Skocz do zawartości
IGNORED

LCD, LED, czy plazma, a może kineskopowy ?

szybki Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Pewne plazmy będą lepsze od pewnych LCD i na odwrót. Mało tego zwolennikom plazmy będą odpowiadać bardziej modele jednej firmy lub na odwrót.

Wszystko kwestia gustu.

Ja bym to ujął trochę inaczej. Pewne LED mogą być zbliżone do plazm, ale tylko zbliżone i wyłącznie przy bardzo dobrym sygnale, najlepiej fullHD. Niestety nienaturalny, przejaskrawiony, choć przyznam, że naprawdę ostry obraz (ale tylko w HD) nadal będzie odstraszał. Jesli sprzedawcy nie potrafią zejść z trybu sklepowego nie powinni zajmować się handlem. Bo jak na razie widzę, że wyłącznie liczą na niedouczenie ludzi, krzykliwe reklamy i magiczne słowo LED.

owszem trzeba by było wydać 3000zł za 32 plazmę i wtedy by było widać różnicę.

coś ci się poplątało z wrażenia w sklepie. Obecnie nawet nie ma już chyba 37" plazm produkowanych wyłącznie przez panasonica.

Ano właśnie, a wiesz o co chodzi ?

Te w formacie 4:3, to są obrazy w fullHD, a reszt w redy.

Też tak miałem, jak dał mi UPC, na rok w umowie, dekoder z twardym dyskiem, dla programów w fullHD - było ich raptem CZTERY, a wszystkie w wyświetlanym powyżej formacie, czyli 4:3.

Telewizja nie nadaje w fullHD. I jeśli nadaje programy w HD jest to ZAWSZE format 16:9. Widocznie w swoim TV miałeś ręcznie ustawione 4:3. Generalnie od paru miesięcy w UPC większość programów nadawana jest w trybie 16:9 i ich jakość jest dość przyzwoita . Nawet TVP2 wzięło się do roboty i nadaje w 720.

Gratuluję też wyboru TV. Ten LG nie jest zły. Mam nadzieję też że posłuży ci bardzo długo. Gdy kupując TV wybierałem plazmę między Panasonikiem a innymi firmami obraz był przeważnie podobny, jednakże Panasonic zawsze lepiej radził sobie z up/downscalingiem i ma najlepsze systemy zabezpieczające przed wypalaniem statycznego obrazu. LG czy Samsung radził sobie już z tym gorzej dlatego uczulam na pozostawienie przez przypadek np. na parę godzin załączonego guide, gdyż może przypadkiem zdarzyć się że zostanie na trochę dłużej. Niestety w najtańszych modelach zastosowane systemy zabezpieczająco-korygujące są najgorszej jakości.

HD ready jak najbardziej niczym nie będzie się różnić od fullHD, chyba, że podłączysz BD. Wtedy róznica będzie. Przy oglądaniu zwykłej TV SD czy HD obraz jest taki sam ( pod warunkiem, że nie siedzi się poniżej 1 metra od TV)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gratuluję też wyboru TV. Ten LG nie jest zły. Mam nadzieję też że posłuży ci bardzo długo.

Dziękuję, też ma taką nadzieję, że trochę na nim pooglądam.

W sumie to chyba jakaś nowsza technologia, choć z opisów tak nie wynika.

To co mogę powiedzieć, to to że, w ekspozycji były prezentowane, i do kupienia, najnowsze "wrzuty" TV produkowanych w tym roku i to bez względu na firmę i technologię.

Cena tego (już mojego) LG nie jest jakąś ceną zaporową - 1589 + 170 za uchylny wieszak ? jak najbardziej do przełknięcia, choć jakby poszukać to można pewnie i taniej za ten model zapłacić.

Frajdy wiele, za tak niewiele :)

Za parę miesięcy będą go pewnie rozdawać za darmo hłehłehłe.

Syn 8-mcy temu kupił Asusa (lapka) za 2500, a teraz ten sam model, na tym samym stoisku stał za 1800.

Był (syn) trochę zdziwiony, ale nie zmieszany, ma gwarancje 5 lat, więc jak mu się znudzi, to na niego "nasika", doda trochę kasy i weźmie nowy - tak trzeba robić, jak jest okazja.

Na rynku jest na tyle duża konkurencja, a rynek polski chłonny, że można powiedzieć tak samo, jak o samochodach, teraz o telewizorach - ważny rocznik ;) bo wszystko jest bardzo płynne.

Pisalem wielokrotnie, ze przy 3-4 metrach HD Ready jest wystarczajace i ide o zaklad, ze ten Twoj LG HD wyswietla lepszy dynamiczny obraz niz slynne na tym forum LG Bobcatowskie i Toshiba Krzysztofa;)

Ci którzy wiedzą wszystko są bardziej denerwujący niż ci którzy nie wiedzą nic.

George Bernard Shaw

Nie widziałeś ani Toshiby Krzyśka, ani mojego LG. Ale wiesz lepiej. Skoro jesteś taki wszechwiedzący to powiedz jakie numery padną w najbliższym losowaniu Lotto? Wygraną dzielimy się 50:50.

Widze, ze co niektorzy dostali tutaj kompleksu Panasonica, skoro juz nie ma Kuro to trzeba znalezdz innego wroga;)

Sami sobie jesteście winni skoro musicie zawsze mieć jakiś ołtarzyk a na nim bożka, któremu bijecie pokłony i oddajecie cześć. Wesołość jest naturalną w takich sytuacjach reakcją obserwatorów.

P.S. Znaleźć nie znaleźdż.

tv hd ready może mieć lepszy obraz od full hd, taki jest fakt (oczywiście sygnał SD)

leszy tzn ostrzejszy (tak, tak...), z mniejszą ilością szumów

piszę to na przykładzie plazm full hd i hd ready od LG

od mojego Panasonica też w SD wyraźnie lepiej sobie radziła plazma LG PJ350 za całe 1400zł, a jak wypada mój Panasonic przy dobrym modelu LCD LG już chyba pisałem tu nie raz

na HD wiadomo, full hd wypadnie lepiej (o ile siedzimy blisko) ale różnica nie jest duża, przynajmniej nie na tyle na ile się komuś wydaje, HD i tak wygląda świetnie

Pewnie popsuta sztuka bo inaczej nie było by takich recenzji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytuję.

Po co po kilka razy wrzucasz te marketingowe bzdety?

Do tej pory nie brałem tego pod uwagę, ale zaczyna wyglądać, że faktycznie jesteś "sponsorowany"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na nagrody i sloganiki o najlepszym TV na świecie nie ma się co licytować :-))))

LED Samsunga C8000 był najlepszym TV w klasie premium 40-42" wg What Hifi, a plazmy tez były brane pod uwagę w tej kategorii....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , po prostu zdaniem tego magazynu był lepszy.....za chwilę jeden z drugim napisze, ze to szmatławiec - wtedy odsyłam go do zdania pierwszego mojego postu, bo to nie ma totalnie żadnego znaczenia, nie ma czegoś takiego jak najlepszy TV na świecie - obiektywnie rzecz biorąc - wygrywają subiektywne gusta, ja takiej ciemni jaką reprezentuje vt30 w ogóle nie brałbym na przykład pod uwagę - ktoś inny powie super TV - i ok, jego prawo, czy takie proste sprawy nie doszły w końcu do niektórych ? :-)))) Pewnie nie....:D

Ukryta Zawartość

Po co po kilka razy wrzucasz te marketingowe bzdety?

Do tej pory nie brałem tego pod uwagę, ale zaczyna wyglądać, że faktycznie jesteś "sponsorowany"

Za co sponsorowany. Za to że dyskutuje z kilku oszołomami o wyższości świat bożego narodzenia nad Wielkanocą? A kto by chciał za to płacić. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie brał tych dyskusji na poważnie. Myślisz że to ktoś poza nami czyta?

Na nagrody i sloganiki o najlepszym TV na świecie nie ma się co licytować :-))))

LED Samsunga C8000 był najlepszym TV w klasie premium 40-42" wg What Hifi, a plazmy tez były brane pod uwagę w tej kategorii....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , po prostu zdaniem tego magazynu był lepszy.....za chwilę jeden z drugim napisze, ze to szmatławiec - wtedy odsyłam go do zdania pierwszego mojego postu, bo to nie ma totalnie żadnego znaczenia, nie ma czegoś takiego jak najlepszy TV na świecie - obiektywnie rzecz biorąc - wygrywają subiektywne gusta, ja takiej ciemni jaką reprezentuje vt30 w ogóle nie brałbym na przykład pod uwagę - ktoś inny powie super TV - i ok, jego prawo, czy takie proste sprawy nie doszły w końcu do niektórych ? :-)))) Pewnie nie....:D

To zaraz ci mczaj napisze że What HiFi też są sponsorowani. Bo widzisz według jego logiki wszystkie testy gdzie plazma wypada najlepiej nie są sponsorowane a każdy test gdzie najlepiej wypada jakiś telewizor LCD jest sponsorowany na 100%. Jak to się mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Ukryta Zawartość

Sami sobie jesteście winni skoro musicie zawsze mieć jakiś ołtarzyk a na nim bożka, któremu bijecie pokłony i oddajecie cześć. Wesołość jest naturalną w takich sytuacjach reakcją obserwatorów.

P.S. Znaleźć nie znaleźdż.

Twoim bozkiem jak zdazylem zauwazyc jest Twoj LG;) Nie raz czytalem tutaj peany na jego czesc.

Tamto o tej plazmie LG bylo pol zartem, ale tylko pol. Wazne, ze nabywca jest zadowolony, widac ma chlop dobre oko, nie skusily go plastikowe, oczojebne kolory.

Aha do wszystkich pseudo expertow od plazm, w plazmie mozna ustawic takie nasycenie, ze zaden normalny czlowiek nie bedzie chcial takiego filmu obejrzec. Plazma ma naturalne kolory pr<y naturalnych ustawieniach ale oczywiscie mozna ja ustawic na oczojebne kolory i oczojebna jasnosc;)))

Jak ktos pisze, ze na plazmie nie mozna tak ustawic to wniosek nasuwa sie jeden...nigdy nie bawil sie typu telewizorem dluzej i plecie bajki.

Bobcat, podaj JEDEN powod dlaczego mam sie z Toba dzielic 50/50? Haracze pobierasz? Za co? A moze to oplata za Twoja wiedze? Sluchaj ja juz wiem, ze masz swoj swiat i tylko Twoje moze byc najlepsze, jak te bronzowe monitory co niby lepsze od srebrnych;) Taki z Ciebie gosc. Pewnie tez tlumaczysz sobie, ze Twoje auto jest lepsze od tych kilkukrotnie drozszych.

Ukryta Zawartość

Jezeli czytasz uwaznie to w tabelkach ktore wklejal Krzysztof wlasnie jest napisane VT30 najlepszy tv na swiecie, wiec nie skoromnie podlaczylem pod te wypocinki. Dla mnie rowniez nie ma czegos takiego jak najlepszy tv czy najlepsze kolumny.

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wazne, ze nabywca jest zadowolony, widac ma chlop dobre oko, nie skusily go plastikowe, oczojebne kolory.

Aha do wszystkich pseudo expertow od plazm, w plazmie mozna ustawic takie nasycenie, ze zaden normalny czlowiek nie bedzie chcial takiego filmu obejrzec. Plazma ma naturalne kolory pr<y naturalnych ustawieniach ale oczywiscie mozna ja ustawic na oczojebne kolory i oczojebna jasnosc;)))

Tu nie chodzi o nasycenie kolorów ale o szerokość gamutu. Plazma nie ma tak szerokiego jak telewizory LCD LED a wynika to z bardzo dużej czystości koloru światła led, dlatego nie da się ustawić plazmy tak jak LCD LED. Na ustawieniu Kino lub naturalny gamut w LEDach jest przycinany poprzez domieszanie do koloru podstawowego pozostałych dwóch kolorów. To między innymi dlatego zwykłe kolorymetry nie działają prawidłowo z telewizorami LED.

To byłoby na tyle jeżeli chodzi o ekspertów od plazmy.

Jezeli czytasz uwaznie to w tabelkach ktore wklejal Krzysztof wlasnie jest napisane VT30 najlepszy tv na swiecie, wiec nie skoromnie podlaczylem pod te wypocinki. Dla mnie rowniez nie ma czegos takiego jak najlepszy tv czy najlepsze kolumny.

Gdzie jest napisane. Nie masz chyba na myśli ocen z Amazonu? To pisał jakiś plazmowy oszołom.

Żaden telewizor z serii 30 Panasonika nie dostaje na Amazonie pełnych pięciu gwiazdek a za to jest kilka które dostają poniżej czterech.

Mitsubishi LaserVue. Czyli żadna plazma.

Raczej wishful thinking fanów PDP.

Nieprawda. 101/151 Kuro w dalszym ciagu mialy lepsza czern. Poza tym Laser Vue ma powazna slabosc. Wg 'HD Guru' ktory go testowal rozdzielczosc ruchomego obrazu spada do wartosci 600! Jest to w dalszym ciagu antyczna technologia 'DLP'. Laser Vue zostal stworzony w jednym celu aby zdetronizowac najwyzsze modele Kuro w Am. Pln. Udalo sie to tylko polowicznie. Pioneer nie wytrzymal konkurencji (zalew taniej chinszczyzny typu LG). Z dugiej strony Laser Vue nie sprzedaje si w ogole. Jego cena jest jeszcze wyzsza niz swego czsu 101/151. Ostatnio nawet obnizyli cene MSRP o

500$. Laser Vue to 'szafa' nie kazdemu to pasuje. Nie znam szczegolow konstrukcji ale jest to w dalzym ciagu TV projekcyjny. Ciekaw jestem jaki jest 'maintenance' tego telewizora (np. kurz w srodku).

Jackk najpierw pooglądaj LaserVue w akcji (ja miałem takową okazję), potem porozmawiamy. Na razie rozmowa jest bezprzedmiotowa.

A LG to jest Korea a nie Chiny, pragnę nieśmiało zauważyć.

Twoim bozkiem jak zdazylem zauwazyc jest Twoj LG;) Nie raz czytalem tutaj peany na jego czesc.

Nie jest żadnym bożkiem. Nigdy nie pisałem, że to najlepszy TV na świecie. Choćby Don111 ma lepszy. Ja tylko pisałem, że jest fajny i jestem z niego bardzo zadowowlony. Reszta to Twoja nadinterpretacja. Zastanawia mnie jedno: dlaczego gdy Wy piszecie, jaka to plazma jest dobra - to jest OK, gdyż uważacie to za podawanie obiektywnej prawdy. Natomiast jak ktoś napisze, że LCD jest dobry i jest ze swojego zadowolony - natychmiast zaczynają się jadowite i prześmiewcze kommentarze.

Bobcat, podaj JEDEN powod dlaczego mam sie z Toba dzielic 50/50? Haracze pobierasz? Za co? A moze to oplata za Twoja wiedze?

Obrażasz mnie tymi haraczami. Jeśli to było Twoim zamiarem - udało Ci się. Skoro Ty podasz znane Tobie z wyprzedzeniem trafne numery w Lotto, a ja je obstawię i wygram - to chyba zaproponowałem uczciwe rozliczenie?

bronzowe monitory co niby lepsze od srebrnych;)

Kolejna Twoja nadinterpretacja (specjalizujesz się w tym?). Gdzie tak pisałem? Kiedy? Pisałem wyłącznie, że w moim subiektywnym odczuciu, na mój osobisty gust i na moje osobiste ucho - brzmienie Bronze bardziej mi się podoba niż brzmienie Silver. Chyba wolno mi tak napisać? Moje wyłącznie osobiste spostrzeżenia, z którymi Ty nie musisz się zgadzać? O gustach gentlemani nie dyskutują.

Pewnie tez tlumaczysz sobie, ze Twoje auto jest lepsze od tych kilkukrotnie drozszych.

A wiesz chociaż jaki samochód mam? Więc o czym rozmawiamy?

Pozdrawiam Cię Wojtku.

Jackk najpierw pooglądaj LaserVue w akcji (ja miałem takową okazję), potem porozmawiamy. Na razie rozmowa jest bezprzedmiotowa.

A LG to jest Korea a nie Chiny, pragnę nieśmiało zauważyć.

Bobcat a ty widziales Pro-101FD/151-FD?

Jesli chodzi o LCD to od lat jest tak: najlepsze panele robi Samsung (nawet dla Sony), potem jest Sharp potem dlugo nic a dalej LG itd. U mnie panele LG (nie tylko LCD plazma tez) sa zdecydowanie najtansze, marka ma taka sobie opinie (szczegolnie jesli chodzi o jakosc).

@ Jackk

Nie pamiętam jaki to był model, podobno topowy. Gdybym nie widział tego Kuro, to bym się o nim nie wypowiadał. Co i Tobie proponuję odnośnie LaserVue.

Podana przez Ciebie klasyfikacja LCD wydaje się być mocno dyskusyjna. Fakt, że Samsung robi panele dla Sony nie jest żadną rekomendacją, gdyż wiadomo jak Sony w ostatnich latach obniżył (i nadal obniża) loty. LG robi IPS, przez wielu cenione za naturalność kolorów i szersze niż PVA/MVA kąty widzenia. Pozatym sposród LCD wyłącznie LG z IPS mają certfikaty THX, a tego się "za piękne oczy" nie dostaje.

Tobie z wyprzedzeniem trafne numery w Lotto, a ja je obstawię i wygram - to chyba zaproponowałem uczciwe rozliczenie?

Cytat

Dlaczego mialbym podawac Tobie numery, a samemu nie wyslac kuponu? Myslisz, ze wolalbym zeby padly 2 szostki ? Doprawdy Twoja logika jest dla mnie nie zrozumiala.

No sorki ale na przestrzeni ostatnich lat Sony robilo i nadal robi lepsze LCD od LG. Czy nie jest tak? To pytanie do zwolennikow tej technologii.

Najwazniejsze, ze mamy kolejnego Pana ktory po tv LCD kupil plazme, zdaje sie, ze jest zadowolony hehe

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Najwazniejsze, ze mamy kolejnego Pana ktory po tv LCD kupil plazme, zdaje sie, ze jest zadowolony hehe

Jestem zadowolony, i to bardzo.

Ale Panowie, należało by zadać sobie pytanie - która z tych obu technologii ma więcej plusów, niż minusów.

Tylko aby nie było tak, że są plusy ujemne i dodatnie ;)

No sorki ale na przestrzeni ostatnich lat Sony robilo i nadal robi lepsze LCD od LG. Czy nie jest tak?

Nie jest. Tak było. Czas przeszły. Jeśli śledzisz moje wpisy (z braku ciekawszych zajęć) może zauwazyłeś, że Japonia to moja wielka miłość. Więc z żalem muszę stwierdzić, że w telewizorach wyprzedzili ich Koreańczycy. Powtarzam: żaden LCD Sony nie ma certyfikatu THX. Natomiast kilka modeli LG z matrycą IPS owszem, takowy certyfikat ma.

Oraz mamy takich, którzy wykonali krok w dokładnie odwrotnym kierunku i również są zadowoleni. Ponadto ile jest tych, którzy obejrzeli jedno i drugie (dokładnie, w domowym zaciszu, żadne tam oględziny w sklepie czy markecie) i zdecydowali się na LCD - ani Ty, ani ja nie wiemy. Ja osobiście znam kilku (plus ja), ale to za mała próbka aby na jej podstawie wnioskować.

Jestem zadowolony, i to bardzo.

Dokładnie tak samo jak ja ze swojego LCD. I o to chodzi: aby każdy był zadowolny ze swojego nabytku. Po co się na siłę przekonywać?

Ale Panowie, należało by zadać sobie pytanie - która z tych obu technologii ma więcej plusów, niż minusów.

Patrz wątek Krzyśka A.

Tylko aby nie było tak, że są plusy ujemne i dodatnie ;)

Bez politycznych aluzji proszę :)

Gdzie jest napisane. Nie masz chyba na myśli ocen z Amazonu? To pisał kiś plazmowy oszołom.

Żaden telewizor z serii 30 Panasonika nie dostaje na Amazonie pełnych pięciu gwiazdek a za to jest kilka które dostają poniżej czterech.

Panie ambasadorze ekranów LCD toshiba na tym forum, dużo już ciekawych rzeczy z twoich ust tu padło, ale widzę, że nadal potrafisz zaskakiwać.

Opinie na Amazon jako wzór wiarygodności? Dobre. Tam pełno takich ambasadorów trzepie pewnie z kilku nicków peany na cześć jednej marki i plują na drugą opisując swoje niestworzone historie... i potem na różnych forach opisują, że A to ma 4 gwiazdki a B to ma 3,5 gwiazdki.

Ale jakbyś się nie starał, co byś tu po n-razy nie wklejał, CHIP czy PC WORLD czy Amazon, ta toshiba pozostanie przeciętnym TV ze skopanymi kolorami, kiepską czernią i mega-claudingiem.

I jak byś nie pluł na plazmy, jakbyś nie opisywał swoich traumatycznych przeżyć z tą technologią - ludzie mają to w dupie, jak widać idą do sklepu i wybierają to, co ma lepszy obraz, dziwnym trafem akurat w tym wątku - plazmę.

I okazuje się, że nie miga, nie przygasa i plazmą nie tryska...

Nie jest. Tak było. Czas przeszły. Jeśli śledzisz moje wpisy (z braku ciekawszych zajęć) może zauwazyłeś, że Japonia to moja wielka miłość. Więc z żalem muszę stwierdzić, że w telewizorach wyprzedzili ich Koreańczycy. Powtarzam: żaden LCD Sony nie ma certyfikatu THX. Natomiast kilka modeli LG z matrycą IPS owszem, takowy certyfikat ma.

Wybacz Bobcat, ale we wiekszosci kwestii sie nie zgadzamy wiec dlaczego mialbym sie sugerowac tym co piszesz? Ciekawe co piszesz o tych tv Sony, bo ja mam inne informacje. Wiem oczywiscie, ze Samsung jest najwiekszym producentem elektroniki n swiecie, ale mowimy w tym miejscu o jakosci a nie ilosci sprzedanych egzemplarzy, pomimo, ze dla niektorych to jedno i to samo:)

Panie ambasadorze ekranów LCD toshiba na tym forum, dużo już ciekawych rzeczy z twoich ust tu padło, ale widzę, że nadal potrafisz zaskakiwać.

Opinie na Amazon jako wzór wiarygodności? Dobre. Tam pełno takich ambasadorów trzepie pewnie z kilku nicków peany na cześć jednej marki i plują na drugą opisując swoje niestworzone historie... i potem na różnych forach opisują, że A to ma 4 gwiazdki a B to ma 3,5 gwiazdki.

Ale jakbyś się nie starał, co byś tu po n-razy nie wklejał, CHIP czy PC WORLD czy Amazon, ta toshiba pozostanie przeciętnym TV ze skopanymi kolorami, kiepską czernią i mega-claudingiem.

I jak byś nie pluł na plazmy, jakbyś nie opisywał swoich traumatycznych przeżyć z tą technologią - ludzie mają to w dupie, jak widać idą do sklepu i wybierają to, co ma lepszy obraz, dziwnym trafem akurat w tym wątku - plazmę.

I przeciez ten LG Gonza to taniutka plazma a mimo to potrafi wyswietlic obraz o dobrej jakosci.

Oczywiscie wyzsze plazmy reprezentuja naogol lepszy jakosciowo obraz. No i to paskudne wypalanie, dziwne, ze jeszcze nie mam pulpitu na ekranie, a przeciez jak to twierdzi Bobcat sledze namietnie jego wpisy caly dzien. Kompa mam pod plazma 2 lata i nie ma problemu:)

Moze ja mam takiego plazmowego LCDeka;)

Też byś coś kiedyś wkleił. Tylko nie wykręcaj się potem prawami autorskimi jak przy twoich zdjęciach. Jak się wkleja i przegrywa to trzeba się potem zachować jak mężczyzna i przegrać z honorem a nie zasłaniać się prawami autorskimi jak pięcioletnie dziecko.

Nie wiem skąd wytrzasnąłeś te pięć nicków. Nie oceniaj innych po sobie. To że ty stosujesz takie praktyki nie znaczy że wszyscy to robią.

Co do ocen na Amazonie to akurat tam oceniają ludzie którzy dany telewizor kupili i przelewają swoją radość ewentualnie rozczarowanie w swoją ocenę co jest zupełnym przeciwieństwem do ciebie. Oceniasz mój telewizor nie widząc go zupełnie na oczy. Ale czego się spodziewać po człowieku który zachowuje się jak pięciolatek.

Wybacz Bobcat, ale w wiekszosci kwestii sie nie zgadzamy wiec dlaczego mialbym sie sugerowac tym co piszesz?

Widzisz to zależy od podejścia. Ja Twoje wpisy najpierw z należną uwagą czytam, a potem dopiero stwierdzam czy się z tym zgadzam, czy wprost przeciwnie. Ty (jeśli dobrze zrozumiałem Twój przekaz) wiesz zawsze z góry że się ze mną nie zgadzasz. Dla zasady i z definicji.

mowimy w tym miejscu o jakosci a nie ilosci

Chyba certyfikat THX właśnie jest dowodem jakości, nieprawdaż?

dla niektorych to jedno i to samo:)

Rozumiem, że mówisz o sobie? Bo dla mnie nie.

Rozjaśnij mi proszę jedną sprawę, gdyż chyba nie do końca rozumiem. Panele Samsunga montowane w telewizorach Sony to dowód wysokiej jakości. To same panele Samsunga montowane w telewizorach Samsunga to tandeta i taniocha? Osobliwa (przyznam) logika.

Też byś coś kiedyś wkleił. Tylko nie wykręcaj się potem prawami autorskimi jak przy twoich zdjęciach. Jak się wkleja i przegrywa to trzeba się potem zachować jak mężczyzna i przegrać z honorem a nie zasłaniać się prawami autorskimi jak pięcioletnie dziecko.

Nie wiem skąd wytrzasnąłeś te pięć nicków. Nie oceniaj innych po sobie. To że ty stosujesz takie praktyki nie znaczy że wszyscy to robią.

Co do ocen na Amazonie to akurat tam oceniają ludzie którzy dany telewizor kupili i przelewają swoją radość ewentualnie rozczarowanie w swoją ocenę co jest zupełnym przeciwieństwem do ciebie. Oceniasz mój telewizor nie widząc go zupełnie na oczy. Ale czego się spodziewać po człowieku który zachowuje się jak pięciolatek.

posłuchaj chłoptasiu, wiem że ci puszczają nerwy, niefajnie pewnie jest być pośmiewiskiem na forum. Nawet koledzy z twojego "obozu" cię nie bronią, pewnie i oni widzą w końcu, jaki kit tu sprzedajesz.

Ale - zapracowałeś sobie na ten tytuł swoimi historyjkami i fantastycznymi przygodami.

ps. co ty bredzisz o "przegrywaniu"? Kazałem ci usunąć moją fotkę, którą umieściłeś koło swojego żółtego murzyna, puszczając jakiś piracki plik z przekłamanymi barwami. Te twoje fotki miały odrealnione kolory i zestawiając ten POS z moją fotką dokonałeś ewidentnej manipulacji, ty drobny cwaniaczku.

I moderator ją usunął, a ty dalej niczego się nie nauczyłeś.

I dla przypomnienia jeszcze raz niezapomniana laurka od KrzyśkaA sprzed paru miesięcy pod adresem LCD, zanim nie został ambasadorem Toshiby:

"Ja osobiście nie cierpię obrazu LCD. Kolory nienaturalne obraz mało plastyczny, kontury przerysowane, brak płynności przejść pomiędzy stopniami szarości, kolor skóry nienaturalny, brak szczegółów w cieniach i światłach. Jednym słowom oczojebny. Przy świetle dziennym jeszcze ujdzie ale im ciemniej tym większa masakra. No ale są ludzie ślepi do których dociera tylko mocno przerysowane dla których świat nie jest wystarczająco kolorowy. Ja należę raczej do tych którzy wolą obraz naśladujący rzeczywistość a nie taki który ją przerysowuje."

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Bez politycznych aluzji proszę :)

Och, tak mi się napisało :)

Ale proszę Panów powtórnie, nie sponiewierajcie i nie zeszmaćcie tego tematu.

Szkoda by było, jest dużo w nim i wartościowych wpisów, i wpisów które należy mocno poddać analizie.

Pomimo tego że kupiłem plazmę to i tak nie opowiadam się za żadną ze stron biorących udział w dyskusji.

Moje zdanie znacie - kupować to co się komu podoba - to tak w skrócie.

kupować to co się komu podoba - to tak w skrócie.

Otóż to. Fakt że ja lubię na telewizorze mieć obraz przekolorowany i LCD-owski nie znaczy, że nie rozumiem i nie szanuję wyborów PDP jeśli komuś właśnie to odpowiada.

To pisał jakiś plazmowy oszołom.

Za co sponsorowany. Za to że dyskutuje z kilku oszołomami o ....

Poproszę o zbanowanie tego pana.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Poproszę o zbanowanie tego pana.

Co prawda mogę, ale niechętnie to bym zrobił.

Wolę upomnieć Kolegę KrzysiekA o przestrzeganie Regulaminu Forum co niniejszym czynię.

Dzisiaj znów widziałem LG 47LV5500 ale w innych warunkach (światło zbliżone do domowego oświetlenia) i ku mojemu zdziwieniu na nastawach fabrycznych jest idealnie wyregulowany (w tym egzemplarzu) balans bieli i czerni, obraz na full HD taki analogowy (plazmowy) bez częstego efektu spotykanego w innych LCD-kach a objawiający się przesadzoną ostrością, w tym egzemplarzu podświetlanie krawędziowe działało już lepiej (prawie brak błędów), regulacja podświetlania działe tylko do pewnego stopnia tzn od 100 do 30%.

Brak zróżnicowania (takie jak na plaźmie) w cieniach.

KrzysiekA - odpuść sobie tutaj ten "fantastyczny" wątek o Amazonie.

Nie chce mi się sprawdzać (nadal jest wątek na najbardziej technicznym forum = "elektroda"), jak to na Amazonie można kupić chińskie kabla VGA->Euro (nie konwertery, ale kable!!!!) i do tego mają pozytywne opinie od użytkowników TV.

Więcej umiaru (w innych działach też) - bo fantastyka nie musi gościć na tym forum. :)))

"...Więcej umiaru (w innych działach też) - bo fantastyka nie musi gościć na tym forum. :)))

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl ..."

Tobie też by się ta rada przydała. Takie kable (nie konwertery) są z powodzeniem stosowane przez użytkowników sprzętów, podających na i odtwarzających z gniazd VGA standardowy sygnał RGB PAL/NTSC... :D

W takich gniazdach bywa też często sygnał component, i o zgrozo ludzie używają (chińskich, a jakże!) kabli (nie konwerterów!), mających z jednej strony wtyczkę D-Sub a z drugiej trzy Cinche! Normalnie fantastyka do sześcianu.

:rolleyes:

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.