Skocz do zawartości
IGNORED

O mały włos...

jarkog

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na tym samym Okęciu przemądren komputeren Airbusa Luftwaffe zaordynowały że wstecznen ciągen verboten z racji oblodzenia pasa (koła się nie zakręciły) i nawet pilot z tej okazji zginął, nikt nie nawoływał że sprzęt Luftwaffe jest beznadziejny i przestarzały.

W ogóle Airbus ma więcej takich kwiatków na koncie - choćby sławny Air Transat Flight 236 gdzie przy wycieku paliwa z jednego silnika procedury nakazały otwarcie cross-feed valve w rezultacie czego wylali sobie galanto paliwo również z drugiego skrzydła (pierwszym wskazaniem że coś jest nie tak było zdechnięcie obu silników) i lądowali awaryjnie na Azorach.

PS. Dlatego właśnie mając dwie porównywalne finansowo oferty przelotu, wybiorę raczej Boeinga przed Airbusem.

Jak w nagłówkach zobaczyłem że się wpisałeś to od razu wiedziałem co będzie. No i nie pomyliłem się :-))). Zaraz humor mi się poprawił.

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wśród pasażerów lotu z Newark był także o. Piotr Chyła CSsR, wikariusz prowincjała Warszawskiej Prowincji Redemptorystów.Słyszałem jego wypowiedż,iż posiadał ze sobą relikwie,kropla krwi,bł.Jana Pawła II.Mówił też o udzieleniu tkzw.absolutorium,rozgrzeszenia wszystkich podróżnych.Może to właśnie temu należy przypisać spokój na pokładzie samolotu.A może i coś więcej,ale nie chcę wkładać tu przysłowiowego kija w mrowisko,w tym środowisku,trudno o miejsce na taka refleksję.Świętych obcowanie właśnie tego dnia jest jak najbardziej dla nas katolików wymownym zdarzeniem.

Daj se na luz z tymi banialukami. Pilot zasłużył na medal. Tylko tyle i aż tyle.

i tu się MYLISZ drogi Mulsie! ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

faktycznie nie pomyslalem o tym.Wlasciwie to ten Wrobel czy WRONa byl tam niepotrzebny.Wystarczylo zeby gruby kaznodzieja poinformowal reszte ze sam poradzi i poprosil o modlitwe pasazerow......Wyladowaliby nawet...tylem.

Ukryta Zawartość

No i wszystko jasne. Tylko w takim razie dlaczego opatrzność nie zadziałała w Smoleńsku?

nie było relikwii ,modlitwy natomiast alkohol był

Wśród pasażerów lotu z Newark był także o. Piotr Chyła CSsR, wikariusz prowincjała Warszawskiej Prowincji Redemptorystów.Słyszałem jego wypowiedż,iż posiadał ze sobą relikwie,kropla krwi,bł.Jana Pawła II.Mówił też o udzieleniu tkzw.absolutorium,rozgrzeszenia wszystkich podróżnych.Może to właśnie temu należy przypisać spokój na pokładzie samolotu.A może i coś więcej,ale nie chcę wkładać tu przysłowiowego kija w mrowisko,w tym środowisku,trudno o miejsce na taka refleksję.Świętych obcowanie właśnie tego dnia jest jak najbardziej dla nas katolików wymownym zdarzeniem.

na pokładzie byli również sataniści,więc może diabeł pomógł

"Decapitated to obok Vadera i Behemotha bezapelacyjnie jedna z najlepszych i najważniejszych polskich formacji death metalowych. Jednak ich historia naznaczona jest niezwykłym tragizmem. Po wielkim dramacie musieli od nowa budować swą pozycję w świecie ciężkiego grania. Teraz mogą o sobie powiedzieć, że otrzymali trzecie życie"

Teraz tylko patrzeć jak będą przymiarki do kapelana z relikwiarzem w każdym samolocie rejsowym. Oczywiście etat i uposażenie kapitana a w lotach transatlantyckich salonik z kapliczką na pokładzie.

jest już ranking

Ukryta Zawartość

długo nie było czekać , wybiórcza potrafi ulepić odpowiednią papkę

dobrze że się tak nie skończyło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

no w końcu dogrzebałem się milion razy w tv pokazywali ale nie było momentu jak styka się z pasem a tu proszę jest i film

''

komentarze są mocne:

-dobrze jest!

-ogień jest!

-ee tam mały ogień!

-ale wiem Pan to od tego tarcia!

:)

Focal + Naim

słuchając tych komentarzy tak mi się skojarzyło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mieli też dużo szczęścia - nie było wiatru. Przy sporym wietrze byłoby trudne utrzymanie samolotu na pasie.

Na pewno poskakałby sobie przy trawersowaniu a następnie odkręceniu sterem kierunku w ostatniej chwili.

a ten miał kółka ale ....

Ukryta Zawartość

nie maił bohatera na pokładzie?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Opanowanie Kapitana Wrony zasługuje na ogromne uznanie. Szczególnie, że w tak niebezpiecznej sytuacji się sprawdziło.

Szacunek się należy jak najbardziej, ale nie rozumiem wynoszenia pilota na piedestał bohatera narodowego.

Zachowanie spokoju w krytycznej sytuacji i opanowanie - to PODSTAWOWY obowiązek zawodowy każdego pilota. Lądowanie bez podwozia jest obowiązkowo trenowane na symulatorze a w tym wypadku nawet nic nie wymagało podejmowania nagłych ryzykownych i nieodwracalnych decyzji - jak na przykład ładowanie samolotem w rzece Hudson. Wsiadając w samolot, każdy zakłada ( i z reguły tak się dzieje), iż przewoźnik zatrudnia ludzi o odpowiednich kwalifikacjach i nerwach. Tak samo jak oczekujemy, że chirurg, który nas będzie operował nie puści w majtki, jeśli coś nie pójdzie według planu.

Nie widzę więc powodu do gratulacji - lecz powody do sprawdzenia dla czego taka podstawowa i wielokrotnie zabezpieczona technika zawiodła i kto i w jaki sposób naraził życie ludzi. Równie ważne jak piloci potrafiący doskonale pełnić swoje obowiązki, jest bowiem zabezpieczenie 100% sprawności ich sprzętu.

Ukryta Zawartość

spodobało się :)

media podchwyciły trzeba promować nasze orły sokoły :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

VNie widzę więc powodu do gratulacji - lecz powody do sprawdzenia dla czego taka podstawowa i wielokrotnie zabezpieczona technika zawiodła i kto i w jaki sposób naraził życie ludzi. Równie ważne jak piloci potrafiący doskonale pełnić swoje obowiązki, jest bowiem zabezpieczenie 100% sprawności ich sprzętu>>>niezle curiozum.facet wyraznie jest tak przykomleksiony ze chiba porusza sie chylkiem i nocom..Poza tym stuprocentowy polak taki jaki ma byc, jaki jezd cwiczony od setek lat na symulatorach.Nic nowego i wlasciwie nie ma o czym i o kims takim pisac.

swoja drogom skad te iwany sie biorom???

generalnie mozna by pocwiczyc jednoczesna operacje na 250 pacjentach przez jednego chirurga.

i moze daloby sie doprowadzic do zgonu...wszystkich.

rozumiem facet wylądował bez zasilania,usterzenia itp.byłby to wyczyn nie lada a zdarzały się takie przypadki.czym się różni lądowanie z wysuniętym podwoziem lub nie dla doświadczonego pilota-niczym.

a juz absurdalnie mozemy zakonczyc.O co wlasciwie chodzi. Przeciez ten Wrobel Czy Wrona TYLKO ratował SWOJE zycie.to ło co chodzi??Idioto ty nad poziomy wylatuj ..bez skrzydeł.

rozumiem facet wylądował bez zasilania,usterzenia itp.byłby to wyczyn nie lada a zdarzały się takie przypadki.czym>>>generalnie to ty nic nie rozumiesz i chiba ci z tym dobrze.

jesli jednak chcialbys cós zrozumiec to pocwicz cwiczebie na symulatorze wiszenie na rekach na szafie potem wyprobuj to na 12 pietrze budynku od strony ulicy.zeby osiagnac mistrzrostwo cwicz na szafie codziennie przez miesiac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.