Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Wawie - konstrukcje DYI

pal55

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

na prosbe Parmenidesa (nieobecnego przez najblizsze 2 tygodnie) zakladam watek z propozycja, ktora wyszla od niego, po to by zorientowac sie czy pomysl wzbudzi zainteresowanie Forumowiczow. Zapraszamy do dyskusji (rzeczowej) - czyli kto bylby zainteresowany wzieciem udzialu i w jakim charakterze (dumnego konstruktora czy tez po prostu sluchacza)- a teraz oddaje glos Parmenidesowi:

"Pomyślałem, żeby u mnie w gazecie zorganizować jakąś wspólna imprezę dla

ludzi, którzy sami konstruuja w Polsce sprzęt. Zebrać z forum tych,

którzy sobie zbudowali np. kolumny i porównać ich dzieła.

Zorganizowałbym jakąś salę na kilkanaście/dziesiąt osób u siebie w

firmie; można by przynieśc ze 3-4 różne wzmaki - jakąś lampę, dobrą

integrę (albo najlepiej ze dwie - łagodnie brzmiącą i jakąś jasną) oraz

jakąś mocną końcówkę z dobrym pre. Potem można by się zastanawiać czy

DIY i np. kopie i klony kolumn są warte samodzielnego składania. Na

pierwszym takim spotkaniu można by się skupić na np. kolumnach a potem

poprzebierać np. we wzmakach. Co Wy na to? Ja w połowie maja

mógłbym się zająć zorganizowaniem miejsca na takie spotkanie (pewnie

potrzebowałbym z 1-3 tygodnie na znalezienie odpowiedniego terminu/sali,

etc...). ale termin napewno ustalimy dogodny dla wszystkich - mysle ze dopiero na poczatku czerwca. Co do konstruktorow to jestem optymista - ja chcialbym posluchac tego co chlopaki sobie zrobili (kolumny) - ale tylko diy - a nie normalnie dzialajacych firm. Interesuje mnie na ile atrakcyjne sa kolumny zlozone przez chlopakow z forum (ich wlasne konstrukcje,klony, etc). Ale pomysl oczywiscie pod dyskusje. "

https://www.audiostereo.pl/topic/8201-spotkanie-w-wawie-konstrukcje-dyi/

Nie mogę niestety zaoferować że przyniosę jakiś DIY, ale pomysł jest bardzo dobry. Jako słuchacz chętnie wziąłbym w nim udział. Nie mam własnego samochodu, ale postaram się pomóc jak tylko będę mógł.

• Redaktorzy

Z chęcią będę uczestniczył jaki słuchacz, ewentualnie moge przytachać zmodyfikiwanego przez Darkula i Garmina 396 Yamahy oraz Garminową sieciówkę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

4 maja po południu, a do ok. 16-tej, 5 maja, planuję być w Wa-wie w swoich celach. Mam nadzieję, że BTW uda mi się posłuchać Manty by darkul i zobaczyć się z paroma forumowiczami.

Co do spotkania - interesujący pomysł. Osobiście skupiam się teraz na własnych celach i szukam, co mi potrzebne.

Po cichu.

Pozdr.

Chętnie bym przytargał swoje kolumny i posłuchał ich na dobrym sprzęcie, a jeszcze lepiej porównał do innych konstrukcji oraz opinii bardziej w tym doświadczonych kolegów. Czy przewidywane są jakieś wpisowe, etc. ?

Jezeli tylko bede mogl bardzo chetnie wezme udzial wraz z moimi monoblokami, pre, ewentualnie mocno modyfikowana Sony 930. Mam tez sporo kabli DIY.

Acha, takze modyfikowany Pioneer A400X jesli bedzie zapotrzebowanie (wlasnie go slucham - na pierwszy rzut ucha jest rewelacyjny).

Pozdrawiam.

do najblizszego mozliwego terminu mamy ponad miesiac, czyli na szczegoly sporo czasu - w zwiazku z tym prosze o powazne deklaracja osob, ktore faktycznie moga cos zaprezentowac - bo w to, ze chetnych do odsluchu bedzie wielu nie watpie - pytanie czy bedzie wystarczajaco duzo glosnikow/klockow.

1 ja chętnie posłucham bo narazie zrobiłem tylko jedne (moje pierwsze) kolumny i nie uważam ich za Pokazowe i Odsłuchowe :-) moze moje nastepne będą bardziej wyrafinowane brzmieniowo

BTW chętnie przyjade

>nie widze powodu by otwierac nowy watek - tutaj kazdy moze wpisac

>1. chetnie poslucham

>2. chetnie dostarcze do odsluchu moje ...

>i wystarczy.

OK, mam tylko pytanie czy składane deklaracje muszą być wiążące ?

oczywiscie, ze trudno uznac wpis tutaj za wiazacy - nie znamy dokladnego terminu etc etc - na razie chcemy sie zorientowac czy znajdzie sie odpowiednia ilosc chetnych do prezentacji - bo do sluchania na pewno. Innymi slowy prosze o wstepne deklaracje - jak bedzie znany termin wtedy bedziemy ustalac konkrety.

Ja mam zrobiony - DIY Aleph X

oraz bede mial w ten weekend skonczone kolumny d'appolito na usherach

Nie mam samochodu - ale mysle, ze uda sie to jakos zalatwic z ludzmi

z forum (jestem z W-wy)

pozdrawiam

Oj Panowie - to taki zwykly wzmacniaczyk.

Diodke ma wymieniona na niebieska:) Chociaz tak naprawde to chyba bardziej mu pomogla wymiana Opa na 627.

Wymienione ma takze kondzie na Elne, ma takze wlozone Silver Mici.

Calkiem niedawno mialem w domu nie modyfikowana wersje A400X - juz w tamtej bylo cos, co mi sie podobalo, ale jednak dzwiek byl budzetowy. Teraz to zupelnie inna bajka. Wzmacniacz sprowadzilem nie dla mnie, a gdy go juz podlaczylem do moich, trudnych do wysterowania Elacow 510 JET (4ohmy, 85db) juz zaczalem kombinowac, jakby go tu u siebie zostawic:) Na godz 9 jest juz glosno, na 10 jest bardzo glosno - swietna wydajnosc pradowa.

Gra czysto, mocno, przestrzennie, a do tego szybko. Naprawde mi sie podoba.

Kilka telefonow i obecnie mam juz drugi taki sam wzmacniacz w domu:)

Zeby Was podraznic zaraz zrobie fotki:)

Drugi jest troszke mniej zmodyfikowany, wiec chetnie porownam.

Pozdrawiam.

ps moze jeszcze okresle w jakich okolicach sie poruszamy. Mialem sporo wzmacniaczy z okolic 4-6 kzl. Ten z pewnoscia nie jest gorszy.

No, Garmin wymienił rezystor szeregowo z diodą na Mills'a i teraz lepiej gra.

Samo słowo Garmin powoduje natomiast uśmiech na moich ustach. A najlepiej, jak jest Garmin+Audio.

Pozdrawiam ;-)

_igood_

Konkretnych, bardzo dobrze brzmiacych klockow, ktore przeszly przez rece Garmina slyszalem naprawde sporo.

Ty z tego co mowisz jestes wszechwiedzacy, jednak jakos nikt nie pisal o czyms, co sam stworzyles. Wiecej szacunku - tego nigdy za duzo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.