Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam rDAC vs Hegel HD2

georing

Rekomendowane odpowiedzi

No po prostu spisek na maxa. Aż strach się przyznać, że mam H100 od ponad roku i cały czas uparcie twierdzę (i zdania nie zmieniam), że to świetna integra ;-)

żaden spisek, zwykłe koleżeństwo, które się opłaca. To napiszesz w końcu który podmiot gospodarczy w Polsce jest dystrybutorem Hegla - czy to jakaś tajemnica od kogo dostałeś sprzęt na testy?

Ciekawe jak brzmi HD11 w stosunku do rDaca z lepszym zasilaniem oraz pozostałych DACów za około 2500-3500 zł.

Jak na razie bardzo mało konkretów. Nawet w tym temacie niewiele się dowiedziałem.

HD11 może być ciekawym daciem ale tak szybko go wyprodukowali że nie zaktualizowali strony :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

żaden spisek, zwykłe koleżeństwo, które się opłaca.

Zastanawiałeś się może aby zmienić swojego nicka za 'zdezorientowany' ? Lepiej by chyba oddawał stan ducha w którym się znajdujesz ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

żaden spisek, zwykłe koleżeństwo, które się opłaca. To napiszesz w końcu który podmiot gospodarczy w Polsce jest dystrybutorem Hegla - czy to jakaś tajemnica od kogo dostałeś sprzęt na testy?

Hegel Polska nie jest podmiotem gospodarczym i nie prowadzi sprzedaży detalicznej:

Ukryta Zawartość

W normalnej firmie wygląda to tak:

Ukryta Zawartość

Kontakt ogranicza się do maila :

Ukryta Zawartość

Nawet Helion daje więcej możliwości:

Ukryta Zawartość

Interesting, :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O to chodziło dystrybutorowi jak rozsyłał urządzenia do testów - w końcu klient to truciciel i zawracacz dupy, najlepiej jak sobie poczyta w każdym polskim miesięczniku i od razu kupi bez zawracania dupy odsłuchem, w końcu cała prasa nie może się mylić, w takim kontekście to wyskakiwanie Hegla z każdej lodówki było posunięciem iście genialnym :-)

A propo onanistycznych recenzji niesluchanego sprzętu to przypominam koledze Zyziowi jego onanizowanie się nad cedekiem Audiolaba - napędzane klientów, zbiorowe zamówienie itp. To było zaledwie rok temu...

A propo onanistycznych recenzji niesluchanego sprzętu to przypominam koledze Zyziowi jego onanizowanie się nad cedekiem Audiolaba - napędzane klientów, zbiorowe zamówienie itp. To było zaledwie rok temu...

Zbiorowe zamówienie miało za zadanie drastyczne zbicie ceny urządzenia, co zostało osiągnięte, poza tym sprzęt pochodził od oficjalnego dystrybutora na Polskę - podmiotu gospodarczego - Horn Distribution S.A.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :-)

W przypadku Hegla mamy do czynienia z wyższą szkołą jazdy określaną przez zorientowanych jako zwykłe koleżeństwo, które się opłaca :-) Hegla HD 20 pomimo tajemniczego dystrybutora jak obiecałem wypożyczę :-)

Ukryta Zawartość

Hegel Polska nie jest podmiotem gospodarczym i nie prowadzi sprzedaży detalicznej:

Ukryta Zawartość

W normalnej firmie wygląda to tak:

Ukryta Zawartość

Kontakt ogranicza się do maila :

Ukryta Zawartość

Nawet Helion daje więcej możliwości:

Ukryta Zawartość

Interesting, :-)

a domena zarejestrowana na osobę prywatną.

to wygląda jak jakaś ściema na miarę niegdyśniejszych działań Audioklanu i osławionego Prisma.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może i tu zróbmy w ciemno zbiorowe zamówienie HD10 w normalnej detalicznej norweskiej cenie około 2800pln (4995koron) z przesyłką gratis ;).

Jak grają tak cudnie, to jeszcze dostaną pierwszą reklamę od użytkowników, a "naszemu" dystrybutorowi i tak się to opłaci, bo zaraz nowy HD11 wchodzi :))

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu mamy ukrytego dystrybutora :-)))

Ukryta Zawartość

W listopadowym numerze AV recenzja wzmacniacza Hegel H200 oraz opis ekskursji redaktora Kulpy po fabryce Hegla:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Pan "zorientowany" chyba działa na przekór swojego nicka ;-) Bo z wpisów wynika że jest absolutnie zdezorientowany.

A wystarczyło pokazać się na Audio Show. To nie jest tajemnica, że Heglem zajmuje się Moje Audio (wystarczyło skojarzyć pojawienie się Hegla w tym samym pomieszczeniu co Xavian - naprawdę nie potrzeba do tego detektywa Rutkowskiego).

I jeszcze jedno w sprawie cen w Norwegii - czy piewcy tych cen doliczyli VAT (zazwyczaj nie jest on podawany w cennikach) oraz sprawdzili procedurę wysyłki do Polski? Bo jeśli nie to życzę szczęścia w próbowaniu namówienia sklepu na takową wysyłkę.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Pan "zorientowany" chyba działa na przekór swojego nicka ;-) Bo z wpisów wynika że jest absolutnie zdezorientowany.

A wystarczyło pokazać się na Audio Show. To nie jest tajemnica, że Heglem zajmuje się Moje Audio (wystarczyło skojarzyć pojawienie się Hegla w tym samym pomieszczeniu co Xavian - naprawdę nie potrzeba do tego detektywa Rutkowskiego).

I jeszcze jedno w sprawie cen w Norwegii - czy piewcy tych cen doliczyli VAT (zazwyczaj nie jest on podawany w cennikach) oraz sprawdzili procedurę wysyłki do Polski? Bo jeśli nie to życzę szczęścia w próbowaniu namówienia sklepu na takową wysyłkę.

Niestety jest to tajemnica - jako dystrybutora podaje się niby-podmiot gospodarczy - Hegel Polska i czyni się to nawet w recenzji na audiostereo. Moje Audio nie jest oficjalnie dystrybutorem Hegla z tego wynika, a jakimś pokrętnie ukrytym....Poza tym mamy do czynienia z pewnym precedensem na rynku polskim - JEDNOCZESNE recenzje czy raczej spoty reklamowe we WSZYSTKICH polskich czasopismach i internecie - jednoczesne i niezwykle ekspansywne....

P.S. W ostatnim niemieckim Audio - recenzja Hegla H70 w towarzystwie Nada 375 i TAC-a - Hegel 100 pkt, Tac 105 pkt, Nad 95 - recenzja pozytywna, ale nie przedstawiono jakoś Hegla jako 8 cud świata jak w polskim "Hifi Choice"....podobnie zresztą było z Dac-iem HD20.....

Ceny są w miarę ok - podobne w USA i Niemczech, z tym że wiadomo iż jakbyśmy poznali ceny hurtowe dęba włosy by nam stanęły.....

niech zgadnę, ocena 7 na 5, dystrybutor nieznany, recenzenci zamilkli jak grób.

Słusznie zwróciłeś uwagę na dystrybutora, bo faktycznie jest tutaj sprawa śliska, początkowo mi to umknęło, tak głęboko recenzyjki zadziałały na podświadomość ;-)......ocena krótka - A - Hi-end - w sumie najlepsza integra na rynku w podtekście ;-)

Boże, widzisz, a nie grzmisz ...

Zyzio, idąc dalej twoim tokiem rozumowania (i kolegi zdezorientowanego) zapewne tak samo było w przypadku Audiolaba 8200CD, którego tak bardzo wszystkim na forum zachwalałeś, a który zgarnął chyba wszystkie nagrody w brytyjskiej prasie ... a reklam było przy tym całkiem sporo, nie powiem. Pewnie też sprawa była ukartowana, recenzje z góry 'opłacone' - wszystko po to aby opchnąć chłam, który zalegał w chińskich magazynach.

Doprawdy, 'wybiórczość' z jaką podchodzisz do recenzji jest niesłychana !

PS. Ciekawe ile ci Horn za założenie tego tematu odpalił ? Może odtwarzacz w gratisie ?

j/k

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A wystarczyło pokazać się na Audio Show. To nie jest tajemnica, że Heglem zajmuje się Moje Audio

pewnie że nie jest, dlatego już w pierwszym wpisie w tym wątku dałem to do zrozumienia, ale jako spółdzielnia kolegów z poniższej listy, staniecie na włosach, żeby udawać, że wszystko jest jak w jak najlepszym porządku.

Ukryta Zawartość

Zyzio, idąc dalej twoim tokiem rozumowania (i kolegi zdezorientowanego) zapewne tak samo było w przypadku Audiolaba 8200CD, którego tak bardzo wszystkim na forum zachwalałeś, a który zgarnął chyba wszystkie nagrody w brytyjskiej prasie ... a reklam było przy tym całkiem sporo, nie powiem. Pewnie też sprawa była ukartowana, recenzje z góry 'opłacone' - wszystko po to aby opchnąć chłam, który zalegał w chińskich magazynach.

PS. Ciekawe ile ci Horn za założenie tego tematu odpalił ? Może odtwarzacz w gratisie ?

j/k

to dla kogo pracujesz?

Ukryta Zawartość

to dla kogo pracujesz?

Prowadzę własną, sporą firmę (sporą, czyli zatrudniającą ponad 300 pracowników) zupełnie niezwiązaną z branżą audio. A już hobbystycznie, w czasie wolnym, organizuję wystawę Audio Show. Wystarczy 10s szukania na forum. Oczywiście musi się komuś 'chcieć' - ale widzę z tym u niektórych słabo.

więc zupełnie nie rozumiem, skąd to usilne zaangażowanie w obronę tej dziwnej sytuacji, gdzie:

1. Nie można namierzyć oficjalnie dystrybutora Hegla w Polsce

2. nieoficjalnie wszyscy wiedzą że to Moje Audio w zamkniętym porozumieniu z kilkoma sklepami

PS - dużo pokojów Moje Audio w tym roku wynajęło?

zorientowany - naprawdę musisz skończyć z postrzeganiem świata przez pryzmat swoich spiskowych teorii, bo nikt rozsądny nie będzie chciał z tobą rozmawiać. Mnie skutecznie już zniechęciłeś.

Jeżeli chcesz się bawić w spiskowe teorie, to zapytaj się Zyzia ile dostał za Audiolaba - powinniście się świetnie dogadać (on jako praktyk, obaj jako wyznawcy).

• Redaktorzy

Mam nadzieję, że Ci, którzy przebrnęli przez cały ten wątek już zdążyli się domyślić czemu "Hegel Polska nie prowadzi sprzedaży detalicznej" a zajmuje się jedynie dystrybucją, przekazując obsługę jednostek o tak skomplikowanej psychice (jak co poniektórzy "śledczy") wykwalifikowanym sprzedawcom ;-)

Pomijam już fakt, że samo podejście dystrybutora do promocji marki pokazuje, że Polska powoli dąży do normalności, gdzie na recenzje "nowości" czytelnicy nie muszą czekać kilku miesięcy, lecz otrzymują je w momencie pojawienia się danego urządzenia na rynku. Insynuacje o wzmacnianiu uznaję za delikatnie mówiąc żenujące, bo jeśli były by prawdziwe to wynikało by z nich, że jednemu dystrybutorowi udało się "obłaskawić" całą polską prasę audio (o światowej litościwie nie wspominam). Po prostu ręce opadają z szelestem, jeszcze chwila a wyjdzie na to, że Zorientowany i Zyzio odkryli hegel-gate :-D

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Prowadzę własną, sporą firmę (sporą, czyli zatrudniającą ponad 300 pracowników) zupełnie niezwiązaną z branżą audio. A już hobbystycznie, w czasie wolnym, organizuję wystawę Audio Show. Wystarczy 10s szukania na forum. Oczywiście musi się komuś 'chcieć' - ale widzę z tym u niektórych słabo.

Witam

Jakoś tak mi się skojarzyło... Elberoth, czy Ty przypadkiem nie jesteś z miasta niedaleko Kielc ?

P.S. Sorry, że tutaj, a nie na priv.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

j/k

O czym ty do jasnej cholery piszesz ? Ja mówię o JEDNOCZESNYCH spotach reklamowych we WSZYSTKICH magazynach + smród z niby-dystrybutorem, a ty wymyślasz sobie dyrdymały totalnie nie związane z tematem. Poza tym skończ takie chamskie wycieczki osobiste człowieczku uczciwy inaczej....bo za chwilę zawezwiesz moderację na pomoc histeryku....

Mam nadzieję, że Ci, którzy przebrnęli przez cały ten wątek już zdążyli się domyślić czemu "Hegel Polska nie prowadzi sprzedaży detalicznej" a zajmuje się jedynie dystrybucją, przekazując obsługę jednostek o tak skomplikowanej psychice (jak co poniektórzy "śledczy") wykwalifikowanym sprzedawcom ;-)

Pomijam już fakt, że samo podejście dystrybutora do promocji marki pokazuje, że Polska powoli dąży do normalności, gdzie na recenzje "nowości" czytelnicy nie muszą czekać kilku miesięcy, lecz otrzymują je w momencie pojawienia się danego urządzenia na rynku. Insynuacje o wzmacnianiu uznaję za delikatnie mówiąc żenujące, bo jeśli były by prawdziwe to wynikało by z nich, że jednemu dystrybutorowi udało się "obłaskawić" całą polską prasę audio (o światowej litościwie nie wspominam). Po prostu ręce opadają z szelestem, jeszcze chwila a wyjdzie na to, że Zorientowany i Zyzio odkryli hegel-gate :-D

Jedno pytanie : dlaczego na kilkakrotne pytania nie podałeś dystrybutora, a w recenzji napisałeś wyraźnie : Hegel Polska wprowadzając w błąd i podając nieprawdziwą informację? Co do światowej prasy to nikt poza wybraną norweską nie traktuje Hegla jako 8-cud świata, a zwyczajną markę porównywalną z innymi, czego totalnie nie widać w polskich magazynach.

Aha, nie zapomnij zaraz pozamiatać wątek wycinając posty i przemycając kolejne kłamliwe uzasadnienia, bo do tego najlepiej się nadajesz.....

normalnością nazywasz fakt, gdzie na stronie dystrybutor nie podaje swoich danych poza mailem, a oficjalna strona www jest zarejestrowana na osobę prywatną?

czy normalne jest dla Ciebie ukrywanie przez recenzenta faktu, który podmiot gospodarczy w Polsce jest dystrybutorem Hegla?

wtopiliście i już tego nie wyprostujecie.

wtopiliście i już tego nie wyprostujecie.

Wyprostują, bo robią z nas idiotów i wielu to naiwnie łyknie....

normalnością nazywasz fakt, gdzie na stronie dystrybutor nie podaje swoich danych poza mailem, a oficjalna strona www jest zarejestrowana na osobę prywatną?

czy normalne jest dla Ciebie ukrywanie przez recenzenta faktu, który podmiot gospodarczy w Polsce jest dystrybutorem Hegla?

Niestety w niektórych kręgach jest to normalnością....i nic nie poradzisz.....inna mentalność....

z tej całej sytuacji płynie kilka pytań, które powinny zainteresować każdego potencjalnego klienta firmy Hegel:

- jaki podmiot gospodarczy prowadzi obsługę gwarancyjną i serwisową sprzętu Hegla w Polsce, skoro już wiemy, że Hegel Polska to tylko nazwa, a nie podmiot prawny? stąd nie może składać zobowiązań gwarancyjnych. zaś sama strona jest zarejestrowana na osobę prywatną?

- jak będzie przebiegać konkurencja cenowa pomiędzy 5 wytypowanymi dealerami związanymi z Moje Audio? czy w ogóle takowa się pojawi?

- dlaczego w obronę całej niejasnej sytuacji włącza się recenzent AS oraz osoba biznesowo związana z Moje Audio?

- dlaczego recenzent AS nie chce poinformować, który podmiot gospodarczy jest dystrybutorem Hegla w Polsce?

oraz pytanie ogólnej natury:

- jak dużą ilość sprzętu od dystrybutora Moje Audio testuje się na łamach Audiostereo.pl w porównaniu do sprzętu innych dystrybutorów.

nieusatysfakcjonowany odpowiedziami, daleki od tworzenia teorii spiskowych, ale świadom sytuacji typu Audioklan i Prism, pozostawiam Was z tymi pytaniami.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Adres Hegel Polska i Moje Audio jest ten sam - Wrocław ul. Sudecka 152.

W rejestrze KRS nie figuruje żaden podmiot pod firmą "Hegel Polska" z tego wniosek, iż jest to działalność prowadzona przez osobę fizyczną.

Nie mogę znaleźć w necie nr REGON Hegel Polska - zna może ktoś z was ten numer?

REGON mógłby sporo wyjaśnić.

Adres Hegel Polska i Moje Audio jest ten sam - Wrocław ul. Sudecka 152.

W rejestrze KRS nie figuruje żaden podmiot pod firmą "Hegel Polska" z tego wniosek, iż jest to działalność prowadzona przez osobę fizyczną.

Nie mogę znaleźć w necie nr REGON Hegel Polska - zna może ktoś z was ten numer?

REGON mógłby sporo wyjaśnić.

czyli osoba prywatna może powiązana mocno z prasą dokonuje importu i chce zdobyć patronat nad nową marką u nas?

Focal + Naim

Gość rochu

(Konto usunięte)

czyli osoba prywatna może powiązana mocno z prasą dokonuje importu i chce zdobyć patronat nad nową marką u nas?

Nie wiem, nie chcę wysnuwać tak daleko idących wniosków.

Mnie tylko interesuje, kogo będę mógł pozwać do sądu gdy zepsuje mi się DAC Hegla a nie uznają mi reklamacji w oparciu o kartę gwarancyjną.

Jakiś podmiot (osoba fizyczna lub prawna) musi być w pozwie wskazany.

Moje Audio, Wrocław ul. Sudecka 152 - nie wystarczy. Trzeba jeszcze dodać - Miś Colargol prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą "FHU Wydymator" albo (gdy jest osoba prawna) np. Spółdzielnia Pracy "Daremny Trud" ZPCh.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.