Skocz do zawartości
IGNORED

Nowości na winylu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak będzie grało do dupy to nie pisz na głos bo też zamówiłem ale dopiero dzisiaj :)

Oooo wróciłeś :-) nie wiem czy uda mi się w ten weekend odsłuchać bo kuzyn wpada na tatara i wiecie jak to jest, po pijaku lepiej winyla nie tykać bo z rana można się popłakać nad ubitą igiełką :-) Na takie okazje mam flac z lapka, zdaje egzamin :-)

Mam nadzieję, że ten Evans zagra dobrze, bo numery i są świetne.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Oooo wróciłeś :-)

Bo słyszałem, że się jeden kosynier w kolano postrzelił i atmosfera się nieco rozluźniła :)

kuzyn wpada na tatara i wiecie jak to jest, po pijaku

thrak, daj Ty mnie przepis na tego tatara 02icon_mryellow.gif

Bo słyszałem, że się jeden kosynier w kolano postrzelił i atmosfera się nieco rozluźniła :)

thrak, daj Ty mnie przepis na tego tatara

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aaaa tak, krzyżowiec rzekłbym :-))

No tatar normalnie, na 2 chłopa pół kg udźca wołowego i 2x0,7 czystej zmrożonej na olej :-) Dziadek zawsze mówił, że tatara nie wolno jeść bez lufki, bo mięso niby badane ale nie wiadomo :-)

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No tatar normalnie, na 2 chłopa pół kg udźca wołowego i 2x0,7 czystej zmrożonej na olej :-)

Wiedziałem, że ostatnio coś zrobiłem nie tak.

Zapomniałem dodać wołowiny :)

Słuchajcie, na początku września dwa IMO najlepsze albumy IMO najlepszego prog zespołu Pain of Salvation, a mianowicie "Perfect Element P.I" oraz "Remedy Lane" zostały wydane po raz pierwszy na winylu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś już miał okazje zapoznać się i przetestować. Czy warto dokupić te wydania jak już ktoś posiada oryginalne CD? Jakieś korzyści dźwiękowe to wnosi? Nie ma żadnej informacji czy był robiony nowy master pod winyl czy to po prostu wytłoczone wersje cyfrowe. Inside Out to niby poważana firma, ale kto ich tam wie...

p.s. nie wiem jaki chory geniusz projektował te okładki pod winyl...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"ułomny Azjata"?:)

Bądźmy poprawni politycznie - niepełnosprawny ;)

Zapomniałem dodać wołowiny :)

Ale w tatarze najważniejsze jest lufka

Jak będzie grało do dupy to nie pisz na głos bo też zamówiłem ale dopiero dzisiaj :)

Nie wiem jeszcze jak gra ale startowałem już z folijkami niby-japońcami a tu niespodzianka, nie dość że gatefold to jeszcze płyty czyściusie, grube 180 g. i każda z osobnej kopercie papierowej z foliową wyściółką :-) za 26,24 pln :-)

Na marginesie, Małpka Express na Wolskiej w Warszawie, odbierałem płytę, obsługa pan pracownik żulią jakby, ogolony, umyty, lekko podpity :-) tak jakby. Nie dość, że chciał mnie naciac i policzył najpierw 26,50 pln to potem wydał resztę z 50, 23 pln i 15 gr :-) Mówię mu jeszcze ledwo zbudzony że coś nie tak chyba bo mało trochę to wrzucił mi w rękę kolejne 3 pln i że się pomylił :-) Długo ten punkt Małpki nie pociągnie jak bedize tak na oko wydawał resztę :-) Muszę przy następnym odbiorze z merlina oddać mu te różnicę :-)

Edytowane przez thrak

Kupiłem parę dni temu "Perfect Element" w MM,bojąc się,że będzie lipa i w ogóle....miałem wersję CD i grała moim zdaniem do dupy,a tu proszę!Co prawda miałem okazję przesłuchać tylko str. A ale nie wiem co się stało.....czyste czarne proste placki nawet chyba nie 140 g.W porównaniu do CD duży progres....:)

Na marginesie, Małpka Express na Wolskiej w Warszawie, odbierałem płytę, obsługa pan pracownik żulią jakby, ogolony, umyty, lekko podpity :-) tak jakby.

Może wpadł do kuzyna na tatara ;-)

Edytowane przez Rudy-102

Rudy102, byc może chodzi ci o tę re-edycję, ale to dopiero za miesiąc:

Ukryta Zawartość

oryginał mam od 10 lat,

Ukryta Zawartość

a ten poniżej to raczej pirat:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez elem

Primus wydaje nowy album. Między zwykłe egzemplarze zostanie wmieszanych pięć złotych kopii, do których będzie dołączony pewien bonus. Darmowe wejście na wszystkie koncerty Primusa do końca życia :)

Fajny pomysł, szkoda, że nie lubię Primusa :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

A ma ktoś i podzieli się opinią o starszym albumie ZAZ-ZAZ?

Raczej zdecyduje się na tamten. Paris po przesłuchaniu na YT jakoś nie porywa.

pzdr

Od 5.12.2014 będzie w sprzedaży, ale juz można sobie zamówić:

Zaz (Isabelle Geffroy): Paris

0825646200597.jpg

Właśnie odsłuch się robi. Urywa d..ę w/g mnie. Dynamicznie, żywo, z przestrzenią, dęciaki pompują aż miło. Jakbym nawet zapłacił 2x tyle to tez byłby zadowolony :-)

Annie Lennox ‎– Nostalgia

Blue Note Records ‎B002176201

LP, Gatefold + Booklet

Released 30 September 2014 (USA)

Ukryta Zawartość

post-15842-0-48846600-1414319236_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Annie Lennox ‎– Nostalgia

Blue Note Records ‎B002176201

LP, Gatefold + Booklet

Released 30 September 2014 (USA)

Jaka cena w Polsce,gdzie można nabyć???

Widziałem na stronach Empiku, Merlin i na Allegro. Cena około 100zł.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

W sprzedaży od 28.10.2014.

Wiedziałem, że czegoś zapomniałem dopisać ;)

Wiedziałem, że czegoś zapomniałem dopisać ;)

hehe ale płyta zacna,ciekawe jak realizacja.Tak w ogóle to niedawno wyszła pierwsza seria In Flames na winylu,kupiłem Come Clarity,skusiłem się też na Nick Cave -Live from KCRW (zajebista:),Pain Of Salvation i Skunk Anansie live in London :) Edytowane przez beowulf22

hehe ale płyta zacna,ciekawe jak realizacja.Tak w ogóle to niedawno wyszła pierwsza seria In Flames na winylu,kupiłem Come Clarity,skusiłem się też na Nick Cave -Live from KCRW (zajebista:),Pain Of Salvation i Skunk Anansie live in London :)

Który Pain of salvation kupiłeś? Któraś z reedycji? Jak to gada?

Który Pain of salvation kupiłeś? Któraś z reedycji? Jak to gada?

Nie wiem jak ie miałeś odczucia jeśli chodzi o CD,ja miałem ich wszystkie CD i powiem,że mnie nie powaliło...ale sprzęt też nie taki jak teraz,kupiłem Perfect element PT I....i powiem,że miło zaskoczył,nie jest to rewelka ale fajne brzmienie,chyba nowy master....zaraz idę po Remedy Line :)Wyszły tylko te dwie...

Jeszcze jedno - płyty czyste,proste ale nie żadne grubasy,nie spodziewałem się tego po Inside Out.

Nie wiem jak ie miałeś odczucia jeśli chodzi o CD,ja miałem ich wszystkie CD i powiem,że mnie nie powaliło...ale sprzęt też nie taki jak teraz,kupiłem Perfect element PT I....i powiem,że miło zaskoczył,nie jest to rewelka ale fajne brzmienie,chyba nowy master....zaraz idę po Remedy Line :)Wyszły tylko te dwie...

Jeszcze jedno - płyty czyste,proste ale nie żadne grubasy,nie spodziewałem się tego po Inside Out.

To jest generalnie bolączka prog muzy z lat 90/2000+ Chociaż taki Porcupine zawsze wydawał dobrze nagrane nawet cd :-) Ja odpuszczam POS, bo musiałem trochę przystopować z wydatkami na nowe winyle zwłaszcza te w okolicach 100 pln :-) Flower Kings z tej reedycji też nie wezmę bo jeszcze droższe 3xLP :-)

Po 4 latach, w końcu, pokazał się nowy album zespołu Budos Band– Burnt Offering.

Zespół powiększył swoje grono co wpłynęło na zmianę wizerunek oraz klimat nagrań, w porównaniu z pierwszymi trzeba albumami.

Pojawiły się mocniejsze riffy i surowość. Już nie można tego nazwać stricte Funk / Soul a raczej Funk / Hard Rock, albo jeszcze mocniej.

Jeśli ktoś ma ochotę to posłuchajcie sami klip promujący najnowsze dzieło.

Ukryta Zawartość

Album ukazał się w 3 wersjach, cd, zwykły czarny winyl oraz edycja limitowana, (niektóre źródła podają, że do 100 inne, że do 300 szt.) Edycja limitowana różni się okładką oraz insertami, a sam winyl jest szary.

Wygląda to mniej więcej tak

U samego producenta, Daptone Records nakład już wyczerpany

post-43720-0-23257800-1414364169_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Black Sabbath - 13 umyta ...wyschnie zobaczymy,czy to prawda,że dobrze nagrana :)

a już za chwilę przyjdzie DCD - Into The Labirynth Mobile Fidelity :))))

jeszcze nie ma Annie Lenox :(

A gdzie kupiłeś?

Qwa w master Disc za 250 PLN ,pytasz dlaczego???Bo nakład już się wyczerpał i nie wiem czy wznowienie będzie,dlatego się zdecydowałem,wiele słyszałem o tym wydaniu pozytywów i chcę posłuchać jak brzmi MFSL:)))
  • Pokaż nowe odpowiedzi