Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

nie odwracaj kota ogonem. zmyslysame w sobie sa niczym innym jak przekaznikami. mozg przetwarza informacje otrzymywane ze zmyslow.

swoja droga podziwiam twoja postawe. bo z twoich slow wynika, ze twoj mozg nie jest podatny na tego typu rzeczy. a moze jednak rowniez jest do wymiany?

Mózg bez zmysłów jest jak komputer z zablokowanymi portami wejścia. Może jedynie wykonywać w kółko program, jaki mu ktoś wgrał i wypluwać z siebie stale to samo. Na przykład, niezaleznie co się będzie działo, zawsze będzie pokazywał, ze temperatura taka sama.

I to dokładnie odzwierciedla całe te dyskusje z "głuchymi".

Mózg bez zmysłów jest jak komputer z zablokowanymi portami wejścia. Może jedynie wykonywać w kółko program, jaki mu ktoś wgrał i wypluwać z siebie stale to samo. Na przykład, niezaleznie co się będzie działo, zawsze będzie pokazywał, ze temperatura taka sama.

I to dokładnie odzwierciedla całe te dyskusje z "głuchymi".

zeby zachowac analogie do twoich przykladow

zmysly posiadaja za to dane, ktore same w sobie nic nie znacza 0 i 1. zeby cokolwiek z tym zrobic trzeba miec cos, co te dane zinterpretuje. inaczej takie 0 i 1 to wygladaja tylko jak na planszy w matriksie. gdyby nie mozg, to czulbys, widzial, slyszal wszystko, ale byloby ci to zupelnie obojetne. bylbys tak zwana roslina. to jeszcze gorzej niz "gluchy"

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

zeby zachowac analogie do twoich przykladow

zmysly posiadaja za to dane, ktore same w sobie nic nie znacza 0 i 1. zeby cokolwiek z tym zrobic trzeba miec cos, co te dane zinterpretuje. inaczej takie 0 i 1 to wygladaja tylko jak na planszy w matriksie. gdyby nie mozg, to czulbys, widzial, slyszal wszystko, ale byloby ci to zupelnie obojetne. bylbys tak zwana roslina. to jeszcze gorzej niz "gluchy"

Sądząc po avatarze, to dla mnie jesteś znawcą od "stringów damskich", więc nie oczekuję zrozumienia ;)

<br />dodatkowo czesto nie dysponuja sprzetem na ktorym te roznice widac (pardon - slychac) jak na dloni <br />

a jakiz to sprzet nalezy miec zeby uslyszec?? moze by tak stworzyc liste referencyjna....bo ja na swojej dloni widze sporo kasy,ktorej nie wydalem na peryferia i nie wiem co z nia zrobic:)

ktorej nie wydalem na peryferia

nie wydales?

czyzby?

to wypnij prosze wszytskie kable z systemu ktory masz w "o mnie" i pojedz do najblizszego sklepu z rtv z prozba o jakis zestaw drutow.

<br />ktory masz w "o mnie"<br />

szybki i czujny jestes; sprawdziles wszystko....to jak widzisz sporo kasy mam na dloni,prawda?? MOglbym znacznie wiecej i dobrze o tym wiesz:) Dlaczego nie? Bo cwiczylem zonglerke i gooowno tak naprawde daje....

<br />z prozba o jakis zestaw drutow. <br />

to zapewne tez zauwazyles,ze mam DRUTY DIY zrobione przez przyjaciela audiofila; gram na nich od czasu do czasu i tez nic nie slysze w porownaniu do tego co mam zapakowane w cepeliowska bizuterie... za cholere, sorry:)) to samo z siecia...

za cholere, sorry:)) to samo z siecia...

kazdy wierzy w to co chce

nie znam wszystkiego z twojego toru ale mysle ze jak dobrze porzezbic to mozna by wyciagnac sporo wiecej - zwlaszcza w zasilaniu.

z tym tylko ze trzeba by wszystko podniesc o klase wyzej. to czy sie oplaca? nie wiem i nie podpowiem

z zonglerka jest tak ze glownie gra gorzej niz lepiej. dlugo trzeba mieszac zeby w koncy znalesc najslabszy element. nie wszystkiem sie chce bo wiekszosc nie ma cierpliowsci i srodkow wiec szybko wyklada laske

Zaprzeczasz nauce.

Człowiek poznaje świat poprzez zmysły. Na ten podstwie powstała również nauka. Jeśli zakładasz, ze zmysły kłamią, to również cała nauka jest nic nie warta.

ROTFL:DDD

Większej bzdury dawno nie słyszałem.

Fizyka organoleptyczna:)

Buhahahaha :)))

Jak już nacieszymy ucho, to warto także nacieszyć oko ... :)

Często może się zdarzyć, że ta druga forma popsuje nam dobry humor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8913-0-39244800-1420640366_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sądząc po avatarze, to dla mnie jesteś znawcą od "stringów damskich", więc nie oczekuję zrozumienia ;)

grunt to rzeczowe argumenty.

Ale w recenzjach by zbierala same pochwaly, oczywiscie jesli cena zawierala by conajmniej 3 zera, bo dla nizszych kwot to recenzentowi nie oplaca sie siadac do pisania.

Z Ciekawosci napiszcie jaka to listwa, poszukam recenzji, posmiejemy sie troche z voodoo

ROTFL:DDD

Większej bzdury dawno nie słyszałem.

Fizyka organoleptyczna:)

Buhahahaha :)))

Akurat, ty na fizyce nie znasz się zupełnie. Stąd ten napady śmichowatości. Tak reaguje zawsze tłuszcza jak nie rozumie.

Ale nie przejmuj się, śmiech to zdrowie.

Jakby ktos zapomnial to przypomne jeszcze raz ten ewenement na skale swiatowa

Ociepla.

Wygładza.

Klaruje.

Upłynnia.

Poprawia artykulację.

Eksponuje wokale.

Udźwięcznia.

Poprawia nastrój.

Niewiele kosztuje.

Pasuje do prawie wszystkich konfiguracji słuchawki-wzmacniacz.

Stosuje się najprościej jak można.

Jak na Synergistic Research, cena jest naprawdę niewygórowana.

Od szeroko znanego producenta.

Made in USA.

Polski dystrybutor.

Jak na wtyczke i gniazdo za 2złote to cena 1000zl faktycznie jest niewygorowana...

wpdub.jpg

Jak na wtyczke i gniazdo za 2złote to cena 1000zl faktycznie jest niewygorowana...

O ku... , extra ... :) A to gniazdo też rozebrali - może tam siedzi jakieś "COŚ" ? :):):)

O ku... , extra ... :) A to gniazdo też rozebrali - może tam siedzi jakieś "COŚ" ? :):):)

Może po prostu zadziałali napięciem 70 milionów V, jak na swoje bezpieczniki?

Albo wymrażanie?

Najważniejsze, że działa

Jak już nacieszymy ucho, to warto także nacieszyć oko ... :)

Często może się zdarzyć, że ta druga forma popsuje nam dobry humor.

Rzecz jasna - się nie znam, sprzęt nie z "tej półki", wiekowym łokrutnie, itede.

Takie coś, jak na foto - poniewiera się po wszelakich targach.

Za grosze.

Podnieść, otrzeć z błota i - umiejętnie sprzedać mułom.

Niektórym.

Oni - sprzedadzą następnym:-)

Miałem shunyatę venom. Sprzedałem, nie słyszałem różnicy. No ale co tam wiem z moim smieciowym sprzętem :)))

wg jar1 masz mozg do wymiany, zreszta ja tez ';-)

Jakby ktos zapomnial to przypomne jeszcze raz ten ewenement na skale swiatowa

Ociepla.

Wygładza.

Klaruje.

Upłynnia.

Poprawia artykulację.

Eksponuje wokale.

Udźwięcznia.

Poprawia nastrój.

Niewiele kosztuje.

Pasuje do prawie wszystkich konfiguracji słuchawki-wzmacniacz.

Stosuje się najprościej jak można.

Jak na Synergistic Research, cena jest naprawdę niewygórowana.

Od szeroko znanego producenta.

Made in USA.

Polski dystrybutor.

wpdub.jpg

No tak. Pojechali z tą wtyczką

Sory że się wtrącę, ale niektórzy tu chcą coś kupić, inni sprzedać a tu już dwie strony o dupie Maryni. Może jakiś moderator chociaż raz zrobiłby dobry użytek ze swoich uprawnień???

Bo to nie dziedzina inżyniera, tylko psychologa.

Niestety, wszystkie nasze zmysły kłamią. I jest to od dawna wytłumaczone naukowo

He, he, tak sobie też tłumaczyłem dopóki nie spróbowałem dobrych kabli. Z drugiej strony, może nie warto próbować, bo potem już nie ma odwrotu i dochodzi kolejny wydatek (a było tak pięknie:)).

Muszę sprostować cenę-1210 pln. ;)

Takie coś, jak na foto - poniewiera się po wszelakich targach.

Za grosze.

:)

Sory że się wtrącę, ale niektórzy tu chcą coś kupić, inni sprzedać a tu już dwie strony o dupie Maryni. Może jakiś moderator chociaż raz zrobiłby dobry użytek ze swoich uprawnień???

No patrzaj...

Raptem dwie.

O bzdetach drucianych - jest i ze dwieście stron.

He, he, tak sobie też tłumaczyłem dopóki nie spróbowałem dobrych kabli

Oj,to chyba po konsumpcji ,ze trzy opakowania nici dentystycznych trzeba było zużyć. ;)

Ukryta Zawartość

Golarka wymiata. :)

Ukryta Zawartość

"Budowa

Nie ma to jak skromna prostota małego przedmiotu. Całość faktycznie przypomina tytułową strzykawkę, której igłą jest wtyk słuchawkowy 6,3 mm, cylindrem korpus obudowy samego filtra, a tłokiem wtyk własnych użytkownika słuchawek. Nawet kolor jest biały, jak po napełnieniu jakąś ampicyliną, czy innym chloramfenikolem (zrobiło się w życiu parę zastrzyków), a na nim napis HOT, czyli Headphone Optimized Transducer.Co jest w środku, czort niech zgadnie, ale coś niewątpliwie być musi, bo dźwięk rzeczywiście się zmienia."

No! :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.