Skocz do zawartości
IGNORED

Czy w erze kapitalizmu przecietny kowalski bedzie mial kiedykolwiek dobrze?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Nic tak nie zmienia optyki moralnej ludzi jak porządne wzięcie w dupę i przelanie krwi z ręki własnego narodu.

Jak się wymorduje myślących inaczej to naturalnym jest ,że wszyscy zgadzają się z tymi co mordowali. Smutne jest to, że w to wierzysz.

Ale kto te kredyty inwestycyjne będzie dawał w idealnym systemie ?

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

A po co kredyty? Nadrukują pieniędzy, że aż miło. Starczy na wszystko (zresztą rząd się sam wyżywi).

toptwenty

widać, twoja choroba pogarsza się. Teraz jesteś już za parytetem kruszcowym, jak radzi twój buk z kółka brydżowego? :))) Miał ten Arku rację ze społeczeństwem zakonserwowanym w feudalizmie :DDD

suweren.

Ale czy Polska kiedykolwiek w swej historii była państwem dobrze zorganizowanym?

Za czasów okupacji np. Było to jedyne w historii państwo podziemne ze wszystkimi instytucjami funkcjonującymi w czasie pokoju. Fenomen na skalę światową.

Powrót po dłuższej przerwie...

Kiedy dookoła wróg, potrafimy zorganizować opór. Kiedy wroga nie ma, szukamy go wśród siebie. Dlatego wiem, że PiS nie wygra, ludzie na to nie pozwolą. Ale ten rozgardiasz będzie trwał, dopóki coś złego się nie stanie (oby nie).

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Kiedy dookoła wróg, potrafimy zorganizować opór. Kiedy wroga nie ma, szukamy go wśród siebie. Dlatego wiem, że PiS nie wygra, ludzie na to nie pozwolą. Ale ten rozgardiasz będzie trwał, dopóki coś złego się nie stanie (oby nie).

Mój znajomy, Niemiec - urodzony w roku zakończenia wojny na Pomorzu, a mieszkający od dziesiątek lat w Szwajcarii - powiedział, że jego zdaniem Polacy są świetni w trudnych czasach, za to nie są dobrzy w normalnych czasach. To było takie podsumowanie pewnej dyskusji na temat rozmaitych nacji i wydarzeń historycznych.

Mój znajomy, Niemiec - urodzony w roku zakończenia wojny na Pomorzu, a mieszkający od dziesiątek lat w Szwajcarii - powiedział, że jego zdaniem Polacy są świetni w trudnych czasach, za to nie są dobrzy w normalnych czasach. To było takie podsumowanie pewnej dyskusji na temat rozmaitych nacji i wydarzeń historycznych.

Polacy są dobrymi wojakami. Także za cudze interesy. Może dlatego w czasie pokoju nie wiedzą co z sobą począć :)

"Czuję się świetnie (och jak przyjemnie)". A Ty?

Oprócz potrzreby akceptacji niczego Ci nie trzeba, uczyń dziesięć razy tyle wpisów ile obecnie czynisz, to może zmęczysz się i przestaniesz upubliczniać numery swoich przypadłosci.

Mam trzy razy mniej wpisów niż Ty, a jestem tutaj o pięć lat dłużej. Z matmy pała. Przygadał kocioł filiżance. ;)

Jak się wymorduje myślących inaczej to naturalnym jest ,że wszyscy zgadzają się z tymi co mordowali. Smutne jest to, że w to wierzysz.

Może na poczatek wymordować tych którzy nie mysłą tylko szastaja sloganami... Obawiasz się o pierwszeństwo w kolejce ? :)

Rewolucja przedwe wszystkim zmusza do tego by ludzie liczyli się bardziej z innymi. Tego zabrakło dlatego mamy bezwolny naród tumanów chlajacych sie nawzajem i kmiotów małorolnych udajacych przedsiebiorców... A najśmieszniejsze jak się banda szczyli temu dyktatowi poddaje.

ps. kredyty inwestycyjne zaleza głównie od polityki pienięznej państwa. Jesli jest bida i brak szans na zwrot z inwestycji, do tego wysoki koszt pieniądza, to się nie udziela kredytów inwestycyjnych bo zreszta po co inwestować i ktomu się to opłaca? Emituje się karty kredytowe dla idiotów, którzy wierzą w siłe swoich pieniędzy idac do hipermarketu po żarcie za które muszą zapłacić o 30% wiecej niż rok temu i nawet tego nie zauważają, bo im w TV-propaganda powiedzieli że inflacja jest 4% :D

to nie podzielam tej tęsknoty do przemocy i terroru.

To nie tęsknota. Raczej zal straconej szansy na rozwój stosunków społecznych. Zreszta rewolucja na ziemiach polskich była tyle ze "nie nasza". To znaczy nie przeciwko naszej władzy narodowej i jej polityce gospodarczej, bo w latach 1905-1907 kiedy Polski jeszcze nie było.

ps. kredyty inwestycyjne zaleza głównie od polityki pienięznej państwa.

ok, czyli kredyt inwestycyjny daje Państwo

To ja znam te teorię ,którą prezentujesz. Umkneło ci tylko, że banki nalezy znacjonalizować.

Popularna ostatnio teoria wśród związkowców . Też należysz do tego zacnego grona ?

Może na poczatek wymordować tych którzy nie mysłą tylko szastaja sloganami... Obawiasz się o pierwszeństwo w kolejce ? :)

jakby to ująć

ja mam dziwną zdolnośc "odnajdywania się" :)

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

faktycznie banki powinny być państwowe - Najlepszy jest przykład Islandii co nalezy zrobic z nieudolnymi bankierami. Polska zreszta najlepiej rozwijała się po skomercjalizowaniu 9 banków które do 1998 były wyłącznie państwowe.

jakby to ująć

ja mam dziwną zdolnośc "odnajdywania się" :)

Sugerujeż że powinienem byc po twojej stronie kiedy już zaczną masowo mordować ? :)

Zależy co chce Kowalski w Polsce robić.

Agent Tomek, przeszedł na emeryturę w wieku 35 lat. Emerytura równa 100% wcześniejszych poborów.

Agent Tomek, przeszedł na emeryturę w wieku 35 lat.

Agent Tomek jest tylko znanym medialnie przykładem.

A przecież na emeryturę po 15 latach pracy mogą przejść wszyscy pracownicy służb mundurowych - policjanci, wojskowi, strażacy, celnicy.

Z sędziami jest też jakoś podobnie.

W bogatym kraju żyjemy, jeżeli stać nas na takie fanaberie.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A ile kobitek zaliczył na służbie?

Chcesz się dowartościować?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Chcesz się dowartościować?

Na natręctwo jest lekarstwo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Smoczek Ci dać jak widzę i do piaskownicy babki z piasku tworzyć.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.