Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tv wybrać

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam przymieżam się do zakupu tv ale sam już nie wiem jaki mam kupić zadużo tego jest.Moje pytanie jest takie który jest najlepszy pokój 10m2 siedzę jakieś 4metry od 21caowego telewizora teraz. mam N i chciałbym aby obraz był zadawalający.

Moje typy nad którymi się zastanawiam:

1. http://allegro.pl/sony-kdl-32ex501-najtaniej-hurtownia-rtv-agd-i1501993668.html

2. http://allegro.pl/sony-kdl-32ex710-bez-ryzyka-i1516513195.html

3. http://allegro.pl/telewizor-lcd-sony-37-kdl-37ex401-full-hd-usb-i1517646616.html

4. http://allegro.pl/telewizor-40-sony-kdl-40ex402-usb-full-hd-i1518956642.html

POMOCY??? Fundusz 2tys.Który wybrać z podanych???

https://www.audiostereo.pl/topic/80603-jaki-tv-wybra%C4%87/

Jeśli korzystasz z N to ważna będzie duża przekątna. Czym lepsza jakość sygnału tym więcej szczegółów i tym bliżej TV powinno się siedzieć. W związku z tym proponuję ten ostatni, największy model. Wykonany jest solidnie, wsparcie od producenta też dobre więc powinien to być na prawdę dobry zakup.

Kupiłem 46 cali. Już drugiego dnia wiedziałem że jest za mały... Bierz największy. Koncerty oglądane na małym telewizorze dużo tracą.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Stivi jest taka szkoła, że każdy TV jest za mały. Trzeba więc kupować największy jaki można (finansowo) udźwignąć. Ale inni powiadają, że jeśli lubisz duże formaty - pomyśl raczej o rzutniku i ekranie. Czytałem statystyki mówiące, że 58% sprzedawanych na świecie TV ma ekran 40" - 42". Więc coś w tym jest, to chyba optimum w warunkach domowych. Ponadto do tego rozmiaru cena zwiększa sie proporcjonalnie do zwiększania ekranu. Powyżej - cena zaczyna pikować do góry więcej niż proprcjonanie.

dozbieraj kasę - bo jak zamienisz CRT 21" to wysokość owej 32" jest taka sama.

Dobrze Ci mówią . Sięgaj chociaż po 40-42" :

Jeśli kasa nie przekraczalna - to Panasonic 42 CX3 i jeszcze kasa zostanie.

dozbieraj kasę - bo jak zamienisz CRT 21" to wysokość owej 32" jest taka sama.

Wysokość obrazu 32" LCD/plazmy (wiadomo 16:9) jest porównywalna do wysokości widzialnej 25" CRT 4:3. 21" CRT 4:3 prędzej by można porównywać do okolic 27" LCD 16:9.

Ludzie! On ma pokój 10m2 a wy mu proponujecie 50" plazmy. 37" będzie ok, 42" będzie się wydawał duży w tak małym pokoju.

Wielkość pokoju jest nieistotna. Liczy się odległość z jakiej będzie oglądał. ... a odległość ta wynosi 4 metry - to jest bardzo dużo.

U ojca w salonie stoi 50" plazma (salon ma ponad 40m2) i telewizor na ścianie się aż tak nie rzuca w oczy. Ogląda się z 4-5 metrów i jest ok. U mnie (20m2) mam 37" plazmę, patrzę z 4 m i jest ok (chociaż mógłby być większy, było by lepiej).

Nie wyobrażam sobie codziennego oglądania np wiadomości na 50" olbrzymie w 10m2 pokoju. Jakie wymiary ma pokój 3mx3m (to już 9m2)? 50" telewizor ma prawie 1,5 szerokości to połowa szerokości ściany. A gdzie drzwi, okno, meble? Taki telewizor jest wielkości małego okna!

Audiophools - goo.gl/NJkF8

50' panasa ma lekko ponad 120cm szerokości, z odległości 2,2 m ogląda się bardzo dobrze, a z 3m TV robi się mały, zwyczajny, taki tam :). Kolega ostatnio kupił do swojego "małego" pokoju 50' i już mu się wydaje, że mógłby być większy, a na początku przymierzał się do 42' :).

Kolego kup jak największy, wzrok się bardzo szybko przyzwyczaja, ale do dobrego ;).

jak u ojca w 40m2 jest 50 cali to totalna porażka dla wzroku. Min. 65 cali i jakoś da się oglądać. Ja mam 50 i z odległości 3,5 jest za mały i myślę, że niedługo 60 będzie trza wstawić choć i 70 nie byłby za duży.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Bez urazy panowie ale liczyłem na inne odpowiedzi typu kup jak najlepszy pod kątem oglądania i jakości a nie żeby tylko jak największy jak bym mógł to bym wypierdzielił na 5-cio metrowej ścianie projektor i bym miał obraz o przekątnej sam nawet nie wiem ile??? telewizor wybałem 40cali i jak bym miał jeszcze wiecej kasy to bym kupił te 50cali ale jak już to pożądnego tak za 4,5-6koła aby ten obraz był war tej kasy.chodzi mi o technologie typu odświeżanie i takie tam bajery ten ma tylko 50 hz i jak oglądam mecz z n-ki na nsport hd to jak szybko latają no obraz smuży a powinno to być płynne przejścia.Do dupy z takim telewizorem!!!!! Ale chciałem mieć duży to mam duży i tyle.Dam foto w weekend jak to wyglada u mnie w pokoju.

POZDRO Stivi89

• Moderatorzy

zobacz sobie LG 42le8500 kosztuje koło 3800 (z netu) , dobry obraz, dobrze wygląda, jest to led z tylnym podświetleniem - więc da radę nawet w bardzo jasnych pomieszczeniach, 200 hz więc bez smużenia

przymierzałem się do tego tv, ale stwierdziłęm że na 25m2 potrzebuję większy więc czekam na spadki cen 47 calowych lg 8500 lub 9500

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

chodzi mi o technologie typu odświeżanie i takie tam bajery ten ma tylko 50 hz i jak oglądam mecz z n-ki na nsport hd to jak szybko latają no obraz smuży a powinno to być płynne przejścia.Do dupy z takim telewizorem!!!!! Ale chciałem mieć duży to mam duży i tyle.Dam foto w weekend jak to wyglada u mnie w pokoju.

Przy takich wymaganiach to raczej pozostaje tylko plazma, a te zaczynaja sie od 42 cali. W przedziale pomiedzy 2-3k zl mozna pewnie znalezc jakiegos Panasonica G20.

to bierz 40BV 700 Toshiby- cena poniżej 1699 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W klasie cenowej to udany model. Tylko się pośpiesz bo mimo że to nowy model to mają zakończyć jego produkcję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.