Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Marcins737 >dzieki za podpowiedz

a to bedzie normalnie i bez problemow wspolpracowac? (chodzi mi czy jakies impedancje i napiecia wyjsciowe i wejsciowe sie dopasuja -nie bradzo sie znam)

slayer, 1 Cze 2006, 19:31

>Misfit niewiem co poprawiło się bo nie słyszałem ich, ale nie lepiej było dokleić kolce

slayer, straszne głupoty opowiadasz. Po pierwsze wygląda ładnie ;-) a po drugie spełnia swoje zadanie znacznie lepiej niż same kolce (nie trzeba mieć dużo wyobraźni żeby zauważyć że dzięki temu kolumna stabilniej stoi*)

* - jeśli byś mimo wszystko miał z tym problemy to wyjaśniam: dodatkowa masa na dole obniża środek ciężkości a kolce są szerzej, poza obrębem kolumny przez co głośnik stoi super stabilnie

slayer, 1 Cze 2006, 19:31

>pierwszy raz coś takiego widzę... :-D

Czy widziałeś jakiekolwiek głośniki poza Dali??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie powyzsze maja wspolna ceche - stoja stabilnie.. a to tylko oferta jednego dystrybutora.. ogólnie rzecz biorąc większość głośników które tam są mają podobny patent a druga połowa nie ma tylko dlatego że jest dostatecznie szeroka - np Avalon (dodam że dali 606 są raczej wąskie więc do tej grupy sie nie łapią) lub zbyt tania na takie ekstrawagancje (Mission).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

głupoty... "straszne" :-)))

pewnie żę stoii stabilniej, ale wg mnie wygląda gorzej :-) (na fotach to wygląda tak jakby klej bokami wyłaził :-D), ale to kwestia gustu - ostatnio widziałem samochód ROVER 75 z dolepionym z tyłu spojlerem na klapie (2fast2furious), też właścicielowi musiało się podobać :-))))

pzdr

123... test

POINT 84 > tak,wyjście tape rec out to nic innego jak tylko wyjście sygnału po niskiej częstotliwości,w zasadzie bedzie

tak samo jakbys podpiął żródło prosto do tego drugiego wzmacniacza (mogą być oczywiście niuanse brzmieniowe powodowane charakterystyka pierwszego wzmaka ale sam pisałeś że chodzi o nagłośnienie drugiego pomieszczenia w klubie) - co ważne takie podłączenie nie powoduje zmiany sygnału idącego na drugi wzmak przy kręceniu gałami wysokie /niskie w pierwszym z nich

"1 Cze 2006, 19:24

Ukryta Zawartość

pogięło gościa?"

Obok mnie w sklepie są za 30 zł. Tak więc, może gość wpisał za dużo o jedno "0" ...?

Ukryta Zawartość

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

slayer, 2 Cze 2006, 00:00

>głupoty... "straszne" :-)))

>pewnie żę stoii stabilniej, ale wg mnie wygląda gorzej :-) (na fotach to wygląda tak jakby klej

>bokami wyłaził :-D), ale to kwestia gustu - ostatnio widziałem samochód ROVER 75 z dolepionym z tyłu

>spojlerem na klapie (2fast2furious), też właścicielowi musiało się podobać :-))))

To nie klej tylko specjalna taśma dwustronna i w ogóle jej nie widać normalnie - lampa od aparatu tak ją wyciągnęła. Eposy, Gamuty itp paczki to też wg Ciebie wiejski tuning? Zresztą może masz rację - zrobię zdjęcia ze statywu. A o sprzedaż się nie martw, zainteresowanie jest duże.

>Misfit

A mnie się najbardziej podoba na jednej z fotek aukcyjnych ten mop i wiaderko na drugim planie. Subtelna sugestia marketingowa, że właściciel to schludny, higieniczny i w ogóle porządny gość :-)))

zwolennik łagodności

Dobra,ja znowu z Jamo. Ciekawe dlaczego dźwięk gościowi się nie spodobał... ale nie znikam. Cena rewelacja moim zdaniem. Dzisiaj idę na odsłuch, może się skuszę (o ile nikt nie sprzątnie:P )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam takie pytanie dotyczace Tunera Marantz'a St-610 z tej kontrowersyjnej Aukcji.

Mianowicie zastanawia mnie po co jest ten sliczny Oscyloskop? Czy to dodatek wizualny czy pelni on jakies zadanie?

Hehe no wiadomo że wszystkie głośniki na allegro są "audiofilskie" :)) Oczywiście ich obudowy, gniazda, kolor i opakowania też są audiofilskie:) Z tym kolorem to przegięcie, oczywiście, ale najcześciej staram się zwracać uwagę na to, co jest obiektem sprzedaży a nie bełkot sprzedawcy:)

==> toptwenty

Oczywiście, dam znać. Moje ucho jest początkujące ale postaram ise wychwyci ile mogę:)

uwaga zwłoki ...

Aż się mi smutno tak na niego patrzeć ...

nie dla ludzi o słabych nerwach ;) !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Misfit>>>

zrób ze statywu... będzie o niebo lepiej wyglądać

Co do Eposów czy innych które seryjnie mają dołożone tego typu podstawy - to co innego...

Niewiem dlaczego... ale lepszą cenę osiągają sprzęty seryjne, bez jakich kolwiek modyfikacji (chyba że trafi się znawca i pozna się na rzeczy, wtedy zapłaci odpowiednią cene i doceni taką czy inną modyfikacje, a póki co ludziska nieufnie podchodzą do różnego typu przeróbek... )

ps1.

ja się o sprzedaż nie muszę martwić, to nie moje paczki :-)

Zainteresowanie będzie bo to dobre kolumny.

ps2.

jakie kolumny zastąpią te?

pzdr

123... test

ILLIDAN>

Ten oscyloskop w ST-610 z tego co widać pod nim na podpisach przycisków może działać jako wskaźnik dostrojenia (zamist tradycyjnej wskazówki), albo w trybie audio - czyli pewnie coś w stylu VU-Metru, a może coś jak taka wizualizacja w "starym" Winampie. No i można też z tyłu podłączyć do niego zewnętrzne coś.

No bajer, bajer nie kojarze czegoś bardziej bajeranckie co by można wrzucić w tuner;) To teraz tylko spędzasz na Allegro 24/7 i może Ci się trafi taki za 200zł, bo to jest jak najbardziej sensowna cena za takie coś, no a ta nowa, bez komentarza...

Wszystkie ceny od tego Goscia sa szczerze powiedziawszy poje.... Z tego co widze to zeruje on wlasnie na takich okazjach po to tylko by wystawic cos pozniej za cholera wie ile ale Tunerek sliczny. Jeszcze ladniejszy jest ST-2130 ale zdobycie go to cud, cenowo tez nie bedzie za ciekawie.

slayer, cieszę się że się w końcu zrozumieliśmy :) A kolumny jak w "o mnie". Są na tyle szerokie że stoją stabilnie bez usprawnień ;-)

see you south of heaven

Ukryta Zawartość

Rzadkość w używanych kolumienkach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co myślicie o powyższym?

Ukryta Zawartość

Prawie jak lampowce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.