Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver, 31 Gru 2007, 00:40

>No dobra, kosztuje 240 euro, a ile kosztuje transport do Polski?

20 szt.? Jakieś 10 Euro za szt. 8-D

Pozdrawiam Noworocznie :)

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

McGyver, 31 Gru 2007, 01:11

>A po co komu 20 sztuk? Ja się pytam ile kosztuje dostawa jednego wzmacniacza.

Tey Mc Ty jesteś z Poznania? - sprzedający pisze NOWY. Znaczy z gwarancją itp. rozumiem. Facet podaje link - też z Poznania - znaczy reklamuje się ? Sprowadził 1 szt. i sprzedaje? Na stronie producenta koszt przesyłki to 0 Euro jak klikniesz "do koszyka". Przypadkowa zbieżność? Możliwe :D

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

W Poznaniu to ja byłem z 4 razy w życiu, w tym 2 razy tylko przejazdem nie wysiadając z auta. Mam do Poznania kilkaset kilometrów, i to podłej jakości drogami.

Skoro za 240 euro jest "free shipping" to nic, tylko kupować.

Jakby ktoś chciał schemat tego wzmacniacza to pisać. Posiadam (schemat posiadam, nie wzmacniacz).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"W komplecie oryginalne pudelko..."

... od odtwarzacza CD :)

Ukryta Zawartość

floyd, 30 Gru 2007, 23:09

>

Ukryta Zawartość

>

>opis kabli jak za min 10k :) a mnie interesuje co oznacza tekst: "Kabel składa się z czterech (po

>dwie na stronę) żył, którymi mozna modelować brzmienie przybliżając lub oddalając żyły w stosunku do

>siebie."

>o co tu kurka chodzi ?? czy producent opisuje w jakiej odległosci mają być żyły w stos. do siebie ?

>czy np w odległosci 2 cm od siebie jest wiecej wysokich, natomiast oddalając juz o 5 cm pogłebia się

>bas ?? :)

>i czy przy odległości 0,5 m poszerza się scena ?

>pozdrawiam

__________________________________________________________________________________________

Gdybyś równie uważnie czytał testy, artykuły w prasie i forum to nie byłoby potrzeby zadawania takich pytań i udawanego zdziwienia. To moja aukcja. Zbliżając lub oddalając żyły od siebie wpływasz bezpośrednio na zmiane parametrów kabla jako cąłości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Technics sl-p999 .. nawet w uczciwej cenie .. jezeli chodzi o tego uzytkownika (AGA_20-ok) - 849 zł...

Inne aukcje wystawione przez niego to "mała" przeginka

Ukryta Zawartość

Marantz pm 66se .... za 1700 zł ?? ... trzykrotka wartość .... moze nawet lepiej ... skąd on/ona bierze te ceny ... ehhh

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

850 zł za stare cd technicsa - wolne żarty. Pojawiały się te modele kiedyś na aukcjach z licytacją i chyba cenom które osiągały daleko było do owych 850 zł. Trzeba chyba na głowę upaść aby to kupić.

A temat wzmacniacza PM-66 SE KI to już wogóle jajca kompletne. Jak ktoś go za tyle kupi to osobiście się z nim skontaktuję aby wysłać mu zgrzewkę browarku z dedykacją - "dla największego jelenia świata":). Te wzmacniacze mają nie najlepsze opinie użytkowników (mimo pochwał pracy audio, ale ta często chwali różne dziwne rzeczy). PM-66 SE kiedyś długo "Wisiał" na allegro z cenami 699 oraz 599 zł. W jednym komisie przez wiele miesięcy stał PM-66 SE KI z ceną podobną i jakoś chętnych nie było.

i znowu radosne DIY:)

Ukryta Zawartość

Front to decha od takiej starej szafy, ludzie to mają pomysły do czego by tu przykręcić głośniki:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na chwilę przed końcem odwołanie wszystkich ofert - uzasadnienie "wypadek losowy". Czyżby discomaniac rozpoczął już sylwestrowe baletki i fajerwerki wymknąwszy się spod kontroli uszkodziły wzmacniacz?:)

Jak patrzyłem trochę wcześniej to cena na tej aukcji przekroczyła już 600 zł, a wcześniej widziałem końcówki z tym oznaczeniem wystawiane kolejno 650 zł, potem kilkakrotnie 630 zł a na końcu (chyba inny sprzedający) pojawiła się z ceną 499 zł i chętnych nie było. Ciekawe na ile discomaniac liczył, że cena go nie usatysfakcjonowała?

Ukryta Zawartość

zapraszam ostatnie chwile aukcji:

Ukryta Zawartość

Ostrzegam sprzęt nie zostanie uszkodzony na 2 minuty przed końcem aukcji:)

Ukryta Zawartość

clo2, 31 Gru 2007, 21:43

>Jak patrzyłem trochę wcześniej to cena na tej aukcji przekroczyła już 600 zł, a wcześniej widziałem

>końcówki z tym oznaczeniem wystawiane kolejno 650 zł, potem kilkakrotnie 630 zł a na końcu (chyba

>inny sprzedający) pojawiła się z ceną 499 zł i chętnych nie było. Ciekawe na ile discomaniac

>liczył, że cena go nie usatysfakcjonowała?

Ciekawe, bardzo ciekawe... Zwłaszcza, że niedawno powstał specjalny wątek na tym forum, poświęcony tej wybitnej serii, w którym nie było końca zachwytom... hmm... bardzo to wszystko... ciekawe ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

parantulla moze zaczalbys czytac ze zrozumieniem zamiast pieprzyc? Celowo na temat tej koncowki w watku o Sony z serii ES nie ma nic - wiedzialem ze trafi na Allegro. Czytajac Twoje ostatnie wypociny mam wrazenie ze dreczy Cie jakas mania przesladowcza.

discomaniac71, 1 Sty 2008, 15:13

Czytajac Twoje ostatnie

>wypociny mam wrazenie ze dreczy Cie jakas mania przesladowcza.

Mnie? Jedyne co mnie dręczy, to zajady ze śmiechu, a poza tym czuję się doskonale :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jest jeszcze jedna końcówka Sony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To chyba ta, o której pisałem, że była najpierw za 650, potem kilkakrotnie za 630 zł, teraz próba za 620 zł. W dodatku we wcześniejszych aukcjach wystawiający pisał, że ma 2 takie same i druga miała jakiś drobny wizualny feler (była uwaga, że ta ładniejsza trafi do osoby która zaproponuje najwyższą cenę).

Discomaniac chyba za szybko swojej końcówki nie sprzeda. Chociaż, jak pamiętam discomaniac reklamował, że jego końcówka ma w sobie jakiś bardziej ekskluzywny transformator:) i dlatego pewnie jego wzmacniacz gdy osiąga 600 zł z hakiem na wieść o cenie sam chwilowo ulega uszkodzeniu nie chcąc być sprzedanym za tak lichą cenę:).

Należałoby wystawić to cudo kilkakrotnie z ceną 1799 zł:) jak wielu sprzedawców, potem z innego konta z ceną 1599 zł i poprosić znajomego o zalicytowanie i zakup. Poten znowu wystawić z ceną 1299 zł z dopiskiem "okazja" i może jeleń by się znalazł. Ach disomaniac chciałby drogo sprzedawać a wogóle żyłki handlowca nie ma:)

Hmm... staram się być obiektywny, ale:

>discomaniac71, 1 Sty 2008, 15:13

> Celowo na temat tej koncowki w watku o Sony z serii ES nie ma nic

VS.

>discomaniac71, 22 Gru 2007, 14:00

>A Marantz PM 80 to naprawde nic specjalnego - w moim systemie zagral... Tak jak zagral. Scena to

>ulamek tego co potrafi TA-N 55 ES czy TA-F 700 ES.

>discomaniac71, 22 Gru 2007, 14:00

>A Marantz PM 80 to naprawde nic specjalnego - w moim systemie zagral... Tak jak zagral.

Kiedyś jak szukałem wzmacniacza to rozglądałem się za starszymi Marantzami (zostałem zresztą w końcu szczęśliwym posiadaczem jednego) i - nie chce mi się przekopywać wątków - ale coś mi świta, że czytywałem wtedy o PM80 i chyba tam były dość entuzjastyczne opinie discomaniaca. Szkoda czasu na szukanie, ale jeśli discomaniac zaraz zaoponuje że nigdy PM80 nie wychwalał, to ten trud sobie zadam i poszperam:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 gdzie masz napisane ze ulegl uszkodzeniu? prosze o linka. Zjalbys sie czyms pozytecznym lepiej. Moze podzielisz sie z innymi swoja wybitna wiedza w dziedzinie audio?:)

Kondensatory z allegro... (chyba to wpoinno byc w dziale DIY ale ok :P )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.