Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym - jaki ?

whiter1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Aktualnie posiadam sprzęt grający jak w "o mnie".

Planuję sprzedać aktualny zestaw stereo i wzmacniacz słuchawkowy.

Chciałbym kupić dobry używany wzmacniacz zintegrowany w cenie około 3 kpln.

Zamiast nowego, drogiego odtwarzacza cd myślałem o DACu, pod który podpiąłbym jako transport Cambridge Audio DVD99 z kina domowego.

I mam pytanie do użytkowników DACów:

Jaki DAC w cenie 2-3 kpln z dobrym wyjściem na słuchawki będzie miał najlepszą relację jakość/cena ?

Albo który zagra dużo lepiej, niż kosztuje ?

Nie chciałbym, aby dzięki wyjściu słuchawkowemu brzmiał gorzej po analogu, gdyż nocne słuchanie to 1/4 grania.

Jednak pozbycie się słuchawek też raczej nie wchodzi w grę.

Z góry dzięki za opinie posiadaczy i tych, którzy znają osobiście proponowane DACi.

P.S. Proponowanie dobrych używek DAC, które się raczej nie pojawiają w ogłoszeniach raczej mi nie pomoże :)

I wolałbym DAC bez specjalnych modyfikacji - grający dobrze w oryginale.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Posłuchaj koniecznie Music Hall dac 25.3 (stopień wyjściowy na lampie). Powinien spełnić Twoje wymagania. Zapraszam na odsłuchy

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Posłuchaj koniecznie Music Hall dac 25.3 (stopień wyjściowy na lampie). Powinien spełnić Twoje wymagania. Zapraszam na odsłuchy

W przypadku pytań służę pomocą

czy ten Music Hall charakter brzmienia ma podobny do integry A25.2 ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

trochę powyżej kwoty, ale naprawdę warto: Burson HA-160D

4320pln to "trochę" za dużo powyżej kwoty.

Mnie bardziej interesuje około 2000, ale i 3000 w wyjątkowym przypadku może bym zapłacił.

A co koledzy sądzicie o tym zmodyfikowanym przez sprzedawcę Beresfordzie:

DAC Beresford TC-7520 Caiman GFmod v5 z USB -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co prawda to kwota sporo niższa od mojej górnej granicy, ale opinie na stronie ma niezłe.

Jest jakis użytkownik tego ustrojstwa, który tego używa tak, jak ja planuję ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znajomy ma do sprzedania grzebniętego PS Audio DL 3 na 4x PCM1702, może nawet dałby zbić cenę do 1000zł. Do tego Black Pearl + dobre kable i o "kombajnach" można nie myśleć.

Znajomy ma do sprzedania grzebniętego PS Audio DL 3 na 4x PCM1702, może nawet dałby zbić cenę do 1000zł. Do tego Black Pearl + dobre kable i o "kombajnach" można nie myśleć.

Puściłem priva, bo jestem zainteresowany.

Niestety ten DAC (PS Audio DL THREE) to zupełnie inna wersja niż PS Audio Gigital Link III DAC.

Poza tym raczej odpada, bo nie da się jednocześnie wyjść przez RCA na integrę stereo i headampa - to albo to.

A ja potrzebuję, jak już pisałem, dobrego DACa (2000-2500pln max3000) z dobrą dziurką dla słuchawek.

Kto pomoże i doradzi coś z tematu ?

Bo do tej pory nikt nie polecił mi żadnego DACa w tym przedziale cenowym i z headampem (poza Q21 ,który rzucił hasło i nie odpowiedział)

Proszę o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.