Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

To jak u ciebie marslo wypadł 9500?

Slucham , napisze jak przestane ,czyli niepredko:)

A ten 9500 wygrzany ???? 2080 potrzebują 2-3 tygodni grania zanim coś z nich będzie…

2080 ma 5 dni i jakies 50 godzin, jak nie slucham , sciszam i gra sobie. W stosunku do nowki jest ogromna poprawa, ale wiem , ze to nie koniec.

9500 dzisiaj przyszedl, cos tam gral , ale niewiele.

Konto w trakcie usuwania

Widzialem wiele kondycjonerow znam ich konstrukcje, przeciwczylem to w swoim warsztacie mam na ten temat jakies pojecie, jesli sie pomyle napisze jestem durniem jakich malo i pisze bzdury. Ale posluchajcie Reimyo to jest nietypowy kondycjoner zastosowali wyjatkowe techniki ktorych nikt nie stosuje i nie stosowal!

Stasiop, większość kondycjonerów degraduje dżwięk i ludzie z branży doskonale o tym wiedzą. Jeszcze nie znalazłem kondycjonera który byłby w stanie mnie zaskoczyć

pozytywnym wpływem swojej pracy na dżwięk. Swego czasu testowałem kondycjonery znanej firmy i przy mojej genialnej listwie Transparenta zawsze wypadały blado

i nieciekawie. Zamiast przeznaczać fundusze na dobry kondycjoner który i tak będzie średni w efekcie, proponuję pociągnięcie nowej lini trafo do salonu odsłuchowego

specjalnym kablem w ekranie o przekroju minimum 3 x 4mm albo najlepiej 3 x 6 mm [ przy tej grubości może pojawić się problem wpięcia do gniazda sciennego ].

W tym wariancie zasilania mamy najlepszy i najczystszy prąd do naszego systemu i ' najlepszy z możliwych kondycjoner najwyższych lotów '.Polecam.Sprawdzone.

A swoją drogą co Reimyo ma tak nietypowego że jest tak dobra ? Możesz to wyjaśnić ?

Slucham , napisze jak przestane ,czyli niepredko:)

2080 ma 5 dni i jakies 50 godzin, jak nie slucham , sciszam i gra sobie. W stosunku do nowki jest ogromna poprawa, ale wiem , ze to nie koniec.

9500 dzisiaj przyszedl, cos tam gral , ale niewiele.

2080 to świetny kabelek , u mnie dopiero po 2 tygodniach grania po 8h dopiero zaskoczył . Przy pewnym układzie może się okazać lepszym rozwiązaniem niż 6300 .

9500 to najlepszy kabel sieciowy, jaki znam i jedyny, który powoduje tak spektakularne zmiany in plus. Po wpięciu nie ma odwrotu. Potrzebuje 2-3 dni by w pełni pokazać swoje możliwości.

pozdr

Podzielam ten pogląd przy czym dla mnie jest the best obok Anacondy Z-Tron. Te 2 kable u mnie wypadły najlepiej.

9500 będzie najlepszy maksymalnie przez jeden sezon,do czasu ukazania się 9700,wtedy okaże się,że 9500 jednak nie był taki dobry,itd.,itd., :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ale to tak jest ze wszystkim. 9500 jest najlepszy na teraz i będzie jakiś czas. To u Harmonixa jest podobnie, u Shunyaty też. Ale dzięki temu coraz lepsze kable trafiają na wtórny rynek i można coś dobrego taniej wyrwać.

9500 będzie najlepszy maksymalnie przez jeden sezon,do czasu ukazania się 9700,wtedy okaże się,że 9500 jednak nie był taki dobry,itd.,itd., :)

Eee, nie jest tak źle. 9500 wyszedł dopiero po 3 latach ;)

Ale to tak jest ze wszystkim. 9500 jest najlepszy na teraz i będzie jakiś czas. To u Harmonixa jest podobnie, u Shunyaty też. Ale dzięki temu coraz lepsze kable trafiają na wtórny rynek i można coś dobrego taniej wyrwać.

Oczywiście.

Przecież ja nie najeżdżam na Acrolinka,żartuję sobie,wiem,że to świetne kable,przechodziłem swego czasu :).

Ja też to wiem. 9500 jest zupełnie inny niż był 9300. Parę lat będzie na szczycie ale nawet później gdy wyjdzie 9700 to nadal będzie to super kabel.

9300 dziś nadal gra równie dobrze jak było to 2 lata temu.

Eee, nie jest tak źle. 9500 wyszedł dopiero po 3 latach ;)

Przynajmniej to oznacza,że jednak pracują nad tym,a nie zmieniają dla samej zmiany i odświeżenia oferty :).

Podzielam ten pogląd przy czym dla mnie jest the best obok Anacondy Z-Tron. Te 2 kable u mnie wypadły najlepiej.

Jaka jest sygnatura brzmienia tych kabli i cena ? Miałeś u siebie ic 2080 III Evo ? Sprawdziły się ?

2080evo to jest świetny kabel.

Moim zdaniem,różnica do 6300 jest podobna jak 9100 do 9300 w sieciówkach.

9100 i 2080 sprawdzają się prawie zawsze,natomiast 6300 i 9300 przy swojej wybitnej rozdzielczości i wysokich tonach,w pewnych systemach potrafią już zabrzmieć zbyt jasno i męcząco,mimo,że dużo droższe i lepsze teoretycznie ;).

Edytowane przez stefek

Jakie są? U mnie oba wypadły super. Oba soczyste, barwne, dynamiczne, Acrolink idzie bardziej w selektywność, rozdzielczość i dynamikę a Anaconda w barwy, dżwiek bardziej miękki, nasycony, trochę jakby lampowy. Oba kable są super.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To znaczy że Z Tron bardziej przypomina Kubalę Emotion ?

Z-Tron przypomina wiele innych kabli miedzianych.

Różnice są większe lub mniejsze ale nie przesadzajmy ,że to jakiś cud nad cuda i z każdego sprzętu zrobi nie wiadomo co.

Porządny kabel ale np. SR czy Purist wcale nie są gorsze tylko inne.

Owszem inne. Puristy są też lekko ocieplone ale Anaconda ma lepszą rozdzielczość, przestrzeń, blask muzyki mimo, że gra w ciemniej szkole brzmienia.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Owszem inne. Puristy są też lekko ocieplone ale Anaconda ma lepszą rozdzielczość, przestrzeń, blask muzyki mimo, że gra w ciemniej szkole brzmienia.

Tak Anaconda jest dobrym kablem i sprawdziła się u mnie więc została.

Natomiast SR gra b.podobnie a nawet powiedział bym ,że ma trochę więcej góry niż Z-Tron.

Ale nie zawsze jest to potrzebne.

U mnie nie było takiej potrzeby i zostały Anacondy.

W innym systemie może być odwrotnie.

Oddzielna linia zasilająca jest ważna, ale czy ma być ekranowana ?, np. Furutech swoje kable montażowe ma nieekranowane !

Pamiętajmy, że każdy ekran w pewien sposób blokuje przepływ prądu.

Pomimo oddzielnej linii zasilającej kondycjoner potrafi oczyścić prąd np. Shunyata, w moim systemie dźwięk znacząco się poprawił...

Edytowane przez Jacek.

U mnie też. Shunyata mimo że niewiele w środku ma to dobrze działa ale seria pasywek Gigawatta też jest bardzo dobra. PC4 Evo to świetna sprawa.

U mnie swietnie się sprawdza pasywna listwa Acoustic Revive Ultimate z kablem Power Reference , podpięte do topowego gniazda Furutecha .

Test listwy w highfidelity :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakby komus było mało voodooo:), stoi na trzech stopkach antywibracyjnych z mosiądzu polskiej firmy Pro Audio Bono.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Puristy lekko ocieplone... może, w moim systemie Purist gra bardzo naturalnie, świetna kontrola od góry do dołu, kabel ciemniejszy w brzmieniu o mniejszej ilości detali, brak ocieplenia, bardzo dobra spójność, homogeniczność dźwięku.

Oddzielna linia zasilająca jest ważna, ale czy ma być ekranowana ?, np. Furutech swoje kable montażowe ma nieekranowane !

Pamiętajmy, że każdy ekran w pewien sposób blokuje przepływ prądu.

Pomimo oddzielnej linii zasilającej kondycjoner potrafi oczyścić prąd np. Shunyata, w moim systemie dźwięk znacząco się poprawił...

Nie jestem elektrykiem więc nie będę się mędrkował ale ekran nie powoduje żadnej blokady prądu a jedynie izoluje od zakłóceń w sieci.Taki kabelek dla przykładu

3 x 4 mm kosztuje 25 zł/m w detalu zamiast 3 zł/m bez ekranu. Furutech, zarówno w dziedzinie konstrukcji,budowy gniazd i wtyków oraz okablowania jeszcze musi

się sporo douczyć od innych firm tej specjalizacji chociażby od siostrzanej z podwórka Oyaide

Nie jestem elektrykiem więc nie będę się mędrkował ale ekran nie powoduje żadnej blokady prądu a jedynie izoluje od zakłóceń w sieci.Taki kabelek dla przykładu

Elektryk nic tu nie pomoże, prąd płynący w przewodniku wytwarza pole, które to odbija się od ekranu wraca do przewodnika i zakłóca przepływ prądu - jakoś tak to szło...

Tak, u mnie podobnie przy czym słaba rozdzielczość, selektywność i troche przymulenie.

Zależy od systemu.

Rozdzielczość, selektywność, przejrzystość - to bardzo ważne aspekty brzmienia, trzeba jednak pamiętać że 90% płyt cd jest nagrana słabo.

XRCD, ECM zagra super, zwykłe nagrania już niekoniecznie.

Oczywiście że wiele zależy od systemu ale testując kable na 2 różnych systemach zauważyłem pewną prawidłowość że np kable Purista zmniejszają rozdzielczość, selektywność i lekko mulą.Mam na myśli kable zasilające bo już wysokie głośnikowe wcale tego nie robią.

Co do różnej jakości nagrań to faktycznie wiele materiału czy na CD czy na vinylach jest słabo zrealizowana ale trudno mi ocenić jaki jest to udział.

Nie słucham już pop i mało rocka. Głównie słucham jazz, trochę klasyki i dużo muzy elektronicznej i w tych gatunkach słabych realizacji mam ok 20-25% a płytotekę mam sporą…5000 CD. Pewnie gdyby brać pod uwagę resztę repertuaru to ilość kiepskich realizacji by wzrosła.

• Pokaż nowe odpowiedzi