Skocz do zawartości
IGNORED

Przydatne dodatki do przegladarek opera/firefox/chrome itp

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Codzienne surfujac po internecie napotykamy na roznorakie strony. Czesto spotykamy sie, z problemami, ktorych moglibysmy uniknac stosujac pomocne pluginy/dodatki itp. Prosze o wymiane doswiadczen. Pozdrawiam! Z mojej strony wrzucam kilka moich typow:

- Adobe Reader - przydaje sie do wyswietlania PDF

- Shockwave Flash player :D wiadomo :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

AdBlock wraz z Element Hiding Helper- usuwa reklamy

Ghostery lub Disconnect- chowa skrypty np od facebooka (podobno zwiększamy swoje bezpieczeństwo bo nie można nas śledzić z tym dodatkiem)

Ponadto w Chromie- Click&Clean (firefox ma już takie coś wbudowane)- automatyczne kasowanie historii i cache po zamknięciu przeglądarki

AdBlock wraz z Element Hiding Helper- usuwa reklamy

Ciekawe, nie znalem tego pluginu :) a do chroma tez takie cus jest? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ciekawe, nie znalem tego pluginu :) a do chroma tez takie cus jest? :D

Wchodzicie na niebezpieczny grunt ! Takie rozmowy o blokowaniu reklam na audiostreo są zabronione ! :-))))

Unite w Operze rewelacja. Inspect Element bajecznie ułatwia mi życie w pracy (dla FF jest tego typu dodatek). Chociaż nie są to dodatki, pewnie dla innych przeglądarek istnieją.

Wchodzicie na niebezpieczny grunt ! Takie rozmowy o blokowaniu reklam na audiostreo są zabronione ! :-))))

zyzio, niby ktory punkt regulaminu lamiemy wymieniajac nazwy pluginow do przegladarek?

zyzio, niby ktory punkt regulaminu lamiemy wymieniajac nazwy pluginow do przegladarek?

Ten który zostanie zmieniony bez naszej wiedzy, a do jego zaakceptowania wystarczy zalogowanie się :-))))

Znacie jakiś program który wykrywa "złośliwy" kod w plikach pdf?

Chodzi o cos co przeskanuje czy o cos co aktywnie siedzi i automatycznie sprawdza otwierany plik??

BTW: jak to jest gdy używa się dwie przegladarki? Bo IE musze mieć (firmowy program wysypuje się pod innymi przegladarkami), a do przeglądania netu kusi mnie jakaś inna -te blokowanie reklam itp :) Nie spowalnia takie połączenie komputera, lub nie powoduje jakiegoś zawieszania? No i jak ewentualnie będzie najszybsza do przeglądania?

pzdr

Niestety nie podam konkretnego linka ale wiem że do Acrobat Reader Adobe są takie programy, które znacząco przyśpieszają wczytywanie Acrobata, nie bez kozery bo Acrobat rzeczywiście wczytuje się relatywnie dłuuugoo. Te programy redukują ilość wczytywanych wtyczek, większość ich jest niepotrzebna. Wystarczy w google wpisać "przyśpieszenie acrobat reader". Chyba nie jest to offtop, bo w/w program najczęściej jest otwierany via przeglądarka internetowa.

Niestety nie podam konkretnego linka ale wiem że do Acrobat Reader Adobe są takie programy, które znacząco przyśpieszają wczytywanie Acrobata, nie bez kozery bo Acrobat rzeczywiście wczytuje się relatywnie dłuuugoo. Te programy redukują ilość wczytywanych wtyczek, większość ich jest niepotrzebna. Wystarczy w google wpisać "przyśpieszenie acrobat reader". Chyba nie jest to offtop, bo w/w program najczęściej jest otwierany via przeglądarka internetowa.

mi się szybko wczytuje :)

ja do firefoxa mam doczepioną wtykę z pogodą :)

Focal + Naim

Niestety nie podam konkretnego linka ale wiem że do Acrobat Reader Adobe są takie programy, które znacząco przyśpieszają wczytywanie Acrobata,

nie bez kozery bo Acrobat rzeczywiście wczytuje się relatywnie dłuuugoo. ....................

Sprawdź Foxit Reader:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

BTW: jak to jest gdy używa się dwie przegladarki? Bo IE musze mieć (firmowy program wysypuje się pod innymi przegladarkami), a do przeglądania netu kusi mnie jakaś inna -te blokowanie reklam itp :) Nie spowalnia takie połączenie komputera, lub nie powoduje jakiegoś zawieszania? No i jak ewentualnie będzie najszybsza do przeglądania?

pzdr

nie, zainstalowanie kilku przeglądarek www nie spowoduje zawieszeń itp, nawet jak będą jednocześnie otwarte (no chyba , że w każdej jednocześnie otworzysz kilkanaście/kilkadziesiąt zakładek to może zwolnić- kwestia sprzętu ;)

które znacząco przyśpieszają wczytywanie Acrobata,

wymieniony wyżej foxit reader, dla sys 64bit polecam pdf xchange viewer.

BTW w przeglądarce mam włączoną tylko wtyczkę shockwave flash.

Opera: Allegro Countdown, GMail Checker (THE BEST!), Image Preview Popup, Imex, LastPass (też świetne), AdBlock, Opera Internal Pages, Persistent Text (super), Unit Converter, Unshorten, Up For Everyone, Youtube AdsFree (to lubię :).

Więcej ramu, lepszy procesor ;)?

Ja mam jeszcze taki dodatek zainstalowany Universal Online Viewer, gdzie mam podgląd na pliki z Office'a, pdfy itd. Może podejdzie ci.

I przede wszystkim SSD zamiast HDD... ;)

Jeszcze nie odinstalowałem, ale zamiast OO używam Gnumeric Spreadsheet i AbiWord, póki co do nieskomplikowanych zadań.

Edycja:

A w temacie wątku, FlashBlock.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

dopiłem, zainstalowałem, 100MB więcej, przy pierwszym starcie O.O się ociąga ale później, dla mnie ruszają się porównywalnie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.