Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

gdzie go można kupić,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Tym bardziej, że jakieś tam doświadczenia w tym obszarze posiadam, nie akurat ze spiderem, ale innymi dociskami już tak. Wierz mi, takiej transformacji reprodukcji basu jak po podłączeniu Acrolinka nie słyszałem nigdy, nie tylko zresztą w swoim systemie. Z tego co pisze Waldek wynika, że zmiany owszem są istotne, ale nie aż tak przełomowe jak z Acrolinkiem. Kupię zaraz po weekendzie takiego pajączka, tylko poproszę Waldka o namiary gdzie go można kupić. Jeśli skala różnic będzie porównywalna z Acrolinkiem to posypię głowę popiołem:-)

Tomasz , tak jak poprosiłeś włożyłem płytę na płytę i docisnąłem dedykowanym dociskiem i było .........normalnie bez

słyszalnej poprawy. Kiedy zdjąłem 1 płytę i docisnąłem dociskiem[ mocniej docisnęło z uwagi na większy luz ]

dżwięk odrobinę nabrał masy w stosunku do 2 cd's.

Natomiast przy spiderze jest najbardziej spektakularnie na poziomie zblizonym do wymiany napędu cd na lepszy.

I pojawia się nieosiągalna w wielu systemach przestrzeń 3D która przypomina echo w doinie Podhalańskiej.

Dzwięk stał się nad wyraz dojrzały z dużym autorytetem przekazu ,bo chwilami potrafią zadrżeć sciany.

Myślę ze właśnie spider mógł zrobić dużo dobrego w systemie Stefka, bo trudno mi tak sobie wyobrazić aby takie

maleństwa Bravo mogące przenieść pasmo dołu od 65 - 70 Hz grały dojrzałym basem.

Edytowane przez Magnepan

spider mógł zrobić dużo dobrego w systemie Stefka,

Nie przesadzajmy,że dużo.

To są drobne niuanse,i wcale nie zawsze słyszalne,zależne realizacji i rodzaju słuchanej płyty.

Różnice mające się nijak w porównaniu do zabawy kablami.

Nie przesadzajmy,że dużo.

To są drobne niuanse,i wcale nie zawsze słyszalne,zależne realizacji i rodzaju słuchanej płyty.

Różnice mające się nijak w porównaniu do zabawy kablami.

przy Bravo rzeczywiście mogą być słabo słyszalne. Na moich schodzących do 35 Hz jest wyrażna różnica. Zresztą Accustic Arts to klasa sama w sobie , z pełnym szacunkiem dla napędu Reimyo.

Edytowane przez Magnepan

przy Bravo rzeczywiście mogą być słabo słyszalne. Na moich schodzących do 35 Hz jest wyrażna różnica. Zresztą Accustic Arts to klasa sama w sobie , z pełnym szacunkiem dla napędu Reimyo.

Człowieku znowu zaczynasz?

Myślisz,że akurat to co Ty masz to jest najlepsze?

Może w papierach masz i 35Hz,ciekawe jaka jest "odpowiedź" pokoju.

Accustic Arts słuchałem,

i wystarczy,dla Ciebie :).

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Dzięki za opis Panowie. W każdym razie muszę się nad tym pochylić głębiej. A na razie; z racji barowej pogody; udaję się na brydżową imprezkę, więc dziś już niczego słuchać nie będę, nawet jeśli chciałbym;-) Miłego popołudnia.

Człowieku znowu zaczynasz?

Myślisz,że akurat to co Ty masz to jest najlepsze?

Może w papierach masz i 35Hz,ciekawe jaka jest "odpowiedź" pokoju.

Accustic Arts słuchałem,

i wystarczy,dla Ciebie :).

Stefek, bez irytacji,wyluzuj i nie bądż śmieszny.Ważne że system pasuje i jest idealny dla Ciebie.

Stefek, bez irytacji,wyluzuj i nie bądż śmieszny.Ważne że system pasuje i jest idealny dla Ciebie.

Jestem wyluzowany,temat Reimyo możesz rozwinąć jak posłuchasz,

bo chwilowo to nic o tym nie wiesz.

Jarku, skala różnic wprowadzona przez Acrolinka doprawdy tak rewolucyjna, że nie w mojej ocenie możliwości, żeby jakikolwiek docisk mógł aż na tyle zmodyfikować brzmienie systemu. Tym bardziej, że jakieś tam doświadczenia w tym obszarze posiadam, nie akurat ze spiderem, ale innymi dociskami już tak. Wierz mi, takiej transformacji reprodukcji basu jak po podłączeniu Acrolinka nie słyszałem nigdy, nie tylko zresztą w swoim systemie. Z tego co pisze Waldek wynika, że zmiany owszem są istotne, ale nie aż tak przełomowe jak z Acrolinkiem. Kupię zaraz po weekendzie takiego pajączka, tylko poproszę Waldka o namiary gdzie go można kupić. Jeśli skala różnic będzie porównywalna z Acrolinkiem to posypię głowę popiołem:-)

Waldek, a gdzie go można kupić, gdzieś na e-bay.de czy u polskiego dystrybutora? Zaraz sobie go w poniedziałek kupię.

W każdym razie odszczekuję swoje uwagi że Acrolink nie potrafi robić dobrych drutów:-) Mam wrażenie że to 9500 jest znacznie lepsze niż 9300, na którym opierałem swoje dotychczasowe oceny.

Czy mi coś umknęło, dotąd nie ceniłes Acro?:)

Konto w trakcie usuwania

Jestem wyluzowany,temat Reimyo możesz rozwinąć jak posłuchasz,

bo chwilowo to nic o tym nie wiesz.

Stefku, słuchałem, co prawda nie u Ciebie ale słuchałem.Rewelacji nie było. Może u Ciebie

w końcu usłyszę nirvanę z Reimyo , zobaczymy.

Edytowane przez Magnepan

9300, na którym opierałem swoje dotychczasowe oceny.

Moim zdaniem to nie był dobry kierunek Acrolinka,odeszli od fajnego 9100 za daleko,i ja od nich też odszedłem :).

9500 to zupełnie inna bajka,jeśli jeszcze w IC 6300mkII,poszli tak samo,to może trzeba znowu wracać.

Stefku, słuchałem, co prawda nie u Ciebie ale słuchałem.

No to cieszę się :).

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czy mi coś umknęło, dotąd nie ceniłes Acro?:)

Nie miałem specjalnego przekonania do serii z końcówką 300 a zwłaszcza tańszych kabli.

Edytowane przez tomkly

Jakiś czas temu polecałem przynajmniej na próby nowego Acrolinka PC9500, gdyż u mnie pokazał zupełnie nowe możliwości i inną koncepcję dźwiękową niż oferował poprzednik. Teraz widzę, że coraz więcej osób go testuje i potwierdzają moje spostrzeżenia. To dobrze. Ale teraz testuję IC Purist Audio Design 25th Anniversary i jestem mile zaskoczony, a trudno mnie czymś w kablach zaskoczyć. Jeśli IC jest tak dobry to jaki musi być zasilający z tej serii? Z info od ludzi z USA, którzy mieli z nim styczność to ponoć bajka. Ale chętnie wpiąłbym u siebie….może dystrybutor ściągnie...

• 2 tygodnie później...
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Poszukuję osoby z okolic Warszawy, która posiada sieciówkę Electraglide Epiphany X.3 i byłaby tak miła, żeby udostępnić ją do testów. Moich dwóch kolegów szuka takiego kabelka do swoich systemów. Ewentualną wiadomość uprzejmie proszę na priva.

Ale Cadam to nie wtyczki robią TEN dźwięk. W moich ostatnich sieciówkach Rafaell's Cable Yellow dałem tylko wtyki Schurtera-po co się nadymać i jest całkiem fajnie; lepsza lokalizacja większa przestrzeń wokale są bardziej spójne, co by było gdybym dał np. Furutecha :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

He,he, nic byś nie zyskał dobrego po za wyrzuceniem kasy.Furutech jest przereklamowany.

Dla tego Schurter to dobry wybór!

Ci co uznają tylko markowe będą patrzeć w stronę markowych a dla innych istotna jest dobra relacja cena jakość dźwięku.

Edytowane przez ASURA

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Furutech jest przereklamowany.

Podobnie można ocenić Oyaide... Albo mówiąc inaczej, obie te marki są wyceniane powyżej realnej wartości. Ale tak się dzieje nie tylko w ich przypadku. Generalnie kurs jena wzrosł w ostatnich kilku latach blisko dwukrotnie, więc większość produktów z Japonii jest zbyt droga.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wracając do ostatniego postu, jestem na świeżo po bardzo starannym odsłuchu porównawczym dwóch sieciówek Acoustic Zen Gargantua II, przy czym starsza jest wyposażona w złote wtyczki Furutecha, a nowsza w również złote ale Neotecha. Powiem tylko tyle, skala różnic pomiędzy obydwoma kablami jest zdumiewająca. Furutech, to faktycznie dźwięk złota czyli szlachetność, subtelność, pastele i łagodność, gęsty i okrągły niski bas. Neotech to wysokie tony bliższe kablom ze srebra czy nawet z domieszką rodu, bas analogicznie typowy dla srebra, szybki, z akcentem na wyższy podzakres, średnica bardziej konturowa i nie tak gęsta. W każdym razie Gargantua II na Neotechu idzie bardziej w kierunku brzmienia typu Acrolink 7300/9300. Oceniam, że rodzaj użytej puszki determinuje w jakiś 30% finalny dźwięk kabla. Jak chodzi o moje prywatne preferencje to z wielkiej trójki Furutech, Oyaide i Neotech oczywiście zdecydowanie tej pierwszy. Złote Oyaide P-079e sprawdzało mi się jedynie na sieciówkach do źródła typu Epiphany X.3. Z kolei złoty Furutech gra wybitnie na końcówkach mocy, co jest swoistym paradoksem, bo wszelkie racjonalne argumenty wskazują że lepiej powinny zagrać czyste srebro, bądź srebro z domieszką rodu. Skomplikowane to wszystko... W każdym razie mam nadzieję, że swoim postem nie przywołam sfory kaznodziejów, którzy będą mnie odsądzać od czci i wiary, bo skoro kable nie grają, to tym bardziej puszki:-)

Edytowane przez tomkly

Podobnie można ocenić Oyaide... Albo mówiąc inaczej, obie te marki są wyceniane powyżej realnej wartości. Ale tak się dzieje nie tylko w ich przypadku. Generalnie kurs jena wzrosł w ostatnich kilku latach blisko dwukrotnie, więc większość produktów z Japonii jest zbyt droga.

Jakoś mam większe zaufanie do Oyaide która trzyma standardy światowe zasilania we wtyczkach po właściwej stronie. Furutech zaś do dzisiaj ma odwrotnie .

Edytowane przez Magnepan

Furutech nie trzyma standardów? Masz kiepski dzień?

Sly, nie czytasz wnikliwie.Furutech na gniazdach prądowych do ściany oznacza [ minus ] po lewej stronie wtyczki kiedy

otwór na bolec uziemniający jest u góry. Powinno być odwrotnie , + po lewej stronie wtyczki [ kiedy wkładamy ją do gniazdka] bo takie standardy są w EU a przynajmniej w Niemczech i Polsce.

Nawet nie zauważyłem tego problemu bo nie jest to u mnie problem. Gniazdka mam typu Schuco i nim wepnę kable w sprzęt to zawsze miernikiem sprawdzam fazę. Jak nie jest tam gdzie być powinna to odwracam wtyk w gniazdku i po kłopocie.

Nawet nie zauważyłem tego problemu bo nie jest to u mnie problem. Gniazdka mam typu Schuco i nim wepnę kable w sprzęt to zawsze miernikiem sprawdzam fazę. Jak nie jest tam gdzie być powinna to odwracam wtyk w gniazdku i po kłopocie.

U mnie też nie ma takiego problemu ale generalnie to obsuwa bo wielu diy a nawet i profesjonalistów podłączało przewody sieciowe jak Furutech nakazał [ ! ] i byli święcie przekonani że mają dobrze . Nawet giganci potrafią dać plamę.

Jakoś mam większe zaufanie do Oyaide która trzyma standardy światowe zasilania we wtyczkach po właściwej stronie. Furutech zaś do dzisiaj ma odwrotnie .

To samo z biegunowością np. w XLR-ach ma Accuphase i nieświadomym tego osobnikom dobre kable podpinane do Accu nie zawsze dobrze grają.

Audiosystem wziął w dystrybucję firmę Verastarr, która słynie z wybitnych kabli zasilających. Mają 2 wersje tzn miedzianą i srebrną i każda może być w wersji normalnej i w wersji HC do wzmaków i kondycjonerów. Nie znam tych kabli i jakoś nigdy na mojej drodze się nie pojawiły. Ponoć są rewelacyjne i co ciekawe mają wyjątkową budowę jak na kable AC bo są w postaci grubych, szerokich taśm, które zwężają się tylko przy wtykach. Może ktoś z W-wy weźmie to na testy i porówna np z Acrolinkiem PC-9500. Stefek liczę na ciebie, albo milimetr, a najlepiej…oba…ma… :-)

Edytowane przez sly30

Ponoć są rewelacyjne i co ciekawe mają wyjątkową budowę jak na kable AC bo są w postaci grubych, szerokich taśm, które zwężają się tylko przy wtykach.

I później prąd sobie jeździ podobnie jak auta na tzw. suwak?

Edytowane przez ASURA

• Pokaż nowe odpowiedzi