Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel coax wybrac

pw67

Rekomendowane odpowiedzi

Kilkanaście lat doświadczeń i ani jednego rzetelnie opisanego wiarygodnego testu na słyszenie "cyfrówek". :-)

Spokojnie bo nasz forumowy kolega w stopce ma mocne postanowienie. :)

Na tym cały problem polega ale człowiek jako istota dość prosta ma problem z zaakceptowaniem swoich ułomności. Nikomu nie chcę ubliżać ale świadomość własnych ograniczeń idzie z wykształceniem, obyciem, wiedzą i czynnikami temu podobnymi. Ignorowanie takich kwestii to nic innego jak ograniczeni i pewna ludzka ułomność. Gdyby ludzie mieli większą świadomość pewnych kwestii to może i żyli by w lepszym kraju a może i świecie. Ale 3 odchylenie od średniej ma to do siebie że jest go niewiele...

Widzisz ktoś kto jest na pewnym poziomie choćby "obyty" jak to piszesz nie będzie wyrażał opinii o czymś czego sam nie doświadczył a jedynie słyszał czy czytał.

Do pewnego " obycia " trzeba po prostu dorosnąć . Co nie wszystkim jednak się udaje.

Wystarczy tak choćby z boku popatrzeć , poczytać wpisy setek osób dla których pewne różnice są czymś oczywistym.

Wszyscy są omamieni czy zaślepieni reklamami czy opiniami ?

Niestety żeby wyłapywać pewne niuanse sprzęt musi mieć pewien poziom i wcale nie musi kosztować fortuny jak to wyżej Kolega zaznaczył.

Jak tak dalej pójdzie to będziecie wybierać żonę na wzór teściowej porównując DNA obu :)

Kilkanaście lat doświadczeń i ani jednego rzetelnie opisanego wiarygodnego testu na słyszenie "cyfrówek". :-)

Edward - ale w czym masz problem ?

Czy zaproszenie na odsłuchy może być lepsze od opisu jakiegokolwiek testu ?

Bez względu na " ułomność " słuchu nie chodzi nawet o to co będzie lepsze ale całą tą batalię czy różnice słychać.

Wśród technicznych w studiach częstą plagą jest ignorancja, stąd podpinanie bajońsku drogich mikrofonów kablami za 5zl/m. Gra? Gra, więc o co chodzi? Nie chodzi tu o różnice cen, ale o jakość tego sygnału, który z największą dbałością zbiera mikrofon, a potem się to przeciska przez byle jaki kabel i traci się te wszystkie niuanse. Nawet na chłopski rozum patrząc to dźwięk będzie tak dobry, jak dobry będzie najsłabszy element toru.

Na szczęście nie wszyscy mają takie podejście. jest trochę pasjonatów purystów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to nagminne!

Wzięty i wzbudzający w środowiskach krajowych realizatorów zawiść za w sumie bardzo udane artystycznie płyty np. topowej krajowej piosenkarki; zrobił właśnie taki kiks podpinając mikrofon za 27000złotych sznurkiem w bardzo podobnej cenie do podanej przez Ciebie :) . Pomyślmy sobie jak by one (płyty) brzmiały jak by zrobił to z zachowaniem proporcji!!!

Sam na pytanie "Czy posiadasz kierunkowe, wyższe wykształcenie z realizacji dźwięku? A co z wykształceniem muzycznym - czy może jesteś raczej pasjonatem samoukiem na obu tych płaszczyznach?" chwali się:

"Nie wiem czy rozczaruje, czy nie, ale moja edukacja skonczyla sie na I L.O. w rodzinnej Nysie.

Chwile pozniej wyjechalem do Wroclawia i szukalem sobie zajecia zwiazanego z muzyka.

Sprawy potoczyly sie w tak zaskakujacym kierunku, ze nigdy nie mialem juz czasu i mozliwosci na studiowanie.

Nigdy nie bylem tez uczniem szkoly muzycznej.

Tuz po liceum wyslalem swoje demo do Guitar Institute of Technology, oddzialu szkoly Musicians Institute.

Dostalem sie ku zaskoczeniu na liste studentow, jednak koszta (ok 50$ za dwa lata) okazaly sie stanowcze zbyt wysokie jak na moje warunki.

Czasami zaluje bardzo, czasami jestem bardzo zadowolony, ze nie udalo sie wyjechac i bylem w gruncie rzeczy zdany tylko i wylacznie na siebie.

Skuteczna lekcja pokory i genialna proba dla konsekwencji."

Tak jak za tym widzimy człowiek jest w drodze z dużymi zaległościami w edukacji za to sporym wyczuciem potrzeb artystycznych muzyków i co mu zrobimy :)

Może w końcu zarobi na lepsze kable i płyty będą dopieszczone w każdym aspekcie? :)

Myślę że chyba nie znajdzie na to czasu bo jest bardzo wzięty i ten aspekt techniczny będzie dalej tuszował swoim talentem w innych aspektach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Może w końcu zarobi na lepsze kable i płyty będą dopieszczone w każdym aspekcie? :)

Wnieś wkład w kulturę muzyczną i podaruj komplet swoich kabli temu uzdolnionemu realizatorowi :)

Wnieś wkład w kulturę muzyczną i podaruj komplet swoich kabli temu uzdolnionemu realizatorowi :)

Bardzo chętnie jak za nie zapłacisz!!!

Jakoś wszyscy nasi celebryci nauczyli się dostawać wszystko za darmo albo przynajmniej nic nie oddawać.

To drugie nazwij jak chcesz

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czy mógłbyś pokazać innym, że potrafisz rozmawiać kulturalnie?

Czy napisałem coś nie tak ?

Drążysz temat i chcesz poznać różnice.

Pomiary tego nie wykazały .

Nie ma lepszego sposobu żeby się o tym przekonać jak posłuchać samemu.

Czy Disco mógł coś lepszego zaproponować dla " sprawy " ?

Ma do tego odpowiednie warunki i sprzęt .

Sam kiedyś żeby się o czymś przekonać zrobiłem wycieczkę po kraju 1150km :)

Czasem inaczej się nie da :)

I przepraszam skoro nie zrozumiałeś " tonu " tego wpisu.

Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie.

Posłuchaj i porównaj kawałek 1 z 3 i 2 z 4.

Proponuję skupić się na jakimś najlepiej jednym sygnale ( wyodrębnij słuchem jego kontur , krawędzie czy imuls oraz barwę ) , przesłuchać go kilkakrotnie aż będziesz pewny że go znasz i przełączyć powiedzmy z 1 na 3 czy 2 na 4.

Nie słuchaj i nie porównuj więcej niż pierwszą minutę .

Chyba że masz taką pamięć ;)

1 i 2 to PD9700 coax.

3 i 4 to PD9700 optyk.

5 i 6 to coax Marantza CD52MKIISE

Przy czym 1,3 i 5 to jeden kawałek tak jak 2,4,6

Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie.

Posłuchaj i porównaj kawałek 1 z 3 i 2 z 4.

Chciałbym się upewnić, czy dobrze Cię rozumiem. Masz na myśli pliki, które mi przysłałeś i które sprawdziłem, że są identyczne? I prosisz mnie, abym posłuchał jak one się różnią brzmieniowo między sobą?

1 i 2 to PD9700 coax.

3 i 4 to PD9700 optyk.

5 i 6 to coax Marantza CD52MKIISE

No, to teraz już wiadomo, które tracki nagrano przy pomocy jakiego transportu i kabla. Czyli osoby, które dostały te testowe płytki mogą się już wreszcie spokojnie i bez ryzyka wypowiedzieć na temat różnic brzmieniowych.

Chciałbym się upewnić, czy dobrze Cię rozumiem. Masz na myśli pliki, które mi przysłałeś i które sprawdziłem, że są identyczne? I prosisz mnie, abym posłuchał jak one się różnią brzmieniowo między sobą?

I co się dziwisz się? ;)

Przecież nawet jeden pan Ph.D. słyszy różnice między identycznymi plikami .wav.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Możesz , ale jak pisałem taki kawałek średnio się do tego nadaje.

Ale tym razem miałem na myśli pliki z ripów płyty którą użyłem kiedyś do porównań i którą wysłałem do od Bum1234

Dzisiaj powinien ją mieć.

Nie są to kawałki jakieś wybitne artystycznie ale nie o to w nich chodziło.

A chodziło o to , żeby zaraz od początku były pewne charakterystyczne i powtarzające się dźwięki tak żeby można je było zapamiętać , utrwalić i na szybko przełączając porównać.

No, to teraz już wiadomo, które tracki nagrano przy pomocy jakiego transportu i kabla. Czyli osoby, które dostały te testowe płytki mogą się już wreszcie spokojnie i bez ryzyka wypowiedzieć na temat różnic brzmieniowych.

Pozostaje jeszcze kwestia sprzętu , słuchu i osłuchania tego kto to będzie porównywał.

I to czy będzie chciał napisać prawdę :)

Edward - czytaj proszę ze zrozumieniem.

Napisałem że płytę wysłałem do Bum1234 i kopie do kilku innych osób .

Nie mam już tej płyty ani kopii .

Zapytaj się czy Ci Bum zrobi i prześle ripa.

Myślę, że Bum na pewno zrobi ripy i prześle je, albo sam je porówna bitowo. Czy możesz napisać czy usłyszałeś jakieś różnice brzmieniowe pomiędzy tymi nagraniami i jeśli tak to jakie to były różnice? Już Cię o to prosiłem wcześniej. Co to był za utwór?

Czy możesz napisać czy usłyszałeś jakieś różnice brzmieniowe pomiędzy tymi nagraniami i jeśli tak to jakie to były różnice?

Gdybym różnic nie słyszał to bym tych płyt nie wysyłał :)

Płyta była nagrana kiedyś celem wybrania optymalnego źródła do nagrywarki tak aby uzyskać kopie jak najbardziej zbliżone do oryginału.

Jeżeli założymy że punkt odniesienia to 1 i 2 to 3 i 4 jest bardziej dociążony.

Kontur mniej wyraźny , krawędzie zaokrąglone. Całość bardziej łagodna.

5 i 6 - lepszy detal średnicy . Więcej informacji w tym zakresie.

Mniejsza dynamika i ilość basu niż 1 i 2

Co to był za utwór?

Pisałem - dwa utwory.

1,3,5 - jeden i 2,4,6 drugi.

Jakieś łupanki z charakterystycznymi początkami .

Muda, a ja ci może wyśle kilka plików a tym mi powiesz, czy zostały skopiowany przy użyciu zwykłego polecenia kopiuj, czy np. przy urzyciu przyśpieszaczy kopiowania typu burst copy, jakie mam dyski wewnętrzne, czy kopiowałem między dyskami czy między partycjami, czy mam interfejs ATA, SATA, SATA2 czy SATA3. Mogę też coś zripować, wtedy poproszę model nagrywarki, czy to było DVD czy BluRay, jaki interfejs (ATA, SATA?), i na jaki dysk odbyło się ripowanie. mogę też sciągnąć jakieś flace z sieci, a ty mi podasz jaki rodzaj sieci P2P mi to umożliwił, z jakiego kraju pochodziła większość seedów, i jaki był ich najczęstszy model dysku. Dodatkowo, byłoby fajnie jakbyś rozpoznał rodzaj łącza internetowego jakie posiadam i ostatecznie czy ostatnie metry od routera dane przebyły po skrętcze czy Wi-FI. Możesz też podać model routera. Dla ułatwienia dodam że jest zupełnie nieaudiofilski. Wyślę ci też te pliki mejlem, a tym mi proszę powiedz, kopiowanie na który serwer, a potem do ciebie, wywołało najmniejsze zmiany dźwięku.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Twoje każde ujemne nastawienie do świata widać w Twoich wpisach.

Nie interesują mnie Twoje czy innych ( z całym szacunkiem do wszystkich forumowiczów ) pliki oraz ich porównania .

Nie widzę powodu ani chęci służyć za forumowego testera.

To co było mi potrzebne wiem i mi wystarcza.

Dla dobra wątku poświęciłem sporo swojego czasu i kilkadziesiąt PLN na płyty czy wysyłkę i tylko Disco miał na tyle kultury że chciał pokryć koszty.

Dociągnę " temat " i zaproponowany swój udział w nim do końca i to będzie tyle z mojej strony .

Może wypada się zastanowić nad tym że skoro tyle osób pisze o zmianach a " ja " nie to może problemu należy poszukać u siebie ?

Płyta była nagrana kiedyś celem wybrania optymalnego źródła do nagrywarki tak aby uzyskać kopie jak najbardziej zbliżone do oryginału.

Rozumiem, że nagrałeś parę kawałków na nagrywarce z różnymi napędami i kablami. Za każdym razem kiedy zmieniałeś kable musiałeś zatrzymać nagrywanie.

Teraz pytania w związku z naszym testem:

Czy odsłuchiwałeś płytę czy ripy z płyty, kiedy słyszałeś różnicę?

Czy różnicę słyszałeś na różnych napędach łącznie z nagrywarką i były podobne?

Czy możliwe jest, że różnica jakości może wystąpić, kiedy nagra się ten sam utwór np. 10x ale na tym samym kablu i tym samym napędzie, ale co utwór zatrzymując nagrywanie (może też wyjmować płytę) itd. aż do nagrania wszystkich utworów?

Czy różnica może też wynikać z nierównomiernej jakości nośnika i dokładności mechanizmu nagrywarki w różnych miejscach płyty?

Nie, żebym kwestionował zmiany, to tylko moje wątpliwości, bo nigdy nie używałem nagrywarki stacjonarnej, więc nie wiem jak jest.

@muda44

Czy możesz odpowiedzieć na pytania J.Jerry'ego z ostatniego wpisu? Skontaktowałem się już z Bumem w sprawie ripów, bo płyta do niego dotarła, więc powoli zbliżamy się do końca naszego eksperymentu. Czy discomaniac71 dostał także te same nagrania co Bum1234?

J.Jerry, polecam ci przeczytanie artykulow, o ktorych wspominal Edward (nawiasem mowiac, doszly i zostaly przeczytane, dzieki). Jest wnich wyjasniona zasada dzialania cd-audio. Bardzo pozyteczna lektura.

server unreachable;--

Pisałem już o tym ale powtórzę ...

Rozumiem, że nagrałeś parę kawałków na nagrywarce z różnymi napędami i kablami. Za każdym razem kiedy zmieniałeś kable musiałeś zatrzymać nagrywanie.

Tak

Nagrywarka sama się zatrzymywała w funkcji synchronizacji x1

Czyli nagrywa jeden track i przechodzi w oczekiwanie z załączonym " nagrywaniem "

Czy odsłuchiwałeś płytę czy ripy z płyty, kiedy słyszałeś różnicę?

Miałem dwa identyczne i identycznie modyfikowane odtwarzacze - Marantz CD40

Podłączone przez dwa takie same kable - Qed Qunex2

Wzmacniacz z wejściami przełączanymi pilotem.

W jednym CD oryginalne w drugim kopia.

Siedząc w jednym miejscu pilotem od Cd jednocześnie startowałem obydwa odtwarzacze.

W czasie bieżącym przełączałem pilotem wejścia pomiędzy odtwarzaczami i porównywałem kopię vs oryginał.

Były to wielokrotne próby .

Robiłem też zamianę płyt miejscami jak i kabli miedzy sobą i wejściami wzmacniacza żeby wykluczyć ich wpływ na ewentualne różnice.

Tak porównywałem oryginał vs kopia .

A różnice miedzy kablami poprzez nagrywanie dwóch kawałków na tej samej płycie na danym kablu .

Dotyczy to płyty którą tu opisywałem i rozesłałem zainteresowanym.

Mniej więcej w 2000r robiłem podobną próbę ale ze zmianą samych kabli bo napęd miałem jeden .

Czy różnicę słyszałeś na różnych napędach łącznie z nagrywarką i były podobne?

Na nagrywarce nie słuchałem bo ma za słaby tor analogowy. Jako napędu też jej nie używałem .

Różnice na rozesłąnej płycie stwierdziłem w PD 9700 , PD8700 jako napędy a za DAC służył Arcam rDAC + lepszy zasilacz bo oryginalnie te Pioneery nie reprezentują za wysokiej jakości z wyjść analogowych

Czy możliwe jest, że różnica jakości może wystąpić, kiedy nagra się ten sam utwór np. 10x ale na tym samym kablu i tym samym napędzie, ale co utwór zatrzymując nagrywanie (może też wyjmować płytę) itd. aż do nagrania wszystkich utworów?

Nagrywarka jedno kieszeniowa nie ma możliwości nagrywać szybciej niż x1

Nie wyłączałam też nagrywarki bo po każdym wyłączeniu od nowa kalibruje się do płyty.

Czy różnica może też wynikać z nierównomiernej jakości nośnika i dokładności mechanizmu nagrywarki w różnych miejscach płyty?

Nośniki były różne ale zawsze uznane za bardzo dobre.

Nagrywarek miałem kilka i zmiany podobne więc raczej wykluczam sprawy mechaniczne samej nagrywarki.

Nie, żebym kwestionował zmiany, to tylko moje wątpliwości, bo nigdy nie używałem nagrywarki stacjonarnej, więc nie wiem jak jest.

Rozumiem , cienię taki wpis i dlatego odpisałem.

Gdybym różnic nie słyszał to bym tych płyt nie wysyłał :)

(...)

Jeżeli założymy że punkt odniesienia to 1 i 2 to 3 i 4 jest bardziej dociążony.

Kontur mniej wyraźny , krawędzie zaokrąglone. Całość bardziej łagodna.

5 i 6 - lepszy detal średnicy . Więcej informacji w tym zakresie.

Mniejsza dynamika i ilość basu niż 1 i 2

Pisałem - dwa utwory.

1,3,5 - jeden i 2,4,6 drugi.

Jakieś łupanki z charakterystycznymi początkami .

Kolega bum1234 wykonał testy, wyniki opisał i przesłał do mnie z prośbą o zamieszczenie, bo sam chwilowo nie pisze na forum. Po usunięciu ciszy na początkach i końcach, utwory 1-3-5 mają identyczną zawartość bitową. Podobnie pliki 2-4-6 także mają identyczną zawartość bitową. To oznacza, że wszystkie utwory we wszystkich konfiguracjach sprzętowo-kablowych zostały nagrane prawidłowo, ani jedna próbka dźwiękowa nie została przekłamana.

@muda44, jak sądzisz, co mogło spowodować, że utwory odebrałeś jako inaczej brzmiące?

Bardzo pozyteczna lektura.

Trochę to jest mimo wszystko zagmatwane, prawda? Ale fajnie wymyślone. :-) Zaskakujące jest jak niewiele osób zna szczegóły zapisu CD, choć dyskutują o "pitach", "landach" i kolorach plastiku. Wiele osób jest wciąż zdziwionych choćby tym, że na płycie CD próbki nie są zapisywane po kolei, tylko wymieszane.

@muda44, jak sądzisz, co mogło spowodować, że utwory odebrałeś jako inaczej brzmiące?

Nie mam pojęcia :)

I nie odebrałem , bo różnice słychać.

Przez Was " zatrudniłem " żonę do porównań i potwierdziła moje obserwacje :)

Jeszcze jedno - przytachałem z salonu kolumny od kina domowego Yamaha NSP 8900 i na tych kolumnach różnic nie dało się uchwycić.

Ale nie ma się co dziwić.

Zresztą na Ampli Yamaha 663 nawet różnicy w kablach głośnikowych czy IC nie słyszę co o czymś może swiadczyć.

Czy discomaniac71 dostał także te same nagrania co Bum1234?

Tak.

Rozmawialiśmy też na ten temat ale nie będę się wypowiadał w imieniu Kolegi.

Po usunięciu ciszy na początkach i końcach, utwory 1-3-5 mają identyczną zawartość bitową. Podobnie pliki 2-4-6 także mają identyczną zawartość bitową. To oznacza, że wszystkie utwory we wszystkich konfiguracjach sprzętowo-kablowych zostały nagrane prawidłowo, ani jedna próbka dźwiękowa nie została przekłamana.

Czyli rację miał discomaniac71, który pisał, że:

zgodność bitowa nie zawiera informacji o brzmieniu (...). Zgodność bitowa zawiera definicję muzyki ale nie zawiera definicji basu, sopranu, sceny i innych ważnych dla nas aspektów.

(...)

Bity zawierają muzykę, podział na instrumenty, sposób gry, tempo itp itd.

I z pewnością także Panowie Charles Zeilig, Ph.D., oraz Jay Clawson się nie mylili.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Trochę to jest mimo wszystko zagmatwane, prawda? Ale fajnie wymyślone. :-) Zaskakujące jest jak niewiele osób zna szczegóły zapisu CD, choć dyskutują o "pitach", "landach" i kolorach plastiku. Wiele osób jest wciąż zdziwionych choćby tym, że na płycie CD próbki nie są zapisywane po kolei, tylko wymieszane.

Wlasciwie wiekszosc z tego juz znalem, ale najlepsze jest to, ze najwazniejsze informacje sa tam zebrane w jednym miejscu zaledwie na kilku stronach. To czego nie wiedzialem to kilka cfanych metod obejscia ulomnosci calego ukladu. Nie do konca podoba mi sie tylko jak zilustrowano tam sygnal zegarowy ale powiedzmy, ze to z uwagi na uproszczenie.

Nie nazwalbym tego zagmatwanym, ale ja jestem informatykiem. Dla kogos nietechnicznego to bylaby pewnie chinszczyzna. "Troszke" zagmatwanym nazwal bym wspolczesnie stosowane na dyskach magnetycznych metody odczytu w rodzaju PRML. :)

server unreachable;--

<br />

Cytat<br />

zgodność bitowa nie zawiera informacji o brzmieniu (...). Zgodność bitowa zawiera definicję muzyki ale nie zawiera definicji basu, sopranu, sceny i innych ważnych dla nas aspektów.<br />

(...)<br />

Bity zawierają muzykę, podział na instrumenty, sposób gry, tempo itp itd.<br />

<br />

I z pewnością także Panowie Charles Zeilig, Ph.D., oraz Jay Clawson się nie mylili.<br />

<br />

<br />

A gdzie, że tak z pytam z ciekawości, biorąc przykład z Edwarda, są zapisane te dane? :D

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Przestałem śledzić ten watek ze względu na wyjazd na wystawę do Monachium, zdążyłem już o nim zapomnieć (jak by nie patrzeć to już 2 tygodnie temu), a tu widzę dyskusja trwa w najlepsze i jak nie było konsensusu tak nie ma :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pisałem już o tym ale powtórzę ...

Dzięki muda44, nie porównywałeś ripów, tylko wkładałeś płyty do odtwarzacza...z praktyki wiesz, że nagrywarka sama z siebie nie powoduje różnic w nagraniach na tym samym nośniku, więc stąd wniosek, że różnica w brzmieniu płyt wzięła się ze zmiany kabla.

Edward porównuje ripy...tymczasem Ty różnice stwierdziłeś przy odsłuchu płyty...nie zostały więc zachowane identyczne warunki podczas testów, więc wg. mnie nic nie zostało rozstrzygnięte. Muda44 używał transportu, kabla i DACa i ten system pokazał różnicę podczas odsłuchu, natomiast Edward sprawdził możliwość poprawnego odczytu płyty na CD/DVD-ROM i tylko porównał je (były identyczne). Podczas odsłuchu w systemie muda44 występowało wiele czynników potencjalnie wpływających na odsłuch w ramach systemu audio, a u Edwarda dane sczytał napęd komputerowy (inny niż w Pioneer) i otrzymał plik charakteryzujący się jedynie parametrem bitperfect. Czy np. konstruktor Pioneera 8700 wyciągnął by jakieś wnioski z tego testu, gdyby nie włożył płyty do odtwarzacza, albo przynajmniej nie poddał jej analizie badając parametry wpływające na pracę odtwarzacza?

muda44 twierdzi, jakoby roznice jakie powoduja rozne kable koaksjalne utrwalaly sie podczas nagrywania plyty cd za pomoca jego stacjonarnej nagrywarki. Twierdzi, ze mozliwe jest pozniejsze odtworzenie tych roznic z tak nagranej plyty.

(Jesli cos zle napisalem to prosze o sprostowanie.)

Osoby zaznajomione ze sposobem dzialania odtwarzacza cd wiedza, ze do sprawdzenia, czy takie zmiany sie utrwalily na plycie wystarczajacym jest wykonanie testu takiego jaki mial miejsce. Aby podwazyc wyniki tego testu nalezaloby wskazac blad w tym na czym on bazowal a wiec w saym sposobie dzialania odtwarzacza. Jesli ktos ma chec cos takiego zrobic ma do tego pelne prawo. Na pewno bedzie to interesujace, jesli tylko wpisy beda merytoryczne.

server unreachable;--

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.