Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest rocket 33

peter250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów.

Zakupiłem kabel głośnikowy audioquest rocket 33 z zamiarem podłączenia sprzętu bi-wire.

Na stronie audioquesta ułożenie przewodu bi-wire wygląda nastęująco

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lecz znalazłem takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (którego nie ma go na oficjalnej stronie audioquesta) i zgłupiałem

Jeśli ktoś zakupił ten przewód będę wdzięczny za wskazówki jakie jest prawidłowe ułożenie przewodu (nie chce robić 2 razy konfekcji).

Z góry dziękuję za wskazówki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/84276-audioquest-rocket-33/
  • 1 miesiąc później...

Witam.Jak ten kabelek(Rocket33)gra?Czy nadaje się żeby ocieplić brzmienie?Mam Yamahy S2000 i jest mi trochę za ostro.Sprawdzi się,czy sobie odpuścić?Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

sprawdź moim zdaniem coś w stylu atlas hyper 2.0 może być bardziej ocieplające yamę,

A co myślisz o Cordasie Croslinka lub TwinLink?Troche się o nich naczytałem(same pozytywy do ostrch systemów),ale styczności z nimi nie miałem?

Na stronie audioquesta ułożenie przewodu bi-wire wygląda nastęująco zdjęcie rocket 33

Witam,

to wygląda na jedyne słuszne połączenie. Sekcja basowa... do basu, nie mieszać. Audioquest wie lepiej niż Qudioquest.

Pozdraiwam

Jak ten kabelek(Rocket33)gra?Czy nadaje się żeby ocieplić brzmienie?Mam Yamahy S2000 i jest mi trochę za ostro.Sprawdzi się,czy sobie odpuścić?

Witam, Bedrock + XLR Cardasa (nie pamiętam modelu), sporo zabrał Yamaszce jej ostrości, było miło, wysokie płynnie połączyły się ze średnicą, wrażenie ciągłości pasma. Zrobiło to na mnie takie wrażenie, że nie mogę sobie przypomnieć nic o basie z JBL L8xx. Słuchałem parę utworów, nie wiem czy bym chciał tak na stałe. Czy tak się słucha rocka?

Pozdrawiam

Witam,

to wygląda na jedyne słuszne połączenie. Sekcja basowa... do basu, nie mieszać. Audioquest wie lepiej niż Qudioquest.

Pozdraiwam

Witam, Bedrock + XLR Cardasa (nie pamiętam modelu), sporo zabrał Yamaszce jej ostrości, było miło, wysokie płynnie połączyły się ze średnicą, wrażenie ciągłości pasma. Zrobiło to na mnie takie wrażenie, że nie mogę sobie przypomnieć nic o basie z JBL L8xx. Słuchałem parę utworów, nie wiem czy bym chciał tak na stałe. Czy tak się słucha rocka?

Pozdrawiam

Dzięki za odzew.Ale mi nie chodzi o interkonekty,tylko o głośnikowe Cardasy Crosslinka 90zł za mb,lub TwinLink 1360zł za odcinki 2x2.5m.Może słyszałeś?Zależy mi na opini tych kabli.

• Użytkownicy+

Bedrock lub Midnight, są według mnie lepszymi kablami niż Cardasy Crosslink. Pod koniec lata, będę porównywał Midnighta z topowym Cardasem GR. Sądzę że i tym razem AQ będzie lepszy...

• 2 tygodnie później...

Witam Forumowiczów.

Zakupiłem kabel głośnikowy audioquest rocket 33 z zamiarem podłączenia sprzętu bi-wire.

Na stronie audioquesta ułożenie przewodu bi-wire wygląda nastęująco

Ukryta Zawartość

lecz znalazłem takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (którego nie ma go na oficjalnej stronie audioquesta) i zgłupiałem

Jeśli ktoś zakupił ten przewód będę wdzięczny za wskazówki jakie jest prawidłowe ułożenie przewodu (nie chce robić 2 razy konfekcji).

Z góry dziękuję za wskazówki.

Witam.Posiadam ten kabelek,i łączę go tak(po wcześniejszych eksperymentach).Od strony wzmacniacza ,+wszystkie czerwone razem(dwa z jednego kabla i jeden zdrugiego),-tak samo tylko czarne.Od str. kolumn +dwa czerwone z jednego kabla na bas ,z drugiego kabla czerwony+ na ton wysoki,i dwa czarne z jednego kabla na-bas,i jeden czarny z drugiego kabla na-ton wysoki.Z moimi gratami gra tak najlepiej.Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.