Skocz do zawartości
IGNORED

Klotz AC110 vs. QED J2P -2 interkonekty i... szok! Czy to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wystarczy zeby mieli jednego ogarnietego czlowieka, a nie stado baranow jak w tym watku :)

Skąd taka surowa samoocena?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Kompletny brak wstydu. Audiofile z Pacanowa.

Też jestem tego zdania. Na porządnym forum robią zmasowaną akcję, aby zniszczyć reputację naprawdę świetnego producenta kabli Klotz. Ciekawe jacy nasi rodzimi piwniczni i garażowi producenci za tym stoją?

StaryM, a jak tam twoja teza, że słyszący kable dokopują tym biedakom niesłyszącym? Że robią z was szrotowców, głuchych itd.? Lubisz być hipokrytą? Cenisz w sobie niedostrzeganie, że niesłyszący robią z nas, słyszących, PiS-owców, "pedałów", kretynów, głupców, a także wierzących w gusła i czary-mary niedokształconych ciemniaków? Ładnie to tak? Być takim fałszywcem? Takim obłudnikiem? Że niby oni wam tak, a wy im nie? Wstyd! Po trzykroć wstyd!

• Redaktorzy

Panowie, proszę uprzejmie wziąć pod uwagę, ze mam trochę dosyć waszego przyjacielskiego przekomarzania się i jeszcze chwila a zamknę wątek w diabły. Potencjalnie to nienawistne pierdolenie czytają dzieci, o kobietach nie wspomnę, bo wam to widocznie nie przeszkadza. Proszę więc łaskawie trzymać fason.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Panowie, proszę uprzejmie wziąć pod uwagę, ze mam trochę dosyć waszego przyjacielskiego przekomarzania się i jeszcze chwila a zamknę wątek w diabły. Potencjalnie to nienawistne pierdolenie czytają dzieci, o kobietach nie wspomnę, bo wam to widocznie nie przeszkadza. Proszę więc łaskawie trzymać fason.

Może tak dla odmiany raz moderacja by postanowiła być obiektywna? Taki spóźniony dzień dziecka? Zamiast twierdzić, że WSZYSCY obrażają się WZAJEMNIE.

Oczywiście zakładam również opcję, że moderacji zależy, by ograniczyć liczbę użytkowników forum do minimum i dlatego wyraża dość jaskrawe i rażące stanowisko popierające tzw. słyszących. Tylko chciałbym zwrócić uwagę, że w końcu może to doprowadzić do sytuacji, że liczba wizyt drastycznie się zmniejszy, a wtedy właściciel forum się wkurzy.

Kobiet to tu raczej nie ma, niestety, audio jest jak górnictwo - prawie sami faceci i ich pogawędki o tym, który ma dłuższy kabel. Ale dzieci - owszem, są. Na tym forum w większości. Nara, pozdro, heja, cześć!

Na porządnym forum robią zmasowaną akcję, aby zniszczyć reputację naprawdę świetnego producenta kabli Klotz. Ciekawe jacy nasi rodzimi piwniczni i garażowi producenci za tym stoją?

Klotz nie wstydzi się podawać danych technicznych przewodów, które produkuje. Do każdego kabelka można odnaleźć pdf ze specyfikacją. Szukałem na Monster Cable, Qed i nic nie znalazłem (nasi pewnie też nic nie podają) prócz 99,999% pure OFC copper i bajery o złoconych lub srebrzonych wtyczkach. To co oni oferują: przewody z danymi RLC czy bajeczki o super-duper technologiach dla naiwnych?

Oczywiście zakładam również opcję, że moderacji zależy, by ograniczyć liczbę użytkowników forum do minimum i dlatego wyraża dość jaskrawe i rażące stanowisko popierające tzw. słyszących.

W ogóle coś za często "zakładasz".

A ostatnio to już majtki przez głowę.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

W ogóle coś za często "zakładasz".

A ostatnio to już majtki przez głowę.

Jejku jej. Ale błysnąłeś. Jestem pełen podziwu i pokory wobec takiego przebłysku intelektu.

Kto chce zobaczyć przeciwników kabli w akcji...doradzają jak mogą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J.Jerry
Gość

(Konto usunięte)

Kto chce zobaczyć przeciwników kabli w akcji...doradzają jak mogą http://www.audiostereo.pl/interkonekt-lagodzacy-wyzsza-srednice_97556.html

Hmm... Przecież padają propozycje, a że Klotz jest zarówno dobrym, jak i tanim kabelkiem, to już nie jest "wina" proponujących go.

Hmm... Przecież padają propozycje

Ciekawe czy ktoś znajdzie dane techniczne tych propozycji poza bajkowym opisem? :)

Gość

(Konto usunięte)

Ciekawe czy ktoś znajdzie dane techniczne tych propozycji poza bajkowym opisem? :)

Klotz jak najbardziej je udostępnia - sam o tym pisałeś :)

Miałem na myśli Wireworld itp. wynalazki bo jeśli chodzi o ilość pochlebnych recenzji gazetkowych + własne dorabianie ideologii do kabelków to na tych stronach aż się od nich roi a danych techn.. jakoś brak :)

Edytowane przez marivs
  • Redaktorzy

a wtedy właściciel forum się wkurzy

Mnie tam kalafior. Mam swoje zdanie.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Mnie tam kalafior. Mam swoje zdanie.

Ale oni żyją z tych reklam. Jak na forum wchodzi parę tysięcy ludzi dziennie, to reklamy są drogie. Jak będzie wchodziło kilkudziesięciu, to nawet PiS nie będzie chciał się reklamować. ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Odświeżę wątek dla kronikarskiej dokładności. Zawsze się wywiązuję z podjętych zadań, więc nie chciałbym, by ktoś kiedyś sądził, że to ja się nie wywiązałem z jakiejś umowy.

Pierwszego października w czasie dyskusji w tym wątku padła propozycja, abym się przetestował, że dostanę do testu kabel, który na pewno "usłyszę" i będę musiał wszystkie swoje opinie o kablach odwołać.

Podaj mi na PW swój adres lub jeśli jesteś z Warszawy możemy się umówić celem wypożyczenia kabla głośnikowego.

Bez żadnych podtekstów, chciałem tylko poinformować, że do dziś, żadnych kabli nie dostałem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

I, co chciałeś się umówić, czy tylko podałeś adres?

Podałem adres i w korespondencji prywatnej umówiliśmy się, że kable zostaną wysłane pocztą na drugi dzień. Zaznaczam, że nie mam żadnych pretensji, ani oczekiwań, odnotowuję tylko fakt, że żadnej próby nie było, więc niczego nie mogłem "usłyszeć" ani też "nie usłyszeć".

• 11 miesięcy później...

Panowie, widzę dyskusję o kablach, więc spytam częściowo na temat. Wyjaśnijcie mi racjonalnie jedną rzecz.

Dlaczego przez kable Klotz Titanium dźwięk wydaje się wyższy niż przez Klotz AC110 (przy takich samych wtykach)? Racjonalnie rzecz biorąc, nie powinno być różnicy, a jednak wydaje się, że jest.

Niestety, nie mogę tego sprawdzić podłączając CD do dwóch wejść i szybko przełączając je. Przełącznik wejść mojego wzmacniacza, włączony na jedno wejście, zwiera pozostałe. Ale, na zdrowy rozum, różnicy nie powinno być w ogóle słychać. Autosugestia, czy co? Dziękuję z góry za wszelkie słowa wyjaśnienia.

• 3 lata później...

Wątek o kablu Klotz AC110 stary ale troszkę go odświeżę.

Przeczytałem całość z niedowierzaniem że jest taki kiepski.Potrzebowałem jakieś krótkie kabelki na połączenie gramofonu z pre. Zakupiłem 1m Ac 110 wtyki Neutrink,zaklnfekcjonowałem i szok jak fajnie zagrały.Jeszcze nie wygrzane,zobaczymy co pokażą za jakiś czas :-)

Wcześniej łączyłem Audionova Phobos(0,5m) i Profigold Pga 3000.(0,75m)Grały ładnie ale średnica i wokal był wycofany dużo szczegółów.Profigold w tym zestawieniu był lepszy.

Na Klotz AC110 wokal i średnica otworzyła się ,takie pierwsze spostrzeżenia po krótkim odsłuchu.

Moim zdaniem bdb kabelek na łaczeniówkę do analogu.

Edytowane przez jarmat62

Ja też uważam je za przyzwoite kable w całkiem dobrej cenie i dobrze grające nawet na 8-10m.

A ocenę z pierwszego postu, "że wrażenie jakby ktoś mi zarzucił koc tłumiący na kolumny" i że "jakbym słuchał zamiast CD Audio jakiejś kiepskiej mp3"

nie można traktować poważnie. Przewody tej klasy aż tak nie degradują dźwięku.

Prowokacja.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

• 3 lata później...

Odkopię wątek... :)
A co sądzicie o Inakustik Star - kabel cinch 2xRCA/2xRCA ?

Patrząc na niego, wzbudza zaufanie. Ale jak to brzmi?

Struktura "gorąca" zbyt wiele nie obiecuje, a sam ekran u mnie np. lekko wycofuje scenę.

Ale jak to z kablami: są bardzo różne systemy i co najważniejsze - rozbieżne oczekiwania ? 

U mnie sprawdza się TYLKO cienki solid - ostatnio UP OCC 26 AWG.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

4 godziny temu, audioburak napisał:

U mnie sprawdza się TYLKO cienki solid - ostatnio UP OCC 26 AWG.

Napisz proszę w czym ten kabel przebił polecanego przez Ciebie ,,kultowego" YTDY?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Minimalnie lepszym otwarciem, ale przyznaję, że to było trochę słychać tylko w bezpośrednim porównaniu.

Że tak powiem "on line", bo przy przekładaniu kabla po kolei już jednak na granicy percepcji.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Pokaż nowe odpowiedzi