Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Marantz PM 80 jedyny na Allegro (w wersji SE)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pawcio/Krzylo

To jedna wielka sciema.... nie ryzykujcie pieniedzy...dobrze Wam radze:)

Na potwierdzenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Do Altec>>

Obecnie posiadany przez moja osobę zestaw Yamaha (A720 + CDX930) zalicza się do sprzętów budżetowych, lecz nie każdy chyba zaczynał zaraz od prawdziwego high-end`u. Nie mam może wielkiej wiedzy odnośnie sprzętu Hi-Fi, nie wstydzę się do tego przyznać, nie znaczy to jednak, że nie mogę korzystać z forum. Pisanie w kierunku mojej osoby, tekstu pokroju , wydaje się być dość prymitywne, ze strony autora.

Panu /Altec/ polecam zagłębić się trochę w dziedzinie poprawnej polszczyzny – jak należy pisać? sprzencie a może sprzęcie? Zajżeć czy zajrzeć? Jak uważasz? -Nie ma- pisze się osobno, nie razem. Zwracając się do innych użytkowników w słowie /panowie/ używaj wielkiej litery. Idzie Wielkanoc, może warto poprosić zajączka o jakąś książkę, która umożliwi Panu podszkolić się w tej dziedzinie? Wyrażenia typu: /podpier kogoś innego/ , /pajacu/, /wynurzyłeś się z dziury/ ukazują Pana poziom intelektualny , moich zdaniem, to pułap młodzieńca stojącego pod blokiem, ubranego w fajny jego zdaniem dresik, ale mniejsza z tym. Ja nie mam w zwyczaju odnosić się w taki sposób do wypowiedzi innych osób, nawet w przypadku, kiedy ich poglądy są dalekie od moich. Reaguje Pan gorzej niż ojciec Tadeusz z toruńskiej rozgłośni, kiedy to podczas swojej audycji trafia na niewygodnego rozmówcę.

Sprawa poruszonego tematu, jeśli uważasz, że podbijanie sobie aukcji z konta przykładowo brata, kuzyna, żony, przyjaciela itd. jest ok to super, świadczy to o kolejnym Pańskim ograniczeniu. Może Pan lubi być tak robiony w butelkę lub sam tak postępować, nie widząc w tym nic złego, jednak ja i domyślam się, że większość ludzi powiedziałoby takiemu procederowi stanowcze nie!

Nie wiem w jakiś sposób moja wypowiedź, która zdaniem Pana Macrob i Pani Renaty8 (ta wypowiadała się przy pomocy konta Altec) była fałszywa mogła przyczynić się do zawieszenia dwóch kont w dokładnie tym samym momencie, przecież te konta zdaniem ich właścicieli nie mają ze sobą nic wspólnego? Więc co takiego się stało? Serwis aukcyjny Allegro nie wiesza automatycznie kont użytkowników, (w przypadku jednej, konkretnej aukcji), kiedy jeden sprzedaje, drugi kupuje a oboje są z tej samej miejscowości. Musi wystąpić jakaś inna nieprawidłowość, która jest na tyle sprawdzona i jednoznaczna, aby pracownik allegro zdecydował się jednocześnie zawiesić dwa konta (jak w przypadku wyżej wymienionych). Niestety, nie miałem okazji, napisać w tej sprawie do allegro, pewnie jak wspomniała Pani Renata8, ktoś inny zrobił z tego pożytek i widać po reakcji allegro dobrze zrobił, chyba z 10-14 dni dwa konta, których sprawa dotyczy wisiały unieruchomione ;) i tak jak nagle dwa jednocześnie zablokowali to i odblokowali. Dlaczego aukcja Revox`a, którego sprzedawała Renata8 , a Pan Macrob dowartościowywał podczas licytacji, została usunięta przez pracownika allegro? Opis przedmiotu nie naruszał, regulaminu allegro, więc co takiego się stało? Ciekawe kiedy użytkownicy tych kont będą mieli ponowną ochotę pohandlować między sobą? ;) Rozważań moich nie byłem pewien, więc postanowiłem przedstawić je na forum. Uważam, że nieuczciwy sprzedawca na allegro jest znaleziskiem, którego omijać należy z daleka. Nikt, oprócz samych zainteresowanych, nie zrobił z tego powody żadnej przywary w moją stronę. Pewnie prawda boli i z tego też powodu, ton Pańskiej wypowiedzi jest taki a nie inny, a sugestia, aby takie przypadki nie wychodziły na jaw są Państwu Renata8 i Macrob na rękę i tu dobra rada abyśmy /ja i inni użytkownicy/ nie pisali o swoich wątpliwościach. Przecież z jednej już wypowiedzi Altec`a możemy wywnioskować, o co chodzi, cytuję: /Chwilowe wejscie allegrowiczów na forum. Ale od czasu do czasu też musimy zajżeć co się dzieje na forum i przypomnieć co niktórym gdzie ich miejsce ( niech każdy pilnuje swojego biznesu...)/. Pewnie, niech każdy zna swoje miejsce w szeregu. Kim Ty jesteś, aby używać takich /oraz przytoczonych na początku/ sformułowań, wobec innych, nieznanych Ci osób? I na koniec, moja mała znajomość sprzętu nie przyczyni się do wyrządzenia krzywdy innym użytkownikom forum, więc spokojnie, uważać na mnie nie trzeba, jestem niegroźny. Natomiast, stosowanie takich metod jak we wspomnianej aukcji Revox`a, jest zwykłym oszustwem i kpiną z innych użytkowników allegro. Dodatkowo, forma Pańskiej wypowiedzi może u innych wywoływać tylko niesmak, więc proszę uważać na swoją osobę oraz pamiętać o wielkanocnym zajączku.

Pozdrawiam

I dlatego kafax nie przejmuj sie, tylko słuchaj, słuchaj i słuchaj- oczywiście muzyki, a tu raczej czytaj niż pisz bo 70% ma to samo co ty tylko im sie zdaje że maja lepszy- a tak naprawdę nic niezwykłego tu sie nie dowiesz.

A ja, korzystając z kataru (który u mężczyzn jest BARDZO groźną chorobą) i spowodowanej nim przerwy w pracy, przez ostatnie 2 dni buszowałem po innych forach audio (audiokarma, audiogon, audioreview) i zaobserwowałem tam prawie całkowity brak pyskówek, wyzywania się od najgorszych, odsądzania od czci i wiary, czyli całego tego polactwa, jakie zaczyna coraz bardziej dominować tutaj. Nie sądzę, by było to spowodowane wyłącznie bardziej czujną postawą moderatorów. Co tu dużo mówić, nasz Sejm jest odbiciem społeczeństwa, i to wcale nie w krzywym zwierciadle. Jak mawiał jeden z moich starych profesorów: do adremu, prosze państwa, do adremu.

"HighEnd Sony XA 50 ES , Naprawde polecam, zostawia w tyle aktualne konstrukcje za 10.000PLN."

Kupa bzdur a sprzedający chyba nie słyszał odtwarzacza nawet za 5tyś zł.

Kupiłem kiedyś ten odtwarzacz nowy i jego brzmienie pozostawia wiele do

życzenia , szczególnie sucha barwa i brak wypełnienia.

Sprzęt dla miłośników "pancernych odtwarzaczy" którzy wolą ogladać niż słuchać muzyki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->Kafax

Tak, chodzę w dresie, jestem łysy i ważę 115 kg i może nie znam czystej polszczyzny - ale sram na to. Poprostu nie pozwolę złego słowa powiedzieć na moich ziomków z rodzinnego miasta Legnicy, a po za tym zajmij sie swoimi sprawami a nie weryfikacja sprzedajacych. I nie zastawiaj się zającem bo możesz skończyc jak świnia.

Altec

Przepraszam pozostałych forumowiczów za dyskusję nie na temat, ale już taki jestem.

pozdrawiam wszystkich oprócz Kafaxa

Altec to nie miejsce na takie mądre wypowiedzi, więc proponuję, żebyś się powstrzymał trochę... Jak sam napisałeś, "nie pozwolisz złego słowa powiedzieć na ziomków z Twojego miasta" (cytat niedokładny), wywnioskować z tego można, że albo masz coś wspólnego z tymi użytkownikami allegro, albo też prezentujesz conajmniej niedojrzały tok rozumowania.

Pozdrawiam,

panowie zajmijcie sie sprzentem a nie opiniami innch napisalem ze to dotyczy tylko jednej osoby a po zatym nie jeden z was mial zemna do czynienia i nie jeden z was ma sprzent odemnie tak ze dajcie sobie na wstrzymanie i zapraszam na licytacje jest w czym wybierac

Ukryta Zawartość

Bardzo ładny zestawik :) I przeładne monobloki lampowe :)

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ostatnio "rozglądałem się" trochę po Allegro i może to takie zawodowe skrzywienie, ale staram się zweryfikować sprzedającego i casem można trafić np. na "klonowanie". Tak oto dociekliwych proszę o znalezienie kilku detali różniących poniższe aukcje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oraz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

bananowiec, 16 Mar 2006, 16:28

>

Ukryta Zawartość

>Bardzo ładny zestawik :) I przeładne monobloki lampowe :)

Sam uzywam monobloków Phase, ale te ProAki z aukcji są mocno podejrzane: oto zdjęcia, pierwsze przedstawia oryginalne Studio 125, drugie przedstawia te z aukcji. Głośniki wyglądają jak jakaś giełdowa chińszczyzna:

post-3550-100004896 1170287844_thumb.jpg

post-3550-100004897 1170287844_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Gdybyscie chcieli wiedziec o czym marzy discomaniac71 - to wlasnie o tym... Cudo ktore do tego gra... Ale shipping tylko w Niemczech niestety...

http://cgi.ebay.de/PIONEER-PD-93-der-Reference-Bolide-und-Testsieger_W0QQitemZ7599304075QQcategoryZ75769QQrdZ1QQcmdZViewItem

Co mają wspólnego użytkownikcy diyaudio i mikmod ? :)

aukcja

Ukryta Zawartość

użytkownik

Ukryta Zawartość

aukcja

Ukryta Zawartość

którą wygrał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

dartman wiedzialem ze to Ty - tak czulem:):):) mimo ze facet rzeczywiscie napisal ze dostarcza tylko na terenie Niemiec... ten podpis Jacek... poza tym tak malo ludzi ma PD 95:):):)

wiesz zastanawiam sie czy PD 93 nie bedzie lepszy od PD 95 trzeba posluchac i porownac... powiem Ci ze dla mnie 3 najlepsze Pioneery w historii to PD 73 PD 93 i PD 95 bez wskazywania zwyciescy... kazdy ma swoj atut: PD 95 mechanizm 3 trafa i konstrukcje PD 93 takze konstrukcje - 2 trafa za obudowa plus 20-bitowy filtr (taki ma pewnie 95 rowniez) a PD 73 PCM 63 PK - zdecydowanie lepszy DAC od pozstalych... wiesz dlaczego sprawilem sobie Akai CD 79? bo ma potencjal PCM 63 PK i gra (poza tym 2 kiepskie trafa separowane bloki i niezly opamp AD) - mozna z nim duzo zrobic a nad Pioneerami ma jedna przewage: KSS 210:P

ale ja i tak marze o Pioneerku... stara milosc nie rdzewieje... pozdrawiam serdecznie

ps powiedz jaka kwote wylicytowales

PD 95 ma tez filtr 20 bitowy. A co do KSS 210 i PCM 63 PK, jako zewnetrznego dac'a uzywam Wadia 12, 19 bit dac. Co prawda jeszcze jej nie rozkrecilem (musze przygotowac specjalny srubokret, nie wiem po co to zrobili ale zwyklym ampulem nie odkrecisz) wiec nie wiem jaka tam jest kosc.

powiem za ile kupilem PD 93, sadze, ze ca 1000Eur.

pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pewnie jest na imbusy jak niektore egzemplarze PD 9300 i moje Akai... popatrz niby 2 trafa separowane bloki ale juz wiem ze mozna bardzo sporo dobrego zrobic z tym CD 79... juz u adamhiend'a zagralo ponoc sporo lepiej niz MF bodaj 3.2 czy jakos tak w kazdym razie za ok 5.000zl... w tym cdeku graja tylko przetworniki i opamp...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ciekawe do ilu dojdzie i ile nowe kosztują :-)

Ukryta Zawartość

Może kogoś zainetresuje polskie lampowe radio z głosnikami szerokopasmowymi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.