Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie co tu się dzieje !

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

w/g mnie mamel ma racje

w popularnym obiegu chcesz kupic transformator zwany USA :) a nie przetwornice bo przetwornica pracuje biorąc prąd z innej sieci niz finalne urzadzenie podłaczone na koncu , a twoj transotmator bedzie brał prad z tej samej sieci

przynajmniej ja spotkałem sie z takim podziałem i tak to funkcjonuje w handlu

watek twoj jest oczywiscie powielaniem całej sterty watków o zasilaniu sprzetu z USA co proponuje poczytac bo poruszaja daleko ciekawsze kwestie niz tylko czy zagra

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość rochu

(Konto usunięte)

Kiedy zacytowałem Elbikowi dwa jego wpisy z jego wątku, wyrażajace wzajemnie sprzeczne opinie,(...)

Czy ty nigdy nie zmieniłeś zdania?

A co do p. Pacuły to po pierwsze trudno się przebić przez jego styl pisania (czysta grafomania), a po drugie nie moge mieć zaufania do kogoś przywiązującego dużą wagę do różnego rodzaju gadżetów, których wartość delikatnie mówiac jest dyskusyjna.

Primo. Nie zauważyłem aby Pacuła miał trudny styl pisania.

Joycem ani Proustem to raczej on nie jest ; )

Aby go zrozumieć wystarczyło tylko zaliczyć lektury w szkole a nie polegać wyłącznie na brykach..

Secundo. Jesteś uprzedzony. Zwłaszcza gdy piszesz o tych gadżetach.

>>witek_z

Niestety, powstrzymam się i tak nic to nie zmieni...., ludzie się zabijają i wszyscy przyjmują to jak wiadomości w TV. Nikogo już nie dziwi, że ktoś tam kogoś zabił na śmierć, więc zachowania na forum mają to jakoś zmienić? Ludzie są nielogiczni, widać to na AS GOŁYM okiem!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

W związku z tym, ze watek zaraz przekroczy 100 wpisów proponuje zacząć dyskusję od nowa...przecież nikt już nie pamięta po co był założony.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak widać, poziom zakompleksienia w naszym kraju systematycznie rośnie. Młodzi wychowani na reklamach w zderzeniu z realnymi możliwościami realizacji swojego życia wpadają w permanentny stan frustracji. Odreagowują go na forach internetowych agresją w stosunku do otoczenia, a w szczegóolności do tych, którzy, jak się im wydaje, zbliżyli się do tzw. "standardów reklamowych", jaki dla niech jest nieosiągalny.

Słyszałem że już jest wzrost agresji wśród młodzieży i zdarzają sie mordy i ciężkie pobicia wśród nastolatków,czasem trąbią w wiadomościach. Cóż,na swoją sytuację mam wpływ ale na obecny świat nie.

Rochu fajny ten Saudek,nie w moim stylu ale kawał dobrej fotografii. Taka mocna ostrość,kontrast,twarde.

w/g mnie mamel ma racje

w popularnym obiegu chcesz kupic transformator zwany USA :) a nie przetwornice bo przetwornica pracuje biorąc prąd z innej sieci niz finalne urzadzenie podłaczone na koncu , a twoj transotmator bedzie brał prad z tej samej sieci

przynajmniej ja spotkałem sie z takim podziałem i tak to funkcjonuje w handlu

watek twoj jest oczywiscie powielaniem całej sterty watków o zasilaniu sprzetu z USA co proponuje poczytac bo poruszaja daleko ciekawsze kwestie niz tylko czy zagra

nie ma co tłumaczyć jeśli ogólnikowe info z Wiki jest bardziej cenne od szczegółowych wyjaśnień

tylko po co w takim razie zakładać wątek, do bicia piany?

chyba już taka karma dzieci internetu

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Internet cofa ludzi do okresu kamienia łupanego, trochę to jeszcze potrwa, ale już się daje zauważyć destrukcyjną formę działania młodych ludzi. Bo trzeba wiedzieć, że internet wymyślili także ludzie, tylko k... chyba w innym celu.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

nie jest widoczne by poziom wiedzy jednostki był istotny, raczej poziom świadomości i samooceny

zwróćcie uwagę na to jak mocno dziś akcentują się antagonizmy, to syndrom czau - maksymalizuje się polaryzacja w każdej sferze, także zachowań

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>>Bum

Zgadzam się, że TV i radio, ale chyba bardziej jednak to pierwsze (chodzi też głównie o reklamy, które człowieka ogłupiają do reszty) mają spory wpływ na ludzką świadomość, prowadzi to do nieumiejętnego oceniania zdobytych informacji, kiepska ocena sytuacji i to co napisał mamel, brak samooceny. Dzisiaj jak Pan Stasiu przyłazi do sklepu to kupuje produkt nie dlatego, że go potrzebuje, ale dlatego, że albo Pan Mietek już to ma, albo sama reklama chce, żeby on chciał. Młodzież zachowuje się tak , bo jest uzyskuje społeczną świadomość zbyt wcześniej, internetu nikt praktycznie nie kontroluje. Jestem za wolnością wypowiedzi/czynu ale nie dopuszczam faktu zabijania Pana Mietka, bo mi zbił szybę, a coraz częściej do takich sytuacji dochodzi. Nastolatkowie zabijają za 20 złotych - to już powinno się zapalić czerwone światło, mi się jednak zdaje, że Ci co mają bronić społeczeństwa jeszcze nie kupili żarówki...

To brak wzorców, które dadzą alternatywny sposób realizacji dla jednostki. Dookoła jedynie show i komercha.

Pokazuje się jedynie jeden sposób na życie. Wydawaj zarobioną (zdobytą) kasę - to jedyny cel w życiu. A jak nie możesz zarobić, to weź kredyt.

I bądź na fejsbuku, bo jak cie tam nie ma, to nie istniejesz.

Kiedyś to jeszcze był Adam Słodowy i "Zrób to sam"... Teraz takie programy to zaprzeczenie obowiązującego trendu na komerchę, tandetną i kretyńską.

Obowiązjuje kult mamony.

Proponowalem kiedys zakladke "smieciowe".

Dzis smialo mozna by wrzucic do niej niemalze cala zakladke stereo.

W zasadzie zakladka ta (stereo) to ogromne smieciowsiko. Rzadko pojawia sie jakis sensowny temat. Trzeba przedzierac sie przez dziesiatki bzdurnych watkow, aby znalezc wartosciowy wpis. Bryluja osobniki typu kArton55 i bobek "fachofcy od sorołnd sołndu" itp, ktorym wydaje sie , ze wstarczy plastikowy odtwarzacz i amplituner kina domowego do osiagniecia dzwieku na przyzwoitym poziomie.

Nie majacy zadnego doswiadczenia w audio. Opierajacy swoje wywody na obrazkach z internetu i wlasnym jakze bogatym wyobrazeniu o nim. Pod podanym linkiem mozna zobaczyc miszcza kArton55 w jego komorze bezechowej jak przerzuca mase sprzetu wysokiej jakosci z niemieckich smietnikow, onanizujac sie przy tym "wysokiej proby" dzwiekiem m.in. z zestawow komputerowych 5.1 za 15 zl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DVD za 100 zl gra lepiej niz niejeden odtwarzacz CD czy przetwornik cyfrowo analogowy z dedykowanym napedem.

Moderancja przytepiona chyba nie dostrzega badz nie ma ochoty widziec tego co sie dzieje. Bez znaczenia czy to jamnik, franca, platon etc. Wszsycy jedna nicia szyci. Ogolnie mowiac wszechpanujace dziadostwo sie porobilo i juz lepij nie bedzie. Tendencja bedzie li tylko eskalowac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Bo forum komercyjne żyje z ilości wejść a nie z treści. A najwięcej jest zawsze i wszędzie barachła ;)

to jest forum dla klikania i banerków. Jak cała komercha liczy się jedynie mamona...

Aha, ale ten z linku to nie nasz Alton ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Dokładnie tak jest, jeden wielki śmietnik, nie mozna tego logicznie pogrupowac? np klasyczne stereo wzm-pre-końcówka-cd- kolumny,tematy tylko np od 3 tyś w góre za nowe, te poniżej gdzie indziej, gęste formaty, komputery, karty dżwiekowe, czy ch..wie co osobno, kable głośnikowe, ic od pewnej sumy w góre do stereo, poniżej sumy na jakis smietnik gdzieś umieszczony itd, itd.czy nie da się tego zrobić? Bo i tematy diy sie pokazują a każdy kładzie lachę i nie reaguje.

...Aha, ale ten z linku to nie nasz Alton ;)

Nie! To nasz kAtron55

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 1 miesiąc później...

Może i to nie w temacie, ale tytuł dobry.

Widziałem, że bocznicę przegląda Piotr Ryka, jakaś grubsza amnestia?

(a tak w ogóle jak można było zbanować taką osobę!?)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

Piotr Ryka, jest odblokowany od jakiegoś czasu (poza nim skynyrd). Mam nadzieję, że Piotr napisze jeszcze niejedno na forum, chociaż nie stawiałem żadnych warunków. Zobaczymy, co czas przyniesie ... nie ma przeszkód w odblokowaniu innych kont. Jedyne co jest potrzebne, to merytoryczne wpisy na koncie i dobra chęć. Jeśli macie jakieś propozycje, to proszę je podać na PW, lub w którymś z wątków.

Robert

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.