Skocz do zawartości
IGNORED

Odbiór naziemnej telewizji cyfrowej

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

nie wiem, nie znam się na szczegółach pracy zwrotnic jedynie jedną użytkuję, powtarzam słowa Pani z Dipola,

a czy twoja przepuszcza sygnał cyfrówki ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

nie wiem, nie znam się na szczegółach pracy zwrotnic jedynie jedną użytkuję, powtarzam słowa Pani z Dipola,

Nie bardzo wiem dla czego miała by nie przepuszczać. Przecież rozchodzi się o pasmo, a nie o to co jest w nim zawarte.

• Moderatorzy

analogówka w różnych miastach nadawała na różnych kanałach i zwrotnice były zestrajane pod kątem danego regionu i może dlaego moja wycina - mam 3 anteny +ukf

a co ty masz na dachu(chodzi mi o rodzaj anteny) ?

• Moderatorzy

czyli nie masz zwrotnicy....

u mnie są 3 nadajniki tv więc dupa z 1 siatkową, poczekam jak się znormalizuje sytuacja z tv cyfrową

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przepuszcza. A do tego FM, VHF i sygnał z anteny sat (dwa konwertery z przełącznikiem diseqc).

Co to jest mux?

Jakie kanały można odbierać cyfrowo na zwykłej antenie?

Rozumiem, że obraz bedzie ostry czysty bez odbic rozmyć. Ale jakosci HD nie da rady tak uzyskać?

Co to jest mux?

Zestaw programów nadawanych na jednej częstotliwości.

Jakie kanały można odbierać cyfrowo na zwykłej antenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozumiem, że obraz bedzie ostry czysty bez odbic rozmyć. Ale jakosci HD nie da rady tak uzyskać?

Kanały HD będą nadawane. Najpierw TVP1 gdzieś w przyszłym roku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tego co poczytałem ostatnio na necie to jednak nie trzeba żadnej anteny.

Telewizor z MPEG-4 ma wbudowany tuner i już sam z siebie łapie podstawowe sygnały. Czy tak jak w radiu.

Mam nadzieję, że dobrze romumuję?

Z tego co poczytałem ostatnio na necie to jednak nie trzeba żadnej anteny.

Telewizor z MPEG-4 ma wbudowany tuner i już sam z siebie łapie podstawowe sygnały. Czy tak jak w radiu.

Mam nadzieję, że dobrze romumuję?

Każdy TV ma wbudowany tuner ... i łapiesz coś na swoim bez anteny ?

Nie wiem czy nie lepiej byłoby upowszechnić nadawanie tv po internecie skoro coraz częściej telewizory mają wejście sieciowe.

To byłoby ostre posunięcie. Jest to faktycznie już teraz wykonalne (można sobie w sumie oglądać coś przez sieć z telewizji - nie testowałem osobiście, ale wiem że mój TV ma taką opcję).

Ta zależność od internetu, która może niebawem nadejść zaczyna mnie przerażać (obecnie jeszcze nie jest tak jak może być).

Każdy TV ma wbudowany tuner ... i łapiesz coś na swoim bez anteny ?

No właśnie byłem u znajomego, który ma TV z MPEG-4 i bez żadnej anteny łapie Polsat, TVP, TVN i TV4.

No właśnie byłem u znajomego, który ma TV z MPEG-4 i bez żadnej anteny łapie Polsat, TVP, TVN i TV4.

Może gdzieś, bardzo blisko nadajnika się to udaje. Może...Co nie znaczy bynajmniej, ze jest to przykład godny naśladowania.

Widzę, że niektórzy nadal są na etapie łapania na kawałku drutu. Albo nawet bez niego. Antena? A po co? Dobra antena? Szkoda kasy. Przecież nowoczesny i znakomity telewizor nie służy temu, aby cieszyć oko perfekcją obrazu. On służy dla szpanu i podkreślenia stanu posiadania.

Niby nowocześni, niby DVB-T, niby MPEG-4. A tak naprawdę to wyłazi z nich głęboki PRL.

Chozi o to, ze u mnie TV słuzy tylko do DVD. Nie jestem pasjonatem telewizji, wiec te pare polskich kanałów mi wystarczy. Wiec skoro mozna je miec tylko za pomaca TV to nie widze sensu bawic sie w anteny, cyfry, n-ki i zagracanie pokoju kolejnymi kablami.

Gdyby nie wchodzila telewizja cyfrowa to nie kupowalbym telewizora z mpeg-4.

Chozi o to, ze u mnie TV słuzy tylko do DVD. Nie jestem pasjonatem telewizji, wiec te pare polskich kanałów mi wystarczy. Wiec skoro mozna je miec tylko za pomaca TV to nie widze sensu bawic sie w anteny, cyfry, n-ki i zagracanie pokoju kolejnymi kablami.

Gdyby nie wchodzila telewizja cyfrowa to nie kupowalbym telewizora z mpeg-4.

Jejku ... kup i daj znać jak odbierasz bez anteny :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Może gdzieś, bardzo blisko nadajnika się to udaje. Może...Co nie znaczy bynajmniej, ze jest to przykład godny naśladowania.

Widzę, że niektórzy nadal są na etapie łapania na kawałku drutu. Albo nawet bez niego. Antena? A po co? Dobra antena? Szkoda kasy. Przecież nowoczesny i znakomity telewizor nie służy temu, aby cieszyć oko perfekcją obrazu. On służy dla szpanu i podkreślenia stanu posiadania.

Niby nowocześni, niby DVB-T, niby MPEG-4. A tak naprawdę to wyłazi z nich głęboki PRL.

Po co zaraz polityka?! Chyba Cię trochę p...bało - to znaczy poniosło - skoro wiochę mylisz z PRL-em! :-)

przypomnijmy ze w roznych miejscach muxy wcodza z roznym czasem wiec moze dlatego jedni koledzy lapia juz 3 a inni jeszcze nie. Ja musze poczekac az mi dorze ustawia antene i bede mogl odbierac przez caly dzien a nie tylko w godzinach wieczornych. swoja droga jak to jest ze jedni maja jakies kanaly czeskie a drudzy nie? Ja mam tylko te co mialy byc zero radia zero zagranicznych

przypomnijmy ze w roznych miejscach muxy wcodza z roznym czasem wiec moze dlatego jedni koledzy lapia juz 3 a inni jeszcze nie. Ja musze poczekac az mi dorze ustawia antene i bede mogl odbierac przez caly dzien a nie tylko w godzinach wieczornych. swoja droga jak to jest ze jedni maja jakies kanaly czeskie a drudzy nie? Ja mam tylko te co mialy byc zero radia zero zagranicznych

Zależy od miejsca i ustawienia anteny. Ja mam Czechy, ale nie mam TVP na razie.

• 11 miesięcy później...

Chyba deko przesady zeby kupowac tv za kupe kasy, a cieszyc ze odbiera bez anteny która mnie kosztowala 30 zł.

Na starej tez szlo, ale wywalilem tą 20 letnią kupe złomu i wstawilem nową za wspomnianą kasę i mam sygnał 90%

Ciekawy jestem jaki poziom sygnalu ma gosc bez anteny, moze zapomnial dodac ze podpięty jest do kablowki.

A nawet jesli ma jakis obraz, co moze sie zdarzyc blisko nadajnika, to niech poczeka na pierwszą lepszą burzę.

Wspominał sprzedawca motocykli ze kupuje gość super motor za 20 kzł, a szkoda mu kasy na dobry kask, i kupuje narzekajac na drozyzne za 200 zł

Tak naprawde to tv juz jest w necie w odbiorniku prosto z sieci. Na razie aplikacje typu ipla, ale to chyba początek. Mozna obejrzec cos co sie przegapilo, ale podejrzewam, ze online bedzie i to szybko. Na razie mozna kombinowac za pomoca aplikacji z ipada, tak musialem kombinowac, gdy grala w finale Radwańska, kiepsko bylo ale bylo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.