach gdzie tylko McIntosh

się pojawił.

bardzo ciekawe spostrzeżenia w temacie maka....niestety to jakieś brednie "zazwyczaj jest: mięko , słodko i pasztetowo albo jazgotliwie"

Musisz w to uwierzyć..............bo heretycy tak odbierają granie mcintosha............tzn. mientko,słotko i pasztetowo.

bardzo ciekawe spostrzeżenia w temacie maka....niestety to jakieś brednie "zazwyczaj jest: mięko , słodko i pasztetowo albo jazgotliwie"

Zachęcam do zwrócenia uwagi na post # 1386, 1387.

Tak sobie wczoraj słuchałem tej miski w różnych ustawieniach, aż na koniec zapuściłem sobie Jarret-a z japońskiego pierwszego tłoczenia.

Że tak powiem, Piotrek- nie chcesz mi zrobić dnia dziecka. Posiadana prze ze mnie w starym jednak nie pierwszym tłoczeniu to płacz na pustyni. Dlatego nie lubię za bardzo eksperymentować. Później długo trzeba się resetować.

pozdr.

A tutaj obiecana fotka poglądowa.

Jacek widziałeś to?

http://www.htforum.com/vb/showthread.php/149670-NOVOS-EQUIPOS-REIMYO-SIMPLESMENTE-UM-SONHO?p=5025244

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

No to kiedy posłuchamy prawdziwego HiEndu?

W Polskę trza nam szybko jechać-póki człek jeszcze słyszy!!

ps.

Masz jakieś propozycje co do kierunku jazdy?................bo ja myślę zdecydowanie o pólnocno-lekko-zachodnim kierunku!!

Ja już coraz gorzej słyszę, jakbym miał kulki w uszach.

To może być przejściowy objaw związany z ciśnieniem atmosferycznym.Jeśli ten objaw nie ustępuje to po prostu trzeba

podkręcić gałkę głośności i wszystko będzie jak dawniej.

Pytanie powinno zabrzmieć : to gdzie posłuchamy prawdziwego Hi - Endu ?

Pański hajend już widzielim na fotach.........słuchać nawet nam nie trza-bo fota do nasz aż przemawia))........możesz przypomnieć jakby cuś

ps.

Jakies konkrety Jurgen masz?..........wal śmiało na pw.

To może być przejściowy objaw związany z ciśnieniem atmosferycznym.Jeśli ten objaw nie ustępuje to po prostu trzeba

podkręcić gałkę głośności i wszystko będzie jak dawniej.

Zaiste, ta metoda jest często używana dla osiagnięcia HiEndu.

Panowie, mamy jakieś stendy w klubie. Mogą być od Jarka maluchów, tylko nie wiem czy są odczepiane. Może przywiozę komplet do alefika.

Edytowane przez umka

A co ciekawego przywieziesz? :) Standy, na których stoją monitory Jarka, są odczepiane, ale dość lekkie. Andrzej ma u siebie bardziej masywne.

Edytowane przez twonk

Jacka kolumny to rozwinięcie monitorków Bravo! do wersji podłogowej. Po prostu zamiast podstawek "smocze łapy" dodano moduł basowy. Z tego co zrozumiałem, Jacek przywiezie tylko górną część. Zdjęcia obu wersji:

post-827-0-74184800-1373024122_thumb.jpg

post-827-0-48896600-1373024129_thumb.jpg

Edytowane przez twonk
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.