Skocz do zawartości
IGNORED

UK Audio Club

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, zagraja. Gdyz Roomplayer kosztowal 700 £, a Marantz rowniez gra drozszym dzwiekiem niz kosztuje. Gdyz ma po prostu lepsze rozwiazanie jako DAC i nowy kosztuje 350-400 £. Nie nadaje sie do ogromnych pomieszczen czy nie zastapi Labena jako typ grania lampowego czy ultra mocnych wzmakow. Jednak smiem twierdziec ze to znacznie lepsze rozwiazanie niz dac+komp. Jako porownanie np. Marantz amp z serii 7 + DAC Arcama nie zagral lepiej niz malutki Marantz. ;)

Nie wiem jak to teraz wyglada z okladkami, jednak wsparcie powinno w tym zakresie caly czas byc, program tylko nie jest rozwijany. Szczegolnie ze produkty sa ciagle w sprzedazy.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jako porownanie np. Marantz amp z serii 7 + DAC Arcama nie zagral lepiej niz malutki Marantz. ;)

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale porownanie bylo pomiedzy marantzem melody ktory byl zarowno zrodlem jak i wzmacniaczem i do niego byly podlaczone kolumny z marantzem serii 7 i dac arcama ale co bylo dla nich zrodlem?

Bylo porownanie miedzy Marantzem Melody Media a Wzmakiem serii 7 + rDAC. Zrodlem byly pliki z komputera. Choc to troche uogloniajac. Gdyz dla tych plikow zrodlem byl tez Marantz 510, a one sluzyly dla niego jako magazyn z muzyka.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czyli jednak jakiś komp też był używany jako magazyn z muza.

Ok czyli marantz melody zagrał tak jak marantz amp plus dac. A nie wydaje Ci się, że taki wynik mial miejsce dlatego ze w obu przypadkach jako wzmacniacz byl marantz ( ten serii 7 i ten z melody ) a wiec sygnatura brzmienia pewnie bardzo podobna? Moj exposure z dac zagralby pewnie inaczej niz marantz melody. Ponadto czy jest sens ( będeę używał wzmaka expo ) łaczyć go z urządzeniem ktore ma swoj wbudowany wzmak?

Skoro to taki swietny klocek to dlaczgo ludzie sprzedaja z taka strata?? Ja sb sprzedalem drozej niz kupilem i na dodatek wisial mi z 15 min na ebayu

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Pytanie do Tomek75 ale może inni też wiedzą. Czy np taki komputerek dell optiflex ( coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm/111915343671?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT ) nadaje się do słuchania i daphile zamiast laptopa??

Bartek na priv. wyslalem Tobie linka z ktorego wiele sie dowiesz.

Niestety nie moglem wkleic tutaj.

Pozdr.

Skoro to taki swietny klocek to dlaczgo ludzie sprzedaja z taka strata?? Ja sb sprzedalem drozej niz kupilem i na dodatek wisial mi z 15 min na ebayu

Tak pro forma, to o czym piszesz? Bo trochę się zagęściło w wątku i bez cytatów można się pogubić. Sorry :)

Kolega dawidm podawal ceny nowych marantzow, sprawdzilem obecne i nie dosc, ze jest sporo na ebayu co oznacza nezadowolenie uzytkownikow to na dodatek ceny sa diametralnie inne od tych ktore byly w sklepach, co takze daje do myslenia. Pomijajac to iz nie darze sympatia all in one.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Wpierw posluchaj, potem wydaj opinie. Prawda jest taka ze wiele mini gra pelnym dzwiekiem. Nie wiem. Widocznie ludzie nie doceniaja. ;)

Nie wydaje opini tylko sie zastanawiam, i prosze bez atakow, moge nie lubic systemow ktore sa przeznaczone do sypialni albo pokoikow. Nawet linn nie byl w stanie zrobic przyzwoitego grajka all in one, tymbardziej watpie aby taka firma jak marantz byla sklonna cokolwiek zdzialac w tym temacie, ale moze sie myle. Ja poprostu uwazam, iz granie z plikow zaczyna sie w klockach za 2k w gore, wczesniej to zabawa, zamiast glosic teorie o tym, ze zabawka za 150£ zagra, popros kolege kenijczyka, niech cie zaprosi do siebie, taki klimax pozwala zorientowac sie w tym co i za ile gra.

Edytowane przez hubertrs

Nie wydaje opini tylko sie zastanawiam, i prosze bez atakow, moge nie lubic systemow ktore sa przeznaczone do sypialni albo pokoikow. Nawet linn nie byl w stanie zrobic przyzwoitego grajka all in one, tymbardziej watpie aby taka firma jak marantz byla sklonna cokolwiek zdzialac w tym temacie, ale moze sie myle. Ja poprostu uwazam, iz granie z plikow zaczyna sie w klockach za 2k w gore, wczesniej to zabawa, zamiast glosic teorie o tym, ze zabawka za 150£ zagra, popros kolege kenijczyka, niech cie zaprosi do siebie, taki klimax pozwala zorientowac sie w tym co i za ile gra.

Moim skromnym zdaniem jest wlasnie na odwrot.

Granie z plikow na zadawalajacym poziomie mozna juz zbudowac za calkiem rozsadne siano.Do tego wygoda i dostep praktycznie z biegu do danej muzyki.

Ciekawe ile trzeba by zaplacic za cedeka by zagral na poziomie tego linna klimax.(pytanie czysto retoryczne z mojej strony bo nigdy go nie slyszalem)

Pozdr.

Witam . Panowie czy posiada lub posiadał ktoś z was wzmacniacz Leema Acoustic Tucana 2 ? Pytam w tym klubie gdyż to angielska firma . Chodzi mi taki po głowie ,warto się interesować?? Dzięki

Nie chcę odpowiadać za kogoś ale z tego co pamiętam to kolega Stecko miał kiedyś jakiś wzmak leema. Może akurat ten co Cię interesuje. może coś napisze.

Czym jest granie z plików?

To przecież tak jak transport CD - rozwiązanie drogie i rzadko spotykane.

Ale OK, popatrzmy.

Tak z transportu CD jak i z transportu PC wychodzą dane na DAC - czyli co, smak whisky zmienia się ze względu na szklankę? Ta sama whisky smakuje inaczej pita z kryształowej szklanki i zupełnie inaczej z musztardówki?

Statystyczne fakty są takie, że do tej przysłowiowej musztardówki lodu się nie wrzuca, a do tych kryształowych szklanek niestety tak.

Patrik wszystko sie zgadza.Pliki to pliki.Niewazne czy zapisane na cd czy na twardym dysku.

Roznica jest bardziej w tym ze mozesz streamowac je bezposrednio z neta. I nie placisz za naped+dac+logo w jednym pudle gdzie czasami logo bylo w tym wszystkim najdrozsze.Mowa o tradycyjnym CD Playerze.W dodatku same plyty tez kosztuja.Wszystko to sumujac moim zdaniem dac+pc+taki Tidal to zdecydowanie lepsze rozwiazanie.

Ale to tylko moje zdanie.

Pozdr.

Widzę , że ktoś wyczyścił ostatnie posty :)

Opcji ze słuchaniem plików jest kilka , każdy chwali swoje rozwiązanie a takiej osobie jak ja, która nie miała styczności z żadnym rozwiązaniem jest trudno się zdecydować. Nie słyszałem tych rozwiązań/urządzeń, nie widziałem jak działają ( czy ich obsługa , funkcjonalność by mi podeszła ) i jak tu być mądrym i coś wybrać...

Chyba będę musiał wybrać się do Londynu na przejażdżkę aby ocenić organoleptycznie te rozwiązania gdyby ktoś był tak miły i chciał/mógł zaprezentować swoje hehe :)))))))

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Mała relacja z vinyl show. Jutro jeszcze jest okazja odwiedzić

http://www.audiostereo.pl/guilford-audio-mini-show-2k16_126768.html/page__gopid__3808292#entry3808292

Elegancko jak zawsze

Bartek bart a Ty skad dokladnie? Bo ja calkiem niedaleko west midlands a i u mnie z plikow leci wiec jak kiedys bedziesz w okolicy to mozesz zerknac, zawsze to jakis wglad, cos przypadnie do gustu, cos odrzucisz, zawsze to juz jakis krok by dowiedziec sie czego sie chce.Wiec jakby co to zapraszam na drinka

Bartek bart a Ty skad dokladnie? Bo ja calkiem niedaleko west midlands a i u mnie z plikow leci wiec jak kiedys bedziesz w okolicy to mozesz zerknac, zawsze to jakis wglad, cos przypadnie do gustu, cos odrzucisz, zawsze to juz jakis krok by dowiedziec sie czego sie chce.Wiec jakby co to zapraszam na drinka

Ja z Evesham Worcestershire

Tragedii nie, jezdzilem dalej, bedziesz chcial wpasc to daj znac to cos pomyslimy,zawsze mozesz zabrac cos z soba to sprawdzimy jak to zagra u mnie jesli bedziesz chcial i mial mozliwosc.Jakby co to pisz.Mnie tez czekaja zmiany ale zanim to nastapi to jeszcze potrwa na ta chwile srodki sa wyczerpane.

Jasne czemu nie. Zawsze moge coś zabrać np wzmaka , kable a nawet głośniki. Z checia bym posłuchał systemów , ktore grają z plików bo na pewno ułatwi mi to wybór w co iść.

Ponieważ CD jest takim samym nośnikiem plików jak HDD.

Zgadza się chociaż znacznie mniej pojemnym nośnikiem :)

Tylko trzeba na chwilę usiąść i pomyśleć :)

mogłbyś rozwinąć myśl bo nie bardzo wiem jak się do niej odnieść hehe

Tak sobie usiadlem i pomyslalem ile to jeszcze bedzie mnie kosztowac?

Po krotkim namysle wyszlo ze jeszcze w cholere wiec musialem wstac , zrobic napoj odprezajacy.

Teraz moge znow usiasc wlaczyc muzyke i przestac myslec.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.