Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

w związku z tym serwis typu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

powinien zdobywać coraz to większą popularność. Na razie żaden sprzedawca się tym nie przejmuje, ale gdyby było to równie popularne co allegro, braliby to na poważnie, jak coś co stanowi o reputacji allegrowicza.

Ukryta Zawartość

Edward, 9 Maj 2007, 15:53

>A gdyby tak przy każdym sprzedawcy pokazywał się licznik zakończeń aukcji przed czasem, może to

>byłby bat na takich cwaniaków. Oczywiście chodzi o takie aukcje, gdzie została złożona już co

>najmniej jedna propozycja kupna, bo póki nikt nie licytuje, to wolno odwołać.

Niektórzy już tak mają :>

Ukryta Zawartość

Temu sprzedawcy np. kiedyś sprzęty się uszkadzały przed końcem aukcji a teraz nagminnie są kradzione...

post-4488-100002208 1178744780_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodzi oczywiście o tego sprzedawcę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe, ciekawe, kiedyś czytałem o konstrukcji firmy NF, nie jakiś hajend, ale przyzwoity produkt.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lolipop, 9 Maj 2007, 23:16

>Ciekawe, ciekawe, kiedyś czytałem o konstrukcji firmy NF, nie jakiś hajend, ale przyzwoity

>produkt.

>

>

Ukryta Zawartość

Te monobloki bujaja sie juz na swistaku od 1,5roku bodajze:) Nie twierdze jednak, ze nie sa warte swojej ceny.

Ukryta Zawartość

REVOX B 760

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Uwaga, wygląda na to, że w tych kolumnach są różne wysokotonówki. Oryginalnie powinny być Dynaudio D-260 Esotec.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co powiecie na to:

Ukryta Zawartość

W sklepie nówka 2300, na allegro ok 1500, a tutaj...

Coś mi tu "nie pasi" :)

Ukryta Zawartość

sebol 81

Ukryta Zawartość

lepiej? :)

Ukryta Zawartość

Pawel N.A., 11 Maj 2007, 20:20

>Uwaga, wygląda na to, że w tych kolumnach są różne wysokotonówki. Oryginalnie powinny być Dynaudio

>D-260 Esotec.

>

Ukryta Zawartość

Racja. W drugiej jest Seas KT25.

Ukryta Zawartość

Kurcze, az mi sie nie chce wierzyc. Facet napisal, ze na jednej kopolce jest wgniecenie, ale o tym, ze glosnik jest inny juz nie wspomnal. Z drugiej strony, gdyby chcial to ukryc nie robilby zdjec. Przedziwna aukcja. W kazdym razie lepiej to omijac szerokim lukiem.

nie no, jasne że patrzyłem - ale w końcu allegro od tego jest żeby było taniej, nie? :) chodziło mi o to, że różnica 300 zł już się staje chyba akceptowalna i rozwiewa podejrzenia?

Z tymi LS 40 nie ma "ściemy" ;-). Tak się składa, że na poprzedniej aukcji Pani Ania sprzedawała LS30, które dla odmiany grały jako głośniki tylne (...hmmm).

Ukryta Zawartość

LS30 z powyższej aukcji stają od paru godzin u mnie w domu i są całkowicie ok. Pani Ania po prostu pomyliła zdjęcia - na dwóch ostatnich są moje LS30.

Na wszelki wypadek - eee... ze sprzedającą Panią Anią nie mam nic wspólnego... oprócz rzeczonych LS30.

Ukryta Zawartość

Aha. No to sprawa wyjasniona:)

BTW, Maciek, jak sie sprawuja Twoje radmory? Niedawno zakupilem Arcusy na takich samych wysokotonowcach (Seas KT25) i chcialem sie dowiedziec jaka jest ta gora, bo okazji dluzszego posluchania ich nie mialem ze wzgledu na chwilowy brak wzmacniacza.

pozdr.

Tak jak pisałem - kolumny mam dopiero parę godzin, a to stanowczo za mało żeby je móc "zrecenzować".

Co do samego KT25 to tak się składa, że LS30 to już moje trzecie kolumny z tym głośnikiem (wcześniej: audiowave 171se, Arcus AS5) i mogę powiedzieć tyle, że SEAS podoba mi się bardziej niż np.: Vifa PL27, która grała jak dla mnie za ostro ("kłująco" ? "metalicznie" ? "szorstko" ? ... no jakoś tak właśnie ;-) ). Możliwe również, że PL27 grał tak akurat w tej konkretnej aplikacji (kolony ostinato 2000).

czytam z zainteresowaniem wszelkie wypowiedzi dotyczące nieuczciwych sprzedających - sam sprzedałem na allegro kilkanaście przedmiotów (w dziale audio ) z chęci zysku - posiadam jeden negatywny komentarz a sprawa z nim związana została załatwiona przez stosowne organa.

czytając wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku że jeździcie sobie po sprzedających jak chcecie i o ile mogę się zgodzić z krytyką sprzedającego gdy dostajemy nieprawdziwe informacje, przedmiot niezgodny z opisem albo wogóle go nie dostajemy to nierozumiem Waszych pretensji gdy sprzedający kończy aukcję przed czasem podając czasami najgłupsze tłumaczenia.

jestem pewien że nikt z was nie jest na tyle etycznie i moralnie wyrobiony, żeby sprzedać za grosze coś co jest waszym zdaniem więcej warte a po drugie większość tych sprzedających z tego żyje więc ich głownym celem jest osiąganie zysku a nie filantropia. allegro dopuszcza tego typu działania i są one zgodne z regulaminem więc o co chodzi. O MORALNOŚĆ?!!! - ludzie gdzie wy żyjecie - u nas w każdej dziedzinie życia najpierw się ludzi oczernia a potem nie słuch ich tłumaczeń. JEŻELI JESTEŚCIE BEZ JAKIEJKOLWIEK WINY W KWESTII MORALNOŚCI TO ZGŁOŚCIE SIĘ DO WATYKANU - OKRZYKNĄ WAS ŚWIĘTYMI.

wystawianie czegoś na allegro bez ceny minimalnej i od 1,00zł nie znaczy że sprzedający chce to oddać za bezcen tylko że liczy na zachcęcenie kupujących (zalecenie allegro) i nie chce płacić sporej prowizji od opcji "cena minimalna". może allegro.pl powinno się zastanowić nad obniżeniem tej opłaty. wielu korzystałoby z niej częściej. w żadnym prawie na świecie nie można nikogo zmusić do sprzedania czegokolwiek i tego należy się trzymać. a megahandlarze robiący numery sami tracą klientów ale to nie znaczy że my ich mamy piętnować stawiając siebie za wzór wszelkich cnót i uczciwości. nikt nie jest bez grzechu. każdy na allegro chce sprzedać za jak najwięcej a kupić jak najtaniej a najlepiej żeby mu jeszcze dopłacono.

a teraz chwila rozrywki ! Wie ktoś o co chodzi ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W prywatnych emailach Allegro sugerowane ceny zakupu sa czasem smieszne. Rzadko sprzedaje - zwykle rzeczy swoje lub kumpla ktory nie ma dostepu do sieci ale prawda jest taka ze kazdy chce kupic za bezcen i jeszcze w idealnym stanie itp. Prawda jest jednak taka ze zeby miec cos w dobrym stanie najpierw sam musialem zaplacic wiec trudno zebym sprzedawal znacznie ponizej wartosci. Na takie ceny stac tylko handlarzy ktorzy kupuja szrot po 20 Euro od sztuki. Potem sprzet moze isc znacznie ponizej wartosci ale jego jakosc pozostawia wiele do zyczenia.

Dziwi mnie trochę, że ten cd nie znalazł do tej pory nabywcy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sylwiusz, 12 Maj 2007, 12:42

>czytając wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku że jeździcie sobie po sprzedających jak chcecie

zostały podane konkretne przykłady: bądź to ewidentnego łamania regulaminu allegro (odwołanie aukcji z "powodu" zepsucia bądź kradzieży, a potem ponowne wystawianie tegoż przedmiotu), bądź podejrzenia nieuczciwych zamiarów sprzedającego

>jestem pewien że nikt z was nie jest na tyle etycznie i moralnie wyrobiony, żeby sprzedać za grosze

>coś co jest waszym zdaniem więcej warte

te frazesy: "etycznie" i "moralnie", nie mają większego znaczenia w tym przypadku: jeżeli wiesz, że wystawiany przez Ciebie przedmiot jest wart np. 2.000zł to: ustawiasz cenę startową na 2.000zł, lub ustawiasz cenę minimalną na... 2.000zł

chodzi o zwykłą uczciwość, o przestrzeganiu regulaminu nie wspomnę

>ludzie gdzie wy żyjecie - u nas w

>każdej dziedzinie życia najpierw się ludzi oczernia a potem nie słuch ich tłumaczeń. JEŻELI

>JESTEŚCIE BEZ JAKIEJKOLWIEK WINY W KWESTII MORALNOŚCI TO ZGŁOŚCIE SIĘ DO WATYKANU - OKRZYKNĄ WAS

>ŚWIĘTYMI.

żyjemy w Polsce (przynajmniej z linków do aukcji allegro.pl to wynika)

poza tym, aby zostać okrzykniętym świętym (w Watykanie), sama moralność nie wystarcza; potrzebna jest poświadczona Wiara, akceptowana jest śmierć za wiarę, cuda czynione przez kandydata na świętego też wskazane; nie znam się na procedurze, ale trzeba "nieżyć" aby zostać świętym

>każdy na allegro chce sprzedać za jak najwięcej a kupić jak

>najtaniej a najlepiej żeby mu jeszcze dopłacono.

tu się zgadzam z Twoją opinią

pozdrawiam

WADIA 860x

raczej nieczęsy gość na Allegro ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.