Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

KrzysiekA, nie rozumiem o co ci chodzi z tym że "nie wierzysz" w zdjęcia od Wojtka.

Sfałszował czy co? Możesz rozwinąć swoją myśl?

Poza tym, o czym w ogóle jest rozmowa? Że jak słońce pada to szyba odbija światło? No tak już wychodzi z praw fizyki, trudno.

Jednak to nie Toshiba zdobywa co roku prestizowe nagrody za telewizory a Panasonic, Philips, Sony, Samsung.

Jak wklejałem wynik testów mojego telewizora to mnie zakrakaliście że przepłacone i Bóg wie co jeszcze. Dlatego nie będę wklejał. Toshiba jest jednym z popularniejszych telewizorów w Niemczech.

Zresztą pod koniec roku pojawi się pierwszy telewizor 3D bez okularów właśnie od Toshiby.

Ja osobiście lubię Toshibę za Resolution+

KrzysiekA, nie rozumiem o co ci chodzi z tym że "nie wierzysz" w zdjęcia od Wojtka.

Sfałszował czy co? Możesz rozwinąć swoją myśl?

Poza tym, o czym w ogóle jest rozmowa? Że jak słońce pada to szyba odbija światło? No tak już wychodzi z praw fizyki, trudno.

Kwestię zdjęć Wojtka wyjaśniłem tutaj.

Pozostańmy przy tym że twój telewizor nie odbija. Co do nowych Panasoników to już nie mogę się z tym stwierdzeniem zgodzić.

Do Wojtka mam raczej zaufanie. Podejrzewałem raczej przypadkowe robienie zdjęć w warunkach korzystnych dla jego telewizora.

Ale przyznam że są forumowicze że po ich konfabulacjach nie wierzę w żadne słowo które napiszą bez dołączenia dowodów.

W tym wypadku masz czarno na bialym. Gdybym chcial ukryc odbicia to stanalbym z aparatem od strony okna a nie po przeciwnej. To chyba logiczne.

Ta Toshiba to drozsza w tej wyszukiwarce od Panasa 42VT30.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

W tym wypadku masz czarno na bialym. Gdybym chcial ukryc odbicia to stanalbym z aparatem od strony okna a nie po przeciwnej. To chyba logiczne.

Nie powiedziałem że chcesz ukryć.

A jeżeli którą z wypowiedzi tak zrozumiałeś to nie było moją intencją przekazać akurat taką treść.

Ta Toshiba to drozsza w tej wyszukiwarce od Panasa 42VT30.

I na mój gust lepsza.

W przypadku robienia zdjec pod katem takim, ze widac zarowno ekran jak okna to pewnym jest, ze odbicia by byly gdyby byl kiepski ekran. Nawet przez przypadek nie sposob by tego zatuszowac, tym bardziej, ze zdjec pod roznymi katami wkleilem kilka.

Uwierz na slowo, poprostu odbic w ciagu dnia niemalze nie ma i obraz wyglada bardzo dobrze, wieczorem jeszcze lepiej.

Nie powiedziałem że chcesz ukryć.

A jeżeli którą z wypowiedzi tak zrozumiałeś to nie było moją intencją przekazać akurat taką treść.

I na mój gust lepsza.

Na moj juz z teorii nie, skoro ma katy i kolory slabsze od o wiele tanszego Panasonica. Te sprawy to nie sa blachostki.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

W przypadku robienia zdjec pod katem takim, ze widac zarowno ekran jak okna to pewnym jest, ze odbicia by byly gdyby byl kiepski ekran. Nawet przez przypadek nie sposob by tego zatuszowac, tym bardziej, ze zdjec pod roznymi katami wkleilem kilka.

Uwierz na slowo, poprostu odbic w ciagu dnia niemalze nie ma i obraz wyglada bardzo dobrze, wieczorem jeszcze lepiej.

Na moj juz z teorii nie, skoro ma katy i kolory slabsze od o wiele tanszego Panasonica. Te sprawy to nie sa blachostki.

Obraz jest o wiele bardziej szczegółowy(w porównaniu z tym st33 jak by było z VT30 nie wiem bo stał zupełnie gdzie indziej i leciało co innego) i to o kilka klas. Przy Toshibie miało się efekt szyby. To znaczy zdawała się że to co leci na ekranie jest tak realne że oddzielone od rzeczywistości tylko szybą. Zresztą podobnie jest przy moim telewizorze. Pierwsze co ludzie mówią to jak widzą Full Hd to że wygląda to jakby był to prawdziwy świat za szybą. Czegoś takiego nie zaobserwowałem do tej pory w żadnej Plazmie Panasonika. Obraz był po prostu o wiele bardziej realny niż na tym Panasoniku. Na Panasoniku była lekka mgiełka. Jak już pisałem jedyna zaleta to naturalniejszy kolor ale różnica nie była aż tak istotna jak różnica w realności obrazu na korzyść Toshiby.

Ale ja ci przecież wierzę.

Widzisz ja odbieram obraz na plazmach blizszy rzeczywistosci, co nie znaczy, ze bliski, w koncu co 3 wymiary to nie 2;)

Widzisz ja odbieram obraz na plazmach blizszy rzeczywistosci, co nie znaczy, ze bliski, w koncu co 3 wymiary to nie 2;)

Obraz na plazmach jest bliższy obrazu kinowego co nie znaczy że obraz kinowy jest bliski rzeczywistości. Muszę jednak przyznać że ja wolę jednak taką udawaną rzeczywistość niż obraz kinowy. Zresztą dlatego nie chodzę do kina. Myślę że jest to kwestia gustu i przyzwyczajeń.

Łooooo Hryste ... jeszcze się brandzlujecie telewizorami ? Myślałem, że już sobie kupiliście, a wy jeszcze wybieracie ?! Tym sposobem dojdziecie do hologramów 3 D w pełnym słońcu na białym piasku z zasilaniem 3 x AAA :)))))))) Czerń czarniejsza niż czarna dziura, oraz zawartość cukru w cukrze. Panie i Panowie. Nr 1 pośród TV jest ex aequo SANYO, LG, PANASONIC, TOSHIBA, SHARP, SAMSUNG - w wersjach plazma i lcd. Nr 2 zajął sprzęt pozostały.

No to go go go obejrzeć jakiś fajny film albo program jak zamordowano Muamara Kadafiego. Teraz będzie rządzić ichnia solidarność, PO, PiS itd.

Łooooo Hryste ... jeszcze się brandzlujecie telewizorami ? Myślałem, że już sobie kupiliście, a wy jeszcze wybieracie ?! Tym sposobem dojdziecie do hologramów 3 D w pełnym słońcu na białym piasku z zasilaniem 3 x AAA :)))))))) Czerń czarniejsza niż czarna dziura, oraz zawartość cukru w cukrze. Panie i Panowie. Nr 1 pośród TV jest ex aequo SANYO, LG, PANASONIC, TOSHIBA, SHARP, SAMSUNG - w wersjach plazma i lcd. Nr 2 zajął sprzęt pozostały.

No to go go go obejrzeć jakiś fajny film albo program jak zamordowano Muamara Kadafiego. Teraz będzie rządzić ichnia solidarność, PO, PiS itd.

Każdy się tak brandzluje jak mu to najbardziej sprawia przyjemność.

Tylko że niektórzy wyborcy pewnego ugrupowania uważają że jest jedyny słuszny sposób brandzlowania. Reszta sposobów to grzech.

Ja jestem raczej z tych co uważa że niech się każdy brandzluje jak chce po warunkiem że się trzyma z dala od mojej dziurki i nie robi w ten sposób nikomu ała.

Centrum naszej galaktyki to supermasywna czarna dziura i ma ona kolor bialy;)

Po wyborze tv nie zmienia sie na gorsze w przeciwienstwie do polityka.

Po wyborze tv nie zmienia sie na gorsze w przeciwienstwie do polityka.

Ja mam wrażenie że zmienia się na gorsze niezależnie od tego co się wybierze i czy się w ogóle wybiera.

Ja mam wrażenie że zmienia się na gorsze niezależnie od tego co się wybierze i czy się w ogóle wybiera.

0

Blisko, blisko ... zmiany tematu ciągnącego się 56 stron :)

Chyba z cuda nie wierzysz;)

Jeszcze trochę i będzie to najdłuższy temat na Audiostereo.

Najdłuższy i do tego nie mający istotnego związku z AUDIO oraz STEREO :)

Tutaj dla relaksu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tutaj dla relaksu:

Ukryta Zawartość

Jak by ją doić to pewnie leciałby sylikon. Nie w moim guście.

Ukryta Zawartość

bajanie o sredniej w przypadku philipsa czy innego producenta, a jak Ty niby do tego doszedłeś? testowałeś 20 różnych TV i wyciągnąłeś średnią

masz swoje poglądy, fine, ale nie zaklinaj rzeczywistości, żeby ta do nich pasowała

philipsy miały generalnie lepszą opinię na rynku niż LG/Samsung i swoimi poglądami tego nie zmienisz

miały też wielu gorących zwolenników i wiele modeli uznawanych przez fanów LCD za doskonałe

no i to "podobno usterkowość jest większa". Jakaś statystyka na popracie tej tezy? czy tylko zasłyszana gdzieś plotka?

nie wiem co znowu chcesz udowodnić, ale brniesz trochę bez sensu

to znaczy domyślam się, do czego zmierzasz: Philips kończy z TV bo były słabe (jak Kuro) a nie drogie (jak Kuro)

W czasach gdy Philipsy miały dobrą opinię - Samsung i LG w telewizorach dopiero raczkowały. Nic więc dziwnego, że pierwszy z wymienionych miał lepszą opinię od pozostałych. Obecnie sytacja się odwróciła.

Jeżeli ktoś kończy produkcję (czegokolwiek) bo wyroby są za drogie - znaczy to tylko tyle, że rynek uznał iż nie są warte swojej ceny. Proste jak rogal (jak mawia mój znajomy).

Samsung jest stosunkowo dlugo na rynku, bez przesady. Czasmi tak jest, ze roznica w cenie nie jest wielka a cena duzo wieksza i wtedy tak sie dzieje.

Nie zmienia to faktu, ze przez wielu Philipsy do teraz sa uznawane za jedne z najlepszych LCD, gdyby byly produkowane w Korei lub na Tajwanie pewnie by byly tansze.

Jeszcze trochę i będzie to najdłuższy temat na Audiostereo.

polityka ma 47419 wpisów więc 2602 to mało

Jeżeli ktoś kończy produkcję (czegokolwiek) bo wyroby są za drogie - znaczy to tylko tyle, że rynek uznał iż nie są warte swojej ceny. Proste jak rogal (jak mawia mój znajomy).

nie kompromituj się.

Samsung jest stosunkowo dlugo na rynku, bez przesady.

Tak, ale przez wiele lat miał znaczenie tylko lokalne. Światowym koncernem (w telewizorach) stał się niedawno.

nie kompromituj się.

Jeżeli ktoś się tu kompromituje - to raczej Ty. Nieznajomością ABC ekonomii.

Jeżeli ktoś się tu kompromituje - to raczej Ty. Nieznajomością ABC ekonomii.

nie kompromituj się bo twoja teoretyczna interpretacja wolnego rynku jest co najmniej wyssana z palca i dałeś już przykład wcześniej jakie pierdoły piszesz tu, i gdyby to pisał pierwszy lepszy kowalski to uszłoby ale zdajsie masz w tym kierunku fakultet - broń boże aby tacy ludzie nami rządzili albo mieli jakiś znaczący głos w firmach.

Ludzie nie kupują to znaczy że zły produkt - ja pier**le na premiera kandyduj.

Znowu swoiste rozumowanie. Jak to Bobcat, który tak jak plazm chyba w życiu nie widział TV Philipsa. Zrozum też wreszcie, że zakończenie produkcji nie wiąże się z jakością czy ceną produktu a jedynie stratami czy zyskami i opłacalnością kosztów jego produkcji.

A na kogo głosowaliście w wyborach.? Może istnieje pewna zależność między poglądami politycznymi a wyborem telewizora.

Ja nie głosowałem, więc zgodnie z tą teorią nie powinienem mieć telewizora.

No i znowu się nie zawiodłem. Bobcat i KrzysiekA są mistrzami dorabiania teorii do swojego zdania. Z tym że jeden ma wiedzę a drugi nie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Widzę, że nie tylko powinieneś poduczyć się z elektroniki (jak tam odbicia na DVB-T?), ale również z ekonomii w której nie znasz najbardziej elementarnych podstaw. Gromkimi pohukiwaniami próbujesz zakryć żenujący brak wiedzy. Zastanów się na spokojnie i nie wpadaj w irytację jak zawsze, gdy ktoś ma inne zdanie. Co to znaczy, że cena jest za wysoka? To znaczy klienci uznali, że produkt nie jest wart takiej ceny. Są artykuły, których cena jest horrendalnie wysoka, a mimo to są kupowane, oczywiście przez tych których na to stać. Dlaczego tak się dzieje? Bo uznali, że SĄ warte swojej ceny. Na przykład zegarki Patek Philippe. A przecież na rynku jest pełno chińskiej taniochy.

Szkoła myślenia mówiąca, że jeśli jakieś fakty są mi niewygodne (gdyż nie potwierdzają moich tez) to należy obrazić rozmówcę i obwołać dyletantem bądź też go niespełna rozumu - pochodzi z minionego ustroju politycznego. Gratuluję wzorców intelektualnych.

Twój wpis traktuję jako ad personam, a nie ad meritum.

Ludzie nie kupują to znaczy że zły produkt - ja pier**le na premiera kandyduj.

Czy ja napisałem, że zły? Nie wart tak wysokiej ceny. Gdyby była niższa, najprawdopodbniej cieszyłby się zainteresowaniem.

Widzę, że nie tylko powinieneś poduczyć się z elektroniki (jak tam odbicia na DVB-T?), ale również z ekonomii w której nie znasz najbardziej elementarnych podstaw. Gromkimi pohukiwaniami próbujesz zakryć żenujący brak wiedzy. Zastanów się na spokojnie i nie wpadaj w irytację jak zawsze, gdy ktoś ma inne zdanie. Co to znaczy, że cena jest za wysoka? To znaczy klienci uznali, że produkt nie jest wart takiej ceny. Są artykuły, których cena jest horrendalnie wysoka, a mimo to są kupowane, oczywiście przez tych których na to stać. Dlaczego tak się dzieje? Bo uznali, że SĄ warte swojej ceny. Na przykład zegarki Patek Philippe. A przecież na rynku jest pełno chińskiej taniochy.

Szkoła myślenia mówiąca, że jeśli jakieś fakty są mi niewygodne (gdyż nie potwierdzają moich tez) to należy obrazić rozmówcę i obwołać dyletantem bądź też go niespełna rozumu - pochodzi z minionego ustroju politycznego. Gratuluję wzorców intelektualnych.

Twój wpis traktuję jako ad personam, a nie ad meritum.

W elektronice jesteś noga i nawet nie sprawdziłeś jak jest naprawdę z tym DVB-T, dwóch walnęło pierdołę że nie mam racji bo teoretycznie to niemożliwe a ty im wtórujesz jak chorągiewka na wietrze, to że coś jest drogie nie oznacza że bogacz nie ma rozumu i kupi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.