Skocz do zawartości
IGNORED

SF Extrema

chilon

Rekomendowane odpowiedzi

Może doprecyzujmy, że "kolumnę podłogową" w podobnej cenie, a to chyba żadna dla nikogo nowina,

że dźwięk z jakiegokolwiek poprawnie zaprojektowanego monitora jest nie do osiągnięcia przez kosztującą tyle samo kolumnę podłogową.

Problem w tym, że wszystko ładnie i pięknie wygląda w teorii, dopóki nie zaczną padać konkretne kwoty (jak w przypadku Extrem)

bo jeśli przyjąć na chwilę czysto hipotetycznie, że są one warte te 25kzł, to już nie byłbym tego taki pewien czy w tej cenie się nie znajdzie

używanych podłogówek, które odeślą Extremy do krainy wiecznych marzeń o pełnozakresowym super brzmieniu, tym bardziej za 35kzł

Jestem tego pewien. Za 35 tys.pln w grupie używek, oczywiście w idealnym stanie bo innej opcji nie ma to masz kolumny z zakresu ok 70 tys.za nowe!

W tej klasie wiele modeli pogoni Extremy do kąta.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483091

Może doprecyzujmy, że "kolumnę podłogową" w podobnej cenie, a to chyba żadna dla nikogo nowina,

że dźwięk z jakiegokolwiek poprawnie zaprojektowanego monitora jest nie do osiągnięcia przez kosztującą tyle samo kolumnę podłogową.

Problem w tym, że wszystko ładnie i pięknie wygląda w teorii, dopóki nie zaczną padać konkretne kwoty (jak w przypadku Extrem)

bo jeśli przyjąć na chwilę czysto hipotetycznie, że są one warte te 25kzł, to już nie byłbym tego taki pewien czy w tej cenie się nie znajdzie

używanych podłogówek, które odeślą Extremy do krainy wiecznych marzeń o pełnozakresowym super brzmieniu, tym bardziej za 35kzł

Też prawda,to wszystko zależy od potrzeb i chęci posiadania.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483094

Cena boli najbardziej - wiem jak to jest.

Ale dałem Tobie alternatywę do Extrem...

Alternatywę do Extrem, to ja już mam i to za mniej niż połowę absurdalnej ceny 25kzł, dlatego jak na razie nic mnie nie boli,

a co najwyżej mógłbym odczuwać pewien dyskomfort psychiczny, że te Extremy może jednak faktycznie grają trochę lepiej.

Nawet dopłata ponad 100% żeby się o tym przekonać nie byłaby specjalnie bolesna, gdyby nie to o czym cały czas nawijam,

żadne znaki na niebie i ziemi nie wskazują na to, żebym te pieniądze kiedykolwiek odzyskał, no chyba że ...

chyba że Ty je ode mnie odkupisz za tyle samo ile ja za nie zapłacę, a później sam sobie sprzedasz za tyle ile według Ciebie są warte :)

Może jeszcze kolega Elberoth się dorzuci do interesu, bo w końcu dziesięć koła zarobku (do podziału na Was dwóch) piechotą nie chodzi.

Co Ty na to? Ja wykładam 25kzł i jak mi nie przypasują, to Ci za tyle samo oddam, a Ty je sobie puścisz dalej za 35 czy tam nawet 50kzł

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483097

Jestem tego pewien. Za 35 tys.pln w grupie używek, oczywiście w idealnym stanie bo innej opcji nie ma to masz kolumny z zakresu ok 70 tys.za nowe!

W tej klasie wiele modeli pogoni Extremy do kąta.

W niektórych aspektach np.b.niskiego basu to tak.Co do reszty pasma nie byłbym tego pewien.

Natomiast charakter samego wybrzmiewania dzwięków jest trudno osiągalny przez inne konstrukcje.

PASMO TO TYLKO CZĄSTKA SUKCESU.

Alternatywę do Extrem, to ja już mam i to za mniej niż połowę absurdalnej ceny 25kzł, dlatego jak na razie nic mnie nie boli,

a co najwyżej mógłbym odczuwać pewien dyskomfort psychiczny, że te Extremy może jednak faktycznie grają trochę lepiej.

Nawet dopłata ponad 100% żeby się o tym przekonać nie byłaby specjalnie bolesna, gdyby nie to o czym cały czas nawijam,

żadne znaki na niebie i ziemi nie wskazują na to, żebym te pieniądze kiedykolwiek odzyskał, no chyba że ...

chyba że Ty je ode mnie odkupisz za tyle samo ile ja za nie zapłacę, a później sam sobie sprzedasz za tyle ile według Ciebie są warte :)

Może jeszcze kolega Elberoth się dorzuci do interesu, bo w końcu dziesięć koła zarobku (do podziału na Was dwóch) piechotą nie chodzi.

Co Ty na to? Ja wykładam 25kzł i jak mi nie przypasują, to Ci za tyle samo oddam, a Ty je sobie puścisz dalej za 35 czy tam nawet 50kzł

No,no bardzo ciekawa propozycja - ciekawe jak Elb zareaguje na nią .

Jeśli o mnie chodzi to lubię MG 3.6R albo MG 20.1

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483100

Jeśli o mnie chodzi to lubię MG 3.6R albo MG 20.1

Jeśli o mnie chodzi, to lubię szmal albo forsę.

Dlatego niechętnie się z nimi rozstaję, zwłaszcza gdy mam przeczucie (graniczące z pewnością) że można na tym tylko stracić ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483109

Jeśli o mnie chodzi, to lubię szmal albo forsę.

Dlatego niechętnie się z nimi rozstaję, zwłaszcza gdy mam przeczucie (graniczące z pewnością) że można na tym tylko stracić ;)

jeśli lubisz szmal, forsę i niechętnie się z nią rozstajesz to po co tu zaglądasz i po co interesujesz się audio?

Wszystko w życiu ma swoją cenę i za wszystko trzeba zapłacić, za każde hobby czy przyjemność.

Poza tym z czasem na wszystkich związanych z tym wydatkach ponosi się jakąś stratę.To normalne.

Dla ciebie lepiej wpłacić kasę na dobrą lokatę i cieszyć się że coś tam przybywa.Będziesz miał chyba większą przyjemność

niż ze słuchania muzyki bo na tym na pewno finansowo trochę stracisz.

Mam kota, przygarnięta kotka, ktoś wyrzucił ja na śmietnik ja była malutka, kochana jest, żyje z nami, waży 5kg ale ciągle są jednak straty.

A to karma, a to zabawki a to weterynarz i jakby przeliczyć jej 5kg wagi na wydatki z nią związane to marny jest to interes i ciągle straty!!!

Ale ponoszę je z przyjemnością i cieszy mnie kontakt z tym wspaniałym zwierzakiem!!

Ale skoro ty lubisz szmal i nie lubisz tracić....

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483120

objętość obudowy, to 20 litrów.

Imponujace !!!! 1250zł za litr :-) ,moje Tannoye maja tylko o 200 litrow wiecej , ale oczywiscie to podlogowki ,jak nisko schodzi bas to chyba nie musze juz pisac :-)

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483141

Panowie mam odpowiedź od sklepu który sprzedaje te Extremy za €3500:

"Kolmny są w stanie db/bdb. jedna ma lekkie uszkodzenia na obudowie, technicznie sprawne"

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483143

"Kolmny są w stanie db/bdb. jedna ma lekkie uszkodzenia na obudowie, technicznie sprawne"

No i to jest dobra cena za SF Extrema :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483148

Ale skoro ty lubisz szmal i nie lubisz tracić....

Ale można lubić szmal i nie tracić, a przynajmniej starać się ograniczać raczej pewne "okazje" omijając je szerokim łukiem.

Co innego wyłożyć np. 11.000zł na kolumny, które w każdej chwili sprzedam za 10.000zł (strata wliczona w przyjemność z faktu posiadania)

a co innego wyłożyć np. 25.000zł na kolumny, które być może kiedyś i w wielkich bólach sprzedam za 15.000zł (to nie strata, to idiotyzm)

Inaczej się traci na samochodach nowych, inaczej na używanych, jeszcze inaczej na popularnych, a zupełnie inaczej na luksusowych.

Akurat na używanym sprzęcie audio, obojętnie ile on by sobie nie kosztował, jaki by nie był legendarny, wspaniały i nie wiadomo jeszcze jaki,

to traci się niewiele, a nierzadko przez jakiś głupi przypadek można jeszcze parę złotych niechcący zarobić. Ogólny bilans wychodzi na zero.

W przypadku kolumn, o których jest mowa w tym wątku i sugerowanej ceny, jaką rzekomo warto za nie wyłożyć, strata jest bardziej niż pewna

i to nie będzie jakieś symboliczne 5-10% od "zainwestowanych" 10.000zł, tylko najprawdopodobniej w okolicach 30-40% od utopionych 25.000zł

a na takie szaleństwa podejrzewam nikogo na tym forum nie stać, co by tłumaczyło zagadkowy brak zainteresowania Extremami w cenie 25kzł,

ale nie tłumaczy faktu, że prawie wszyscy (przynajmniej w tym wątku) w jakimś oszalałym amoku je przedstawiają jako niebywałą super okazję.

Weźcie mnie trzymajcie, bo zaraz chyba spadnę z krzesła...

Jeszcze tylko powiedz, że te "lekkie uszkodzenia" są widoczne na wklejonych stronę wcześniej zdjęciach, to narobię w gacie ze śmiechu :D

Swoją drogą jak można w kolumnach stojących na podstawkach uszkodzić w jakikolwiek sposób obudowy?

Czyżby ich posiadacz nie zdawał sobie sprawy z tego jakim jest szczęściarzem posiadając jedyne w swoim rodzaju muzealne eksponaty

o wartości historycznej porównywalnej do Arki Noego, Bursztynowej Komnaty i Świętego Gralla razem wziętych?

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483151

Oczywiście że nie są, pisałem wcześniej jak działają tacy dealerzy, nie dowiesz się dopóki nie zapytasz o stan...

I widzisz człowiek sobie pomyśli że na zachodzie wszystko tak pięknie opisane i zawsze od 1szego właściciela, błąd! Tam ludzie mniej dbają o sprzęt.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483154

A ten sprzęt, to w Polsce skąd się bierze? Przecież 99% takich rarytasów przyjeżdża tutaj właśnie stamtąd

i wcale a wcale mnie nie zdziwi, kiedy te same Extremy wypłyną na allegro w cenie 25.000zł z dopiskiem OKAZJA

Dziesięć klocków na czysto za przejażdżkę do Holandii, której koszt i tak się zwróci po upłynnieniu paru gratów z tej samej palety?

Sam bym pojechał, gdyby istniał chociaż cień szansy na to, że ktoś te Extremy ode mnie za tyle kupi. No może Elb, cały czas czekam...

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483162

Widzę że nie jest ważne jak to gra tylko czy ktoś to potem od ciebie odkupi!!

Jesteś naiwny sądząc że kupisz używany sprzęt powiedzmy za pół ceny nowego, będziesz go używał kilka lat i nie stracisz sprzedając.

Otóż czas naiwnych już minął i każdy sprzęt w miarę lat traci na wartości.

Tak wiec za ile byś nie kupił tych Extrem czy innych kolumn to za kilka lat sprzedając je stracisz i jest to normalne.

Zawsze możesz liczyć na naiwnego ale szanse są mizerne.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483185

Widzę że nie jest ważne jak to gra tylko czy ktoś to potem od ciebie odkupi!!

Jesteś naiwny ...

Nie powiedziałbym naiwny, a raczej ciekawy, pewnie dlatego średnio w roku 6-8 par kolumn się u mnie przewija,

bo tyle czasu w zupełności mi wystarczy, żeby zaspokoić ciekawość, sprzęt puścić w obieg i kupić kolejny.

Tak jak pisałem wcześniej z tym traceniem bywa różnie, raz coś tam popłyniesz, innym razem coś tam zarobisz,

kwestia przypadku i mniej lub bardziej w danej chwili sprzyjających okoliczności przyrody, reguły tutaj nie ma.

Sprzętu jest tyle różnego na świecie, że człowiekowi życia nie starczy, żeby chociaż 1/10 w spokoju posłuchać,

więc gdybym miał się pierdzielić po kilka lat z każdym klamotem, to prędzej bym z nudów umarł niż doczekał sprzedaży.

Tak wiec za ile byś nie kupił tych Extrem czy innych kolumn to za kilka lat sprzedając je stracisz i jest to normalne.

Zawsze możesz liczyć na naiwnego ale szanse są mizerne.

O i tutaj się mylisz. Sam zachodzę w głowę jak to jest możliwe, że na przestrzeni sześciu miesięcy niecałych

wartość jednych i tych samych Extrem wzrosła z 16kzł w grudniu do 25kzł w lutym, a dzisiaj ponoć już 35kzł trzeba dać,

żeby się cieszyć z przynależności do grona wybrańców, którym dane było dotknąć tych relikwii...

Tak więc sam widzisz jak to jest, rynek swoje a Extremy swoje, aż dziw mnie bierze niepojęty, że jeszcze nikt ich nie kupił,

żeby dwa trzy lata przetrzymać pod kocem i odsprzedać za 70kzł albo za na przykład milion...

Poza tym rozmowa nie jest o tym co ile traci na wartości (bo traci wszystko, tyle że w różnym stopniu)

tylko o tym skąd się biorą wychwalający pod niebiosa kilkunastoletnie i najnormalniejsze w świecie kolumny,

które gdzie tylko się nie obejrzysz stoją w normalnych cenach 15-16kzł za parę i spokojnie czekają na kupca...

ale nie, tutaj wszystkim próbuje się uparcie wmawiać, że to nie są jakieś tam kolumny dla jakiegoś tam kupca,

tylko wybitne dzieła sztuki współczesnej przeznaczone dla wybitnych koneserów i prawdziwych smakoszy dźwięku,

którzy ochoczo wyskoczą z gotówki na zakup w horrendalnie idiotycznej cenie wymarzonych i wyśnionych cudeniek,

bo oni nie są tacy, żeby płacić mniej za dokładnie to samo, to do nich nie przystoi, bo to nie ta liga zawodników...

Nie? Nie ta liga? No to dobrze, sam chętnie im sprzedam w takiej cenie i walucie w jakiej tylko sobie zażyczą,

tylko zanim je w ogóle do ręki wezmę, chcę mieć w garści podpisane imieniem i nazwiskiem zobowiązania,

że mi się żaden później nie będzie sianem wykręcał i kombinował jak się wyślizgać od zakupu tych wspaniałości.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483198

Oj biedaku. To co piszesz jest straszne bo wynika z tego że:

1-nie wiesz do czego służy sprzet audio.

2-stracisz życie na ciągle poszukiwania i jedyne co znajdziesz to śmierć która dopadnie nas wszystkich ale ty tego nawet nie zauważysz.

3-wymieniając kolumny 6-8x rocznie poruszasz sie w świecie tandeciarstwa, dziadostwa wymieniając jeden szajs na inny wcale nie lepszy.

Gdybyś kupił coś porządnego nie musiałbyś zaraz szukać innego naiwnego który to od ciebie odkupi.

4-zamiast tracić czas i kasę na zabawę pod nazwą "zamienił stryjek siekierkę na kijek" to lepiej zapłać komuś za wiedzę jak kupować, co kupować i po co!

Oraz wiedzę do czego jest sprzęt, co to jest muzyka, jak czerpać z niej radość i w ogóle jak żyć by nie zmarnować czasu nim nadejdzie śmierć a ta wbrew pozorom i tak nadejdzie za chwile obojętnie czy masz przed sobą jeszcze 20 czy 50 lat życia. To i tak bedzie tylko chwila.

5-problem w tym że ty pewnie mentalnie nie jesteś na etapie żeby komuś zapłacić za wiedzę i nie rozumiesz że to właśnie wiedza stanowi największą wartość, również wiedza w audio. Ty jej nie masz co sam dowodzisz przyznając że wymieniasz kolumny 6-8 razy rocznie i nadal szukasz! To jak pacjent który już prawie mieszka w szpitalach ale zamiast zdrowieć jest coraz bardziej chory.

Gdybyś posiadł ową wiedzę zyskalbyś bardzo wiele....radość życia, muzyki, spokój ducha i śmiałybyś się z tych cenowych extremów....Extrem!

Ale poza tym zyskalbyś czas, bardzo ceny czas którego nam ubywa.

Tenże czas mógłbyś spożytkować na własne, inne, nowe przyjemności albo na jakiś buisness na którym zarobiłbyś wiecej niż na tych marnych interesikach sprzętowo-tandeciarskich.

Warto inwestować w wiedzę. Nikt się z nią nie rodzi. Ale można ją kupić.

To jest też produkt.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483221

Spróbuj sprzedać cokolwiek, obojętnie co, to na 2.000 maili z pytaniami od "poważnie zainteresowanych zakupem"

1.899 będzie dotyczyło ceny za jaką oddasz, a 99 będzie zawierało głupio mądre komentarze gdzie o ile taniej to samo można kupić.

Pozostałe 2 będzie w stylu "a ile majom cali mębramy basowe" i to by było na tyle w temacie koneserów gotowych płacić więcej niż trzeba.

Oczywiście w żadnym absolutnie wypadku nie dotyczy to Extrem za ćwierć bańki, o które będą się zabijać, a im drożej tym lepiej...

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483224
1337085072[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483231

Parantulla szuka komunizmu w audio :)

Inni dla odmiany Boga

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483233

Gdybyś posiadł ową wiedzę zyskalbyś bardzo wiele...

Wiedzę powiadasz... jak rozumiem Ty ją już posiadłeś?

Jeśli za nią zapłaciłeś, to niestety słono przepłaciłeś, skoro aż tak słabo Ci idzie chociażby czytanie tekstu ze zrozumieniem.

Nigdzie nie napisałem, że czegoś tam szukam albo coś tam wymieniam, bo czegoś tam znaleźć nie potrafię.

Zresztą nawet gdyby tak było w istocie, to to forum akurat jest ostatnim miejscem w którym tej wiedzy bym szukał.

Sprzęt do grania, to ja już mam i nic nie muszę w nim zmieniać, ani niczego szukać, ale chętnie skonfrontuję baśnie i podania ludowe,

które Ty nazywasz "wiedzą" z rzeczywistością, o której pojęcia chyba nie masz zbyt wielkiego, skoro lekką rączką nazywasz "tandetą"

sprzęty obok których nawet nie stałeś, bo gdybyś stał i przypadkiem jeszcze może ich posłuchał, to nie pisałbyś takich śmiesznych pierdół.

Parantulla szuka komunizmu w audio :)

Póki co szukam przede wszystkim odpowiedzi na pytanie w jakim celu usiłuje się tutaj nakłaść do łbów naiwnych matołków,

że zakup w cenie 25kzł kolumn wartych nie więcej niż 16kzł to super okazja, bo normalnie trzeba za nie bulić po 35kzł

Gdzie pytam kto widział, żeby ktokolwiek za nie zapłacił więcej niż 18kzł w normalnej (nieustawianej) licytacji, proszę słucham...

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483243

Mówiłem o wiedzy audio która nie ma nic wspólnego z rozumieniem tekstów.

Jak widać to ty nie rozumiesz co jest napisane.

Nikt normalny nie wymienia kolumn 6-8x na rok z nudów a tylko czegoś szukając.

Tu na tym forum nie kupisz odpowiedniej wiedzy.Tu jest ona darmowa ale nie zawsze ta której potrzebujesz.

Masz rację że nie stałem obok tych sprzętów bo nie zatrzymuje się przy czymś co oznacza stratę czasu.

Skoro ty pozbywasz się tych sprzętów to zapewne nie są godne uwagi, tym bardziej jeśli pozbywasz się ich tak często.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483250

Póki co szukam przede wszystkim odpowiedzi na pytanie w jakim celu usiłuje się tutaj nakłaść do łbów naiwnych matołków,

że zakup w cenie 25kzł kolumn wartych nie więcej niż 16kzł to super okazja, bo normalnie trzeba za nie bulić po 35kzł

Gdzie pytam kto widział, żeby ktokolwiek za nie zapłacił więcej niż 18kzł w normalnej (nieustawianej) licytacji, proszę słucham...

Dziwne ze nie podniecasz się tym jak niektórzy tanio kupili wręcz za bezcen wiele innych produktów na prawdę wysokiej klasy?

Takie życie kolego

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483254

Że też wam nie szkoda czasu ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483257

Dziwne ze nie podniecasz się tym jak niektórzy tanio kupili wręcz za bezcen wiele innych produktów na prawdę wysokiej klasy?

Podniecałem się jak byłem mały i wchodziłem na stojąco pod szafę.

Ale wtedy jeszcze nie było internetu w którym można przez przypadek trafić na ogłoszenia sprzedaży kupionych za bezcen produktów,

które po umiejętnym podlansowaniu na tym czy innym forum obrastały legendą, a ich ceny szybowały w stratosferę absurdu.

Skoro ty pozbywasz się tych sprzętów to zapewne nie są godne uwagi, tym bardziej jeśli pozbywasz się ich tak często.

Zapewne masz po części sporo racji, tylko żeby się o tym nausznie przekonać, trzeba najpierw wyskoczyć z monety na zakup

tego czy innego legendarnego rarytasa i w spokoju go u siebie przez klika dni czy tygodni posłuchać z czymś innym porównać itd.

Najczęściej się okazuje, że albo legenda jest mocno przereklamowana, albo wysokość ewentualnej dopłaty jest mało atrakcyjna

biorąc pod uwagę przyrost jakościowy i na to akurat nic nie poradzę, że do tej pory nic mnie jeszcze na ryj nie powaliło.

Być może Extremy mogłyby tego dokonać, nie twierdzę że nie, bo jeszcze tego nie wiem, ale to na pewno nie jest dobry powód,

abym miał je kupić za 25kzł tylko po to, żeby się o tym przekonać, a za tydzień szukał kupca, który łaskawie 15kzł mi za nie wypłaci,

tym bardziej, że nie wiem dlaczego wszyscy udają że tego nie widzą TAKIE SAME można, a nawet TE SAME można było kupić

w cenie o połowę niższej niż dzisiaj według niektórych są one ponoć warte i ja cały czas tylko o tym jednym i tym samym.

Oczywiście o wiele wygodniej głupio rechotać i pierdzielić o wszystkim, tylko nie o tym o czym jest rozmowa,

bo jak tu teraz publicznie przyznać, że cała historia tych Extrem, to od początku do końca pic na wodę fotomontaż...

Tyle że ja akurat to wiem od samego początku, a reszta tylko się pogrąża w coraz to bardziej bzdurnych i niedorzecznych "argumentach"

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483278

Ale to ty robisz ciągle aferę o te extremy,że były po 15 a teraz są po 25,że ten

sprzedający to jest świnia, głupi,zły itd.

Jeśli one są warte 15 tys to je kup za tyle. Skoro pełno jest ich w różnych ogłoszeniach.

Po co to wieczne bicie piany o nic? Do kogo te pretensje?

Nadal uważam że jesteś naiwny jak dziecko. To trochę jak chłopiec otwierajacy

kolejne czekoladowe jajka z niespodzianką i zawsze rozczarowany że w środku

znów nie było wielkiego kompletu Lego Technik! Nie było i nigdy nie będzie, bo się w jajku

nie mieści. Tak samo będzie z Extremami.

Przeciętne inteligentny człowiek po 4-5 razie wiedziały już że kolejne próby

w tej samej lidze nic już nie wniosą i nie ma żadnych legend!

Jak mówił Wielki Szu...w pokerze nie na żadnych tajemnic,są tylko lepsze

i gorsze numery. I tak samo jest w audio. Nie ma żadnych legend, są tylko

lepsze i gorsze sprzęty. A legendy są dla naiwnych.

Poza tym za coś dobrego trzeba dobrze zapłacić. A ty masz z tym problem.

Oj naiwny...

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483309

Być może Extremy mogłyby tego dokonać, nie twierdzę że nie, bo jeszcze tego nie wiem, ale to na pewno nie jest dobry powód,

abym miał je kupić za 25kzł tylko po to, żeby się o tym przekonać, a za tydzień szukał kupca, który łaskawie 15kzł mi za nie wypłaci,

Parantulla, dobiję Cię tym wpisem, ale wyobraż sobie że w Polsce w połowie lat 90 sprzedaż Extrem była na poziomie porównywalnym

do sprzedaży w całej Europie [!] I co pani na to ?

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483318

tak powstaja legendy audio

ciekawe ze czas handelków i bajek o Rehdeko nagle tak jakoś przeminął na forum

chyba sie wszystkie już sprzedały :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483331

Tylko że Rehdeko były robione wbrew wszystkim regułom budawnia kolumn i na głośnikach ze starego radia lampowego a Extremy mają Esotara i woofer Audiotechnology. Extremy jest warta tyle ile ktoś gotów jest za nie zapłacić.

Nikt nic w tym temacie nie próbuje sprzedać a tak się bulwersujecie :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483342
  • Redaktorzy

Swoją drogą jak można w kolumnach stojących na podstawkach uszkodzić w jakikolwiek sposób obudowy?

Bez fuckin' trudu. Na jedną z moich kolumn w trakcie orgii wpadł po pijaku kolega. Kolumna ze 30 kilo spadła z podstawki i uległa lekkiemu skancerowaniu. Se la wi.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483343

I mają jeszcze KEFa B139 z tyłu :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/11/#findComment-2483347
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.