Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

No, chyba nie spodziewałeś się tam krasnoludka ?

Pozdro

A ja mam taki ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-644-0-63580400-1441007288_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu chciałbym dodać, że my nie stroimy kolumn pod klienta.

Wszystkie są zrobione jak dla nas.

Klientom albo odpowiada nasz wzorzec dźwięku albo wybiera inne kolumny.

Będziemy się tego trzymać.

Każdy egzemplarz danego modelu jest taki sam.

W zasadzie po symulacji kolumna wychodzi jak przewidywaliśmy jednak czasami zdarza się , że w konkretnym zestawieniu przetworników np. 0,5db górka na środku powoduje nadmierne wysunięcie dźwięku do przodu.

W innym zestawie przetworników ta sama charakterystyka nie powoduje takiego efektu.

Wtedy właśnie musimy interweniować. Korekcja może być dokonana na różne sposoby ale zmierza do zmiany charakterystyki częstotliwościowej.

Efektem takich zmian jest przesuwanie się pozornej sceny w zakresie przód-tył.

Aby nie popaść w nadmierny sybiektywizm nad wszystkim czuwa system pomiarowy.

Oczywiście jest to dla amatora trudne lub w ogóle nie wykonalne.

Korektor graficzny pokaże efekt natychmiast.

Mam pytanie gdzie mogę znaleźć pierwszą recenzję Dobermanów w High Fidelity ?

Przeważnie producenci zachowują recenzje swoich produktów.

Proszę o kontakt mogę podać maila.

A ja mam taki ;)

Ukryta Zawartość

post-644-0-63580400-1441007288_thumb.jpg

Porównywaliście z wysokim Transparentem, np. od SA ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli to co w MIT i TA. Mnie się strasznie podoba logo;-) To jest Twój własny produkt?

Miało byc zabawne :) W końcu to hobby.

A broń Cię, Panie Boże :)

A broń Cię, Panie Boże :)

Proszę mnie z najwyższym nie porównywać

Wesołek...

Mam wskazać numer wpisu?

Smutasek..

Palcem wskazującym poproszę.

Porównywali w długości i to wzrokowo nic poza tym)

Akurat to jest szczera prawda ...

Strojenie " pod klienta " jest powszechną metodą stosowaną przez producentów .

Jak się sprzedaje kilka par na rok to sobie można po kraju jeżdzić np. pożyczonym busem i stroić,dlaczego nie?

Powszechna metoda jak producent robi sporo kolumn?............cos chyba nie tak jest z tym.

Jednostkowe kolumny jak sa to sobie mozna do zwrotnicy dobierać co się chce.

Ale dziś mamy upał.........prawda?

Proszę mnie w to nie mieszać.

Taak. Strona 92, wpis numer 2759.

Zapolowałeś i teraz dla niepoznaki udajesz Leszka.

Prawdziwy myśliwy z ciebie SA.

Trza uważać, bo nie wiadomo komu poślesz następne strzały. Ale Ty i i tak się tego wyprzesz:)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Proszę mnie z najwyższym nie porównywać

Smutasek..

Palcem wskazującym poproszę.

Porównywali w długości i to wzrokowo nic poza tym)

Jak się sprzedaje kilka par na rok to sobie można po kraju jeżdzić np. pożyczonym busem i stroić,dlaczego nie?

Powszechna metoda jak producent robi sporo kolumn?............cos chyba nie tak jest z tym.

Jednostkowe kolumny jak sa to sobie mozna do zwrotnicy dobierać co się chce.

Ale dziś mamy upał.........prawda?

Ja nalałem sobie wody do beczki i udaje , że mam basen;)

Edytowane przez Diogenes

Fascynujące?.............raczysz zartować.

ps.

Sułków już słuchałem i..........ucieka nimi sporo informacji a cena kosmologiczna),a technologia o przełom XIX I XX wieku)

Dzięki Stary Audiofil za przypomnienie postu.)

Coż teraz mogę powiedzieć?.........

Potwierdzam,bo słuchałem Sułków przez kondycjoner z gniazdami schuko,a dla nich to obojętne czy lewy kabel czy prawy,bo przekładałem ftyczkę.)

Jafi proszę Cię już nic więcej nie wyjaśniaj mi,bo dla mnie wszystko jest jasne,może tylko cenę podaj dla czytających ten watek.

ps.

Piotr mam na imię.

Edytowane przez stary audiofil
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dzięki Stary Audiofil za przypomnienie postu.)

Coż teraz mogę powiedzieć?.........

Potwierdzam,bo słuchałem Sułków przez kondycjoner z gniazdami schuko,a dla nich to obojętne czy lewy kabel czy prawy,bo przekładałem ftyczkę.)

Jafi proszę Cię już nic więcej nie wyjaśniaj mi,bo dla mnie wszystko jest jasne,może tylko cenę podaj dla czytających ten watek.

ps.

Piotr ma na imię.

;)))

Tak jak ten co je sprzedaje w Krakowie ...;)

Też jakiś magik , tak słyszałem ...

;)))

Tak jak ten co je sprzedaje w Krakowie ...;)

Też jakiś magik , tak słyszałem ...

Znam go sporo lat-nie jest magikiem,tylko dojrzałym audiofilem.

Sprowadzał i miał takie rzeczy z USA,o jakich polscy dystrybutorzy mogli sobie tylko pomarzyć.

Np.urządzenia firmy VAC...........może będzie miał dystrybucje audiosystem?......pożyjemy zobaczymy.

Ja nalałem sobie wody do beczki i udaje , że mam basen;)

Nie nalało Ci się wody w uszy?

To wina audio jest)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Znam go sporo lat-nie jest magikiem,tylko dojrzałym audiofilem.

Sprowadzał i miał takie rzeczy z USA,o jakich polscy dystrybutorzy mogli sobie tylko pomarzyć.

Np.urządzenia firmy VAC...........może będzie miał dystrybucje audiosystem?......pożyjemy zobaczymy.

Nie nalało Ci się wody w uszy?

To wina audio jest)

;)))

Ty , ale ten Vac to na Twoich znienawidzonych lampach KT?...

Ty , ale ten Vac to na Twoich znienawidzonych lampach KT?...

Tyka to zegar...........właż do beczki

A czy pisałem co to za urządzenia sprowadzał ten mój znajomy?

Natomiast jakie teraz mogą być robione wzmacniacze seryjnie?

Tylko na lampach dość dostępnych zazwyczaj z Chin.

Tu lampy z rodziny kt sa produkowane masowo,ale graja te lampy?...........zazwyczaj tak sobie powiedzmy.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Nie wiem czym byli podłączeni ci kolesie ale to dla mnie najlepsza polska rockowa płyta wszech czasów.

https://vimeo.com/66678914

Nie mam pojęcia. Na razie;-)

Panowie, a kto się spotkał z czymś takim, przyznam że pierwsze słyszę:

Ukryta Zawartość

Ja sie spotkalem mialem go w rekach,wykonanie 1 liga,robi to moj kolega ,sluchalem ale nie porownywalem,cena z dupy :))ale to taka przyneta...

Będzie ,będzie............bo to nr do samego Edmunda.

Kręci on te kable razem z żoną-to wiem na bank.

Zona nie kreci tylko Edmund,znam go,zona stroi:)bo Edmund juz lekko przygłuchy:)

Kto to jest ten Edmund?? Pierwsze słyszę, czy coś mi umknęło? ;-)

Audiofil z pod Łodzi,kreci sobie kable,ale niestety juz mu sie skonczyła czarodziejska miedz:)takze koniec produkcji pytonów,paru krakusów z grubymi klockami gra na tych pytonach i sa zadowoleni,gietkosc tych kabli jest nie do przyjecia,

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

sluchalem ale nie porownywalem,cena z dupy

Cena zapożyczona od innych producentów... Branża kablarska odjechała jakiś czas temu w kosmos. Ale zapytam jak generalnie wrażenia odsłuchowe, nawet bez porównań? Też będę chciał pożyczyć do siebie, mnie interesują takie rzeczy, poza tym należy wspierać rozwój rodzimej myśli. Do tego potrzebne jest faktycznie rzetelne porównanie z innymi produktami. W Polsce jest dużo małych i średnio znanych producentów, których wyroby nie muszą się wstydzić w zetknięciu z zachodnią konkurencją.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Branża kablarska odjechała jakiś czas temu w kosmos.

To może czas najwyższy sprowadzić rodzimą branże kablarską na ziemię olewając ich zbiorowo?

Kubeł zimnej wody nie jednemu by sie przydał.

A jak zejdą już na ziemię to pewnie wielu klientów się znajdzie.

Np ja.

Cena zapożyczona od innych producentów... Branża kablarska odjechała jakiś czas temu w kosmos. Ale zapytam jak generalnie wrażenia odsłuchowe, nawet bez porównań? Też będę chciał pożyczyć do siebie, mnie interesują takie rzeczy, poza tym należy wspierać rozwój rodzimej myśli. Do tego potrzebne jest faktycznie rzetelne porównanie z innymi produktami. W Polsce jest dużo małych i średnio znanych producentów, których wyroby nie muszą się wstydzić w zetknięciu z zachodnią konkurencją.

System co gral>koncowka mocy avm i preamp,nowa seria,meitner,aurender,kolumny focale divy i wanderstein,wzmacniacz na zmniane ayre 5 twenty,kable anacondy,black rhodium,gralo to super,kabel o ktorym mowimy byl podpiety do preampa,jakby byl kiepski to by kaszanil dzwiek,wykonanie naprawde rewelka,malo jest takich kabli tak zrobionych.

teraz gra na nim preamp galilelo audio reserch i tez daje rade,

ale zestaw avm bardziej mi sie podobal niz audio research,moze to kwestia doboru kabli,zmiany byly w leb w leb

Edytowane przez piotr112
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To może czas najwyższy sprowadzić rodzimą branże kablarską na ziemię olewając ich zbiorowo?

Absurdalny trend przyszedł do nas z zagranicy... Należałoby zacząć od olewania firm typu ..... No właśnie, nie chcę wymieniać, żeby się nie narazić;-)

Kubeł zimnej wody nie jednemu by sie przydał.

A jak zejdą już na ziemię to pewnie wielu klientów się znajdzie.

Np ja.

Powiem tak ,kumpel nie wystawil tego kabla w takiej cenie,nikt by na niego nie zwrocil uwagi,a tak...dotyczy to takze sulka,tylko ze wykonanie obu kabli nijak sie da porownac,przepasc

Absurdalny trend przyszedł do nas z zagranicy... Należałoby zacząć od olewania firm typu ..... No właśnie, nie chcę wymieniać, żeby się nie narazić;-)

Tomek zapewniam ciebie ze da sie go kupic taniej:_))
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

System co gral>koncowka mocy avm i preamp,nowa seria,meitner,aurender,kolumny focale divy i wanderstein,wzmacniacz na zmniane ayre 5 twenty,kable anacondy,black rhodium,gralo to super,kabel o ktorym mowimy byl podpiety do preampa,jakby byl kiepski to by kaszanil dzwiek,wykonanie naprawde rewelka,malo jest takich kabli tak zrobionych. teraz gra na nim preamp galilelo audio reserch i tez daje rade, ale zestaw avm bardziej mi sie podobal niz audio research,moze to kwestia doboru kabli,zmiany byly w leb w leb

Wszystkie wymienione przez Ciebie elementy są przynajmniej bardzo dobre albo i znakomite. Jak chodzi o ARC to seria Galileo nie wnosi żadnego przełomu dźwiękowego w stosunku do poprzednich modeli Reference... Tylko wraz z nadejściem włoskich właścicieli cena poszła dwa razy do góry.

Wszystkie wymienione przez Ciebie elementy są przynajmniej bardzo dobre albo i znakomite. Jak chodzi o ARC to seria Galileo nie wnosi żadnego przełomu dźwiękowego w stosunku do poprzednich modeli Reference... Tylko wraz z nadejściem włoskich właścicieli cena poszła dwa razy do góry.

tez mnie nie zachwyca ayre duzo fajniej,ale to moze kwestia ulozenia systemu

wnosi wyglad vintage:__))

Edytowane przez piotr112
  • Pokaż nowe odpowiedzi