Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za taka cene nie ma sie nad czym nawet zastanawiac

jeszcze na przesyłce chce ukręcić pare zeta

np: DPD 17,30zł

Ukryta Zawartość

ogloszenia z cyklu znajdz 5 szczegolow

A.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oprocz tego, ze ten 2gi jest dluzszy i nowy, to chyba roznic nie ma? no moze poza cena. ciekawe czy ktos w ogole sie jeszcze nabiera na zakup kabli bez opakowan, rachunkow, bez znanej historii itd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

HI-END :)

Nie slyszales go wiec sie nie nabijaj :-)

widzę że go posiadasz i znasz się na rzeczy ale mimo wszystko osobiście nie jestem fanem takich antyków,wolę coś na czasie chociaż stare i jare :)

Tylko nowe będzie kosztowalo kilka razy wiecej :-) zeby dorownac jakoscia, budowa, bezawaryjnoscia.

ciekawe czy ktos w ogole sie jeszcze nabiera na zakup kabli bez opakowan, rachunkow, bez znanej historii itd.

Zdziwiłbyś się..

Siła nałogu, niedoświadczenia, samooszukiwania lub/i snobizmu jest olbrzymia...

Zdziwiłbyś się..

Siła nałogu, niedoświadczenia, samooszukiwania lub/i snobizmu jest olbrzymia...

sadzisz, ze ludzie swiadomie kupuja takie ..podroby?

W DPD jest bezpłatne !

Być może - nie neguję. Nie korzystam z nich (jako wysyłający), bo się sparzyłem kilka razy, kiedy musiałem biegać po Okęciu w poszukiwaniu moich obiektywów :-(

sadzisz, ze ludzie swiadomie kupuja takie ..podroby?

Ba, sam mam kumpla, który się dziwi, że ja swoje Kimbery kupiłem legalnie, skoro na alledrogo można taniej :(

Ponadto - przy niektórych, tańszych klockach "nie słychać różnicy" aż tak bardzo, więc po co przepłacać. Szczególnie przy sieciówkach

Edytowane przez mrb

Ba, sam mam kumpla, który się dziwi, że ja swoje Kimbery kupiłem legalnie, skoro na alledrogo można taniej :(

Ponadto - przy niektórych, tańszych klockach "nie słychać różnicy" aż tak bardzo, więc po co przepłacać. Szczególnie przy sieciówkach

ja rozumiem, ze nie slychac roznicy, tylko czy kupowales te kable swiadomie, wiedzac o tym, ze niekoniecznie musza byc oryginalne?

bo mi glownie o to chodzi, ze pisza w ogloszeniach oryginal 100% itd. a w zyciu, jak to w zyciu.

Nie no, bez jaj - w co drugim (albo i częściej) ogłoszeniu mamy hi-end i kultowe klocki

"100% oryginał" bardziej przypomina mi coca colę z napisem "bez konserwantów"

Niestety - dożyliśmy czasów, że kupowanie kabli i innych utensyliów wymaga udokumentowania ich historii , albo trzeba z góry założyć podroby :-(

Ja kupiłem swojego Kimbera u dystrybutora...

A tak reasumując - jest różnica między "nie słyszę różnicy, bo niewiele słyszę" a "nie słyszę różnicy na moim sprzęcie" , ale zarówno jedno jak i drugie prowadzi do krainy podrobów

stan jak nowy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

"100% oryginał" bardziej przypomina mi coca colę z napisem "bez konserwantów"

Wiesz co to jest dobry marketing? Ma on miejsce wtedy, kiedy sprzedałeś diabłu wodę święconą, a on wracając do piekła święcie wierzy, że zrobił interes życia. ;)

A tak reasumując - jest różnica między "nie słyszę różnicy, bo niewiele słyszę" a "nie słyszę różnicy na moim sprzęcie", ale zarówno jedno jak i drugie prowadzi do krainy podrobów

Wręcz przeciwnie. Taki człowiek kupuje kolumny za 25k, do tego wzmacniacz np. PMA 720AE, DAC za 200zł, kable za 50 i ma w domu hi-end. Dla wielu cała elektronika (absolutnie wszystkie klamoty) z osprzętem gra tak samo.

Co do ww. przykładowego Denona, spójrz na recenzję:

Ukryta Zawartość

Totalna zajebioza. Dokładasz do tego Tannoy Definition DC10 T, SF jakiś wysoki model, 40-tki Harbeth lub 100-tki Spendor, kable ze szpuli w MM i jesteś na topie ;)

Taki niestety jest ten świat.

W sumie czekam już tylko na wątek, w którym prorocy z "Audio mitów", dojdą do wniosku że wzmacniacz stereo i KD to w sumie żadna różnica i zaczną namawiać nowicjuszy do kupowania amplitunerów KD. ;)))

stan jak nowy

Ukryta Zawartość

Bezwypadkowy. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Fakt, problem polega nie na różnych kablach, tylko na reakcji na nie poszczególnych wzmacniaczy! :)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Przepraszam, pomyłka.

Wpis powinien trafic do watku "kable glosnikowe". ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Co do ww. przykładowego Denona, spójrz na recenzję:

Tylko trzeba pamiętać, że recenzje dotyczą określonego pułapu cenowego a nie oceny brzmienia w skali absolutnej. Każdy czytelnik musi sobie z tego zdawać sprawę bo to jest oczywistość oczywista. Chyba nikt nie myśli inaczej bo to by była czysta naiwność.

Pewnie podróbka albo zła konfekcja ;)

No, ba! :)))

I jeszcze przepłacona... ;)

Wręcz przeciwnie. Taki człowiek kupuje kolumny za 25k, do tego wzmacniacz np. PMA 720AE, DAC za 200zł, kable za 50 i ma w domu hi-end. Dla wielu cała elektronika (absolutnie wszystkie klamoty) z osprzętem gra tak samo.

Jedno nie przeczy drugiemu (niestety). Niewykluczone, że potem kupi na alledrogo coś z szerokiej oferty podrobów i będzie mega-wypas (który, notabene, brzmi tak samo....)

Ukryta Zawartość

Totalna zajebioza. Dokładasz do tego Tannoy Definition DC10 T, SF jakiś wysoki model, 40-tki Harbeth lub 100-tki Spendor, kable ze szpuli w MM i jesteś na topie ;)

Faktycznie, pełen odpał :)))

W sumie czekam już tylko na wątek, w którym prorocy z "Audio mitów", dojdą do wniosku że wzmacniacz stereo i KD to w sumie żadna różnica i zaczną namawiać nowicjuszy do kupowania amplitunerów KD. ;)))

Tak na marginesie , ale w nawiązaniu - jakoś dziwnie przycichła fala (choć się nie rozglądam) podłączenia dowolnego DVD/BluRaya itp do mega-wypasionego DACa (a już najchętniej takiego za przysłowiowe 500zł, który przecież "brzmi tak samo"), mając w efekcie niepodważalny hiend ...

Tylko trzeba pamiętać, że recenzje dotyczą określonego pułapu cenowego a nie oceny brzmienia w skali absolutnej. Każdy czytelnik musi sobie z tego zdawać sprawę bo to jest oczywistość oczywista. Chyba nikt nie myśli inaczej bo to by była czysta naiwność.

Teoretycznie masz rację, ale chyba w dużej mierze tak nie jest...

Ludzie bywają naiwni... Ba! niektórzy nawet chcą być naiwni ;)

Tylko trzeba pamiętać, że recenzje dotyczą określonego pułapu cenowego a nie oceny brzmienia w skali absolutnej.

I jeszcze jedno - praktycznie żaden ze "wzmacniaczy"... sorry , recenzentów, nie pisze tego wyraźnie we wstępie/zakończeniu każdego artykułu. Wystarczy napomknąć przy jakiejś okazji, żeby mieć czyste sumienie, i pozostają tylko niedomówienia; jak coca cola bez konserwantów ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mrb

Wystarczy napomknąć przy jakiejś okazji, żeby mieć czyste sumienie

W którymś z miesięczników audio dzielą sprzęt klasami D, C, B i HI-END. Wtedy jest jasne, że jeśli jakiś sprzęt został oceniony dobrze to tylko w swojej klasie. Tak jest z praktycznie każdą rzeczą (przykładowo dobre auto miejskie już nie będzie dobrym autem sportowym).

W którymś z miesięczników audio dzielą sprzęt klasami D, C, B i HI-END. Wtedy jest jasne, że jeśli jakiś sprzęt został oceniony dobrze to tylko w swojej klasie.

No ale właśnie to nie w klasie cenowej, tylko "bezwzględnej" ....

Ale skończmy może ten OT, bo przyjdzie hiszpańska inkwizycja i nas pozamiata ;)

Wzruszający opis aukcji, jak to przerobiono wzmacniacz stereo na lampkę nocną: "W TEJ CHWILI ŚWIECI ALE NIE GRA"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niedlugo wiecej tego hi-endowego druta bedzie wystawial, wiec nic tylko lapac te okazje za nogi :)

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

I cena minimalna pewnie na 390zł ustawiona :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

O tym kolesiu z ebay juz pisalem. On te kable od kilku lat sprzedaje. 100% pozytywnych komentarzy a kable robi sam z niby oryginalnych czesci. Przynajmniej tak mi pisal jak sie go pytalem. Tak czy inaczej, oryginalne z fabryki nie sa.

O tym kolesiu z ebay juz pisalem. On te kable od kilku lat sprzedaje. 100% pozytywnych komentarzy a kable robi sam z niby oryginalnych czesci. Przynajmniej tak mi pisal jak sie go pytalem. Tak czy inaczej, oryginalne z fabryki nie sa.

No popatrz .... same pozytywy ..... to znaczy że na świecie to sami debile są. Tak czy siak, albo nas walą w rogi z tymi kablami, albo poprostu patrzymy na opakowanie certyfikat i wtedy lepiej nam gra.

Nie wiem czy graja te oryginalne lepiej niz podrobki czy nie. Nie sprawdzalem. O debilach napisales Ty. Ja ze swoich jestem zadowolony a co inni kupuja mnie nie obchodzi. Faktem jest, ze kable z tych aukcji oryginalne nie sa.

Nie wiem czy graja te oryginalne lepiej niz podrobki czy nie. Nie sprawdzalem. O debilach napisales Ty. Ja ze swoich jestem zadowolony a co inni kupuja mnie nie obchodzi. Faktem jest, ze kable z tych aukcji oryginalne nie sa.

Na szczęście ZenekXXX użył formy "my"

;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.