Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase E-250 vs Marantz PM-11 S2

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos mial okazje porownac najnizsza integre Accuphase'a z najwyzszym wzmacniaczem zintegrowanym Marantza? Ich ceny sa mniej wiecej porownywalne. Accu jest legenda hi-endu i rzeczywiscie ich oferta zaczyna sie tam, gdzie konczy sie Marantz. Jak jest jednak w przypadku tych dwoch konkretnych modeli? Cos mi sie wydaje, ze w przypadku Accu duzo placimy za prestiz marki i relacja jakosci dzwieku do ceny wcale nie musi tutaj byc rewelacyjna. Intuicja mi mowi, ze w przypadku tych dwoch konkretnych modeli Marantz moze byc po prostu lepszy... Mam racje czy moze sie myle? Accu E-250 to ponoc zdecydowanie najlepszy model z podstawowej linii ich produktow, znacznie lepszy od niezbyt udanej E-213 i czesto porownywany do starszych klockow serii 3xx. Seria 11 S2 Marantza rowniez zbiera same pochwaly... Bede wdzieczny za wszelkie opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/87758-accuphase-e-250-vs-marantz-pm-11-s2/

Z pełnym szacunkiem do firmy Marantz uważam ,że to dwie różne ligi.Potęgi audio jak Marantz,Denon,Sony zmarły śmiercią naturalną na przełomie 90/2000r i choćby sam Ken Ishiwata składał te klocki każdy o tym wie to to tylko marketing i założę się ,że większości tych masowych klocków nie widział na oczy:)

Oczywiscie porownanie wartosci calej marki wykaze miazdzaca przewage Accuphase'a, ale mnie interesowaly te 2 konkretne modele, ktory wymienilem w temacie. Niskim Accu czesto zarzuca sie dosc charakterystyczne, "spokojne" granie. Marantz PM-11S2 to szczyt ich technologii, wszystkie opinie na jego temat sa co najmniej entuzjastyczne. Wcale nie jestem calkowicie pewien przewagi Accu E-250 nad tym Marantzem. Ktorys z forumowiczow porownywal Marantza PM-11 S2 z Accu E-213 i Accu okazal sie jednoznacznie gorszy. Z tym, ze E-213 jest powiedzmy sobie dosc "charakterystyczny" i nie do konca dorasta jakoscia brzmienia do oczekiwan przypisywanym produktom tej marki. Ciekaw jestem, czy ktos mial okazje porownac te 2 konkretne modele.

• 2 tygodnie później...

Ciekawy temat więc go podbiję.

Przy okazji - ta numeracja wzmacniaczy Accupahse...Zdaje się 60-tka jest najnowsza i zastepuje modele poprzednie (50-tki). No ale jest 250, a już skąd tutaj jeszcze 213?

• 3 lata później...

miałem jeszcze wczoraj te dwa wzmaki, cóż powiem tyle, że płyta AMJopek wypadła blado na ich odsłuchu ale genialnie dała czadu soulowego nawet na mojej Diorze WS704 i kolumnach Polaris 300 i Altus 200.

Soczek, klang i ciepłota........DIORA !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.