Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Patrz taka japonska legenda i nikt nie bierze...pół darmo prawie w porównaniu do dzisiejszego plastiku hehehe

Za 4tysie to kupię używkę takiego playera że ten staroć spali się ze wstydu.

Jak wzykle powielanie:legendarny,pancerny,jedyny taki na allegro no i finałowe jak niemiec sprzedawał to płakał.

Za pięć lat będe sprzedawał mojego Pionka D9 i będę też głupoty wypisywał haha.

Druga sprawa jak taka legenda to trza trzymać i grać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Łokmen Saba

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Taa jak miazdzy wszystko wokół od CD playerów po DACe to jakis głupi tylko tego Pioneera sprzedaje :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Za 4tysie to kupię używkę takiego playera że ten staroć spali się ze wstydu.

Jak wzykle powielanie:legendarny,pancerny,jedyny taki na allegro no i finałowe jak niemiec sprzedawał to płakał.

Za pięć lat będe sprzedawał mojego Pionka D9 i będę też głupoty wypisywał haha.

Ten odtwarzacz gra nieco innym dżwiękiem (pochodzi z rynku japońskiego) i dlatego nie pasuje do reszty konfiguracji. Jest w pełni sprawny i ma nowy laser. Co do reszty nalezy kontaktować się ze sprzedającym. D-9 to przy nim plastikowa zabawka kosztująca ułamek ceny. Brzmieniowo także. Warto wiedzieć o czym się pisze. Żeby stwierdzić że PD-T07 odpada przy używkach w tej cenie wypadałoby poznać jego brzmienie. Tymczasem może 2-3 osoby na forum mogą powiedzieć jak on gra i mają jakiekolwiek porównanie. Reszta to wróżenie z fusów. Podejrzewam że w Polsce może być zaledwie kilka egzemplarzy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Obawiam się że wcześniej musiałbyś dużo chleba zjeść i kupić sobie wysoką drabinę ;-) Plastik to też była przenośnia. Chodzi o różnicę w jakości wykonaia i dźwięku. Mimo tego że na tle współczesnych urządzeń D-9 w swojej cenie jest niezły. Mówimy jednak o budżetówce.

http://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacze-cd-cd-sacd/1409-pd-d9

Na początku tej recenzji Pacuła napisał wszystko: Firma powstała jako sklep sprzedający głośniki. W swoim czasie grała pierwsze skrzypce w audiofilskim świecie. Jednak w pewnym momencie nastąpiło gwałtowne przesunięcie akcentów od audio do wideo.

Edytowane przez discomaniac71

Jedno co w życiu Pacuła prawdziwego napisał, to fakt, że zmiana logo Pioneera, to był pomysł z dupy wzięty i ktoś za to powinien popełnić seppuku.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Cztery patyki za playera z 1990r ???

W cenie zawarta "legendarnosc" oraz gwarancja ze pochodzi nastepne 120 lat bez awarii :) co z tego ze laserów oryginalnych juz do tego sprzętu nie ma. Ale kupic i postawic na półce by stał mozna tyle że nie za 4 tysiące

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zwyczajowo uczestnicy forum audiostereo piszą o sprzęcie którego nie widzieli na oczy ;-) Ostatnio wraz z komercjalizacją forum to patologiczne zjawisko zaczęło się nasilać ;-) Sami znafcy ;-)

PS PWY-1004 można kupić i to oryginał - sam załatwiałem. Nie jest dostępny PWY-1006 i to od lat.

To na złotówki ile wychodzi? 1.200 ?

No, no... ponad trzykrotna przebitka, to sam bym tak sobie pohandlował, buehehe :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

PS PWY-1004 można kupić i to oryginał - sam załatwiałem.

Ciekawe tylko gdzie :) na ebayu mozna kupic PWY 1004 "made in japan" tylko 1300 zł :) sprzedawca z tajwanu, z pewnoscia "oryginał"

Nie wiem czy to dobry wątek, ale chciałbym ostrzec przed zakupami na najbardziej znanym u nas portalu aukcyjnym. Ostatnio zostałem oszukany, sprawa zgłoszona na Policję, liczę na zwrot z programu ochrony kupujących.

Osoba wystawiała jedną aukcję - suba Bowers & Wilkins. Konto założone kilka lat temu, trochę pozytywów, aukcja bez kup teraz, licytacja z dość długim okresem, parę osób licytowało. Zdjęcia i opis nie budziły podejrzeń (wyszukiwałem później w google po zdjęciach z aukcji - bez rezultatów).

Zalicytowałem przed końcem i niestety wygrałem... Zaraz po zakończeniu dostałem maila z prośbą o wpłatę na konto, bo sprzedający prowadzi działalność gospodarczą. W mailu wszystko się zgadzało - poniżej cytowany był post z moimi danymi, a więc osoba miała dostęp do konta allegro i konta pocztowego.

Wpłaciłem pieniądze i czekałem na przesyłkę. Po paru dniach napisałem, nikt nie odpisał. Spróbowałem zadzwonić, okazało się, że osoba po drugiej stronie nic nie wie. Później odezwała się osoba, która podała się za właścicielkę konta, oczywiście także nie wiedziała nic o aukcji.. sprawę zgłosiłem.

Zastanawiam się, jak uniknąć w przyszłości takich sytuacji? Macie może jakiś pomysł?

A ostrzegam, bo wygląda na to, że sytuacja może się powtórzyć...

Edytowane przez pacman
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Zastanawiam się, jak uniknąć w przyszłości takich sytuacji? Macie może jakiś pomysł?

Ja kupujac CD playera umawiałem się na odbiór osobisty i zapłatę przy odbiorze.Gosc chętnie zapraszał na odsłuch .Jak gosc nie krecił mozna było kupować

Edytowane przez bartosz_55239

Miałem prawie to samo, różnica taka że nie umoczyłem pieniędzy. "Kupiłem" kolumny T+A po zakończeniu licytacji dostałem meila o przelaniu pieniędzy na konto i żebym nie płacił przez payu. I tak nie miałem zamiaru płacić przelewem, bo miałem do gościa 80km. Napisałem że przyjadę. Coś tam odpisał że OK i koniec. Telefonu nie odbierał, na meile nie odpisywał.

Później (tydzień później) skontaktowała się ze mną właścicielka konta, która nie miała o niczym pojęcia.

Działają (ci złodzieje) w ten sposób, że włamują się na mało używane konta, zmieniają telefon i inne dane i "sprzedają".

Odbiór osobisty to jedyne bezpieczne rozwiązanie.

No i przesyłka za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości przy odbiorze...

Edytowane przez Piękny Stefan

To dlaczego przez eBay nie kupujecie tylko przez to g.... Allegro? To juz samym PayPal lepiej zaplacic. Na eBay czesciej sprzedajacy dostaja po kieszeni niz kupujacy.

Wieza STEREO Technics :)

Większość sprzętu zakupiłem na Ebay raz tylko miałem problem z niemieckim sprzedawcą który przysłał mi wielokanałowy wzmacniacz ze spaloną końcówką mocy. Pay Pal dość szybko zablokował mu konto a ja dostałem zwrot pieniędzy za naprawę końcówki. A alledrogo ma na wszystko w......e byleby skasować prowizję. Marzy mi się jakiś bojkot tego portalu. ;)

Spróbuj kupić kolumny za granicą z przesyłką do Polski. Może co 5 osoba się zgodzi.

Wiec I tak wybor bedziesz mial wiekszy 10 razy niz na allegro. Do tego zakup pewny. Na eBay nie oplaca sie sprzedawac drogiego sprzetu jako osoba prywatna, ale kupowac jak najbardziej.

Wieza STEREO Technics :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ciekawe tylko gdzie :) na ebayu mozna kupic PWY 1004 "made in japan" tylko 1300 zł :) sprzedawca z tajwanu, z pewnoscia "oryginał"

Mam swoje żródła. Załatwiam to przez serwis. Niejednej osobie z forum pomogłem.

Co do ceny - pytajcie sprzedającego. Nie mój cyrk nie moje małpy. Ja nie chciałbym takiego odtwarzacza w domu. Nie pasuje mi jego brzmienie.

Edytowane przez discomaniac71

Wierzycie w te historyjki o nagłym wysypie włamań na konta Allegro?

Jeszcze rok temu nikt o tym nie słyszał, a teraz co drugi wałek na Allegro, to "ktoś mi się włamał na konto"?

Ciekawe, bardzo ciekawe... Ciekawe jak to tak się można komuś na konto włamać,

a jeszcze ciekawsze, że przeważnie wszyscy ci, którym tak na konta się włamują,

sprzedają jakieś egzotyczne sprzęty typu 27-letnie Dynaudio, których w Polsce są może dwie pary

czy jakieś T+A właśnie, których jest pewnie tyle samo. Nikogo to nie dziwi? Bo mnie bardzo.

Tak bardzo, że jestem gotów się założyć o to, że znakomita większość tych włamań na konta,

to zwykła ściema i próba ratowania dupska w razie jak przekręt z wyciągnięciem kasy od jelenia nie wyjdzie.

Może i tam się komuś kiedyś włamali na konto, nie mówię że nie, jedynie stwierdzam, że na pewno w to nie uwierzę,

że wcześniej nikt o takich przypadkach nie słyszał, a od jakiegoś czasu, to plaga jakaś normalnie

i co najśmieszniejsze, to zazwyczaj z tych skradzionych rzekomo kont oszuści wystawiają sprzęty,

na których klienta rok czasu będą szukać albo i dłużej. Jak dla mnie żadnego sensu to nie ma,

a i chętnie bym się dowiedział jak to tak się można komuś na konto włamać i po co na przykład,

skoro założenie legalnego konta na Allegro trwa pięć minut, to po pierwsze,

a nawet jak się używa czyjegoś, to przecież do przelewu i tak trzeba podać numer swojego konta w banku

i przy pierwszej próbie podjęcia środków leżymy skuci na podłodze i kwiczymy.

Ja nie wiem jak jest naprawdę, bo niby skąd? Ale czy przelał byś 1.5kz komuś kto założył sobie konto 2 dni wcześniej i nie ma żadnych komentarzy? Po drugie myślę, że to jest jedna osoba, bo parę miesięcy wcześniej takie same kolumny tylko w innym kolorze też były w licytacji, ale tam chyba właściciel konta się zorientował, bo aukcja została usunięta przez allegro po paru dniach. Dlaczego wybrał sobie takie egzotyki? Nie wiem. Ale zawsze to była licytacja, tak że Ty nie podejrzewasz, że jest coś nie tak (tak by było jeżeli by dał za niską cenę). Po prostu wygrywasz aukcję, a ile by to nie było to już jest przecież czysty zysk dla tego gościa.

Jeszcze jedna rzecz. W takich aukcjach nie jest podany numer telefonu.

A co do konta bankowego to chyba nie takie proste. Jakoś te bandziory potrafią to obchodzić. W końcu pewnie z tego żyją.

Żyją dopóki nie trafią na cwańszego od siebie, który nie dość że kasy nie wyśle, to jeszcze psiarnią postraszy albo szybkim wp***dol na przykład.

Wtedy nagle "odnajdują się" prawowici właściciele skradzionych kont i głupa rżną, że o niczym nie mieli pojęcia. W to już szybciej uwierzę :)

Nawet gdyby to wszystko było technicznie wykonalne (kradzież konta na Allegro, założenie lipnego w banku, wypłata forsy bez zostawiania śladów)

to jaki bandzior angażowałby takie środki i podejmowałby takie ryzyko dla takich śmiesznych kwot? Tym bardziej to wszystko nie chce się kupy trzymać.

Żyją dopóki nie trafią na cwańszego od siebie, który nie dość że kasy nie wyśle, to jeszcze psiarnią postraszy albo szybkim wp***dol na przykład.

Wtedy nagle "odnajdują się" prawowici właściciele skradzionych kont i głupa rżną, że o niczym nie mieli pojęcia. W to już szybciej uwierzę :)

Nawet gdyby to wszystko było technicznie wykonalne (kradzież konta na Allegro, założenie lipnego w banku, wypłata forsy bez zostawiania śladów)

to jaki bandzior angażowałby takie środki i podejmowałby takie ryzyko dla takich śmiesznych kwot? Tym bardziej to wszystko nie chce się kupy trzymać.

Otóż to zamiast babrać się za 2kzł zadziałałby "na wnuczka" albo wystawił aparaty fotograficzne i zwinął biznes po miesiącu jak to miało miejsce. Ewentualnie może zostać mężem Kaczyńskiej i udać się do PFRONU :)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.