Skocz do zawartości
IGNORED

UK Audio Club

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej grający zestaw na Audio. Bardzo niepozorny...

No jutro zobaczymy :) Jadę żeby posłuchać PMC, zobaczyć co się dzieje w strumieniowym świecie może jakieś subwoofery i ogólnie zwiedzanie .

No jutro zobaczymy :) Jadę żeby posłuchać PMC, zobaczyć co się dzieje w strumieniowym świecie może jakieś subwoofery i ogólnie zwiedzanie .

jestem ciekaw waszej opinii i co wam najbardziej się spodoba. Mi i Tomkowi podobało się kilka pokoi ale ten chyba najbardziej ( chyba też najbardziej przystępny cenowo był ). Były to podstawkowce PMC twenty series + wzmak naim ( niestety nie wiem jaki model ) muza puszczana była z mac booka z nas-em synology a dzwięk z mac booka płynął poprzez malutki dac usb audioquesta dragonfly. Był tam jeszcze kondycjoner Furman. Bardzo ładny dźwięk, szczegółowy, wpadający w ucho, porywający. Nie chciało się wstawać żeby iść dalej.

kolejny bardzo fajnie grający zestaw ale już za duże pieniądze :) Dynaudio + Naim

56de335e1a233a67m.jpg c7fbb2c2c2161820m.jpg c61dee2ac1cf1386m.jpg

super zestawik Chorda

8777dd3c33f7f434m.jpg 161c7dd575bc2ec1m.jpg

Focal Utopia z McIntoshem

c06563cf0caaa5f3m.jpg d268900b528ae8dcm.jpg

Monitor Audio GX Gold z elektroniką Moon

c676916285ad898bm.jpg

i Lampki które też bardzo fajnie grały

46ef15070cf68ca1m.jpg 5bbae928c2559b12m.jpg

ProAc response D18 z Sugdenem + wynyl

2b0e95c3c40b5d88m.jpg

kolejne ciekawe klocki

73d6596b5dc18a1bm.jpg 340f535d0da5a8e9m.jpg

znowu Focale z mcintoshem

bb30caf6d19fc203m.jpg 76972a962c5f4c28m.jpg ea56a37761ef5f76m.jpg

Roksany z Audiovectorem

a4065ad0a7774bbfm.jpg 21f20bb538f3c0bbm.jpg

Edytowane przez bartek_bart

Czesc potwierdzam to co napisal Bartek.Fajna sprawa z tym pokojem z monitorkami PMC I NAJMEM(nawiasem mowiac w wiekszosci pokoi byl wlasnie NAIM).Z pierwsza piosenka gralo bardzo dobrze ale utwor sam w sobie jakis lipny i juz mielismy wychodzic ale gosc zmienil utwor i troche nas wmorowalo w krzesla.Naprawde piekne granie z zestawem za `ziemskie`pieniodze.Rowniez z NAIMEM super graly DYNAUDIO SIGNATYRE bodajze ale to juz inna kasa.Duze wrazenie lampa MingDa (modelu nie pamietam)szczegolnie z CD playera bo z gramofonu troche moim zdaniem za lagodnie.

To tak na szybko.Ogolnie fajnie spedzony czas.Milo bylo poznac kolege Bartka.

Pozdrawiam.Tomek.

Cześć, nam zajęło to dziś dokładnie 5 godzin :) Oglądanie, słuchanie, rozmowy w międzyczasie ... Powiem Wam tylko tyle że coś nie miałem dziś dnia, wszystko grało tak samo i nic tak naprawdę nie przykuło mej uwagi, może to zmęczenie bo coś w nocy nie mogłem spać i dwu godzinna podróż też swoje dołożyła. Poza tym były grane utwory których nie znam więc to tylko utrudniało sprawę.

Wiem na pewno że kupowanie w ciemno to loteria i tylko odsłuchy i jeszcze raz odsłuchy.

Powiem jeszcze że po pokoju Ming Da koledzy powiedzieli tylko tyle że lampa to jest kierunek w którym chcą iść....:)

Dzięki za miłe spotkanie hubertrs, soomik i myślę że następnym razem spotkamy się w szerszym gronie .

Powiem Wam tylko tyle że coś nie miałem dziś dnia, wszystko grało tak samo i nic tak naprawdę nie przykuło mej uwagi

Fakt jest taki, że wiele zestawów grało poprawnie a zarazem tak zwyczajnie, niczym nie porywając. Jedno można stwierdzić , że akustyka w niektórych pokojach była słaba. Nawet rozstawienie głośników nie zawsze było poprawne. W niektórych pokojach stały bardzo blisko ściany.

Poza tym były grane utwory których nie znam więc to tylko utrudniało sprawę.

rzeczywiście ciężko było trafić na znane utwory. Ja miałem szczęście że w pokoju z lampowcami grali Dire Straits i nawet poprosiłem o inną piosenkę więc troszkę można było ocenić grę tych wzmaków chcociaż nie wiem czy kolumny TDL były wstanie oddaćw pełni charakter grania tych lampek.

Tomek75 również miło było poznać i jeszcze raz dziękuję za mile spędzony dzień.

Wg mojej opinii nr 1 to McIntos z Focalami, nr 2 Ming Da, nr 3 Dali z Naimem ( bylem zaskoczony tym, ze podstawkowce mogą tak rewelacyjnie zagrac)

Napewno fajna impreza, warta obecnosci, szkoda tylko , ze nie wszyscy producenci dopisali, a takze to, ze czesc forumowiczow nawiedzila to miejsce w sobote a czesc w niedziele.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Witam , Panowie jest ktoś chętny do porównania swoich klocków ? Ja mogę udostępnić to co w stopce , a sam z chęcią podpiął bym jakiś inny mocniejszy wzmacniacz , DAC . Jakby co to zapraszam do siebie , mieszkam w Burton On Trent.

Pozdrawiam Piotr

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Witam , Panowie jest ktoś chętny do porównania swoich klocków ? Ja mogę udostępnić to co w stopce , a sam z chęcią podpiął bym jakiś inny mocniejszy wzmacniacz , DAC . Jakby co to zapraszam do siebie , mieszkam w Burton On Trent.

Pozdrawiam Piotr

Witamy kolego, bardzo ciekawa inicjatywa tylko że ja mam do Ciebie 130 mil to jeden problem a drugi to nie wiem czy mógłbym coś Ci zaoferować. Ale pomysł ciekawy.

W sumie to mam coś podobnego, po tym jak mój interconect Chorda coś zaczął szwankować pomyślałem że zrobię coś samemu.

Przekopałem trochę w internecie i chyba zrobię sobie interkonekty srebrne, materiału starczy pewnie na dodatkową parę więc pomyślałem że jak ktoś by chciał przetestować to będę mógł podesłać.

Co sądzicie ? O robieniu czegoś takiego i o testach też .

Witamy kolego, bardzo ciekawa inicjatywa tylko że ja mam do Ciebie 130 mil to jeden problem a drugi to nie wiem czy mógłbym coś Ci zaoferować. Ale pomysł ciekawy.

W sumie to mam coś podobnego, po tym jak mój interconect Chorda coś zaczął szwankować pomyślałem że zrobię coś samemu.

Przekopałem trochę w internecie i chyba zrobię sobie interkonekty srebrne, materiału starczy pewnie na dodatkową parę więc pomyślałem że jak ktoś by chciał przetestować to będę mógł podesłać.

Co sądzicie ? O robieniu czegoś takiego i o testach też .

Mi w szczególności zależy na podpięciu DAC do airport express aby sprawdzić ile to wniesie oraz na podłączeniu mocniejszego wzmacniacza niż mój , chcę zobaczyć czy zmieni się coś w kwestii basu. Przy okazji u mnie można sprawdzić jak grają Polskie kolumny studio16Hertz z Heed Obelisk Mk2 oraz zobaczyć jak wygodne jest strumieniowanie do airporta muzyki z laptopa lub iphona.

Jeśli chodzi o kabelki to jakoś słabo w to wierze aby to mogło wnieść dużo do systemu, sądzę że większą zmianę usłyszymy jak zainwestujemy w akustykę pomieszczenia. Choć zawsze można spróbować.

Edytowane przez Piotr83

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Mi w szczególności zależy na podpięciu DAC do airport express aby sprawdzić ile to wniesie oraz na podłączeniu mocniejszego wzmacniacza niż mój , chcę zobaczyć czy zmieni się coś w kwestii basu. Przy okazji u mnie można sprawdzić jak grają Polskie kolumny studio16Hertz z Heed Obelisk Mk2 oraz zobaczyć jak wygodne jest strumieniowanie do airporta muzyki z laptopa lub iphona.

Jeśli chodzi o kabelki to jakoś słabo w to wierze aby to mogło wnieść dużo do systemu, sądzę że większą zmianę usłyszymy jak zainwestujemy w akustykę pomieszczenia. Choć zawsze można spróbować.

Ja sprawę strumieniowania rozwiązałem kupując Dune D1 z 2TB dyskiem.Chętnie posłuchałbym Twoich kolumn, może kiedyś Cię odwiedzę.

Co do akustyki to niedługo się za to wezmę, mam mikrofon, kartę i porobię trochę pomiarów.

Mam też 4 Panele z wełną i 2 rozpraszacze wszystko własnej roboty :)

Planuję zrobić jakiś ustrój na sufit bo to jedyne miejsce w którym mogę poszaleć :)

Edytowane przez maryjan

Ja sprawę strumieniowania rozwiązałem kupując Dune D1 z 2TB dyskiem.Chętnie posłuchałbym Twoich kolumn, może kiedyś Cię odwiedzę.

Nie ma problemu , przy okazji wziąłbyś jakąś swoją zabawkę , np DAC jeśli masz lub wzmacniacz.

A ja bylem na Audio Show poraz pierwszy i sie milo zaskoczylem. Dzieki za mile spotkanie hubertrs, maryjan i reszcie ekipy. Po Waszym wyjezdzie wrocilem jeszcze do Audio Note i spedzilem tam kolejne pol godziny sluchajac na przemian LP i CD - nie moglem sie oderwac. Ogolnie impreza warta wyjazdu, nie codzien mozna posluchac takiej ilosci (funtow) sprzetu ;) Audio Note i McIntosh + Focal jak dla mnie wygraly pokaz, zaraz za nimi albo najlepiej poza klasyfikacja lampowce, i tutaj lekkie rozczarowanie bo nie bylo ich zbyt wiele - no ale w pokoju Ming Da moglbym spedzic caly dzien. Do tego podzielam opinie hubertrs'a co do podstawkowcow Dali - rewelacja.

"What HI-FI" prezentowala klipy o rozdzielczosci 4K na 84'' wyswietlaczu Sony, do tego prezentacje DVD i BD przy naglosnieniu 7.1 Dali za £35k - i to robilo wrazenie. Na marginesie taka ciekawostka ze Sony dostarczylo im klipy demo w rozdzielczosci 4K nagrywane na warszawskich plenerach.

Bylem bardzo bliski zakupu promowanych przez KEF'a monitorow LS50, tym bardziej ze cena audio show -15% (ok £680)... nietradycyjna konstrukcja i do tego progresywny wyglad pewnie nie wszystkim przypadlaby do gustu, ale glosniki brzmia rewelacyjne - znalazlem tez w necie zestaw 5 sztuk w cenie 2000 co daje 400 za sztuke, moze zatem 5.1 :) (http://www.quantumav.co.uk/speakers/ls50-av5-0.html?utm_source=gbase&utm_medium=se&utm_campaign=gb&gclid=CIjjttfl0rUCFYbHtAod2hEA3g)

Ponizej kilka luznych zdjec z imprezy:

Lampowiec 5.1 w pokoju Ming Da - z BD lecial oczywiscie Skyfall

IMG_2154.jpg

Monoblok wykorzystywany w prezentacjach stereo

IMG_2155.jpg

Rewelacyjne Subwoofery JL Audio do KD

IMG_2174.jpg

Dali Epicon

IMG_2190.jpg

Zestaw Audio Note jak dla mnie numer 1 - no ale po zsumowaniu warty okolo £25000

IMG_2195.jpg

3565653.jpg

Nowe KEFy LS50 wykorzytywane byly w kilku innych pokojach..

IMG_2198.jpg

IMG_2214.jpg

IMG_2215.jpg

IMG_2217.jpg

pozostale zdjecia z Bristol Audio Show 2013

Ale nie wiem Panowie czy zwrociliscie uwage ale w wielu pokojach pojawial sie Naim czyli jest cos na rzeczy z ich produktami... Czyzby byly az takie uniwersalne i dobrze sie zgrywaly z wieloma zestawami kolumn?

Widze Panowie ze po AS klubik mocno ozyl.Wymiana spostrzezen jak najbardziej na miejscu.Nawiasem mowiac to niedzielny pokaz `odkryl` troche innych faforytow niz ten sobotni.Zgodnie Twierdzicie ze focal+mcintos-number1.Ja z racji tego ze sam posiadam focale bylem bardzo ciekaw ich wyzszych modeli(szczegolnie electra)niestety nie byly nawet podlaczone.Utopie z mac`iem graly akurat muze w ktorej nic sie nie dzialo i trudno bylo je nam ocenic.Tak samo `ulecial` nam gdzies zestaw dali z naimem rowniez przez Was chwalony.Widac ze wszystko zalezy od tego jaka muzyka okurat leci bo inaczej nic nie robi wrazenia.

Piotr83.

Super sprawa z tymi testami ale jednak troche daleko mieszkasz od londynu.Jak sobie sprawie autko to jak najbardziej.

Maryjan.

Musze sie do Ciebie zglosic odnosnie ustrojstwa akustycznego(troche zielony w tym jestem a moj pokoj napewno tego wymaga)

Pozdrawiam Tomek.

Witam wszystkich klubowiczow!! Ja jeszcze nie naleze do klubu, ale chyba da sie cos z tym zrobic???

Ja tez mialem przyjemnosc byc na Bristol Show po raz drugi, i zdecydowanie byl lepszy od zeszlorocznego.

I troche krotkich filmikow:))

https://www.youtube.com/watch?v=XAp3sS7WxCU

https://www.youtube.com/watch?v=sqlGUPObupE

https://www.youtube.com/watch?v=6Qu8BI3BNW8

https://www.youtube.com/watch?v=orNzry7ZFcI

https://www.youtube.com/watch?v=pxP7sxq0laE

https://www.youtube.com/watch?v=mZ6utOsFLvA

https://www.youtube.com/watch?v=nnrlgl_BeDA

https://www.youtube.com/watch?v=ytHTm-npx3g

https://www.youtube.com/watch?v=9zsX3m9tWcc

Ja jeszcze nie naleze do klubu, ale chyba da sie cos z tym zrobic???

pewnie , że się da :) Witamy :) rzeczywiście po AS trochę się tu rozruszało i pojawiły się nowe osoby

Maryjan.

Musze sie do Ciebie zglosic odnosnie ustrojstwa akustycznego(troche zielony w tym jestem a moj pokoj napewno tego wymaga)

Pozdrawiam Tomek.

My się już tak umawiamy od jakiegoś czasu i jakoś umówić nie możemy.Obiecuję że się to zmieni, powrócę tylko do mojego stałego zestawu bo trochę się z kolegami pozamieniałem na różna elementy i wtedy zapraszam.

Witam wszystkich klubowiczow!! Ja jeszcze nie naleze do klubu, ale chyba da sie cos z tym zrobic???

Oczywiście witamy witamy . Ja w zeszłym roku właśnie nie byłem i skoro mówisz że było słabsze to tym bardziej nie żałuję.

Dzięki za filmiki, właśnie o tym też myślałem że nic nie nagrałem a tu proszę.

Edytowane przez maryjan

Na filmikach wrzuconych przez cubus85 wszystko brzmi fajnie a w szczególności Tannoy precison wpada mi w ucho chociaż na żywo nie grało to aż tak fajnie. Może akurat na inną muzę trafiłem. Wydaje mi się też , że kolumny stały zbyt blisko ściany

No tu sie zgodze Tannoy'e graly pycha i to kilka utworow pod rzad, a takze wracalem kilka razy(chyba ze 4) i dalej graly pycha! Poza tym bardzo podobaly mi sie(jak zawsze) PCM 24 i 22. Nie wspomne juz o PCM BB5 Se graly jak dla mnie genialnie... Aaa i Dynaudio z Naimem na sam poczatek Show mi sie w glowe ryly.

Przykro mi bardzo panowie, ale ja mialem wrazenie, iz Tannoye to byl jeden z najgorszych zestawow :/ , ale zmieniajac temat,, Bartek_bart juz zauwazyl, ze wszyscy grali z elektronika Naima, a juz zdecydowanie wiekszosc miala w zestawch streamery Naima, takze zgadzam sie z kolega Bartkiem , ze cos jest na rzeczy, i dlatego chcialem zapytac czy ktorys z kolegow forumowiczow mial cos z nimi do czynienia??

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Przykro mi bardzo panowie, ale ja mialem wrazenie, iz Tannoye to byl jeden z najgorszych zestawow :/

Dlatego tak jak pisałem wyżej jestem trochę zaskoczony Tannoyami bo na filmiku brzmią lepiej niż na żywo :)

Co do Naima to szczerze mówiąc utknął mi w głowie po AS i może nawet widziałbym go u siebie gdybym modernizował sprzęt. Kwestia jest taka, że nie wiem czy byłoby mnie na niego stać :) Patrząc na cennik klocków , które grały z podłogowymi dynaudio to sprzęt po za moim zasięgiem :( Zapewne są też tańsze serie z Naima tylko nie wiem czy trzymają równie dobry poziom jak te wyższe

Zapewne są też tańsze serie z Naima tylko nie wiem czy trzymają równie dobry poziom jak te wyższe

Taka mysl zrodzila sie i w mojej glowie, stad pytanie czy ktorys z panow mial z nimi cos do czynienia

Edytowane przez hubertrs

Faktycznie Naim `opanowal` ta(e) imperke.Ale zwrocmy uwage ze najnizszy model ktory tam widzialem to NAIM NAIT XS lub jeszcze wyzszy SUPERNAIT i to z regoly wspomagane koncowkami mocy.Mialem jakis czas temu okazje sluchac XS(tylko integra) z PROAKAMI D18 i wtedy na mnie nie zrobil wrazenia.Niemniej jednak widac ze to bardzo dobry sprzet.(uniwersalny)

Z tymi tannoyami dziwna sprawa bo na mnie tez nie zrobily wrazenia.

Mysle ze niektorzy `prezenterzy` sami to troche przedobrzyli,np. w pokoju HEEDa muzyka grala poprostu za glosno i juz posiadacze tej firmy mogli miec powody do niezadowolenia tak jak ja nie dokonca poznawalem granie roksana caspiana.Byc moze to wina tych glosnikow ktore z nim graly(nie znam)

Patrzac na naima to gral tam raczej z mocnymi pozycjami(dynki,kefy,pmc...i w wiekszosci byly to wysokie modele)aczkolwiek zrobil sobie tym ogromna reklame bo to wlasnie z naimem zestawy graly najladniej.(w wiekszosci)

Ja osobiscie gdybym mial teraz apgrejdowac zastaw(nie ma takiej opcji )to ostro bym sie krecil w rejonie `lampek`.

Pozdr.

Ale zwrocmy uwage ze najnizszy model ktory tam widzialem to NAIM NAIT XS lub jeszcze wyzszy SUPERNAIT i to z regoly wspomagane koncowkami mocy

To fakt, mało tego niektóre w zestawie miały jeszcze zasilacze Naima. Nait xs to droga seria a supernait na moje bardzo droga :) To co jest w przystępnej cenie czyli Nait 5i pewno gra sporo słabiej od droższych braci i podobnie do innych wzmaków z tego przedziąłu cenowego. Nie wiem czy jest jeszcze coś pomiędzy Nait 5i i Nait xs??

Mysle ze niektorzy `prezenterzy` sami to troche przedobrzyli,np. w pokoju HEEDa muzyka grala poprostu za glosno

zbyt duża głośność w niektórych pokojach to raz ale też można było zauważyć słabe ustawienie kolumn i kiepską akustykę a czasem jej kompletny brak

nie dokonca poznawalem granie roksana caspiana.Byc moze to wina tych glosnikow ktore z nim graly(nie znam)

Tomek z tego co pamiętam to w pokoju Roksana grano na Audiovectorach

Na filmikach wrzuconych przez cubus85 wszystko brzmi fajnie a w szczególności Tannoy precison wpada mi w ucho chociaż na żywo nie grało to aż tak fajnie. Może akurat na inną muzę trafiłem. Wydaje mi się też , że kolumny stały zbyt blisko ściany

To fakt ze wsystkich filmików tannoy wypadł najlepiej;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.