Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki dobry wzmacniacz słuchawkowy na tranzystorach po holdegronie

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Możliwe, że kolega ov_Darkness wziął na siebie zbyt wiele. W innym wątku zdaje się, też zamówienie forumowe się opóźnia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trudno, trzeba czekać - chyba że znajdzie się inny chętny do poprowadzenia sprawy. To przecież nie byłaby obraza a raczej pomoc dla przeciążonego kolegi.

EDIT: ->kabturek : widzę że pisaliśmy w tym samym czasie :)

Ukryta Zawartość

Musimy liczyć się z rezygnacją kolegi ov_Darknessa ze zbiorowego zamówienia. Czytając wątek Prosty WM_DAC Mk2 można wywnioskować, że poprzednie zamówienie przerosło Jego możliwości i nie byłbym taki pewny, czy będzie Mu się chciało bawić w filantropa. Oczywiście, ilość części byłaby tu nieporównywalnie mniejsza, ale reakcja niektórych oczekujących może niejednego zrazić do kolejnej "grupówki".

Znajdzie się ktoś chętny, do ewentualnego zastąpienia kolegi ov_Darknessa? W razie czego mógłbym pomóc, ale całości nie wezmę na siebie, bo czasowo nie wyrobię.

ze swoich zbiorowych doświadczeń moge powiedzieć, że najgorsze jest wypisaywanie kopert/potwierdzen nadania. mysle jak to zautomatyzowac, zrobilem maly system ktory drukuje w pdf adresy z wymiarami ktore pasuja do takich naklejek

Ukryta Zawartość

Tylko nie wiem jak z potwierdzeniami nadania, czy mozna tam wklejac etykiety ? wiem ze byl jakis problem z osobistym drukowaniem takich potwierdzen (druga strona zawiera regulamin czy cośtam)

Ok widzę, że nawet na stronie PP jest generator który generuje potwierdzenia nadania w pdf jednostronne, więc też do zrobienia.

Ukryta Zawartość

Nie będziemy dłużej czekać na kolegę ov_Darkness. Jeśli jest ktoś chętny na poprowadzenie zamówienia na płytki (częściami zajmiemy się ewentualnie w późniejszym terminie) proszę o odzew. Ja niestety nie mam na to czasu. Projekt mogę oddać w ręce organizatora w celu zamówienia w dowolnym zakładzie (byle sprawdzonym).

Nie będziemy dłużej czekać na kolegę ov_Darkness. Jeśli jest ktoś chętny na poprowadzenie zamówienia na płytki (częściami zajmiemy się ewentualnie w późniejszym terminie) proszę o odzew. Ja niestety nie mam na to czasu. Projekt mogę oddać w ręce organizatora w celu zamówienia w dowolnym zakładzie (byle sprawdzonym).

Mogę się zająć zbiórką i rozesłaniem płytek. Płytek nie zamówię bo nigdy tego nie robiłem. Mogę zebrać kasę i przekazać zamawiającemu kwotę za płytki wraz z kosztami przesyłki do mnie. Jak tylko otrzymam płytki myślę że w ciągu 2-3 dni byłbym je w stanie rozesłać. Muszę znać dokładne wymiary płytki - wtedy podam koszt przesłania ( koperta bąbelkowa (kopoerty kupię w sklepie na osiedlu żeby potem ktoś nie miał pretnsji że gdzieś koperta była 50 gr tańsza :) + list polecony priorytet wg cennika poczty polskiej). Forma wysyłki- tylko list polecony priorytetowy - musi zostać ślad że przesyłka została nadana (to z uwagi na naszą kochaną pocztę) a sprawa zostać zamknięta w przeciągu paru dni od dotarcia płytek do mnie. Jeżeli koledzy i autor projektu wyraża na taki układ zgodę to ja jestem do dyspozycji. Acha i trzeba wyznaczyć sztywny termin wpłat byłbym za tym aby każdy kto się wpisał na listę przesłał od razu dane adresowe do wysyłki - będzie to jednocześnie potwierdzenie chęci uczestnictwa w zamówieniu. I jeszcze jedna sprawa - nie zajmę się organizacją części z uwagi na brak czasu. Czekam na odpowiedź co na to BB84 i koledzy.

poniżej ostatnia lista chętnych:

1. BB84 x1

2. ov_Darkness x2

3. homodelfinus x2

4. nsk x1

5. kabturek x1

6. SomekPoland x1

7. witek64 x1

8. nxn68 x2

9. mac_1 x3

10. jamelo x2

11. titan x2

12. Tomek 1685 x1

13. wojkubi x1

14. krz x2

15. Peja x1

16. Nowy007 x1

17. p0ducha x1

18. deuter x1

19. trebor_m x2

20. thierry hauss x 3

21. avs x2

22. audiophill666 x1

23. artw x1

24. robsmok x1

25. Wawrzek x1

26. Arczi35 x1

27. _krisp_ x1

28. Robi68 x2

29. apollo78 x1

30. boomaga x2

31. r1212 x2

32. drajek x1

33. mustang01 x1

34. tymek x1

35. FERB x1

36. BoryssyroB x1

Deklarowałem się na pomoc w zbiorowym zamówieniu elementów, ale nie dam rady wcześniej niż bliżej listopada.

Jak coś się zmieni to dam znać.

Deklarowałem się na pomoc w zbiorowym zamówieniu elementów, ale nie dam rady wcześniej niż bliżej listopada.

Jak coś się zmieni to dam znać.

Nie chciałbym wychodzić przed szereg i robić coś na siłę - trzeba uszanować twórcę jak i wolę większości - zamawiamy osobno płytki i elementy czy rozbijamy zamówienie i zamawiamy osobno płytki osobno elementy ? Możliwa jest i 3 droga - wszyscy chętni robią przelewy na płytki i je już zamawiamy (to znaczy zamawia BB84 jak otrzyma przelew i tak odczekamy 3-4 tygodnie od zamówienia) jak płytki będą gotowe robimy 2 paczki. Jedna dla tych co chcą tylko płytki - i ta paczka wędruje do mnie po czym je rozsyłam a druga paczka wędruje do kolegi krz który robi wycenę i zbiera pieniądze za elementy następnie zamawia je i rozsyła razem z wcześniej zamówionymi płytkami. Nie pogniewam się jak zdecydujecie że całość zamówienia realizuje krz który deklarował się wcześniej. Mi prawdę mówiąc się nie śpieszy bo wcześniej muszę zrobić Spencera z wątku PCM1794 - ale szkoda żeby ta płytka nie poszła do ludzi. Ale nie mi decydować. Pozdrawiam

...Forma wysyłki- tylko list polecony priorytetowy - musi zostać ślad że przesyłka została nadana...

Z doświadczenia polecam potwierdzenie odbioru, kapitalna rzecz, marne 1,30 zł.

Witam.Mnie zależy tylko na płytce i to jak najszybciej.Jestem więc za rozdzieleniem zamówienia.Osobno płytki, osobno części.Myślę ,że termin wpłat do końca tygodnia jest wystarczający.

Gość

(Konto usunięte)

Witam.Mnie zależy tylko na płytce i to jak najszybciej.Jestem więc za rozdzieleniem zamówienia.Osobno płytki, osobno części.Myślę ,że termin wpłat do końca tygodnia jest wystarczający.

To może konkretnie, komu, ile i na jaki rachunek mamy wpłacać.

Bo to już sie robi mały bałagan z informacjami.

Dobrze by było też ustalić termin wpłat, żeby przyspieszyć sprawe.

pozdrawiam

...Forma wysyłki- tylko list polecony priorytetowy - musi zostać ślad że przesyłka została nadana...

Z doświadczenia polecam potwierdzenie odbioru, kapitalna rzecz, marne 1,30 zł.

36x1,3= 46,8 dla mnie to nie mało - zamawiający musieliby się zgodzić na to że dowód nadania kończy spór w przypadku gdby płytka nie dotarła.

A kiedy komu wpłacać to tutaj musi się wypowiedzieć BB84 wszak to jego dzieło. Niech autor wybierze koordynatora :) bo jest już przynajmniej dwóch chętnych :) Gdybym miał nim być to kwota jaką trzeba zebrać składałaby się z dwóch części - koszt produkcji płytek i dostarczenia do mnie ( to by musiał określić BB84 i taką kwotę przelałbym na jego konto po jej zebraniu) i druga część to koszt rozsyłki czyli koperta + opłata za list polecony priorytetowy wg cen Poczty Polskiej.

Tak więc czekamy na słowo od autora.

Pozdrawiam

Panowie,co dalej?

Dobre pytanie - co dalej ? Jeżeli chodzi o mnie to to ten wzmacniacz miał być uzupełnieniem zestawu PCM1794 + IV spencer a jak tak dalej pójdzie to chyba odgrzebię z szuflady TPA6120. A miało być sprawnie i szybko.

Proszę jeszcze o odrobinę cierpliwości. Mam problemy techniczne z kompem. Postaram się w przyszłym tygodniu uzgodnić wszystko z trebor_m. Jesteśmy na dobrej drodze.

1. BB84 x1

2. ov_Darkness x2

3. homodelfinus x2

4. nsk x1

5. kabturek x1

6. SomekPoland x1

7. witek64 x1

8. nxn68 x2

9. mac_1 x3

10. jamelo x2

11. titan x2

12. Tomek 1685 x1

13. wojkubi x1

14. krz x2

15. Peja x1

16. Nowy007 x1

17. p0ducha x1

18. deuter x1

19. trebor_m x2

20. thierry hauss x 3

21. avs x2

22. audiophill666 x1

23. artw x1

24. robsmok x1

25. Wawrzek x1

26. Arczi35 x1

27. _krisp_ x1

28. Robi68 x2

29. apollo78 x1

30. boomaga x2

31. r1212 x2

32. drajek x1

33. mustang01 x1

34. tymek x1

35. FERB x1

36. BoryssyroB x1

37. www_outleter_pl x1

1. BB84 x1

2. ov_Darkness x2

3. homodelfinus x2

4. nsk x1

5. kabturek x1

6. SomekPoland x1

7. witek64 x1

8. nxn68 x2

9. mac_1 x3

10. jamelo x2

11. titan x2

12. Tomek 1685 x1

13. wojkubi x1

14. krz x2

15. Peja x1

16. Nowy007 x1

17. p0ducha x1

18. deuter x1

19. trebor_m x2

20. thierry hauss x 3

21. avs x2

22. audiophill666 x1

23. artw x1

24. robsmok x1

25. Wawrzek x1

26. Arczi35 x1

27. _krisp_ x1

28. Robi68 x2

29. apollo78 x1

30. boomaga x2

31. r1212 x2

32. drajek x1

33. mustang01 x1

34. tymek x1

35. FERB x1

36. BoryssyroB x1

37. www_outleter_pl x1

38. luisam x1

TPA na ful wypasach jest trudny do pobicia w cenie do 1000zł

Na TPA też z pewnością przyjdzie pora ale jeszcze nie teraz.

Teraz konkrety odnośnie zamówienia płytek do BCL. Organizacją, zbiórką pieniędzy i rozsyłką zajmę się ja.

Z uwagi na długi okres jaki upłynął od utworzenia listy konieczna jest jej weryfikacja - każdy kto podtrzymuję swój udział wyśle do mnie wiadomość zatytułowaną " Zamówienie BCL"

najlepiej na e-mail ( będzie mi łatwiej wyszukiwać i wykonać listę wysyłkową itp.) - na potwierdzenia będę czekał do piątku włącznie. W następny weekend w wiadomości zwrotnej zostanie podany numer konta do przelewu wraz z kwotą obejmującą koszt produkcji płytek, przesłania ich do mnie i rozesłania do was.

Damy sobie jakiś czas na wpłatę a potem płytki zostaną zamówione. BB84 odbierze je sprawdzi i prześle do mnie . Ja je będę rozsyłał. Od razu zaznaczam że wysyłka będzie listem poleconym priorytetowym bez potwierdzenia odbioru ( moim zdaniem szkoda 1,90zł) - gdyby poczta zagubiła przesyłkę to oczywiście będę ją reklamować - pretensje wtedy tylko i wyłącznie do poczty - skan dowodu nadania kończy dyskusję - jeżeli dla kogoś to za mało to proszę aby nie potwierdzał uczestnictwa w projekcie.

Potwierdzenia na maila moyaskrzynka ( małpa) gmail.com - to mi ułatwi sprawne i szybkie ogarnięcie całości. Odpowiadając na pytania czy można się wpisać na listę to myślę że nie ma problemu - proszę jednak o równoległe potwierdzenie na maila. W przyszły weekend umieszczę listę osób które potwierdziły swój akces a po zebraniu pieniędzy i listę wpłat - będzie to jednocześnie lista wysyłkowa (nicków). I jeszcze jedna uwaga - powtarzam za BB84 "Chciałbym dodać, że nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne błędy w projekcie i błędy zakładu, który je wykona. Prototyp nie powstał, a układ nie jest sprawdzony"

pozdrawiam

Na TPA też z pewnością przyjdzie pora ale jeszcze nie teraz.

Teraz konkrety odnośnie zamówienia płytek do BCL. Organizacją, zbiórką pieniędzy i rozsyłką zajmę się ja.

Z uwagi na długi okres jaki upłynął od utworzenia listy konieczna jest jej weryfikacja - każdy kto podtrzymuję swój udział wyśle do mnie wiadomość zatytułowaną " Zamówienie BCL"

najlepiej na e-mail ( będzie mi łatwiej wyszukiwać i wykonać listę wysyłkową itp.) - na potwierdzenia będę czekał do piątku włącznie. W następny weekend w wiadomości zwrotnej zostanie podany numer konta do przelewu wraz z kwotą obejmującą koszt produkcji płytek, przesłania ich do mnie i rozesłania do was.

Damy sobie jakiś czas na wpłatę a potem płytki zostaną zamówione. BB84 odbierze je sprawdzi i prześle do mnie . Ja je będę rozsyłał. Od razu zaznaczam że wysyłka będzie listem poleconym priorytetowym bez potwierdzenia odbioru ( moim zdaniem szkoda 1,90zł) - gdyby poczta zagubiła przesyłkę to oczywiście będę ją reklamować - pretensje wtedy tylko i wyłącznie do poczty - skan dowodu nadania kończy dyskusję - jeżeli dla kogoś to za mało to proszę aby nie potwierdzał uczestnictwa w projekcie.

Potwierdzenia na maila moyaskrzynka ( małpa) gmail.com - to mi ułatwi sprawne i szybkie ogarnięcie całości. Odpowiadając na pytania czy można się wpisać na listę to myślę że nie ma problemu - proszę jednak o równoległe potwierdzenie na maila. W przyszły weekend umieszczę listę osób które potwierdziły swój akces a po zebraniu pieniędzy i listę wpłat - będzie to jednocześnie lista wysyłkowa (nicków). I jeszcze jedna uwaga - powtarzam za BB84 "Chciałbym dodać, że nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne błędy w projekcie i błędy zakładu, który je wykona. Prototyp nie powstał, a układ nie jest sprawdzony"

pozdrawiam

W potwierdzeniach proszę o dane do wysyłki - będę od razu tworzył na bieżąco listę wysyłkową i etykiety adresowe

pozdrawiam

1. BB84 x1

2. ov_Darkness x2

3. homodelfinus x2

4. nsk x1

5. kabturek x1

6. SomekPoland x1

7. witek64 x1

8. nxn68 x2

9. mac_1 x3

10. jamelo x2

11. titan x2

12. Tomek 1685 x1

13. wojkubi x1

14. krz x2

15. Peja x1

16. Nowy007 x1

17. p0ducha x1

18. deuter x1

19. trebor_m x2

20. thierry hauss x 3

21. avs x2

22. audiophill666 x1

23. artw x1

24. robsmok x1

25. Wawrzek x1

26. Arczi35 x1

27. _krisp_ x1

28. Robi68 x2

29. apollo78 x1

30. boomaga x2

31. r1212 x2

32. drajek x1

33. mustang01 x1

34. tymek x1

35. FERB x1

36. BoryssyroB x1

37. www_outleter_pl x1

38. luisam x1

39. koluszkin x 1

Dwie kości:

LME49990, LME49600

Czyżby kolega miał na myśli "The Wire" z diyadio.com? Owszem ciekawy układ, ale po co go tu przytaczasz?

Przytaczam, bo tematem wątku jest: "Jaki dobry wzmacniacz po ..."

Czyli warunek na dobry może być spełniony, a "po" jest spełnione.

hmmm

A wewnątrz tych kostek chyba są jakieś tranzystory :-),

rzeczywiście nie w temacie... :-)

W wracając do quba, to w wolnym czasie wytrawiłem płytkę z małą modyfikacją. Zamiast OpAmpa dałem dwa jfety, ala B1 z symetrycznym zasilaniem.

Tym samym załatwiłem dwa projekty ....

2SK170 mam dobrane jeszcze przez Foksika do projektu platformowca B1.

Za B1 planuje dać attenuator i dalej bufor.

W weekend rozruch.

Swoją drogą Lovely Qube również nie wpisuje się dokładnie w temat wątku ;-)

Przytaczam, bo tematem wątku jest: "Jaki dobry wzmacniacz po ..."

Czyli warunek na dobry może być spełniony, a "po" jest spełnione.

....................................

A poniżej link do wątku o LYNX HA37:

Ukryta Zawartość

Tam też dokumentacja, pomiary i źródła dla wykonania PCB (w SprinLayout).

post-20643-0-66063900-1317227391_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fakt ;P Pokaż jakieś fotki tego cuda i powiedz skąd masz te układy :)

Przytoczone układy są dostępne w farnell. Idea The Wire powinna zarazić nie jednego forumowego wymiatacza.

Fotki mogę przedstawić ale Lovely Quba w wersji z B1 pod warunkiem, że ruszy mi bez problemów (w weekend), bo jak nie to po co? ;-)

Aktualizacja:

1. BB84 x1

2. ov_Darkness x2

3. homodelfinus x2

4. nsk x1

5. kabturek x1

6. SomekPoland x1

7. witek64 x1

8. nxn68 x2

9. mac_1 x3

10. jamelo x2

11. titan x2

12. Tomek 1685 x1

13. wojkubi x1

14. krz x2

15. Peja x1

16. Nowy007 x1

17. p0ducha x2

18. deuter x1

19. trebor_m x2

20. thierry hauss x 3

21. avs x2

22. audiophill666 x1

23. artw x1

24. robsmok x1

25. Wawrzek x1

26. Arczi35 x1

27. _krisp_ x1

28. Robi68 x2

29. apollo78 x1

30. boomaga x2

31. r1212 x2

32. drajek x1

33. mustang01 x1

34. tymek x1

35. FERB x1

36. BoryssyroB x1

37. www_outleter_pl x1

38. luisam x1

39. koluszkin x 1

Informacja dla chcących potwierdzić uczestnictwo w zamówieniu płytek - potwierdzeniem jest przesłanie danych adresowych do wysyłki na maila - może łatwiej jest wkleić listę ale przy czasie jaki mogę poświęcić - zaadresowanie 30-kopert w ciągu dnia czy dwóch jest niewykonalne - wydrukowanie gotowych potwierdzeń nadania i etykiet na koperty tak. Dlatego proszę od razu o dane do przesyłki - nie robię tego z ciekawości tylko żeby sprawnie obsłużyć zamówienie. Pozdrawiam

A cóż takiego cudownego jest w tym LME49600? Wydajność prądowa 200mA. Słabiej niż w "kultowym" BUF634, a i tak daleko do parki BD139/140. W ogóle to to schematy na buforze scalonym + op-amp rysuje się i lutuje z automatu, nawet na płytce z rastrem pod DIP, szkoda czasu na wytrawianie, zamówienia, płacenie ekstra za ścieżki na płytce, itp. Połączeń jest raptem kilka na krzyż, niektóre do zrealizowania elementami przewlekanymi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.