Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebujesz pomocy Magnepan.

He,he, jako miłośnik Koreańskiej gwiazdy Huiany przeszedłeś do historii AS i bardziej niż ktokolwiek inny potrzebujesz pomocy zespołu najlepszych specjalistów z miejscowego szpitala. :-))

stare kable z dawnej elektroniki. Na przykład z radiostacji, krótkofalówek, wyposażenie starych studiów nagraniowych, itp.

Raczysz żartować????

To On złomiarz jakiś czy co????

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Raczysz żartować????

To On złomiarz jakiś czy co????

A ty wiesz ile na takim złomie można zarobić ?

Oddałem stare blaty z nierdzewki i dostałem 2 klocki...;)

Posiadam kable sieciowe, proszę być spokojny, tylko proszę nie żądać abym wkleił fotkę..!

Zrobię to za Ciebie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Magnepan
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Raczysz żartować???? To On złomiarz jakiś czy co????

Myślę, że raczej reprezentant dość powszechnego w pewnych audiofilskich kręgach nurtu retro. Na naszym forum też jest sporo osób, które twierdzą, że postęp w audio zakończył się w latach 70-tych. Tylko ten laptop mi psuje całościową spójność obrazu;-)

Tolerancja

Magnepan, jak to się stało, że przywędrowałeś do tego miejsca w ocenie mojej skromnej osoby, od innego, w którym uważałeś moje sądy na temat sprzętu za dość reprezentatywne, o ile mnie pamięć nie myli było to jakieś 1,5 - 2 lata wstecz.?

Sprostuj jeśli się mylę.

Zapytaj też Sly30 po jaką cholerę wypytywał mnie na PW wiele razy o osobiste opinie na temat bardzo drogich wzmacniaczy...?

Wszystko Ci się już miesza Magnepan...nie sądzisz że gdzieś się zgubiłeś..?

Jest wyjątkowo długie lato..

Nie jestem audiofilem, zajmuję się tylko techniką, nie potrzebuję sprzętu, choć mam go sporo..już pisałem na ten temat nie będę się powtarzał..

Całość oferty odwołuje się do stylu retro, więc sądzę, że to są jakieś stare kable z dawnej elektroniki. Na przykład z radiostacji, krótkofalówek, wyposażenie starych studiów nagraniowych, itp. Ale nie mam bladego pojęcia co tam w środku jest a nie sądzę, żeby ktokolwiek taką informację od producenta uzyskał.

A samo granie to już retro pewnikiem jest.

Jakby gdzieś udało mu się zdobyć kable z trakcji kolejowej Warszawa-Wilno,to dopiero byłby odjazd,bo kable wygrzane miałby na bank.

Nie jestem audiofilem, zajmuję się tylko techniką, nie potrzebuję sprzętu, choć mam go sporo..już pisałem na ten temat nie będę się powtarzał..

Możesz to jeszcze raz zrobić i powtórzyć wszem i wobec jakiego to sprzętu masz sporo i pod dostatkiem ?

Zapytaj też Sly30 po jaką cholerę wypytywał mnie na PW wiele razy o osobiste opinie na temat bardzo drogich wzmacniaczy...?

Może chciał sprawdzić Twoją wiedzę po prostu .......

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A samo granie to już retro pewnikiem jest.

Otóż to. Takie bardzo eklektyczne, z monstrualnie wypchnięta średnicą (opis brzmienia dotyczy głośników Holophony). W efekcie sprawia trochę wrażenie, jakby grało mono. W muzyce typu Anna Jantar, Skaldowie tudzież zbliżone klimaty lat 60/70-tych grało to całkiem fajnie. Odwzorowuje mniej więcej tamtejszą estetykę muzyczną i realizacyjną. Podejrzewam, że na bardziej wymagającym materiale oraz nowoczesnych realizacjach rocka (choćby Dream Theater) już tak różowo nie będzie. Ale nie wiem, bo takiego materiału Czarek nie puszczał. A dźwięk systemu znam jedynie z Audio Show, więc to mało miarodajna ocena.

Myślę, że raczej reprezentant dość powszechnego w pewnych audiofilskich kręgach nurtu retro. Na naszym forum też jest sporo osób, które twierdzą, że postęp w audio zakończył się w latach 70-tych. Tylko ten laptop mi psuje całościową spójność obrazu;-)

Ci co tak twierdza to są na pewno głusi ,mogą być też starzy.

Tomasz czy nie zauwazasz tego,że Twoje wpisy są mocno naciagane i zajeżdż mi tu prowokacją.

Co chcesz udowodnić poprzez to,że znasz Pana Cezariusza-ktory w audio nie wiie sam czego szuka......tak mi sie wydaje.

Ale nic to najwazniejsze to zrobić sprzedać zarobić i zapomnieć......a gdzie idea dobrego brzmienia?.......e.....tam ważne samopoczucie sprzedającego.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomasz czy nie zauwazasz tego,że Twoje wpisy są mocno naciagane i zajeżdż mi tu prowokacją.

Nie, są po prostu w miarę wyważone i analityczne. Próbuję uzasadnić rację istnienia takiej marki, wskazać jej misję i wytypować potencjalną grupę odbiorców. Unikam po prostu jednoznacznych ocen. Mnie osobiście analizowana estetyka nie do końca przekonuje, ale zapewne ma ona swoich zwolenników.

Może chciał sprawdzić Twoją wiedzę po prostu ..

Każdy może sprawdzić, w tym temacie niech zrobi to krajowy producent okablowania AC, zachęcam.

Nie domyślasz się..?

Żeby nie kupował..kupił lampę przecież.

A mógłbyś jaśniej ? Niby czego miał nie kupować ? Podaj brand.

Otóż to. Takie bardzo eklektyczne, z monstrualnie wypchnięta średnicą (opis brzmienia dotyczy głośników Holophony). W efekcie sprawia trochę wrażenie, jakby grało mono. W muzyce typu Anna Jantar, Skaldowie tudzież zbliżone klimaty lat 60/70-tych grało to całkiem fajnie. Odwzorowuje mniej więcej tamtejszą estetykę muzyczną i realizacyjną. Podejrzewam, że na bardziej wymagającym materiale oraz nowoczesnych realizacjach rocka (choćby Dream Theater) już tak różowo nie będzie. Ale nie wiem, bo takiego materiału Czarek nie puszczał. A dźwięk systemu znam jedynie z Audio Show, więc to mało miarodajna ocena.

Dobry system zagra wszystko dobrze,a na słabym to żal jest słuchać.

Prosze tu nas nie wkręcać,bo cena wygórowana elementów toru,a granko eklektyczne..........dla mnie to śmiech na sali.

Powiadasz,że fajnie-to se kup taki zestaw to przy nim rozbierzesz sie do naga ...........z nudów.

Tomaszu po co ta dyp;omacja z Twojej strony?

Przeciez Ty zachwalasz,a wręcz lobbujesz badziew..........gra to słabiutko,wręcz zenująco żle,ale znasz gościa tyle lat,wiec to nie wypada tak)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Przeciez Ty zachwalasz,a wręcz lobbujesz badziew.

Lobbing byłby wtedy gdybym jednoznacznie polecał czy w jakikolwiek sposób promował. A nic takiego nie ma miejsca. Zauważ, że ja się często dość ciepło wyrażam o różnych produktach, ale nie w celach komercyjnych a po prostu dlatego że mi się podobają. I to niezależnie od klucza kto jest ich właścicielem, czy też dystrybutorem marki.

Możesz to jeszcze raz zrobić i powtórzyć wszem i wobec jakiego to sprzętu masz sporo i pod dostatkiem ?

Nie jestem już dzieckiem Kolego, już pożartowaliśmy, wystarczy, u góry w kolumnach mam 40cm bas na ferycie, na dole 33 na alnico, całość 100 kg.

Teraz już odpuść bo się znów zagubisz.

Nie jestem już dzieckiem Kolego, już pożartowaliśmy, wystarczy, u góry w kolumnach mam 40cm bas na ferycie, na dole 33 na alnico, całość 100 kg.

Czyli Estrada w domu......skąd ja to znam......

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

u góry w kolumnach mam 40cm bas na ferycie, na dole 33 na alnico

Masz kolumny w pełnym układzie d'Apollito czy tylko odwrotnie ustawione?

Edytowane przez tomkly

Nie, są po prostu w miarę wyważone i analityczne. Próbuję uzasadnić rację istnienia takiej marki, wskazać jej misję i wytypować potencjalną grupę odbiorców. Unikam po prostu jednoznacznych ocen. Mnie osobiście analizowana estetyka nie do końca przekonuje, ale zapewne ma ona swoich zwolenników.

Gdzie oni są?

Nie zasłaniaj sie estetyką-bo sprzęt ma grać jak kosztuje jeszcze sporo to powinien dobrze grac wszystko.

Polscy konstruktorzy zazwyczaj się trenują na potencjalnych klientach,czyli nawet nie za swoje pieniądze-to jest podejście do klienta.?

Szamaństwo czyste,bo sprzeda jeden kabelek i sobie zyje miesiąc-to nie jest normalne.

Poprzednich kompletow głosników Pan Cezariusz zrobił nie wiadomo ile,ale miał na 78 kompletów głośników.

Ciekawe ile teraz posiada tego kabla na różniste głosniki-bo w kablach jest taka zasada ma kabel konfekcjonuje i czeka na klienta.

To jest poniżej jakichkolwiek dostępnych standartow.

Podaj brand.

Nie drąż tematu dotyczącego osoby trzeciej, zapytaj go sam, to było w czasie rozpatrywania tematu Passa, chodziło jeszcze o jakieś inne wzmacniacze, FM i jeszcze coś.

czy tylko odwrotnie ustawione

Mam dużo kolumn, z głośnikami wykonanymi w prawie wszystkich technologiach, nie mam tylko membrany grafitowej która niesie jako kopułka do 100khz

A był wtedy trzeźwy ?

tylko odwrotnie ustawione

Ten największy zestaw składa się z dwóch oddzielnych zestawów cztero drożnego u góry i trzy drożnego na dole.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ten największy zestaw składa się z dwóch oddzielnych zestawów cztero drożnego u góry i trzy drożnego na dole.

Wkleiłbyś jakieś zdjęcie. Nie żebym Cię sprawdzał, tylko z czystej audiofilskiej ciekawości. To może być interesująca rzecz...

nie mam tylko membrany grafitowej która niesie jako kopułka do 100khz

Testuj, testuj i wypuszczaj ludzi żeby Ci się ten grafit nie spalił zaraz :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Faktycznie kilka razy na priv.pytałem 747 o jego opinie licząc na miarodajne odpowiedzi. Zawsze chętnie słucham opinii innych osób. Niestety nigdy nie otrzymałem odpowiedzi merytorycznej. Odpowiedzi były takie jak i tu na forum. Więcej już nie zadawałem żadnych pytań bo i po co? Zadając różne pytania można zorientować się czy ktoś ma jakieś pojęcie o danym sprzęcie czy też nie. Później gdy wszystko jest już jasne to nie ma sensu dalej pytać.

Edytowane przez sly30
  • Pokaż nowe odpowiedzi