Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity czy Audio Analogue

olekzaj

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ciekawe byłoby porównanie systemu AA Maestro amp + cd, z MF 308 amp + cd. Mniam mniam, powinno być naprawdę fajnie. Ale w jednym sklepie tego nie znajdziesz.

niestety AA nie słyszałem, natomiat MF znam dobrze

kupowałem włąśnie w okresie gdy 90% słuchanej muzyki to była klasyka (teraz mam powrót do rocka, ale bym powiedział że 40% to klasyka).

myślę że zarówno MF A300 jak i A3 CD są do klasyki bdb, czy to kameralistyka czy symfonika. CHoć A300 zasługuje na lepszy CD (dlatego myślę o DACu), to A3 CD jest na prawdę muzykalny.

Moim zdaniem A300 jest dużo lepszy niż wzmacniacz A3, więcej niż to wynika z różnicy cen, przy bezpośrednim porównaniu brzmiał na prawdę o klasę lepiej.

co do kolumn, to w klasyce z MF sprawdzał się dobrze Vienna Acoustic Mozart (jeżeli coś nie pomyliłem, chodzi mi o taki drugi z kolei model podłogowy VA). myślę że można też próbować Monitor Audio. Co do JMlaba to mi jakoś połączenie z MF nijak się nie sprawdziło, ale może to tylko takie moje uszy

Jozwa -> mozna wypozyczyc. Maestro to byla fajna propozycja za 15 kzl. Za prawie 20 kzl jak teraz mozna niestety polecic pare lepszych rzeczy (np. McIntosh MA 6900 czy nawet dolozyc troche do Callisto 2100).

Ale porownanie AA z MF - sam jestem ciekaw.

No i jeszcze - AA Maestro moim zdaniem lepiej sprawdzi sie w klasyce i jazz'ie niz rocku czy tym bardziej techno. Gdybym dobieral kolumny do Maestro i pkoju 25-30 m2 spojrzalbym przede wszystkim na ProAc Response 2.5 i Dynaudio Contour S3.4 albo starsze Contour 1.8.

Pozdr.

Mam wzmacniacz w domu,polskiej firmy Nuda Veritas?!kosztuje dużo mniej,niż te wskazane j/w.Gra obłędnie!!!To co ten wzmacniacz robi, z muzyką klasyczną nazwę obrzędem.Fenomenalna rozdzielczość dźwięku,poprostu brak mi słów(mówię to choć jestem zwolennikiem wzmacniaczy lampowych SET!)

• Redaktorzy

masz integrę czy preampa+monobloki? słuchałem obu i muszę przyznać, że masz rację ale Nuda sprawdza się nie tylko w klasyce - np.na KODO Drummers przy podłączonym CECu i Coupletach po prostu wymiatają. w takiej kombinacji jako interkonekt był najtańszy Balanced Audio a do kolumn biegł jakiś Nykiel (modelu nie pomnę)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ja ,do odsłuchu wzmaka N.V.użyłem DAC4 Audio Note,kable Kondo, NBS, kolumn Burmester Rondo 995.Więc dużo dokładniejszych,instrumentów?A te ostatnie pokazują natychmiast klasę podłączonych urządzeń?Od Mesiah'a do Slayer'a, popłynął czysty nieskrępowany dźwięk?Powtarzam rewelacja-myślę,że za jakiś czas nabędę to cacko!Chcę dodać ,że jest to nowe urządzenie,nie mające nic wspólnego,z tym co słuchałem przed rokiem?Pozdrawiam Robert

Niestety nie moge porownac z MF ale posiadam komplet AA - puccini&paganini. Gra to oczywiscie dobrze bo jakzeby ganic wlasny gust :-) Jedno jest natomiast pewne - ten sprzet bardzo ladnie pokazuje roznice pomiedzy kablami i kolumnami stad polecam po ewentualnym kupnie troche poeksperymentowac. U mnie sprawdzilo sie okablowanie Harmonic Technology. Generalnie dzwiek jest ulozony ale wciaz dynamiczny i bardzo szczegolowy. Jezeli do czegos mozna by sie czepiac to kolumny nie powinny byc zbyt trudne do wysterowania. Ale to chyba takze problem MF. Mysle, ze klub zwolennikow AA jest oparty na sensownych zalozeniach.

pzdrw

soso

>soso off topic

Przepraszam, że nie na temat. Taka prosta ciekawość. Od kiedy zobaczyłem Cię na forum dręczy mnie to pytanie. Dlaczego wybrałeś sobie nicka nawiązującego do jednego z największych ludobójców w historii ludzkości?:)))

Szczerze mowiac nieswiadomie - mowa o nicku. Po dunsku znaczy to mniej wiecej 'tak-tak' i dodaja to oni czasami na koncu wypowiedzi. Podkupilem bo smieszne i sympatyczne. No ale pytanie rozmaitych forumowiczow o Stalina wciaz mi sie przewija. Moze trzeba zmianic?

pzdrw

så-så/soso

Niestety nie. :-(

A tak w ogole to moze jest tu jakis uzytkownik AA. Chetnie poslucham opinii bo sporo sie juz naczytalem, mam wlasne spostrzezenia ale jakos nie sa one zawsze spojne z opiniami w magazynach czy review. Stad wszelkie uwagi interesujace. Np. niektorzy opisuja bas AA puccini jako szczuply inni zas jako obszeny :-)

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.