Skocz do zawartości
IGNORED

Serwer muzyczny klasy Hi-End

bart74

Rekomendowane odpowiedzi

.... ale ty mnie chyba nabierasz?...

nie, chciałem się dowiedzieć, czy można to obsługiwać leżąc na kanapie z tabletem w ręku

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

nie, chciałem się dowiedzieć, czy można to obsługiwać leżąc na kanapie z tabletem w ręku

W kominku się pali,... pijesz wino, tulisz się,.... pod kocem,... przy ogniu, i bezprzewodowo puszczasz muzę, nie wychodząc z pod koca, a ciało pieszczone nie odczuje,... Twojej nie obecności przy zmienianiu płyt.;0),... po prostu szkoda czasu,

... czy można to obsługiwać leżąc na kanapie z tabletem w ręku

Ukryta Zawartość

Wyświetlacz to ogromny OLED, który jak widać na fotce, potrafi wyświetlić ładne obrazki.

Ukryta Zawartość

Ta z pierwszego linka poniżej prześliczna - taka prosta klasik, ciekawe ile toto. Do tego takiego Oleda jak BoDex i jest super :):)

Widzę że ktoś wkleił Płytkę Asrocka. Na wielu forach ta marka robi za mało hi-endową. A co powiecie o płytce tej marki na H61?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - świadomie wybieram mikro-ATX.

Można zaaplikować komponenty, np. Asusa ;0) pobawić się z kartami muzycznymi w takiej obudowie i mamy serwer za 20klz, wydając 2 tyś złotych.i się cieszyć Hi-End,em.

Ja jestem zadowolony, z usb M2tech

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

Bardzo ciekawe, trzeba wypróbować,....Tylko toto to ta sama firma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) !

Ukryta Zawartość

Widzę że ktoś wkleił Płytkę Asrocka. Na wielu forach ta marka robi za mało hi-endową. A co powiecie o płytce tej marki na H61?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - świadomie wybieram mikro-ATX.

Asrock to koncern należący do Asusa. Wiele wyimaginowanych opinii, dla Nas zupełnie bez znaczenia z technicznego punktu widzenia, pochodzi ze świata gier komputerowych. Produkt dobry jak każdy inny. Klasa średnia. Jeśli kupować coś nowego to polecę chipset B75. Ma już natywnie najszybszą SATE i USB a mostek PCI-E do PCI działa równie dobrze jak kiedyś natywne PCI z którego dawno intel zrezygnował.

Jeśli to ma być stacja tylko pod muzyke warto pomyśleć o tej płycie.

Ukryta Zawartość

Jeśli ma odtwaczać też 1080p z dużymi bitrate to polece tą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak to obsługujesz, wybierasz muzykę ... ?

Można przecież również tak:

Ukryta Zawartość

HP terminal 400Mhz+konwerter usb->spdif/i2s + dac + NAS +ipad (ew. inny tablet)

Asrock to koncern należący do Asusa. Wiele wyimaginowanych opinii, dla Nas zupełnie bez znaczenia z technicznego punktu widzenia, pochodzi ze świata gier komputerowych. Produkt dobry jak każdy inny. Klasa średnia. Jeśli kupować coś nowego to polecę chipset B75. Ma już natywnie najszybszą SATE i USB a mostek PCI-E do PCI działa równie dobrze jak kiedyś natywne PCI z którego dawno intel zrezygnował.

Fajny pomysł. I do tej szybkiej SATE podłączysz dysk twardy jeśli masz dużo plików i potem będziesz mógł pisać, że flac gra gorzej niż wav a kabel firmy X poszerza scenę ale szum dysku ci nic a nic nie przeszkadza.

Ukryta Zawartość

Nie sądziłem że Ayran działa jak bąbelki.. ;)

Interface przez jaki łączymy dysk ze stacją nie wpływa negatywnie, zwiększając szum pracy dysku, ale szybszy transfer przy uzupełnianiu danych jest tylko i wyłącznie pożądanym zjawiskiem tak samo jak usb 3.

A jak widać po tobie jego brak ma wpływ na czytanie ze zrozumieniem. Dysk twardy (nie ssd) to takie urządzenie gdzie zamknięty hermetycznie talerz albo 2 i więcej obraca się 7600 lub 5400 razy na minutę. Nie ma znaczenia to czy podłączysz go do szybkiej SATE czy do wolnej. Dysk musi się obracać. To jest takie urządzenie MECHANICZNE. Oczywiście są głośniejsze i cichsze dyski. Ale jeśli ktoś nie słyszy szumu dysku to nie może pisać, że słyszy kable, sieciówki czy kable usb.

Nigdzie nie napisałem, że interfejs zwiększa lub zmniejsza szum pracy dysku. Chodzi o to, że twoja uwaga na temat wydajności SATE jest w kontekście komputera do audio bez sensu.

Prezi, stawiasz przy dysku ayran i niczego nie słyszysz. Nawet muzyki. Znam człowieka, który poleca ten sposób do wzmacniaczy. Ponoć warto. Spróbuj.

Ja słyszę wpływ ayranu na dźwięk i słyszę szum dysku laptopowego

Inni słyszą różnicę między flac i wav ale szumu dysku już nie.

Ja słyszę wpływ ayranu na dźwięk i słyszę szum dysku laptopowego

Inni słyszą różnicę między flac i wav ale szumu dysku już nie.

Ech, to niesamowite, jak te ludzkie uszy są niedoskonałe.

Ukryta Zawartość

Tutaj jest OLED ... może wyświetlać wszystko co chcesz. :)

Ukryta Zawartość

Można zaaplikować komponenty, np. Asusa ;0) pobawić się z kartami muzycznymi w takiej obudowie i mamy serwer za 20klz, wydając 2 tyś złotych.i się cieszyć Hi-End,em.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te... i wiele innych

s351124main.jpg

d422b50cb6da6261b005fa8.jpg5665051.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak widać po tobie jego brak ma wpływ na czytanie ze zrozumieniem. Dysk twardy (nie ssd) to takie urządzenie gdzie zamknięty hermetycznie talerz albo 2 i więcej obraca się 7600 lub 5400 razy na minutę. Nie ma znaczenia to czy podłączysz go do szybkiej SATE czy do wolnej. Dysk musi się obracać. To jest takie urządzenie MECHANICZNE. Oczywiście są głośniejsze i cichsze dyski. Ale jeśli ktoś nie słyszy szumu dysku to nie może pisać, że słyszy kable, sieciówki czy kable usb.

Nigdzie nie napisałem, że interfejs zwiększa lub zmniejsza szum pracy dysku. Chodzi o to, że twoja uwaga na temat wydajności SATE jest w kontekście komputera do audio bez sensu.

Tytuł wątku to serwer Hi-end a nie terminal za 50zł. A co mają technologie do brzmienia to zupełnie inna bajka. Szum to ja narazie słyszę w twoim tonie ;) taki żarcik ;)

Fajny jesteś :) Highendowy szum z dysku :) Zabijasz :) Co do tematu to do jakiego highendowego odtwarzacza strumieniowego chciałeś włożyć płytę główną z szybką SATE?

...i Ayran ma powoli spływać po brodzie :)

...i Ayran ma powoli spływać po brodzie :)

Na szybką SATE co ją chcesz włożyć do highendowego odtwarzacza strumieniowego? Zresztą wyznam ci ważną rzecz. Ty słyszysz różnicę między wav i flac, ale to potrafi każdy głuchy. Ja słyszę różnicę między flac -7 i -8.

Ja słyszę różnicę między flac -7 i -8.

To i tak cieniutko.

Załóżmy, że masz dwa identyczne (ten sam producent i typ) dyski twarde/pendrajwy i na nich ten sam plik. Jeśli usłyszałbyś różnice w zależności od tego, który egzemplarz służy jako źródło danych, to dopiero wtedy miałbyś IMHO powód do bycia z siebie dumnym.

To forum ma już niewątpliwy zaszczyt posiadać w grupie swoich forumowiczów właśnie takich audiofilów.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Oj, to forum jest wyjątkowe, bo posiada mnóstwo osób słyszących rzeczy dla innych niedostępne - jak np. zegar atomowy - jest to ewenement na skalę światową!

Paradoksem jest to, że równocześnie nie przeszkadza im słuchać składaka o nazwie Muse i uważać go za superosiągnięcie technologiczne.

Czepiasz się :) mnie najbardziej bawi ten Hi-Endowy serwer plików z płytą Asrock'a. Dorobiony wyświetlacz na PCI i podpinany interfejs cyfrowy wewnątrz.

Faktycznie są tam rozwiązania za, które uczciwie jest płacić więcej. To co ma musa to jest śmiech na sali, przecież to jest zwykły PC. No ale obecną cenę tego urządzenia tłumaczy umiejętność oceny wartości produktu przez audiofilii. Choć dalej nie zamyka to kwestii, że wysoko noszący brodę audiofil, to i nad czerstwym chlebem będzie cmokał, byle go dobrze zapakować i podać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po prostu czad. A teraz spójrzmy na te highendowe urządzenia od tyłu:

CW02s-Back.jpg

LC16S-MR-Back.jpg

Cóż tu widzimy? Kobylaste pecety z wiatrakami. Highend na maksa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są blaszaki i są nie blaszaki

Jedną mają chamskie wiatraki inne nie

np

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

piękne aluminiowe obudowy serii Vison (200 x 200 mm - mako-mini-podobne)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

piękne aluminiowe obudowy serii Vison (200 x 200 mm - mako-mini-podobne)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obudowy są fajne. Teraz tylko pytanie co włożysz do środka. Oni już coś włożyli:

Image_10S.jpg

Podsumowując: masz wiatrak na procesorze i dysk twardy. Jest highend. Dysk można wymontować.

Jednak wiatrak na procesorze to raczej nie fanaberia i bez niego procesor się przegrzewa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.