Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prawdziwa okazja, nie wiem dlaczego tak tanio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jednak ceny tego odtwarzacza wbrew powszechnej opimii nie sa az tak niskie.

Ukryta Zawartość

jak dla mnie ten wzmak nie uszkodził się, tylko gość (jako folkom) odwołał w ostatniej chwili licytację z idiotycznym i nieprzemyślanym komentarzem, że sprzet się popsuł. powodem oczywiście była niesatysfakcjonująca cena. Teraz trochę odczekał i wystawia z innego konta - dawido. widząc że dał się przyłapać na sprzedaży "naprawianego" wzmaka, wymyślił bajkę o serwisie, częściach etc, sugerując że jest tak super naprawiony że prawie lepszy jak nowy :)

na to, że to ta sama osoba wskazują przynajmniej dwie rzeczy - facet twierdzi, że zdjęcia wziąl z tamtej aukcji, bo nie ma aparatu. wystarczy porównać zdjęcia i zobaczyć, że na obecnej aukcji pojawiają się zdjęcia, których na poprzedniej nie było :) Po drugie, spójrzcie na strony "o mnie" obu wystawiających. Przypadek że takie podobne? :)

sherlock"desant"holmes

Witam, osobiście słuchałem tego wzmaka gdzieś miesiąc temu, sprzedawanego przez komis w Cieszynie - na allego Falkom, okazało się że ciszej gra jedna końcówka, to go nie brałem. Następnego dnia gościu zakończył aukcję. Dał mi znać, że nie potrafią go naprawić - brak części. Pozdrawiam Darek

No i sprawa trochę się wyjaśnia :), tak jak niedawno z tymi "moniotrami z anglii" - co się okzały "miejscowym" Diy.

Co do napraw Grundiga, szczególnie z serii FineArts to rzeczywiście cięzko. U nas serwisy to olewają (musza się bawić w ściąganie podzespołow i mówią, że nie da rady), inna sprawa, że bank serwisówk w Koszalinie olewa autoryzowane serwisy i potrafi słać dokumentację ponad miesiąc.

chyba sprzedam żonę i sobie kupię ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

warto powalczyć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głośniki KEfa w nieoryginalnej obudowie, za to ze "stadionowym" niskotonowcem.

Ukryta Zawartość

Kto z nas nie chciałby mieć tego cacka w domu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obudowy do gratów DIY

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja niedługo bede przekładał wzmaka forumowego Piotra 608 do budy po tunerze Denona DTU-2000.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra ce na stoliki stal + granit

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takie zachowanie tak mnie zaczyna wkur.... że .... brak mi słów

Człowiek mi napisał maila że chce za zestaw 7000 zł - nikt nie zalicytował więcej niż 3500 (startowe) więc....

Zamiast wystawić startowo 6500 i czekać może dojdzie do 7000 to po cholere ktoś wystawia tak małą kwotę - ludzie z taką kasą na sprzęt to na pewno nie zbiór baranów żeby ich wodzić za nos - a to się nagle sprzęt popsuł, to ukradli, to spadł ze stołu...

A allegro nic...

Ukryta Zawartość

a zgłaszałeś?

Zasady na Allegro › Podejrzewam Sprzedającego o nieuczciwe zamiary:

Ukryta Zawartość

ja ostatnio aukcje z wpisami typu: [...]zastrzegam sobie prawo[...] albo [...] w innych mediach[...] zgłaszam jako naruszenie zasad: to działa!

Ukryta Zawartość

stoney,

masz rację, Allegro ma czytelne zasady i należy ich przestrzegać. Jedyną dla mnie dyskusyjną sprawą jest opłata za cenę minimalną, mogłaby być mniejsza, ale wtedy mielibyśmy tysiące aukcji od złotówki tylko w celu sondowania rynku. Ja też czasem zgłaszam naruszenie zasad. Wczoraj na przykład obserwowałem pewien przedmiot, którego cena rynkowa jest dobrze znana. Aukcja szła od bardzo niskiej ceny. Kilka godzin przed końcem pojawiła się oferta zdecydowanie przekraczająca cenę rynkową i pozostała do końca. Po zamknięciu aukcji ten sam przedmiot NATYCHMIAST pojawił się ponownie. Na pewno ten sam, bo używany.

Allegro nie może zainterweniować w takim przypadku, w końcu jak udowodnić, że sprzet faktycznie nie uległ uszkodzeniu? Wiadomo, e to ściema, ale raz na jakiś czas uszkodzenie może być faktem i co wtedy? Blokada konta uczciwemu sprzedawcy? Doprowadziłoby to do spadku popularności serwisu - to kolejny argument przeciw dla Allegro.

Jedyne rozwiązanie jakie widzę to blokada kont użytkownikom, których sprzęt dopiero co uszkodzony znowu pojawia się na aukcji. Jeśli na nowej aukcji nie ma wzmianki o uszkodzeniu - to zatajenie pewnych informacji i oszustwo, co za tym idzie podstawa do blokady.

Miałem podobny przypadek niedawno ze sprzętem komputerowym. Zalicytowałem i sprzęt "uległ awarii" jakieś 30 sek przed końcem aukcji. Spytałem w mailu o ten cudowny zbieg okoliczności, na co sprzedający odpowiedział, żebym się nie martwił i że mam kolejną szansę do licytacji - ujrzałem link do TEJ SAMEJ płyty głównej (o niej mowa) z ceną Kup Teraz wyższą raptem o 20 zł. Niektórzy mają tupet...

i tak na marginesie, czy ten CeDek może być warty tych kilku zł? Nie znalazłem żadnych informacji na jego temat, to pewnie jakiś najbardziej podstawowy model:

Ukryta Zawartość

Miałoby to zagrać z Luxmanem L-230.

Ukryta Zawartość

A gdyby tak przy każdym sprzedawcy pokazywał się licznik zakończeń aukcji przed czasem, może to byłby bat na takich cwaniaków. Oczywiście chodzi o takie aukcje, gdzie została złożona już co najmniej jedna propozycja kupna, bo póki nikt nie licytuje, to wolno odwołać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.