Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Używasz swojego Mexcela, do podłączenia CD czy innego komponentu? W moim systemie 9500 najlepiej wypadł na listwie.

sorki- pisałem o interkonekcie

W listwie i do końcówek używam też acrolinków, niestety z dolnych rejonów cenowych, ale pomimo to bardzo je sobie cenię

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

co jest powodem zjawisk opisanych przez Rafaella

Proszę mi wybaczyć, ale trudno jest mi wyjaśnić spostrzeżenia opisane przez inną osobę, posiadam własne odniesienia, zbudowane na przestrzeni sporego czasu, zawsze powtarzalne, więc istniejące już w moim rozumieniu jako wiedza.

Trudność potęguje nie znany sprzęt towarzyszący powstawaniu danych zjawisk, zawsze jest miejsce na sytuację, że dana przypadłość, może posiadać inne podłoże niż w danym momencie przypuszczamy że ma.

Muszę znać bardzo dokładnie, każdy najmniejszy element toru, aby wyszczególnić jakiekolwiek zjawiska by odpowiedzialnie przypisać ich kształt, właściwościom kabla, takim czy innym, szczególnie jeśli mam je szczegółowo opisać.

P.S.

Kabel jest elementem współpracującym z elektroniką oraz obciążeniem, jest więc w sposób oczywisty współzależny od danych warunków pracy.

Zjawiska dziejące się w związku z nim w jednym danym środowisku, mogą mieć zupełnie inną naturę w innym.

To bardzo ważne, niedocenione może być przyczyną błędu.

Jeśli ktoś zajmuje się technika, powinien mieć urządzenia wykonane w wszystkich możliwych technologiach, po stronie sterowników jak i obciążeń/przetworników/.

I co z tego skoro teoria swoje, a praktyka swoje

Czy Kolega porównywał dokładnie dwa takie same przewody, różnicowane tylko istnieniem ekranu?

Proszę to uczynić, następnie napisać post, o wyniku takiego zestawienia, czekam z zainteresowaniem.

mały przekrój przewodnika

Proszę nie wyszczególniać elementów, do których się nie odnosiłem, jeśli przekrój byłby krytycznym parametrem w technice transmisji, to....sam się Kolega domyśla jakiej średnicy kable okupowałyby pierwsze miejsca list referencyjnych, dlatego proszę o powagę.

Tak, miałem okazje testować Anaconde Z-Tron z ekranem i bez. Ten kabel występuje w obu wersjach. Pozostałe to były już inne modele i nie ma możliwości takiego porównania, bo nie ma ich w wersji z ekranowaniem i bez.

Anaconde Z-Tron z ekranem i bez

Pół życia spędziłem na analizie takich zjawisk, ekran zniszczy mikro różnice, występujące między żyłami, dokona zwarcia pamięciowego informacji niesionej przez nie, a informacja ta posiada różne funkcje, dla każdej z żył.

Nawet ekranowanie oddzielne żył nie wiele tu pomoże, gdyż ekrany wymienią się miedzy sobą informacją, czy się komukolwiek na świecie to podoba czy nie, czy jego produkt kosztuje tyle czy więcej $$$!

Bardzo proszę.

Jeśli ktoś zamierza walczyć z promieniowaniem, to są na to sposoby, tylko potrzeba aby je poznać, pięć lat badań nie wystarczy, proszę przekazać kolegom z Ameryki.

I które to materiały?

Do najlepszego kabla nadaje się tylko najlepszy przewodnik oraz najlepszy izolator, wszystko inne szkodzi transmisji.

Wszelkiego typu systemy i patenty uzdatniające, zabezpieczające, są wykonane z materiałów, materiały te muszą spełniać ww kryteria, jeśli tego nie czynią, wprowadzają zniekształcenia, nieliniowości, dodatkowe pamięci, burząc harmonię, która jest bezcenna, i absolutnie najtrudniejsza do uzyskania w kablu.

mikroinformacji

Mikroinformacja, mikroinformacji nierówna.

Małe sygnały położone są w całym spektrum pola dźwiękowego, jest absolutnie możliwe wzmocnienie jednych kosztem drugich, to elementarz, to zupełnie naturalne działanie, nawet biznesowe, aby rozwinąć dany aspekt, następnie pokazać to jako wyróżnik i element przewagi konkurencyjnej.

Mnie osobiście interesowałoby skąd w PAD pochodzą właściwe przewodniki i jaka jest ich "historia" starzenia.

P.S.

W świecie kabli liczy się kto ma najlepszy kawałek drutu, reszta to...szczegóły, gdyż doskonałym przewodnikiem da się zastąpić wyszukaną i niezwykle pracochłonną geometrię / do pewnego momentu zaawansowania /.

Firma ma jednak przynosić zysk, a nie walczyć o nie wiadomo co, firmy robią takie kable przede wszystkim, jakie dają się wykonać na rynek, na którym same wyznaczają sobie standardy, a chyba Kolega rozumie, jakiego typu myślenie dominuje.

To jakim cudem ekranowany IC Purista przekazuje więcej mikroinformacji

Proszę powstrzymać się przed tak kategorycznymi sądami, już pisałem o środowisku pracy kabla, może istnieje takie, które przebudowałoby efekty, o których pisze Kolega.

8AWG to za mały przekrój przewodnika

Miałem na myśli przekrój obrazujący budowę całego przewodu wewnątrz.

Nie wiem jaka jest historia starzenia przewodników których używa PAD. Wiem, że w topowym modelu używają monokrystalicznego srebra ale skąd je mają i jak jest "sezonowane" to nie wiem. Co do reszty to pewnie jest w tym wszystkim sporo racji ale mimo wszystko teoria swoje a praktyka swoje.

W audio wszystko jest możliwe i nie wszystko jest takie oczywiste jak by się wydawało. Gdyby kierować się wiedzą, nauką i pomiarami to wszystkie sprzęty lampowe powinny być już dawno na złomowisku, a jednak niektóre potrafią pięknie zagrać. Z kablami jest podobnie. Miałem okazję słuchać kable pewnej zacnej, japońskiej firmy audio, kable z sezonowanego srebra, o dobrej opinii i co z tego skoro wypadły znacznie gorzej niż PAD.

Edytowane przez sly30

Gdyby kierować się wiedzą, nauką i pomiarami

Wszystko się zgadza, dla tego moja skromna osoba stoi w opozycji wobec powszechnie przyjętej wiedzy, wobec niektórych elementów oficjalnie uznanych przez naukę, oraz wobec pomiarów.

Nie lekceważę jednak czystości materiałów, oraz własności pola elektromagnetycznego, gdyż oferuje ono jako jedyny element, obiektywny postęp dotyczący całości parametrów i podlega rozwojowi wiedzy, wobec barier w znaczącym rozwoju materiałów, staje się jedynym czynnikiem rzeczywistego postępu.

Już pisałem, że technologiami da się zrobić purystyczny kabel, będzie bardzo dobrze grał, bez błędów, całym spektrum i z równymi planami, problem poważny zaczyna się, kiedy ktoś ma ochotę pójść dalej..

Już o resecie w kablach zasilających tu Koledzy pisali.

Tak, miałem okazje testować Anaconde Z-Tron z ekranem i bez. Ten kabel występuje w obu wersjach.

Nie ma wersji bez ekranu Anacondy Z-Tron. Ekran jest podstawą technologii Z-Tron. Bez ekranu były poprzednie Anacondy - Cx Helix , albo jeszcze starsza Helix Alpha.

Ale te Anacondy z Anacondą Z-Thron nie mają nic wspólnego poza nazwą węża. To zupełnie różne kable

Edytowane przez Calyer

Ale pisałem akurat o interkonektach i jest Anaconda Z-Tron i Anaconda-S Z-Tron. I ta S to shielded.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miałem obie wersje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Nie ma wersji bez ekranu Anacondy Z-Tron. Ekran jest podstawą technologii Z-Tron. Bez ekranu były poprzednie Anacondy - Cx Helix , albo jeszcze starsza Helix Alpha.

Ale te Anacondy z Anacondą Z-Thron nie mają nic wspólnego poza nazwą węża. To zupełnie różne kable

To nie jest ekran mimo ze tak wygląda :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To nie jest ekran mimo ze tak wygląda :)

To wygląda jak ekran , i jest to nazywane ekranem , chociaż - zgoda pełni trochę inną rolę , bo nie jest uziemiony.

"The shield is used exclusively to create an opposing electric field within the wire's insulating dielectric material".

Edytowane przez Calyer

nie jest uziemiony.

Ewentualne uziemienie lub nie, nie jest krytyczne wobec zjawisk dotyczących pola elektromagnetycznego.

Tu oddziaływanie odbywa się poprzez obecność fizyczną i przestrzeń, parametrami są kształty, masy, odległości etc.

3 a nawet 4D :)

To wygląda jak ekran , i jest to nazywane ekranem , chociaż - zgoda pełni trochę inną rolę , bo nie jest uziemiony

To jest tunelowanie sygnału a nie neutralizacja co oni sugerują.

W takim razie może powinieneś im wytłumaczyć , co to właściwie jest , żeby byli świadomi tego , co robią.

Edytowane przez Calyer

Mam takie pytanie czy u Was sieciówki mają coś takiego jak stan naładowania?

Opisze zjawisko występujące w moich skromnych sieciówkach nazwanych roboczo "Yellow" jeszcze nie do końca wygrzanych? W sumie ile to powinno trwać :)

Chcialbym sie dowiedziec o jakim zjawisku fizycznym masz na mysli piszac stan naladowania? Chodzi o naladowanie pojemnosci? Rownoczesnie interesuje mnie zjawisko fizyczne jakie ponoc wystepuje podczas wygrzewania kabli? Co to jest za zjawiko? Ma to zwiazek z pradami wirowymi?

CO????

Edytowane przez Stasiop
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Toż właśnie Rafaell o to pyta, a Ty mu Stasiu każesz samemu odpowiadać na postawione przez niego pytanie;-)

Edytowane przez tomkly

Chcialbym sie dowiedziec o jakim zjawisku fizycznym masz na mysli piszac stan naladowania? Chodzi o naladowanie pojemnosci? Rownoczesnie interesuje mnie zjawisko fizyczne jakie ponoc wystepuje podczas wygrzewania kabli? Co to jest za zjawiko? Ma to zwiazek z pradami wirowymi?

Stanisław

Nie wiruj nam już więcej-bo wystarczająco jesteś zakręcony

W takim razie może powinieneś im wytłumaczyć , co to właściwie jest , żeby byli świadomi tego , co robią.

Nie, ja rozumiem co oni robią; sprawa zaczęła się lata temu. Przy dużej seryjności wykonanie specjalnego oprzyrządowania i zastosowanie odpowiednich materiałów o konkretnych parametrach, gabarytach, e.t.c. ma uzasadnienie ekonomiczne.

CO????

Kurna młody szczyl jesteś znasz angielski a nie czytasz co się wokół zmienia; poczytaj sobie np. prace tego pana:

Ukryta Zawartość

Ja jako dyslektyk mam pierońskie problemy nie tylko z z angielskim :) ale się staram hopie.

Ukryta Zawartość

Kurna młody szczyl jesteś znasz angielski a nie czytasz co się wokół zmienia; poczytaj sobie np. prace tego pana:

Ukryta Zawartość

Ja jako dyslektyk mam pierońskie problemy nie tylko z z angielskim :) ale się staram hopie.

No a ktore konkretnie? Jesli mozna?

Ukryta Zawartość

No a ktore konkretnie? Jesli mozna?

Nie można ,weź się za czytanie i kop tak jak ja; młodszy jesteś znasz język-powodzenia.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A co mają prace "tego pana" do Twoich kabli ?, mógłbyś wyjaśnić.

I nie wyzywaj od szczyli Staszka bo szczylem to on z pewnością nie jest.

A co mają prace "tego pana" do Twoich kabli ?, mógłbyś wyjaśnić.

I nie wyzywaj od szczyli Staszka bo szczylem to on z pewnością nie jest.

Odpowiem Ci na PW żeby nie zaśmiecać wątku

To był raczej komplement pod adresem wieku Staszka:-)

W sumie tak, fajnie być młodym czy to grzech? :)

Rafaell jesli juz powiedziales A na temat swoich kabli i zjawisk 'fizycznych' to powiedz i B. Podaj konkretne badania naukowe podpierajac swoje tezy o wygrzewaniu kabli czy tez tunelowaniu sygnalu. W innym przypadku bede zmuszony stwierdzic ze zmyslasz i oszukujesz swoich klientow.

Oj Stasiu, ostre słowa. Uważaj żebyś się nie skaleczył.

Slowa sa adekwatne do zaistnialej sytuacji. Jesli dostane wytlumaczenie jestem gotowy przeprosic jak i uznac ze ktos ma ogromna wiedze dotyczaca pewnych zjawisk. Ale jak na razie pachnie mi to prawdziwym audio-voo-doo. A jak pewnie wiesz do okreslania czegos audio-voo-doo podchodze zazwyczaj z ogromna rezerwa.

• Pokaż nowe odpowiedzi