Skocz do zawartości
IGNORED

Białoruś tonie

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam wrażenie ,że powyższe zdanie jest objawem poważnej paranoi.

właśnie przeczytałem w GW

"- Aleksander Łukaszenka został przyparty do muru. Musi wypełnić warunki Rosji i zrealizować program prywatyzacji - powiedział agencji internetowej tut.by Stanisław Bogdankiewicz, b. prezes banku centralnego Białorusi.

- Moskwa rzuciła na stół pierwszą transzę kredytu - 800 mln dol. I mówi "sprawdzam". Łukaszenka szybko wyda te pieniądze, głównie na ropę z Rosji - ocenia białoruski ekonomista Jarosław Romańczuk. - Gdy się skończą, a poważne rozmowy o sprzedaży państwowych firm spółkom rosyjskim się nie rozpoczną, następnej transzy nie będzie."

zuchu ,w którym miejscu przekłamują?

Białoruś miała gospodarkę kompletnie oderwaną od rzeczywistości ekonomicznej. Skąd więc nagłe zdziwienie że coś takiego ma kłopoty? Rozumiałbym gdyby chodziło o Holandię czy Finlandię, ale o Białoruś?

Jestem Europejczykiem.

Liberalizm też się nie sprawdził, wszystko utrzymują sztucznie na kosmicznych długach, uzależnieniu od ropy, komputerów i USraela.

A Białoruś została wchłonięta do swojej strefy wpływów i zaczną "demokratyzacje" czyli zależność od banku światowego i jednolity światopogląd w mediach pod kierunkiem ministerstwa miłości.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• Moderatorzy

a ja mam w dupsku kropaszenkę, białorusini niech sobie żyją jak chcą (też mam ich gdzieś ale z pozytywnym akcentem), jak rosja chce ich przytulić to ich brocha, nie pójdę pod ich ambasadę i nie będę robił głodówek,

jedyny dla mnie minus, to że przy plajcie białorusi polecą ratingi całego regionu i przy okacji oberwą NASZE DUPY, zobaczcie jak złotówka dostała w dupsko, eksperci pod koniec 2010 bili się w piersi że frank wróci do 2,60 z 3 zl a poszedł 10% w górę, giełdy światowe również lecą, a nikt nic nie mówi ani dlaczego takie spadki

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

i tak zle i tak niedobrze.... bo predzej czy pozniej beda musieli wybrac droge kapitalisow ale wtedy i tak beda pionkami w grze kapitalisow a dodatkowo kapitalisci rozkupia co najcenniejsze a nastepnie zniszcza co szkodzi ich interesom i beda zbijac fortuny i wywozic do siebie... bezrobocie wzrosnie mieszkania energia wskoczy w kosmos... i tak zle i tak niedobrze trzeba by opracowac nowy system...

chwilowy brak działalności w audio.

• Moderatorzy

życie firmy to 5-10 lat - potem plajta,fuzja,przejęcie - generalnie nowy twór,

państwa żyją 70-100 - potem rewolucja lub inne dobro np prl, niemcy w okresie powojennym, zsrr , epoka poskolonialna- generalnie może właśnie zaczął się okres, w którym znany kapitalizm i system polityczno-monetarny doszedł do momentu w którym bardzo zmieni swoje oblicze

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 1 rok później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No!

Porządek ma być.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Polskie fabryki rozpoczęły produkcję pierwszych od czasów II wojny światowej czołgów,

Ktoś tu chyba zwariował, że takie dyletanckie brednie serwuje dorosłym ludziom. W polskich fabrykach czołgi były produkowane przez cały okres powojenny aż do dzisiaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.