Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki LCD 40" - 42"

Bobcat

Rekomendowane odpowiedzi

NAUCZ SIĘ WRESZCIE CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM TEKSTU.

8,5 okraślają w sumie jako opóźnienie wejściowe.

0,001 - jest to czas reakcji elektroniki.

Luminofor w PDP ma ok. czas reakcji ~2ms

Jak się nie nauczysz odróżniać (podstawy RTV)podawanych parametrów, to wiecznie będziesz odkrywał bzdurne fakty w PDP.

(które nie maja miejsca w rzeczywistości)

Ale brednie ... i to w tylu miejscach.

Tu masz opóźnienie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

0 ms dla GT30

8,5 ms to czas zniknięcia poprzedniego obrazu z matrycy, czyli ghosting, czyli REALNY CZAS REAKCJI

... dla porównania LCD SONY EX72x ma czas reakcji zmierzony 10 ms a input lag 66 ms

LAG:

Ukryta Zawartość

CZAS REAKCJI przedstawiony na 3 słupkach ... białym tle, ciemnym i średni (zielony słupek):

Musisz przewinąć literki do akapitu : "Ghosting and Input Lag"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i naucz się czytać, chyba że twoim zdaniem TV mają inny lag na jasnym tle, a inny na ciemnym x-P

... z tym czasem reakcji luminoforu 2 ms i czasem reakcji elektroniki 0,001 ms które wypisujesz to też bzdury. I kto tu nie odróżnia "(podstawy RTV)podawanych parametrów" LOL'u ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

LG lx9500 - brak jakiegokolwiek dźwięku (poza fonią), kąty uważam za wystarczające - tzn bardzo dobre , poziom czerni - w zależności od śygnału wejściowego, ale nie wyobrażam sobie by mogłoby być coć bardziej czarnego od absolutnej czerni, kolory można ustawić jak się chce: naturalne(lekko wyblakłe), lekko przerysowane(takie lubię), kontrast również, a szybkość obrazu jest taka że fizjologicznie nie jestem w stanie zaobserwować co się dzieje a żadne smużenie nie występuje.

nie uważam go za najlepszy tv świata, ale się cieszę, że dzisiejsze tv mogą generować obraz takiej jakości(jak dla mnie to referencyjny) - ciekawe co będzie jak za jakieś 7 lat będę go wymieniał, no chyba że po prostu dołoże do zestawu projektor i ekran o szerokości 2,5 m :)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Tu masz opóźnienie:

Ukryta Zawartość

0 ms dla GT30

chyba każdy już się domyślił że to jakiś błąd z ich strony... żadna plazma ani LCD nie będzie miała 0ms, to chyba logiczne

"Input lag is lower than on the 2010 models, and was measured to 18-25 ms"

Ukryta Zawartość

chyba każdy już się domyślił że to jakiś błąd z ich strony... żadna plazma ani LCD nie będzie miała 0ms, to chyba logiczne

To już jest prawdopodobne (że pomylili się w kwestii lagu i wynosi więcej niż 0ms).

ps. istnieją monitory, które nie mają opóźnienia wzgl. CRT, wiec zerowy (niemierzalny) lag jest możliwy na TV, pod warunkiem np. braku zaawansowanego przetwarzania obrazu

Nie ma co tłumaczyć (pewne osoby są niereformowalne).

Zero podstaw RTV.

(stać tylko cytować największe bzdury z własną interpretacją)

Coś już zniknęło 0,001 (już nieaktualne) ale za to pojawia się "efekt zjawy".

Dla chcących wiedzy proponuje czytać co faktycznie producenci podają, bo jeszcze żaden nie skłamał.

Na forach za to dyletanci własne interpretacje stosują (fałsz goni fałsz), choć żadnego TV nie wyprodukowali i nie zmierzyli.

Poczytać podstawy RTV i dopiera zbierać głos.

(tam znajdziecie że luminofor ma czas reakcji ok~2ms i "efekt zjawy" dotyczy nie tego, ale całości TV przy np zmianie/przesuwaniu obrazu (w PDP działanie "subfield").

Trzymając się LCD = nie ma w praktyce szybszych TV LCD od ~8ms.

Jednak właśnie ten pomiar jest często zafałszowany i podawany "GtoG", a faktyczne przejście koloru w większości LCD jest na poziomie: kilkanaście/kilkadziesiąt milisekund.

TV to ruch.

To są diametralnie różne światy i bez podstaw tylko największe bzdury można powtarzać.

--------------

Na koniec.

No co to jest wreszcie 0,001 ms (producenci prawdę piszą i to fakt).

(jakaś zmiana zaszła? czy może wreszcie wypada kupić chociaż z jeden płaski TV?)

Kontrastem na bank:

Ukryta Zawartość

- typowy przykład LCD na IPS bez lokalnego wygaszania. Niesamowite jest jednak to że kąty ma lepsze niż plazma x-P (oczywiście wg. tych fotek ... jestem ciekaw jak jest na żywo). Ale zużycie energii 340W plazma choć wersji 50".

A tak wygląda to z lokalnym wygaszaniem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie ma na świecie lepszego TV od GT30

Jest VT30

Ukryta Zawartość

GT30

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

swoją ścieżką jakby Bobcat kupił koniec końców plazmę to byłby hit !

Widze, ze jednak BARDZO ci na tym zalezy :)

Nie ma na świecie lepszego TV od GT30

No to juz jest teza bardzo mocno dyskusyjna.

NIe zniechęcaj się trafiłeś prawdopodobnie na TV z wystawki, ochłoń i nie podejmuj pochopnych decyzji.

Nie chce sie zachwowyac jak zrzedzaca jejmosc, ale cisnie sie na klawiature "a nie mowilem". Sam przeciez cytowalem zaslyszana opinie, ze z jakoscia Panasonicow jest cos nie tak.

P.S. Prsze o wybaczenie za brak polskich liter. Stukam z daleka, tutejsze komputery takowych liter nie maja.

3 martwe piksele w moim gt30 i wypalone logo TVN to znak rozpoznawczy najlepszego TV na świecie ?.....mam nadzieję, że wymienią mi tego gniota w sklepie na na nowego, choć serwis twierdzi, że taki powidoki/wypalenia czy nieliczne martwe piksele w plazmach to normalność.....

Nie daj sie oszukać, w instrukcji nie ma najmniejszej wzmianki o wypalonych pikselach - po prostu chcą Cie oszukać, serwisy i sklepy lecą w kulki.

Mam kolegę który kupił TV LG z podobnymi usterkami, sprawa ciągła się pół roku i zakończyła się OK.

Nie daj sie oszukać, w instrukcji nie ma najmniejszej wzmianki o wypalonych pikselach - po prostu chcą Cie oszukać, serwisy i sklepy lecą w kulki.

Mam kolegę który kupił TV LG z podobnymi usterkami, sprawa ciągła się pół roku i zakończyła się OK.

O ile wiem to na martwe piksele są normy, tak jest w przypadku monitorów komputerowych (nie wiem jak jest z TV). Trzy piksele w przypadku monitorów nie uprawniają, w większości firm, do wymiany (normy te są prawdopodobnie normami firmowymi). Niemniej oczywiście należy reklamować i robić szum wokół tej sprawy, dla zachowania spokoju Panasonic powinien wymienić ten TV lub matrycę.

Jest VT30

Ukryta Zawartość

GT30

Ukryta Zawartość

Prowokacja była zamierzona, teraz każdy może zobaczyć oceny obu. (dla bobcada) :)

O ile wiem to na martwe piksele są normy, tak jest w przypadku monitorów komputerowych (nie wiem jak jest z TV). Trzy piksele w przypadku monitorów nie uprawniają, w większości firm, do wymiany (normy te są prawdopodobnie normami firmowymi). Niemniej oczywiście należy reklamować i robić szum wokół tej sprawy, dla zachowania spokoju Panasonic powinien wymienić ten TV lub matrycę.

Te piksele o których piszesz nie uprawniają do wymiany tylko w przypadku LCD a nie plazmy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prowokacja była zamierzona, teraz każdy może zobaczyć oceny obu. (dla bobcada) :)

Te piksele o których piszesz nie uprawniają do wymiany tylko w przypadku LCD a nie plazmy.

Witku, nikt rozsądny nie neguje tego, że VT30 jest w obecnej chwili najlepszym TV na świecie. Wszystkie znane mi testy potwierdzają pozycję tego TV. Problem jest w tym nie ma testów jakie parametry obrazu będzie miał ten TV po roku, dwóch latach....... pięciu latach (przy tej cenie 5 lat to rozsądny minimalny okres eksploatacji). Mam pewne obserwacje w tej kwestii na podstawie 3 letniej eksploatacji, przez mojego kolegę, TV Pioneer 508 (Kuro chyba 8 lub 9 generacji). Niestety te obserwacje nie są pozytywne. Dla tego jestem zwolennikiem dobrego LCD (ten kolega od czasu sprzedaży tego Pioneera też - teraz ma Samsunga full LED/RGB z "local dimming).

Na tym AVForums dziwnie oceniają. Np.

Panasonic GT30 po kalibracji:

gt30q.jpg

... i ocena Colour reproduction calibrated 6/7 (Excellent)

i dla porównania SONY EX723 po kalibracji:

ex723mini.jpg

... i ocena Colour reproduction calibrated 5/7 (Good)

... jak na mój gust to "chyba" powinno być odwrotnie (SONY powinno dostać 6/7 a Panasonic 5/7).

źródła:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

/ostatni "offtopic" - choć sporo na temat/

Podaj link do informacji, że luminofor ma czas reakcji 2ms.

Właśnie skreśliłem link bo doszedłem do wniosku ze bez podstaw RTV znowu wrzucenie hasła nic nie da.

Ponadto w dziwny sposób już odcina Cię dostawca od internetu (sprawę 0,001ms ciągle przemilczasz) i nie masz dojścia do stron z patentami:USA/Jap , czy namiarami na technologie?

Ja to wszystko nadal widzę (nawet to że największy dystrybutor/sprzedawca "phosphor" ma nawet w kolekcji luminofor o czasie wygaszania 0,5ms, choć w technice RTV zapewne nie ma zastawania?

Chyba Google Ci jeszcze nie odcięli (tylko trzeba wreszcie dyletanckie fora opuścić i zacząć czytać rzetelną literaturę....)?

Masz jeszcze: księgarnie/antykwariaty/biblioteki - czy nawet to forum , ale trzeba się cofnąć parę lat wstecz.

PODSTAWY, PODSTAWY I JESZCZE RAZ PODSTAWY.

-------------------------

Zrobiłem wpis w tym temacie , bo chyba już wystarczy bzdur "znawców" (sporo jest porządnych osób, ale już chyba im się głosu nie chce zabierać w tej "piaskownicy", a i praktycy giną w fali "teoretyzowania")

To forum jest związane (od lat) z branżowym pismem i wystarczy by ktoś sobie trochę trudu zadał i nie trzeba wielkiego umysłu by stwierdzić jak rozbiega się wielokrotnie z faktami.

Dlaczego podstawy (i napiętnowanie dyletanctwa).

Choćby dlatego (cytuję):

8,5 ms to czas zniknięcia poprzedniego obrazu z matrycy, czyli ghosting, czyli REALNY CZAS REAKCJI

tutaj uważane za znaczącą wadę (nawet zacytować nie potrafi).

W oryginale podawane jest że to ZALETA.

Mając trochę podstaw ...wiadomo ze plazma pracuje na 50Hz , więc 8,5ms daje ponad 2krotny zapas "mocy" i tak to jest w tekście angielskim (bo 50Hz = 20ms...a mamy tylko 8,5ms i to całości TV)

Za to bezkrytycznie "przełykana jest martwa żaba" typu:

... dla porównania LCD SONY EX72x ma czas reakcji zmierzony 10 ms a input lag 66 ms

Czyli nikogo nie zraża że Sony 100Hz = 10ms, ma w tych modelach układy "Motionflow XR 200" (Hz)

Do tego na tych samych matrycach stosuje także:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

(i do tego też nie kłamie,jak każdy producent manipuluje w zdaniach ....ale to jest prawdziwe)

Tutaj operowanie cyferkami bez ładu i składu.

(jak przedstawić faktycznie 200Hz, jak TV mam max.100? - nikogo to nie zastanawia ze "znawców"?)

Głos zabieram , bo ludzie mniej obeznani z tematem bezkrytycznie tę "papkę" przyjmą i będzie kolejne pokolenie "ekspertów".

--------------------------------

Z moją opinią można się nie liczyć (ale podaję fakty producentów, nie moje)

Jednak podkreślam.

Żaden producent jeszcze nie skłamał (nawet Sony) - za to na forach kłamliwych interpretacji jest mnóstwo (z różnych przyczyn).

Czysta kolejna piaskownica, gdzie osoby pokroju Filip.K z ogromną wiedzą w praktyce przez niektóre "dzieci piaskownicy" zostały łopatkami wygonione.

Niektórzy usiłują coś podać z praktyki, ale....(???)

To tyle z mojej strony - można bawić się dalej (kiedyś zapewne się wyrośnie....., a prawdy konstruktorów w działającym sprzęcie i tak to nie zmieni, nawet jak "łopatki do piasku" będą ciągle w ruchu.)

/przepraszam za przydługi tekst, ale ile można bzdury czytać(?)/

Ukryta Zawartość

Właśnie skreśliłem link bo doszedłem do wniosku ze bez podstaw RTV znowu wrzucenie hasła nic nie da.

Ponadto w dziwny sposób już odcina Cię dostawca od internetu (sprawę 0,001ms ciągle przemilczasz)

Co do 0,001 ms to właśnie skreśliłem link, bo bez znajomości podstaw RTV wrzucenie hasła nic nie da :F

Dlaczego podstawy (i napiętnowanie dyletanctwa).

Choćby dlatego (cytuję):

tutaj uważane za znaczącą wadę (nawet zacytować nie potrafi).

W oryginale podawane jest że to ZALETA.

??? "ghosting" jest zaletą? ... LOL

Mając trochę podstaw ...wiadomo ze plazma pracuje na 50Hz

... jeszcze jakieś bajki?

Z moją opinią można się nie liczyć (ale podaję fakty producentów, nie moje)

Z moją też się "można nie liczyć" ... i też mogę rzucić tzw. fakty producentów jak to nazwałeś ... np.:

Ukryta Zawartość

Czas reakcji 0,001 ms (Czas rozładowania po przesłaniu impulsu sterującego przez panel.)

Technologia odtwarzania obrazu 600 Hz sterowanie subpolowe z układem inteligentnego tworzenia klatek w wersjii Pro

Ukryta Zawartość

No to jednak internet chodzi.

(tylko interpretacji/logiki brak)

Z ciekawości:

Jest ktoś jeszcze chętny by utożsamiać (prawdziwe, producenta):

Czas reakcji 0,001 ms (Czas rozładowania po przesłaniu impulsu sterującego przez panel.)

z samym luminoforem, a nie z panelem jako całość (jak sama nazwa wskazuje = "plazmowym", czyli sercem jest "plazma i jej elektronicznym sterowaniem)?

Jest także ktoś chętny, kto utożsamia 600Hz subfield z np. 600fps?

(zamiast np. 50Hz/fps)

----------------------

Wracając do tematu.

No jak to jest z tym Sony 100Hz, który podaje np.w tym modelu "Motionflow XR 200"?

Jak to jest z: Motionflow XR 800"?

(a w sumie nic nie kłamią)

No jak to jest z tym Sony 100Hz, który podaje np.w tym modelu "Motionflow XR 200"?

XR 200 - 100 Hz + wygaszanie podświetlenia.

XR 400 - 200 Hz + wygaszanie itd.

Przy wielu przejściach kolorystycznych całkowity czas reakcji jest krótszy niż 10 ms, więc XR400 ma sens.

Natomiast 400 Hz (XR800) jest już dyskusyjne ... skoro to wprowadzili to znaczy, że niektóre przejścia pomiędzy kolorami trwają poniżej 5 ms, ale jest ich zapewne niewiele, więc zysk równie niewielki wzgl. XR400.

A jak jest z tym Panasonic 600 Hz ?

No to jednak internet chodzi.

(tylko interpretacji/logiki brak)

U Ciebie interpretacja jest, ale błędna ... co ciekawe nawet sprawnie działający internet Ci nie pomaga :]

No to znowu masz problem (nawet w temacie LCD i to Sony), bo generalnie rzecz biorąc producenci LCD stosując pomiar "szary-szary" który jest zawyżony (u Ciebie znowu odwrotnie, tłumaczysz że pełne przejście kolorów jest szybsze).

Encyklopedycznie np.:

For an LCD display, typical response times are 8 to 16 ms for black-white-black, or 2 to 6ms for grey-to-grey.

Po drugie "czas odpowiedzi" (ms) i odświeżanie to trochę odrębne problemy.

(czyli można i dać z 1000Hz odświeżania na LCD z 10ms reakcją - tylko efekt teatru się zwiększy)

Stąd w nowoczesnych LCD (także nowych Sony) ręczna/wieloskokowa regulacja (by dobrać pod widza kompromis) oparta w gruncie rzeczy o 100/120Hz odświeżanie współgrające z matrycą)

Tu przykładowy artykuł z ubiegłego roku:

Ukryta Zawartość

No i jak widać Sony manipuluje danymi (oznaczeniami) i 200Hz odświeżanie nie oznacza że czas reakcji zmniejszono do 5ms (ale by szumu narobili na cały świat, jak realnie by miały matryce 5ms Max).

(zajrzeć na np. hdtvpolska, jak już for musisz korzystać)

--------------------------

Co do 600Hz PDP.

Jak znajdziesz chociaż jeden PDP którego działanie nie jest oparte na 400....600Hz (wysokoczęstotliwościowy subfield) - daj znać, będziesz znowu 1wszy na świecie (w głoszeniu kolejnej bzdury).

Po prostu żadna plazma inaczej nie potrafi pracować (ale to znowu podstawy)i w 600Hz subfield nie ma żadnego oszustwa.

Ukryta Zawartość

No to znowu masz problem (nawet w temacie LCD i to Sony), bo generalnie rzecz biorąc producenci LCD stosując pomiar "szary-szary" który jest zawyżony (u Ciebie znowu odwrotnie, tłumaczysz że pełne przejście kolorów jest szybsze).

Całkowite przejście = brak cienia ostatniej klatki, więc nie wiem o czym do mnie rozmawiasz x-P (czyt. nie pisałem o przejściu Szary-szary , ani biały-czarny-biały, tylko o innych, krótszych przejściach np. zielony-czerwony - niektóre przejścia są znacznie krótsze od innych). Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Po drugie "czas odpowiedzi" (ms) i odświeżanie to trochę odrębne problemy.

... nazywanie tego problemem jest błędem. To tak jak by powiedzieć że ruch jest błędem, nie dodając nic.

Stąd w nowoczesnych LCD (także nowych Sony) ręczna/wieloskokowa regulacja (

... od zawsze w SONY z "dorenderowanymi klatkami" można regulować działanie procesora interpolującego, nie tylko w "nowych" (w modelach z serii 5500 czy ex500 już było). Zapewne w produktach innych firm jest analogicznie.

No i jak widać Sony manipuluje danymi (oznaczeniami) i 200Hz odświeżanie nie oznacza że czas reakcji zmniejszono do 5ms

Czas reakcji to efekt fizycznej cechy matrycy w połączeniu z overdrive. Odświeżanie to trochę inna bajka, i może być zupełnie oderwane od czasu reakcji (który z resztą jest bardzo zmienny w zal. od kolorów pomiędzy którymi zachodzi przejście - o czym pisałem na początku, czego nie zrozumiałeś)

Co do 600Hz PDP.

Jak znajdziesz chociaż jeden PDP którego działanie nie jest oparte na 400....600Hz (wysokoczęstotliwościowy subfield) - daj znać, będziesz znowu 1wszy na świecie (w głoszeniu kolejnej bzdury).

Po prostu żadna plazma inaczej nie potrafi pracować (ale to znowu podstawy)i w 600Hz subfield nie ma żadnego oszustwa.

Twierdzisz że piszę coś o czym nie pisałem (tak jak przy przejściach w LCD na początku postu - nie pisałem o czarny-biały-czarny). Np. gdzie napisałem że "600 Hz subfield" to oszustwo? (zacytuj, chyba że jesteś po prostu kłamcą)

... swoją drogą tak chętnie cytujesz terminy typu "600 Hz subfield" a nie opisujesz zasady działania, a o to pytałem pisząc: "A jak jest z tym Panasonic 600 Hz ?" (co w sumie nie wiem jakim cudem zinterpretowałeś jako oskarżanie kogokolwiek o oszustwo)

No to może inaczej (bo rakiem się wycofujesz, co swojego pisania już też nie widzisz?).

Napisałem że PDP pracuje na 50Hz - odpowiedziałeś ze to bajka (parę postów wyżej).

Opisz więc jak częstotliwość (fps) trafia na wejście matrycy, gdy np mieszkamy w PL i na wejście podajesz 50Hz sygnał?

(jak moje to bajka - poczytam Twoje).

Możesz to nawet rozwinąć do: 24Hz /60Hz i np 75Hz (tez plazmy potrafią to przyjąć).

Oczywiście plazma współczesna i dla ułatwienia ma 600Hz subfield (producent obojętny).

Opisz więc jak częstotliwość (fps) trafia na wejście matrycy, gdy np mieszkamy w PL i na wejście podajesz 50Hz sygnał?

To zależy ile dodatkowych ramek zostanie wyrenderowanych przez procesor interpolujący. Jak podasz 50 fps i uaktywnisz motionflow w np. Sony EX500, to matryca dostanie 100 obrazów na sekundę (50 źródłowych+50 dorenderowanych pośrednich)

Wiesz w ogóle co oznacza PDP?

Cytuję z Twojego postu:

Mając trochę podstaw ...wiadomo ze plazma pracuje na 50Hz

... jeszcze jakieś bajki?

wiec opisz wreszcie jak wg Ciebie pracuje matryca PDP (jak moje to bajki)?

Wiesz w ogóle co oznacza PDP?

Cytuję z Twojego postu:

wiec opisz wreszcie jak wg Ciebie pracuje matryca PDP (jak moje to bajki)?

Wyżej nie napisałeś że chodzi Ci o matryce PDP ... napisałeś matrycę, a słowo "matryca" zwykle jest spotykane przy LCD a nie PDP.

Z resztą ... dla czego ja mam to pisać ... może Ty wreszcie coś dokładnie opiszesz? - pytanie już zadałem Tobie kilka postów wcześniej: "A jak jest z tym Panasonic 600 Hz ?".

Mam kolejne ciekawe pytanie do Ciebie odnośnie PDP:

Skąd bierze się stały czas 2 ms w PDP o którym wspominasz? Czas reakcji to czas od pobudzenia do wygaszenia luminoforu tak? Czyli czas wygaszania słabiej pobudzonej matrycy (węższy impuls - PWM w wyświetlaczach plazmowych) jest równy czasowi wygaszania mocniej pobudzonej matrycy (szerszy impuls z tego PWM)?

Więc nawet nie rozróżniasz podstaw.

Do tego nie jesteś wstanie udokumentować dlaczego na tekst o 50Hz w PDP napisałeś że to bajki.

Nie potrafisz udokumentować dlaczego na podawane przez producentów PDP 0,001 określasz (cytuję):

(ciekawie się to ma do hucznie przedstawianego przez prod. 0,001ms - ale chyba każdy wie że to bujda)

Więc napisze wprost.

Ty KŁAMIESZ, nie producenci.

Nie chcesz nic udowodnic - rzucasz tylko kłamstwa na pracę ludzi którzy Tworzą sprzęt i mają pojęcie co robią.

Przyczyna prosta - nic z Twoich kłamst nie udowodnisz , bo to....kłamstawa.

Nie polemizujesz ze mną (nic swojego nie przedstawiam, cytuje tylko dane producentów).

Coś jak widać nie ma chętnych by przyłączyć się do wyssanych przez Ciebie bujd.

(a jak się znajdą i tak nie zmienią faktów - choć jak ktoś ma podstawy, to pierw pomyśli co to za dane....)

Możesz łopatką w piaskownicy tłuc dalej (z kłamcami się nie polemizuje, tylko prostuje wiadomości).

(dzieci też mają swoje przywileje , a fantazjowanie jest tego nieodłącznym elementem - dorośniesz = zrozumiesz)

Więc nawet nie rozróżniasz podstaw.

Do tego nie jesteś wstanie udokumentować dlaczego na tekst o 50Hz w PDP napisałeś że to bajki.

Nie potrafisz udokumentować dlaczego na podawane przez producentów PDP 0,001 określasz (cytuję):

Więc napisze wprost.

Ty KŁAMIESZ, nie producenci.

Nie chcesz nic udowodnic - rzucasz tylko kłamstwa na pracę ludzi którzy Tworzą sprzęt i mają pojęcie co robią.

Przyczyna prosta - nic z Twoich kłamst nie udowodnisz , bo to....kłamstawa.

Nie polemizujesz ze mną (nic swojego nie przedstawiam, cytuje tylko dane producentów).

Coś jak widać nie ma chętnych by przyłączyć się do wyssanych przez Ciebie bujd.

(a jak się znajdą i tak nie zmienią faktów - choć jak ktoś ma podstawy, to pierw pomyśli co to za dane....)

Możesz łopatką w piaskownicy tłuc dalej (z kłamcami się nie polemizuje, tylko prostuje wiadomości).

(dzieci też mają swoje przywileje , a fantazjowanie jest tego nieodłącznym elementem - dorośniesz = zrozumiesz)

Chciałem zauważyć że poza oszczerstwami nie napisałeś nic konkretnego. Może sam jesteś "dzieckiem z piaskownicy które jeszcze nie dorosło" (Twój zasób słów, tylko je cytuję)

Tak czy inaczej dzieci przynajmniej potrafią się posługiwać łopatką, w przeciwieństwie do Ciebie (HINT: łopatka służy do kopania a nie tłuczenia ... a może Twoje dzieci mają ADHD i masz wypaczony światopogląd w kwestii piaskownic i łopatek?)

Tylko na tyle Cię stać?

Rzuciłeś w tym temacie kłamliwe hasła (kompletny brak wiedzy).

Wszedłem (chyba dopiero na 8smej stronie) bo to urąga logice.

Na pytania co za danymi operujesz = nie jesteś w stanie nic rzeczowego napisać.

W świecie dorosłych jak rzuca się coś przeciwko komuś (choćby producentowi) trzeba być przygotowanym że trzeba to udowodnić.

Ale to świat dorosłych.

Macie Panowie przykład dlaczego na forach nie udzielają się przedstawiciele producentów (i jak np został potraktowany Pan Filip.K przez "dzieci piaskownicy").

EOT

(baw się dalej)

• 2 tygodnie później...

Odświeżam wątek. Wczoraj miałem okazję pobawić się (nie w sklepie) Toshibą 768. Mam tzw. ambiwalentne odczucia. Wrażenia w skrócie:

1. Lustro mam w łaziencie i w przedpokoju. Nie potrzebuję dodatkowego w pomieszczeniu, gdzie stoją moje zabwaki elektroniczne.

2. Potwierdziło się (niestety) to, co już kiedyś zauważyłem na Toshibie w sklepie. Ten TV ma coś z czerwienią. W moim odczuciu - jest za bardzo zwichnięta w kierunku amarantu. Są rzeczy któych kolorem jest cynober i taki ma być na ekranie. Próbowałem zmieniać ustawienia, ale skręcenia w kierunku amaratntu nie udało się całkowicie wyeliminować. może za krótko się bawiłem.

3. Podświetlenie matrycy przy jednolitym obrazie wykazuje symptomy nierównomierności w stopniu większym niż inne TV LED brzegowe.

4. Potwierdzam to, co pisał KrzysiekA. Przy dobrym obrazie źrodłowym obraz jest prawidłowy, ale przy słabym - niezadowalający.

5. Układ Resolution+ działa dobrze, jednak czasem powoduje, że obraz wydawał mi się ziarnisty.

6. Zauważyłem powidoki na ekranie, co dziwi, bo to przecież 200 Hz.

7. Ale to 3D, więc po co mi?

Werdykt: skreślony.

Pozdrawiam wszystkich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.