Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

sa trzyma poziom i dobrze, szkoda ze nie mam kabli (ani systemu) bo bym wam pokazał jak się godnie przyjmuje ciosy. Dobrze że nie jesteśmy wszyscy tacy sami. Pozdrawiam prawie wszystkich i kontempluje ostatnie wakacyjne tematy z leżaka nad jeziorem :-)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie muszę.Wiem.

No i co?

Posłuchaj lepiej Carmignolii :)

Ja wolę posłuchać Królika. .....( to nie jest żart , kto choć troszkę zna się to wie kto to Królik ).

Ochłoń trochę, nowy kolego.

Oj tam, oj tam smok wawelski kontra świnki rasy Naima a my mamy ubaw za friko :)

Nawet nam się Moderator na ubaw załapał. Teraz mamy " wolność Tomku w swoim domku ".

Ja wolę posłuchać Królika.

I dobrze. Dobrze też jest posłuchać Suflera.....( to nie jest żart , kto choć troszkę zna się, to wie kto to Sufler ).

;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Widać, że koniec sezonu ogórkowego nieuchronnie się zbliża. A w ogóle to znów tak gorąco, że aparatury nie da się włączyć. To chłopy zamiast słuchać muzyki siedzą i piszą;-)

To chłopy zamiast słuchać muzyki siedzą i piszą;-)

Ja, od pewnego czasu nieustannie jestem zauroczony tą Panią:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Stary to jest primadonna ....kwiaty pod nogi...;)

Ktoś porównał go do krokodyla ...i to jest bardzo trafne porównanie ...

Istnieje 83 miliony lat bez zupełnego rozwoju ...tylko odruchy bezwarunkowe ....

Wiem co wiem ...po co mi wiecej...

Weź się chłopie ogarnij , bo przekroczyłeś wszelkie granice tolerancji ...

Mówisz o referencji ...ale jakiej ...jesteś fanem muzyki rockowej ...

Możesz mi napisać jak brzmi np.

Gipson ES-335 z Marshalem , albo Fender Stratocaster ...ale z tym samym piecem ...

Wiesz jaką ma konstrukcję jakie lampy jakie głośniki ...?

Napisz jakie są różnice pomiędzy graniem na stadionie i jak grają w studio ..wiesz o czym piszę ...?

Gitara basowa Sterling ..albo Yamaha ...napiszesz coś ?

Pisałeś , że trza zbliżać się do grania live ...to jak ?

Grasz na czymś ..czy tylko masz wyobrażenie ?

Nabijasz się ze wszystkich ....

Napisz coś merytorycznie...

Dobrze opisz chłopaku ja brzmi perkusja z wet studio albo dry ....np . Pearl albo Tama ...

Wiesz co to jest referencja ....

To jest np. Nigell Kennedy i jego Stradivarius słuchany z odległości 3 metrów ...gdzie ...? Sprawdź sobie gdzie nagrywał w 2005-2006 ..

Piszesz o referencji .....znasz takie ...?

Gdzie ostatnio słuchałeś ..jakiś koncert ?

Stary Ty jesteś naprawdę jak krokodyl ....

Ten Gipson to najlepszy taki nieociosany i tępy jak jakiś Mel chyba)

Co tu pisać chcesz posłuchać tej referencji u mnie to przybywaj.

Napisałeś nie tak dawno,ze gramiak u mnie tak podłaczony jest,że jest przydżwięk-prawda był,bo musiał

W VPI Classic 3 jest napisane ,że silnik może się docierać do 50 godzin.

Regulacje trwały niepotrzebnie,bo nalezało tylko zerknąć do instrukcji.

Nie wiesz to nie pisz bo brak informacji konkretnych powoduje niepotrzebne zamieszanie.i chaos.

Vasa jesteś w błędzie , szlag trafia większość , ktora miała coś do wspólnego ...

Mnie szlag trafił po pożyczeniu Staremu monobloków Amplifona .....

Loża szyderców .....w to się pobawimy ...

Mam jeszcze kilka zdjęć ....

Posłuchaj plotkujesz bezbłędnie ,a to mi się zupełnie nie podoba.

Pokazujesz swoje prawdy a nie wiesz zupełnie co jest na rzeczy-bo Tobie niektórych rzeczy nie wolno mówić,najpierw dorosnij.

Należy sie zastanowić dlaczego jestes taki chybotliwy w swych wypowiedziach,wręcz rozchwiany.

Zmieniasz nicka i próbujesz mnie szczypać,więc posłuchaj troszke prawdy audiofilu piszący w hajendzie.

Po monobloki pojechałem do Pana Piwowarczyka sam osobiście,zabrałem je około 14-tego samego dnia Pan Piwowarczyk

wylatywał na urlop do Egiptu,a sporo osób chciało te monobloki posłuchać ,więc ich zaprosiłem na odsłuch.

W jaki sposób miałem sie skontaktować z konstruktorem?............kojarzysz fakty?

Przede mna trzymał je u siebie Szczepan z forum i nie zauwazył ,ze z tymi monoblokami jest cos nie tak.

Rozmawialem telefonicznie z kolega Sly nie spałem cała noc trzymając monobloki podłaczone do kolumn aby pokazać moim znajomym

z forum jak one potrafia zagrać.jEDNAK ZAGRAŁY BARDZO ŻLE,BO NIE MOGŁO BYĆ INACZEJ.

Od razu wiedziałem co jest z nimi nie tak..........Artuku mnie opisał jak jakiegoś czarodzieja,ale potem jak Pan Piwowarczyk napisał,że

to on dał dupy i mnie przeprosił publicznie pokazał,że jest facetem z charakterem,to samo zrobił Artuku.......normalna meska rzecz,bo

ten nie robi błędow kto nic nie robi,natomiast Twoja osoba nie dość że zarzucała mi że nie umiem podłaczyć Amplifona,to jeszcze masz

czelność pisac o jakichś ustawkach,że była to moja celowa i umyślna robota?

Właż lepiej do tej swojej beczki zamów sobie jeszcze z ćwierć tony śledzi i siedż tam za karę az zmadrzejesz-brak mi po prostu słów na Twoje prowokacyjne zachowanie,w hajendzie jestes dla mnie nikim.

Lepiej by było jakby te egzemplarze poszły na testy do Niemiec,wiesz co wtedy by było?

Jak nie rozumiesz tych podstawowych zalezności w zyciu to poproś jeszcze kogoś aby tą bęczkę Ci zadeklował abyś nie miał mozlowości

pisac tego swojego koncertu zyczeń smarkaczu.

Widzisz SA -

nosił wilk razy kilka,

aż mu się ucho urwało.

Pogadaj sobie z branżą...............najlepiej ze Sułkiem

Edytowane przez stary audiofil
  • Użytkownicy+

czlowieku masz troszkę wstydu i samokrytyki?

Kuriozalne! Człowiek warunkowo dopuszczony do forum, posiadający kilkadziesiąt ostrzeżeń i wiele banów za wyjątkowe chamstwo, poucza w parę dni po kolejnym odwieszeniu, innych użytkowników forum? Człowiek, którego co drugi post jest raportowany, który nadal z premedytacją przekręca nicki i nazwiska osób, o dobrym smaku nawet nie wspominając. Taki ktoś śmie mówić coś na temat "wstydu i samokrytyki"?

Miała być poprawa obiecana adminowi, a to zwykłe obłudne pozoranctwo. Jestem niepoprawnym optymistą, wierzącym w każdego człowieka, to jednak śmierdzi na kilometr fałszem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proszę zakończyć offtop i powrócić do tematu wątku.

Niewątpliwe z tego co wiadomo na dziś to jest/była jakaś wada w trafach tych monobloków, więc faktycznie Staremu należą się przeprosiny. Tym samym i ja muszę go przeprosić co niniejszym czynię. Natomiast jest to o tyle dziwne, że ta wada np u mnie nie pokazuje się. Przypuszczam, że ona pokazuje się, gdy monobloki są mocno obciążone, a u mnie przy kolumnach o skuteczności 94dB one pracują Max na 10% mocy. Prawdopodobnie przy kolumnach o dużo niższej skuteczności może być problem. A że u mnie to nie wyatępuje, to i ja nie bardzo wierzyłem w przypadkowość nieudanego odsłuchu. Na szczęście problem został wykryty, zdiagnozowany i właśnie są testowane nowe trafa, przy okazji jeszcze lepsze niż były pierwotne założenia! Może się okazać i wszystko na to wskazuje, że i ja na tym skorzystam, bo dzięki akcji u Starego będę miał jeszcze lepszą wersje tych monobloków. A już u mnie graja one bardzo dobrze. To jeśli może być jeszcze lepiej to tylko Bogu dziękować, tzn Staremu Audiofilowi... :-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No dobrze, to żeście powiedzmy wyjaśnili kwestię monobloków. A co w takim razie działo się podczas odsłuchów integry SET42, skoro też dochodziły bardzo krytyczne opinie. Jakoś dziwnie oba odsłuchy Amplifona w Warszawie zakończyły się złośliwymi komentarzami pod jego adresem... Można by dojść do wniosku, że to jakaś partyzantka jest ten Amplifon...

a u mnie przy kolumnach o skuteczności 94dB one pracują Max na 10% mocy

Sylwester, na pewno na więcej procent... Mimo wysokiej efektywności Focale żrą prąd jak gąbka wodę. Jeśli u Ciebie się nic nie dzieje, to na większości innych kolumn też nie powinno. Thiele 3.7 (o ile na nich słuchali) nie są bardziej wymagające prądowo niż Grand Utopie...

Edytowane przez tomkly

No dobrze, to żeście powiedzmy wyjaśnili kwestię monobloków. A co w takim razie działo się podczas odsłuchów integry SET42, skoro też dochodziły bardzo krytyczne opinie. Jakoś dziwnie oba odsłuchy Amplifona w Warszawie zakończyły się złośliwymi komentarzami pod jego adresem... Można by dojść do wniosku, że to jakaś partyzantka jest ten Amplifon...

Sylwester, na pewno na więcej procent... Mimo wysokiej efektywności Focale żrą prąd jak gąbka wodę. Jeśli u Ciebie się nic nie dzieje, to na większości innych kolumn też nie powinno. Thiele 3.7 (o ile na nich słuchali) nie są bardziej wymagające prądowo niż Grand Utopie...

Integry gm-70 słuchaliśmy na thielach 3.7,natomiast monobloków na lampie gu-48 na Szymon faberach maja one 92-93 skuteczności.

Nie powinno więc być problemów.

Mam na to swoje zdanie,nie jest to zadna teoria spiskowa,ale wole tego nie upubliczniać i tak mam podobno wielu oponentów-tak delikatnie)

(...)A co w takim razie działo się podczas odsłuchów integry SET42, skoro też dochodziły bardzo krytyczne opinie.(...)

Tomaszu,

chodzi Ci o ubiegły rok?

U mnie nic się nie dzieje. Integra też u mnie grała super. Małe 2x42W a dobrze napędzało Grand Utopie. Może nie było zapasu mocy przy głośnym słuchaniu ale 2 metrowe Grand Utopie w pokoju 55m2 nie jest łatwo napędzić. A ta Integra dawała radę. Monobloki robią to na luziku, bez wysiłku.

Niewątpliwe z tego co wiadomo na dziś to jest/była jakaś wada w trafach tych monobloków, więc faktycznie Staremu należą się przeprosiny. Tym samym i ja muszę go przeprosić co niniejszym czynię. To jeśli może być jeszcze lepiej to tylko Bogu dziękować, tzn Staremu Audiofilowi... :-)

Sylwek

Dzięki,ale do cholery nie rób w ostatnim zdaniu ze mnie Boga)

Przypomina mi to stary kawał jak swiat jak Brezniew przyjechał do Warszawy.

Jadą al Jerozolimskimi,a Brezniew pyta jaka to ulica a kierowca mu że to aleja Brezniewa

Dalej w Marszałkowską,a on znowu pyta,a kierowca ,że to ulica marszałka Breżniewa,

Dalej wjechali na plac Zbawiciela,a on pyta jaki to plac,a kierowca ,że to plac Zbawiciela

Brezniew na to towarzyszu nie przesadzacie?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomaszu, chodzi Ci o ubiegły rok?

Tak. Podobno też zagrały bardzo słabo, w co osobiście trudno mi uwierzyć, znając je z odsłuchów u Artuku i Cybanta.

Ja tak tylko dopowiem, że nie tylko Piotrek słuchał tych monobloków Amplifona, ale, jak to określacie grupa warszawska - byliśmy mocno zdziwieni i mało kto chciał od razu pisać, że jest kicha... Ale co było, to było, czekamy zatem, na działający egzemplarz :)

Slaj, wyszło też na to, że "my" mieliśmy trochę zmodowane te monobloki niż te, które są u Ciebie. Ciekawe, jaka jest różnica, prócz dodatkowego terminala na 8ohm?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tak. Podobno też zagrały bardzo słabo, w co osobiście trudno mi uwierzyć, znając je z odsłuchów u Artuku i Cybanta

Mam nadzieję, że nasz wspólny kolega Darek-squad05 się wypowie w tej kwestii. Ma On większy dar przekazywania emocji niż kolega Artuku .O czym łatwo się przekonać czytając wpisy obu.

Edytowane przez Cytrus

Artuku mnie opisał jak jakiegoś czarodzieja

Piotrze, nie czarodzieja tylko czarnoksiężnika :) ... oczywiście że przeprosiłem, bo też dałem doopy "jadąc po bandzie" z tak ostrą reakcją ... ale wiesz dobrze o co mi chodziło ... o opisywanie Waszych odsłuchów u Ciebie. Nie robicie tego na co dzień, takie macie zasady, wprowadzone zresztą przez Ciebie, a z Amplifonem odsłuchy były opisywane. Ale już to sobie wyjaśniliśmy. pozdrawiam Ciebie i tz Grupę Warszawską :)

Mam nadzieję, że nasz wspólny kolega Darek-squad05 się wypowie w tej kwestii. Ma On większy dar przekazywania emocji niż kolega Artuku .O czym łatwo się przekonać czytając wpisy obu.

Kolega Darek doskonale zna możliwości Amplifona. Dziesiątki razy słuchał tej intergy w różnych systemach, przy różnym okablowaniu (szczególnie u mnie, wie jak się zmienia dźwięk kombinując z kablami, lampami).

Emocje często ponoszą, to fakt. Można to też zauważyć po Twoich wpisach. Ważne aby wyciągać ze swoich błędnych opinii wnioski, czego Tobie również życzę.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

(...) Kolega Darek doskonale zna możliwości Amplifona. Dziesiątki razy słuchał tej intergy w różnych systemach, przy różnym okablowaniu (szczególnie u mnie, wie jak się zmienia dźwięk kombinując z kablami, lampami).

Emocje często ponoszą, to fakt. Można to też zauważyć po Twoich wpisach. Ważne aby wyciągać ze swoich błędnych opinii wnioski, czego Tobie również życzę.

Artku,

masz rację. Prawie wszystkich nas ostatnio ponoszą. Niemniej jednak, każdy jest w czymś lepszy od" bliźniego swego". To normalne przecież. Nie miałem zamiaru Cię urazić - trochę mi "koślawy" ten wcześniejszy wpis wyszedł - przepraszam.

Wu

Edytowane przez Cytrus

Kuriozalne! Człowiek warunkowo dopuszczony do forum, posiadający kilkadziesiąt ostrzeżeń i wiele banów za wyjątkowe chamstwo, poucza w parę dni po kolejnym odwieszeniu, innych użytkowników forum? Człowiek, którego co drugi post jest raportowany, który nadal z premedytacją przekręca nicki i nazwiska osób, o dobrym smaku nawet nie wspominając. Taki ktoś śmie mówić coś na temat "wstydu i samokrytyki"?

Miała być poprawa obiecana adminowi, a to zwykłe obłudne pozoranctwo. Jestem niepoprawnym optymistą, wierzącym w każdego człowieka, to jednak śmierdzi na kilometr fałszem.

Panie Moderatorze przypominam iż tematem wątku są kable zasilające tak dla porządku.

Mnie na przykład zupełnie nie obchodzą Pańskie prywatne żale z powodu "chwilowo" przegranej Pana prywatnej wojenki z naszym Krokodylem.

To mają być jakieś krokodyle łzy z Pana strony czy jak ???

My tu sobie ciągamy naszego Krokodyla za ogon i dobrze się przy tym bawimy :)

Skoro ma Pan aż taki dyskomfort to może czas zająć się czymś bardziej twórczym np. praca redakcyjną.

Pozwolę sobie na koniec Pana zacytować " śmierdzi na kilometr fałszem ".

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Posłuchaj plotkujesz bezbłędnie ,a to mi się zupełnie nie podoba.

Pokazujesz swoje prawdy a nie wiesz zupełnie co jest na rzeczy-bo Tobie niektórych rzeczy nie wolno mówić,najpierw dorosnij.

Należy sie zastanowić dlaczego jestes taki chybotliwy w swych wypowiedziach,wręcz rozchwiany.

Zmieniasz nicka i próbujesz mnie szczypać,więc posłuchaj troszke prawdy audiofilu piszący w hajendzie.

Po monobloki pojechałem do Pana Piwowarczyka sam osobiście,zabrałem je około 14-tego samego dnia Pan Piwowarczyk

wylatywał na urlop do Egiptu,a sporo osób chciało te monobloki posłuchać ,więc ich zaprosiłem na odsłuch.

W jaki sposób miałem sie skontaktować z konstruktorem?............kojarzysz fakty?

Przede mna trzymał je u siebie Szczepan z forum i nie zauwazył ,ze z tymi monoblokami jest cos nie tak.

Rozmawialem telefonicznie z kolega Sly nie spałem cała noc trzymając monobloki podłaczone do kolumn aby pokazać moim znajomym

z forum jak one potrafia zagrać.jEDNAK ZAGRAŁY BARDZO ŻLE,BO NIE MOGŁO BYĆ INACZEJ.

Od razu wiedziałem co jest z nimi nie tak..........Artuku mnie opisał jak jakiegoś czarodzieja,ale potem jak Pan Piwowarczyk napisał,że

to on dał dupy i mnie przeprosił publicznie pokazał,że jest facetem z charakterem,to samo zrobił Artuku.......normalna meska rzecz,bo

ten nie robi błędow kto nic nie robi,natomiast Twoja osoba nie dość że zarzucała mi że nie umiem podłaczyć Amplifona,to jeszcze masz

czelność pisac o jakichś ustawkach,że była to moja celowa i umyślna robota?

Właż lepiej do tej swojej beczki zamów sobie jeszcze z ćwierć tony śledzi i siedż tam za karę az zmadrzejesz-brak mi po prostu słów na Twoje prowokacyjne zachowanie,w hajendzie jestes dla mnie nikim.

Lepiej by było jakby te egzemplarze poszły na testy do Niemiec,wiesz co wtedy by było?

Jak nie rozumiesz tych podstawowych zalezności w zyciu to poproś jeszcze kogoś aby tą bęczkę Ci zadeklował abyś nie miał mozlowości

pisac tego swojego koncertu zyczeń smarkaczu.

Pogadaj sobie z branżą...............najlepiej ze Sułkiem

Widzisz ja to Tobie już wytłumaczyłem osobiście , ale jak widać dalej nie rozumiesz...

To nie chodzi o to , że monobloki były zepsute ...bo były..

Tylko ty doskonale o tym wiedziałeś i specjalnie zrobiłeś spęd loży szyderców ..i ...

Ktoś " przypadkiem " to opisał później na forum....przypadek ?

Niewątpliwie ..a ja jestem wielbłądem..

Podczas rozmowy telefonicznej próbowałeś mnie zagadać innymi temtami , bo doskonale wiesz , że zrobiłeś źle...wstydź się bo to raczej ty powinienieś przeprosić Andrzeja....

W audio jesteś dla mnie Bogiem jako człowiek wręcz przeciwnie ....

PS. Oczywiście Gibson nie Gipson ....tylko popraw składnie zdań i interpunkcję jak chcesz komuś wytykać literówki....

Co do plotkowania jesteś w tym niedoścignionym mistrzem ...

Tak więc tymczasem borem lasem ...

Edytowane przez Diogenes

Jeszcze tylko dopowiem, zostawcie już Amplifona w spokoju, co było to było. Czekamy teraz na wersję "działającą" i wtedy postaramy się posłuchać tego znowu. Piwowarczyk okazał się Facetem z Jajami i za to mu chwała - teraz tylko trza czekać :)

>>Sly30

Ponawiam pytanie. Slaj, wyszło też na to, że "my" mieliśmy trochę zmodowane te monobloki niż te, które są u Ciebie- mowa o Amlifonie. Ciekawe, jaka jest różnica, prócz dodatkowego terminala na 8ohm?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Widzisz ja to Tobie już wytłumaczyłem osobiście , ale jak widać dalej nie rozumiesz...

To nie chodzi o to , że monobloki były zepsute ...bo były..

Tylko ty doskonale o tym wiedziałeś i specjalnie zrobiłeś spęd loży szyderców ..i ...

Ktoś " przypadkiem " to opisał później na forum....przypadek ?

Niewątpliwie ..a ja jestem wielbłądem..

Podczas rozmowy telefonicznej próbowałeś mnie zagadać innymi temtami , bo doskonale wiesz , że zrobiłeś źle...wstydź się bo to raczej ty powinienieś przeprosić Andrzeja....

W audio jesteś dla mnie Bogiem jako człowiek wręcz przeciwnie ....

PS. Oczywiście Gibson nie Gipson ....tylko popraw składnie zdań i interpunkcję jak chcesz komuś wytykać literówki....

Co do plotkowania jesteś w tym niedoścignionym mistrzem ...

Tak więc tymczasem borem lasem ...

Loża szyderców to Pański wymysł...........jak te pisanie na poziomie piaskownicy.

Właż Pan do beczki ale przedtem poczytaj swoje wczorajsze chaotyczne wpisy.

Musiałeś Pan być bardzo zmęczony

Czytałeś Pan już reportaż z fabryki transparenta-przypominam audio video z września 2006-dużo wiadomości tam jest-

-na tyle duzo,że nie potrzeba potem rozbierać i niszczyć kabli transparenta ze złości bądż ciekawości.

Jakie masz Pan kable zasilające u siebie-pytam zgodnie z tematem wątku?

Jak różne i różniste to musi być spora mozliwość robienia różnego brzmienia,ale czy gra dobrze to mnie ciekawi.

U mnie np.10 sztuk transparenta -zgodnie z opisem o mnie............i jestem z nich zadowolony,bo

nie ma coś takiego jak lewy kabel czy prawy jak opisuje Pan Jafi-takie są Sułki.

Zaznaczam,ze mając kondycjonery z gniazdami schuko jest co całkowicie obojętne

W zasilaniu nie ma czegoś takiego jak garmażerka hajendowa.

Ale co tam każdy niech ma tam tego swojego hajenda.

Oglaszam przerwę w pisaniu z powodu sezonu polowania na czarownice.)

• Pokaż nowe odpowiedzi