Skocz do zawartości
IGNORED

UK Audio Club

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz wypada zrobic test w druga strone I puscic Marantza jako wylacznie zrodlo. B5 juz osluchany, ale problem jest ! UB5. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Teraz wypada zrobic test w druga strone I puscic Marantza jako wylacznie zrodlo. B5 juz osluchany, ale problem jest ! UB5. ;)

Robiliśmy test u Huberta z jego marantzem, różnica była duza.

I jak wrazenia po b5?

ub5? nastepny jakis wynalazek andrew stworzyl?

Tylko Hubert ma innego Marantza rozumiem? Czysta ciekawosc, gdyz uwazam ze ten gra lepiej niz pelnowymiarowe streamingi od Marantza.

Witalnosc, srednica, scena I drive! :)

Co do UB5, tak to nowy twor za 500 dolarow, ale juz inna polka podobno.

Pelne trzy drogi + unifikacja wysoko z sredniotonowym przetwornikiem. Podobna stylistyka. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Hubert juz nie ma Marantza, nadal uwazam, ze prawdziwe sluchanie to tylko z czarnej plyty ale po wizycie Kenijczyka stwierdzilem, ze z cyfry tez mozna niezle i tak oto zamienilem wyzej wspomnianego marantza na majika ds/2, d... nie urywa ale jest sporo lepiej ;)

Edytowane przez hubertrs

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Tez uwazam ze czarna plyta ma ten pierwiastek genialnosci. Cyfra jak to cyfra, trzeba ja troche przyprawic "muzykalnoscia", inaczej bedzie plasko, studyjnie, a w sluchaniu muzyki "chyba" nie o to chodzi. ;)

Edytowane przez DawidM

moze zabrzmi to kolokwialnie, ale ja dziele sluchanie na sluchanie codzienne i sluchanie Sluchanie, do codziennego cyfra jak najbardziej, do tego serwis streamingowy i mozna powiedziec, ze muzyczka prowadzi nas codziennie przez zycie i jesli wytropie cos ciekawego to kupuje to na vinylu i slucham Slucham.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Witam! Słuchał ktoś może obok siebie tych dwóch? Którego Panowe byście polecali, dźwięk na 1 miejscu, źródłem jest Nas, Pioneer N50A czy Marantz NA6005 czy może wogóle Stream Magic 6???

ja dziele sluchanie na sluchanie codzienne i sluchanie Sluchanie, do codziennego cyfra jak najbardziej, do tego serwis streamingowy i mozna powiedziec, ze muzyczka prowadzi nas codziennie przez zycie i jesli wytropie cos ciekawego to kupuje to na vinylu i slucham Slucham

mam tak samo tylko że ja kupuję i słucham na CD

Witam! Słuchał ktoś może obok siebie tych dwóch? Którego Panowe byście polecali, dźwięk na 1 miejscu, źródłem jest Nas, Pioneer N50A czy Marantz NA6005 czy może wogóle Stream Magic 6???

też miałem dylemat czy Pioneer lub Marantz ale nie mam Nas ( lecę po DLNA )więc wybrałem Musical Fidelity M1 na tymczas jak dokopię się do lepszego DACa.

Edytowane przez bolth

Łokmen Saba

Posiadam RegaDAC z recenzji wynika że lubi sygnał przez coax ... Marantz wypuszcza znów optykiem a piszą że lepiej gra od poinieera który znów ma aż chyba 2x coax 2x optyk i weź tu człowieku bądź mądry... a najbliższy odsłuch za 180km hehe

Dac Regi słuchałem przy odsłuchu Baltlaba w PL przy zakupie.Niezły wykop,dobra dynamika.Ten optyk w Marantz to traktowałbym jako dodatek bo normalnie to powinien być jeszcze coax do pary nie wspominając o usb.

Łokmen Saba

Marantz 510/511 gra lepiej niz Marantz NA6005.

Edytowane przez DawidM

• 1 miesiąc później...

Siema wszystkim, mieszkam w Stoke on Trent - mieście rodzinnym gitarzysty Slash dla tych co jeszcze nie wiedzą :)

Na początek mogę się pochwalić, ze nigdy nie "zgrzeszyłem" jakimiś "surround'ami", zawsze przeciwny też mp3 - przeżyłem bez tego, cierpliwie czekając na powrót CD, bądź rozpowszechnienie bezstratnych formatów. Miłośnik stereofonicznej sceny, gdzieś w głębi duszy angielskiego brzmienia i stęskniony za czasami, w których sprzęt budowali tylko ludzie z pasją, z wizją - a nie działy marketingu, sprzedaży i postarzania produktu...

Klocki, które posiadam nie są szczytem finezji, ale mają swój urok:

Marantz CD6000OSE LE

NAD C 320BEE

KEF iQ7SE

Interkonekt PC-Amp: Monster Cable i-Cable

Interkonekt CD-Amp, oraz Pre-Amp: QED Qunex 2 z wtykami WBT-0144

Kabel głośnikowy i zwory Bi-Wire: van den Hul CS-122, od strony kolumn regulowane banany Nakamichi.

Zmiany? Będą niebawem, najpierw we wzmaku, potem w CD a i kolumnom też się oberwie po uszach :)

Pozdrowienia :)

• 2 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...

To ja zapytam czy mieszka ktoś blisko Burton on Trent i posiada wzmacniacz lampowy ? Moj sprzęt to studio16hertz Minas Anor , Caspian M1NG , gram z maka z programu Audirvana do MDAC.

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Cześć Emigracji, przejrzałem wczoraj ten temat od początku i postanowiłem dołączyć ;) Od razu zaznaczam, że nie jestem audiofilem i posiadam dość skromny system oparty na sprzęcie Pioneera z lat 90.

I w związku z tym sprzętem mam pytanie: czy znacie lub możecie polecić osobę/firmę zajmującą się naprawa sprzętu audio, najlepiej z Londynu lub najbliższej okolicy (Surrey, Berskshire). Mam nagrywarkę PD-R05, która ostatnio zaczęła szwankować i ma problem z odczytywaniem płyt oraz odtwarzaniem i zanim spiszę ja na straty to chciałbym, żeby jednak ktoś potwierdził moje obawy o przyczynę (konający laser).

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

Znowu duży zastój w klubie. Wszyscy chyba zapracowani albo zasłuchani hehe.

Panowie wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia i ciekawych prezentów od Mikołaja

Edytowane przez bartek_bart

Znowu duży zastój w klubie. Wszyscy chyba zapracowani albo zasłuchani hehe.

Panowie wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia i ciekawych prezentów od Mikołaja najlepiej audio

Pozdrawiam

Bartek wszyscy gotuja.

Rowniez zycze Wszystkim Wesolych Swiat!

Patric widze aura stricte Swiateczna.

Wszystkim Wam życzę wszystkiego najlepszego oraz wymarzonych zestawów odsłuchowych.

Dzięki i wzajemnie.

P.s do usłyszenia na Wielkanoc... hehe :)

Żartowałem...

A, po drodze będzie jeszcze Audio Show to pewnie kilka postów się pojawi hehe

Edytowane przez bartek_bart

Bartek ty jestes gospodarzem, powinienes zabawiac gosci.

W sumie mozna sie podzielic doswiadczeniami zdobywanymi po drodze, np ja i kolega Tomek75 robilismy tydzien temu odsluchy jego wzmacniacza, ale w moim systemie. Wniosek jest taki, iz nie kazdy klocek(mimo tego iz zacny) wszedzie zagra. Luxman 590ax , bo o nim mowa, samymi gabarytami wzbudza szacunek, na dodatek sama cena tego wzmacniacza jak by sugeruje czego sie mozna po nim spodziewac. Rzeczywistosc jednak potrafi byc brutalna, fakt, ze masz w kieszeni 6k funtow nie daje gwarancji na idealny dzwiek, bez wzgledu na kwote jaka dysponujesz, zawsze bardzo ostroznie trzeba zestawiac ze soba klocki, czego dowodem moze byc fakt iz swietny wzmacniacz nie zapalal miloscia do audio physic tempo. To zestawienie jest nie trafione.

Dzięki i wzajemnie.

P.s do usłyszenia na Wielkanoc... hehe :)

Żartowałem...

A, po drodze będzie jeszcze Audio Show to pewnie kilka postów się pojawi hehe

Na ten czas, mam w planach audio show. Więc może jakieś odsłuchy i wymiana zdań w Bristolu?

Bartek ty jestes gospodarzem, powinienes zabawiac gosci.

W sumie to tylko założyłem ten temat. Próbowałem kilka razy rozruszać temat ale pomimo tych 41 stron ruch jest słaby. Zainteresowanie raczej też nie wielkie bo raptem kilka osób stałych się udziela od czasu do czasu. Przeglądając forum wiem , że jest nas tu na wyspach dużo dużo więcej.

Na ten czas, mam w planach audio show.

W tym roku też chcę się tam pojawić i jest plan na wyjazd razem z kolegą Robertem ( stmaniak ). Mam nadzieję , że nic mi nie przeszkodzi.

W sumie to tylko założyłem ten temat. Próbowałem kilka razy rozruszać temat ale pomimo tych 41 stron ruch jest słaby. Zainteresowanie raczej też nie wielkie bo raptem kilka osób stałych się udziela od czasu do czasu. Przeglądając forum wiem , że jest nas tu na wyspach dużo dużo więcej.

Akcje promocyjne, nagroda dla udzielajacych sie, tygodniowy pobyt w miasteczku pripyat, snorkeling with tiger sharks, etc etc

Akcje promocyjne, nagroda dla udzielajacych sie, tygodniowy pobyt w miasteczku pripyat, snorkeling with tiger sharks, etc etc

Hehe... i tak pewnie nikogo by to nie zmotywowalo

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.