Skocz do zawartości
IGNORED

bnc do podłączenia daca?

konik123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie pytanie w moim densenie jest tylko cyfrowe wyjście bnc, mam okazje od znajomego wziąść daca audionemesis na ,,pobawienie,, sie tym tylko pytanie czy da rade to jakoś połączyć>?? i kolejne pytanie jak ten densen moze sie spisywać w roli transportu z racji nie posiadania wyjscia optycznego?? (b400plus)

https://www.audiostereo.pl/topic/83650-bnc-do-pod%C5%82%C4%85czenia-daca/

konik123: co chcesz łączyć z czym? BNC z RCA? Bez problemu, wystarczy przejściówka za 3 zł. BNC lub RCA z toslinkiem? Też się da, ale potrzebujesz odpowiedniego konwertera. Jest sporo urządzeń pełniących taką rolę, np. forumowe CoCo.

Ja kupiłem przejściówkę BNC-RCA Viablue. Sonicznie i psychicznie jestem zadowolony :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wiem ze moje pytania są dla was śmieszne ale dopiero zaczynam ,,zabawę,,:) czyli jak dobrze rozumie poprzez bnc idzie identyczny sygnał jak przy innych cd z coaxial-a , tylko potrzebuje tą przejsciówkę aby zaapliwokać kabel rca? znaczy bnc to to samo co coaxial tylko inne gniazdo ? i jeszcze jedno pytanie czy podpinając dac-a teoretycznie lepiej nie jest gdy cd ma wyjście optyczne?

Mozna tez kupic gotowy kabelek RCA-BNC. Na przyklad taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is More

BNC to po prostu typ wtyczki/gniazda - taki bardziej profesjonalny, trudniej wyrwać kabel z gniazda. Kupujesz przejściówkę i po krzyku.

Lepszy optyk czy coaxial - zaraz dyskusja będzie, który lepszy... Tu po prostu - jakie masz wyjscie , z takiego korzystasz. Ostatnio większość urządzeń ma optyki.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

znaczy bnc to to samo co coaxial tylko inne gniazdo ?

Tak.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

BNC zostało wstawione specjalnie, żeby wymusić na użytkowniku zastosowanie kabla z wtyczkami o impedancji falowej 75 Ohm. Zwykłe wtyczki RCA rzadko spełniają ten parametr.

Chyba, że masz wtyczki RCA firmy Canare.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BNC zostało wstawione specjalnie, żeby wymusić na użytkowniku zastosowanie kabla z wtyczkami o impedancji falowej 75 Ohm. Zwykłe wtyczki RCA rzadko spełniają ten parametr.

Jak mamy przejściówki to "wymuszanie' nic nie daje. Kabel o mniejszej impedancji wpinamy do przejściówki i... Przy okazji - są końcówki BNC przystosowane do kabli 50 omowych.

Ile to już człowiek tych BNC sie narobił... ;)

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.