Skocz do zawartości
IGNORED

Czy są różnice miedzy kablami cyfrowymi dobrej klasy?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze tylko przejrzyj światową produkcję, i skomentuj fakt obiektywny i niezaprzeczalny, że rzeczone produkty rażąco różnią się między sobą, a k.rwa KIMBER pisze, że nie wie dlaczego KABEL CYFROWY MA WPŁYW NA DŹWIĘK, ALE MA I ONI ZROBILI K.RWA TA, ŻE GRA BARDZO DOBRZE.>>>>>>>>>>.....i to jest arcydzielo sztuki, ale.......reklamowej.Skierowanej do idiotow.

ku..wa, geniaalne.

rozumiem ze gdyby napisali ku..wa ze ma wplyw, ale im sie nie udaje zrobic najlepszego,badania trwaja ...to ku...wa mialoby sens.

747, przez Ciebie to Jaro łapie punkciki.

Zejdź z tej drogi bo przegrasz konkurs... ;)

Muls: Tu rzeczywiście sensu nie ma w tych kabelkach.

A nasz Kolega 747 zapomina, że nośniki prądu przemiennego nie wypływają z super kabli i super urządzeń, więc nie ma znaczenia jakie tam są przewodniki...

W życiu kazdego człowieka przychodzi moment zwrotny, donald t., dokonał tego podczas wystąpienia w Sejmie.

Odwrócił fakty.

Oskarzył opozycję o wszystko, o co, opozycja oskarża jego.

Tu na forum, nie trzeba było długo czekać na efekty, jakie to oskarżenie zrodziło.

Dosyć niecodzienne zagajenie do wywodu na temat kabli...

W stylu niezbornego idioty.

747, przez Ciebie to Jaro łapie punkciki.

Zejdź z tej drogi bo przegrasz konkurs... ;)

Muls: Tu rzeczywiście sensu nie ma w tych kabelkach.

A nasz Kolega 747 zapomina, że nośniki prądu przemiennego nie wypływają z super kabli i super urządzeń, więc nie ma znaczenia jakie tam są przewodniki...

Nikt nie wie na pewno co dzieje się w przewodniku, Drogi Kolego Grzegorzu, dlatego proszę napisać łaskawie, odniesienie, że mamy na uwadze aktualny stan wiedzy.

Diś nauka wie to, jutro będzie wiedziała tamto.

Wiedza jest potężnym ograniczeniem, proszę zapoznać się z przemyśleniami Einsteina w ty,m zakresie.

Jeszcze tylko przejrzyj światową produkcję, i skomentuj fakt obiektywny i niezaprzeczalny, że rzeczone produkty rażąco różnią się między sobą, a k.rwa KIMBER pisze, że nie wie dlaczego KABEL CYFROWY MA WPŁYW NA DŹWIĘK, ALE MA I ONI ZROBILI K.RWA TA, ŻE GRA BARDZO DOBRZE.>>>>>>>>>>.....i to jest arcydzielo sztuki, ale.......reklamowej.Skierowanej do idiotow.

ku..wa, geniaalne.

rozumiem ze gdyby napisali ku..wa ze ma wplyw, ale im sie nie udaje zrobic najlepszego,badania trwaja ...to ku...wa mialoby sens.

K.rwa muls ustal sam ze sobą i zdecyduj się k.rwa na coś, mają k.rwa wpływ czy nie mają do jasnej cholery.

Napisz do Grzegorza, przedstaw w skrócie Twój stan wiedzy, w taki sposób żeby czytelnik zorientował się że ma do czynienia z expertem od okablowania.

Dosyć niecodzienne zagajenie do wywodu na temat kabli...

W stylu niezbornego idioty.

Spadaj Filut, debil jesteś kwadratowy w kablach, nie zabieraj głosu, jak nie masz nic do powiedzenia/napisania.

na pewnym poziomie własna głupota sprawia wiele radości...

Czytalem Twoje opisy właściwości sonicznych układów scalonych, wzmacniaczy operacyjnych.

Interesujące.

Ale mało jest w nich informacji, w jakich warunkach były dokonane porównania.

Rozumiem że w otoczeniu plusików.

K.rwa muls ustal sam ze sobą i zdecyduj się k.rwa na coś, mają k.rwa wpływ czy nie mają do jasnej cholery.

Napisz do Grzegorza, przedstaw w skrócie Twój stan wiedzy, w taki sposób żeby czytelnik zorientował się że ma do czynienia z expertem od okablowania.>>>>numerek przeca mowie.TYLKO KIMBER....tylko dla idiotow.Taki fajny tytuł ...mialbym w JAK Zyc.A tak szlag trafił.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

jakie jeszcze polecacie cyfrowe niedrogie coaxy?? :)

Zu Audio Fireman ale chyba ciężki do zdobycia.

Można zadzwonić do Sound Clubu i się spytać czy mają jeszcze coś ze starych zapasów.

I jeszcze Apogee na eBayu można poszukać.

Przykro mi, ale niedrogie coaxy, grają bardzo podobnie, co powoduje powszechne opinię o tym segmencie, jakie tu widzimy we wpisach.

Aby uzyskać wartość dodaną trzeba sięgnąć wyżej, w przeciwnym przypadku uzyskamy tylko zwykłą poprawność / w potocznym ujęciu, bo w odniesieniu do Hi Hnd, to zniekształcenia /.

Napisz do Grzegorza, przedstaw w skrócie Twój stan wiedzy, w taki sposób żeby czytelnik zorientował się że ma do czynienia z expertem od okablowania.>>>>numerek przeca mowie.TYLKO KIMBER....tylko dla idiotow.Taki fajny tytuł ...mialbym w JAK Zyc.A tak szlag trafił.

Nie pchaj się do transmisji w audio, jak nie wiesz jak żyć.

Co Ci się nie podoba w KIMBER?

Geometria?

Materiały?

Filozofia?

Metodologia?

Konkretnie k.rwa proszę.

Bardzo proszę.

747

Mam parę pytań.

Jakiego kabla cyfrowego używasz,

dlaczego wybrałeś ten, z jakimi prównywałeś i w czym był lepszy od innych,

jakie urządzenia masz nim połączone (jakie modele, których marek) ?

P.S.

Może zastosuję właściwą tobie formułę i poproszę:

"Konkretnie k.rwa proszę."

Filut

Nie nudź, mnie, dokonaj wpisu, abym, zorientował się że potrafisz przyjąć, specjalistyczną wiedzę z transmisji w audio, albo spadaj na drzewo, tam gdzie czujesz się najlepiej.

Jestem zdrowym człowiekiem, Filut.

Ty jak jesteś chory, to udaj sie do lekarza, ale nie rokuję aby pomógł Ci wyjść z opresji Twoich manii prześladowczych.

No cóż jak widzę, nie możesz podzielić się własnym doświadczeniem w tym temacie.

Tak jak myślałem, jeśli ktoś jest szmatą, to widać to nie tylko po wpisach na bocznicy.

Filut

Swoją niewyszukaną socjotechniką zaśmiecasz tylko forum.

Jesteś przykładem, jak oszukańczy i zwodniczy może być ludzki umysł.

Moja pozycja inkognito jest atutem, który daje mnie konieczny komfort.

Nie pozbędę się tego atrybutu, dla Twojego kaprysu.

W realu nie miewam takich napaści, jakie są udziałem Twojej osoby, brakuje odważnych Filut, rozumiesz?

Nikt nie wie na pewno co dzieje się w przewodniku, Drogi Kolego Grzegorzu, dlatego proszę napisać łaskawie, odniesienie, że mamy na uwadze aktualny stan wiedzy.

Diś nauka wie to, jutro będzie wiedziała tamto.

Wiedza jest potężnym ograniczeniem, proszę zapoznać się z przemyśleniami Einsteina w ty,m zakresie.

...

Ale Albert nie miał chyba Hi-End`u...?

...

Czytalem Twoje opisy właściwości sonicznych układów scalonych, wzmacniaczy operacyjnych.

Interesujące.

Nie żartuj!

Jaro słucha OpAmpów??!

Napisz do Grzegorza, przedstaw w skrócie Twój stan wiedzy, w taki sposób żeby czytelnik zorientował się że ma do czynienia z expertem od okablowania.

Po cholerę ma do mnie pisać.

Lubię Mulsa. Niezależnie, że czasami i mi dosunie... ;)

Myślę, że nie jeden kabel słyszał.

Od Filuta się odczep.

A swoją drogą, 747 jesteś pewnie sympatycznym człowiekiem.

Ilu już takich bezczeli z tego Forum spotkałem. Okazywali się fajnymi Koelsiami :).

Po cholerę tych kabli słuchacie! Nie lepiej byśmy pogadali o muzyce...?

Filut

w Polityce, przeczytaj sobie, co pisze Pan Rafał Ziemkiewicz, do Twojej ukochanej formacji i elity.

Takiego schamienia i zbydlęcenia nie było dotąd nigdy!!!

Wpisujesz się doskonale w ten ton, nie zasługujesz na nic więcej ponad ignorowanie.

Podobni tobie wladz, muls, Jaro, argus, również.

Budujecie coś, czego nie ma, więc to runie, jak domek z kart.

Przeniesienie tego nastawienia na zagadnienia meytoryczne dla audio, nie da się sklasyfikować w żadnym systemie postrzegania.

Debilizm skrajny, wtórny, to jak, najwyższe możliwe wyróżnienie, taka musialaby być to skala.

Wasi promotorzy robili już wszystko, mówili w telewizji do pustych krzeseł, podczas obrad sejmowej komisji specjalnej, głosowali prawdę, głosowali, co mówił generał Błasik, a co pilot w kokpicie TU 154M przed katastrofą, teraz premier walczy o prawdę smoleńską, z tymi którzy ją chcą fałszować, a Rosjanie sprawdzają do trzeciego pokolenia w IPN jaką przeszłość mieli piloci rozbitego samolotu, pod względem pochodzenia drzewa genealogicznego, potrzebują tego aby sprawdzić, kto stoi za zamachem, bo prewencyjnie domyślają się, że coś tu nie gra z tym wyjaśnianiem dotychczasowym, i już widzę wersję o skłonnościach samobójczych majora Protasiuka, albo coś podobnego, że działał w porozumieniu z osobami trzecimi i rozbił celowo maszynę w Rosji, dla zysków wizerunkowych Polski w stosunku do Rosji.

Premier też nie próznuje i czytałem coś o nowym zespole prokuratorów majacych badać ewentualnosci awarii Tupolewa w końcowym momencie lotu.

Bardzo wcześnie się zajął, jeśli to prawda, tym zagadnieniem.

Prawda Filut?

Ale Albert nie miał chyba Hi-End`u...?

Nie żartuj!

Jaro słucha OpAmpów??!

Po cholerę ma do mnie pisać.

Lubię Mulsa. Niezależnie, że czasami i mi dosunie... ;)

Myślę, że nie jeden kabel słyszał.

Od Filuta się odczep.

A swoją drogą, 747 jesteś pewnie sympatycznym człowiekiem.

Ilu już takich bezczeli z tego Forum spotkałem. Okazywali się fajnymi Koelsiami :).

Po cholerę tych kabli słuchacie! Nie lepiej byśmy pogadali o muzyce...?

Kolego Grzegorz, jasne że w realu jestem fajnym Kolesiem, w realu też nie dostałbym takich komentarzy, jakimi Szanowny Kolega, też równiacha, obłaskawia mnie podczas obecności tu na forum.

Z prstego względu, w realu, dysponuję narzędziami do poparcia każdej z tez, którą nieudolnie prowokowany dopiero, usiłuję przedstawić.

W realu SZANOWNY KOLEGO, to byłem w pokoju audiostereo na Audio Show i widziałem co tam się działo, nie było to żenujące, było to normalne, dokładne odzwierciedlenie jakości wpisów, poziomu ich od strony merytoryki i fachowości, rzetelności i wiarygodności.

Urządzenia budowane przez AUTORYTETY FORUM, podłaczone były kablami, niektóre wyglądały jak wyciągnięte ze śmietnika, przyznam że aż takiej ignorancji sie nie spodziewałem tam.

Raczej spodziewałem się nowinek technologicznych, czegoś wybitnego, czegoś opierającego sie schematycznemu podejściu, czegoś, co produkcja seryjna uznałaby za trudne w realizacji, a w formie autorskiej dające się przedstawić jako element wyjątkowy.

To, że koledzy tam się mało co nie pobili, to pozostawiam bez komentarza.

Taki jest real, sto razy gorszy i bardziej brutalny od przestrzeni wirtualnej, wystarczy że do głosu dojdzie walka o wpływy pozycje i apanaże z tego wynikające.

Czyli Panie Grzegorzu nic nowego pod słońcem

Pozdrawiam.

Nie wiem mikson jakie urządzenia obecnie planujesz połączyć, tak szybko zmieniasz klocki :)

Ale z tanich kabli moją sympatię zdobyły następujące:

Supra Trico RCA,

Chord ProDac.

Jeszcze tańszym a dobrym kablem jest Belden 1505F (ja mam go zakonfekcjonowanego Przez firmę Sound Project wtykami Neutrik Profi z chowanym kołnierzem masy).

Obecnie używam Chord Signature Digital w wersji BNC-BNC, takie wejście/wyjście mam w użytkowanych urządzeniach. W tej chwili oczywiście ;)

Filut

Jak producent tego dokonał, że konstrukcja z dwóch grubych żył, jest mechaniczne spójną?

Czy on jest zeszyty czymś?

Bardzo proszę o odpowiedź.

W życiu kazdego człowieka przychodzi moment zwrotny, donald t., dokonał tego podczas wystąpienia w Sejmie.

Odwrócił fakty.

Oskarzył opozycję o wszystko, o co, opozycja oskarża jego.

Tu na forum, nie trzeba było długo czekać na efekty, jakie to oskarżenie zrodziło.

Przeniesienie tego nastawienia na zagadnienia meytoryczne dla audio, nie da się sklasyfikować w żadnym systemie postrzegania.

Debilizm skrajny, wtórny, to jak, najwyższe możliwe wyróżnienie, taka musialaby być to skala.

Trafnie to ująłeś.

Nader odważna samokrytyka.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Cóż pereł nie rzuca sie przed wieprze ...jak pokazałem w pewny wątku moje odkrycie , drut 0,4m składający sie z trzech wastw -srebra m miedzi i ponownie srebra- zero reakcji....smutne...

Cóż pereł nie rzuca sie przed wieprze ...jak pokazałem w pewny wątku moje odkrycie , drut 0,4m składający sie z trzech wastw -srebra m miedzi i ponownie srebra- zero reakcji....smutne...

Powoli, Kolegi odkrycie nie doszło do mojej świadomości, dopiero teraz się o tym dowiaduję.

Jak już pisałem między wierszami, publiczne forum dyskusyjne, pasjonatów audio, może nie być najlepszym miejscem do prezentacji nowych technologii I innowacji.

Może być tak, że w kolejce do metalurgów staną amatorzy wysokiej klasy przewodów i co Szanownemu Koledze po tym?

Kolega rozumiem że średnicą 0,4 mm dokonał balansu potrzeb względem mozliwości, oraz techniką warstw różnych metali, balansu zalet ich i wzajemnych uzupełnień.

To bardzo sensowne, może się sprawdzić.

Pozdrawiam.

Trafnie to ująłeś.

Nader odważna samokrytyka.

Filut

Prosiłem Cię grzecznie o odpowiedź.

Zeszyty jest Twój kabel czy nie, czy inaczej połączone są te dwie duże żyły?

Ja też cię prosiłem o odpowiedź:

"747

Mam parę pytań.

Jakiego kabla cyfrowego używasz,

dlaczego wybrałeś ten, z jakimi prównywałeś i w czym był lepszy od innych,

jakie urządzenia masz nim połączone (jakie modele, których marek) ?"

Otrzymałem taką:

Filut

Nie nudź, mnie, dokonaj wpisu, abym, zorientował się że potrafisz przyjąć, specjalistyczną wiedzę z transmisji w audio, albo spadaj na drzewo, tam gdzie czujesz się najlepiej.

Jestem zdrowym człowiekiem, Filut.

Ty jak jesteś chory, to udaj sie do lekarza, ale nie rokuję aby pomógł Ci wyjść z opresji Twoich manii prześladowczych.

Wydaje mnie się, ze zakres i charakter Twojego pytania, był typowo prowokacyjny, majacy za zadanie ukazanie mnie w nieprzyjaznym świetle, za pomocą sprytnie uszytego szyderstwa, zaplątanego między wierszami Twojego pytania.

Można by zapytać astronautę, jakim statkiem kosmicznym porusza się na co dzień, skoro ma czelność wypowiadać się w tematach kosmicznych zagadnień.

O to samo, możnaby zapytać również konstruktorów i inzynierów, którzy pracują przy optymalizowaniu nowoczesnych technologii.

Stąd moja odpowiedź, wymijająca.

Jesli ktoś odczuwa potrzebę dokonania inwestycji w ruchome przedmioty powszechnego uzytku, dokonuje tego.

Dla mnie sektor audio, na obecnym poziomie zaawansowania technologicznego, nie jest atrakcyjny.

Są już obecnie daleko bardziej rozwiniete możliwości do działania w tym segmencie, a szczególnie w tematyce przewodników, bo to relatywnie łatwe, chociaż pozory mylą.

Większość światowej produkcji jest z tego punktu widzenia już przestarzała.

Czy rozsądne jest kupowanie przestarzałych urządzeń Kolego Filut.

No właśnie.

Co powiedziała by na to moja żona?

Zabiła by mnie.

Zaprawdę godna to odpowiedz i sprawiedliwa...

Nie daj sie prosić Filut i zdradź jak połączyli w Chord te żyły, do jasnej cholery.

Zaprawdę godna to odpowiedz i sprawiedliwa...

To wszystko przez Ciebie, przez Twoje opinie o wzmacniaczach operacyjnych.

Czy to wina kabla?

Miałem połączony komputer z DACem kablem optycznym i działało na sygnale powiedzmy 96 KHz jakiś czas na tanim kablu TOSLink 5m za niecałą stówę, bo i po co lepszy - myślałem. Po jakimś czasie zaczęło coś się przycinać, były przerwy w dźwięku, aż przestało to być zabawne i zszedłem oczko niżej z transmisją i wszystko działa poprawnie. Podobne objawy zauważyłem przy zbyt niskim sygnale na coax

Ktoś potwierdzi, zaprzeczy?

Mi połączenie srebra z miedzią gra ładnie po analogu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.