Skocz do zawartości
IGNORED

Kable sieciowe przestroga!

MMmaxym

Rekomendowane odpowiedzi

zanim będziecie kontunuować docinki - radziłbym sprawdzić

będzie wam po prostu głupio

ale system też musi być dość przezroczysty

jaki kabel? - może być Synergistic Hologram na przykład :-)

w Audiofaście mają dobrą cenę

:-)

powodzenia w zbieraniu szczęki

a.... zapomniałem...

sorry że o takich sprawach

w zakładce dla niesłyszących piszę :-)

ale każda edukacja jest ważna ...sądzę

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

powiem tak - jeśli chcesz naprawdę usłyszeć swój sprzęt to na interkonekt i sieciowy łącznie - dobrze jest przeznaczyć sumę równoważną wartości wzmacniacza

i to niezależnie, czy kupujesz np wzmacniacz za 2, 5, 10 czy 20 tys

wiem, że ciężko się z tym pogodzić :-)

ale to słychać

Jaką masz prowizję?

o sprawach biznesowych - publicznie?

a fe... nieładnie :-)

nieelegancko i niedżentelmeńsko

jak wolisz - sprowadź sobie ze stanów - to tylko przykład

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

powiem tak - jeśli chcesz naprawdę usłyszeć swój sprzęt to na interkonekt i sieciowy łącznie - dobrze jest przeznaczyć sumę równoważną wartości wzmacniacza

i to niezależnie, czy kupujesz np wzmacniacz za 2, 5, 10 czy 20 tys

Elektrotechnika to wiele skomplikowanych zależności opisywanych wyższą matematyką, a tu proszę, taka prosta zasada doboru kabla.

Ty jednak chyba naprawdę masz prowizję....

Nie przeszkadza Ci logiczny nonsens takich stwierdzeń ? Że np. w zasilaczu wzmacniacza jest transformator, a w nim nawiniete setki metrów przewodu połączonego bezpośrednio z tęże majacą kosztowac tyle co ten cały wzmacniacz sieciówką , itp itd...? Że cały otaczający Cię świat nie powstałby gdyby ludzie wierzyli w takie banialuki ? Że żaden wzmacniacz nie powstałby gdyby projektanci wierzyli w to co Ty - że kabe sieciowe grają ?

Kilka razy brałem udział w porównawczych odsłuchach , wiem jak np. trudno - wbrew pozorom rozdmuchanym na takich jak te forach i budowanym od lat przez branżową prasę - odróżnić od siebie dwa przyzwoite , grające w typowych warunkach tranzystorowe wzmacniacze nawet wyrobionym audiofilom . W sumie zawsze dochodzi do dywagacji o detalach na granicy percepcji.

Doprawdy, wątpię żebym zbierał szczękę po podłączeniu rekomendowanego przez Ciebie kabelka, chocby zagrał zaraz po kablu za 10 zł.

Witam,

Zauważyłem, że jak tylko mowa o elementach "drugiej potrzeby" robi się burzliwa dyskusja. A przecież na sieciówkach świat się nie kończy. Są jeszcze stosowane z powodów brzmieniowych specjalnie skonstruowane stoliki. standy nie mówiąc już de-magnetyzerach płyt CD (podobno na AL nie ma to wpływu). A jakoś nikt nie kwestionuje jakości np. kondensatorów. Przecież zastosowanie wyrafinowanych materiałów nie zmienia zasady działania kondensatora itd.

Proponuje poczytać trochę wpisów kolegi z forum 747, to może zaczniecie postrzegać wzmacniacz+CD+kolumny jako system. System gra jako całość, elementy współgrają ze sobą. Takie spojrzenie pozwoli również kablom sieciowym przypisać jakąś znaczącą rolę. To kwestia jakości elementów toru.

Jak ważna jest sieciówka? To zależy.

Wyobraźmy sobie, że mamy najdoskonalszy wzmacniacz, odtwarzacz i kolumny z super kablem. Łączymy to najgorszym na świecie IC. Uważamy, że uratować brzmienie może tylko sieciówka. Podpinamy i nic się nie dzieje, tzn. IC wprowadza takie straty, że tego nie słychać. Teraz wymieniamy IC na odpowiedniej klasy. No i oczywiście rewelacja (lepiej jak niż się spodziewaliśmy), bo dostajemy bonus również od dobrej sieciówki.

Właściwie dobrane elementy tworzą harmonie, nie ma czegoś takiego jak doskonałość w 70%. Jest albo nie ma.

Ja osobiście udaje, że nie wierze w kable i inne takie, wpinam i słucham, nie słyszę to się nie martwię, jak się poprawi to się cieszę.

Pozdrawiam

Sieciówka nie może goło leżeć na podłodze, a już broń Boze wisieć, w tym właśnie upatruję wpisy malkontentów, konieczne są wielokrotnie wychwalane podstawki, im gęsciej tym lepiej ale nie do przesady, w przezroczystym systemie spoko dojdziemy do nalezytych interwałów, dobrą zasadą jest nie kupowanie podstawek tańszych niż sam sieciowy kabelek, inaczej możliwa degradacja, aha, bym zapomniał, kazde dobre podstawki podlegają wyjątkowo czasochłonnemu procesowi wygrzewania.

Ja osobiście udaje, że nie wierze w kable i inne takie, wpinam i słucham, nie słyszę to się nie martwię, jak się poprawi to się cieszę.

Bardzo słuszne podejście, nie potrzebne wtedy żadne forumowe kłótnie, nie słyszysz - nie kupuj, słyszysz - ciesz się i rekomenduj innym odsłuch. :)

rochu ma racje,nie ważna jest akustyka,wzmacniacz czy kolumny!Najważniejsze są kable...sieciowe.Wpływ mają największy,nie napisze jednak na co,domyślcie się...sami.

Amnes, Przepraszam, wielki szacunek za opis przewodów w twojej aukcji, że nie grają, lecz są ładne. ((( Nie gwarantuję oczywiście poprawy brzmienia, bo i jak miałbym je wykazać, ale z pomocą efektu psychologicznego wszystko można zauważyć;) Sam się na to łapię przez pierwsze 30s grania na nowych kablach.)))Twoja aukcja została prze zemnie pokazana przypadkowo, chodziło mi tylko o przewód, Jeszcze raz Przepraszam!

Amnes, Przepraszam, wielki szacunek za opis przewodów w twojej aukcji, że nie grają, lecz są ładne. ((( Nie gwarantuję oczywiście poprawy brzmienia, bo i jak miałbym je wykazać, ale z pomocą efektu psychologicznego wszystko można zauważyć;) Sam się na to łapię przez pierwsze 30s grania na nowych kablach.)))Twoja aukcja została prze zemnie pokazana przypadkowo, chodziło mi tylko o przewód, Jeszcze raz Przepraszam!

A-cha nikt nie będzie ci polerował drutu bo jesteś za brzydki.

• 3 tygodnie później...

Amnes, tak jak myślałem przewody do h... nie podobne , nie będę robił zdjęć bo przecież na Alleg.. masz wystawione.Lepiej byś wyszedł, jak byś sprzedawał jako półfabrykat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.