Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast Primare I22?

marc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o radę i pomoc w następującej materii. Planując zakup Primare I22 z przetwornikiem D/A, sprzedałem wzmacniacz Dussona oraz Lite Audio DAC-60. W między czasie zmuszony zostałem do remontu auta i zakupu nowego laptopa, no i kasa na wzmacniacz się rozpłyneła.

Tymczasowo muszę kupic coś, co nieodbiegałoby daleko od Primare pod względem brzmienia.

Jestem nastawiony na zakup wzmacniacza z wbudowanym Daciem.

Czy sprzęt z poniższego linku jest coś warty?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję za wszelkie uwagi.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89176-co-zamiast-primare-i22/
  • Redaktorzy

Zastanów się czy warto inwestować w jakiś substytut, czy też poczekać / doskładać / wziąć na raty docelowy sprzęt. Do listy dopisałbym Hegla H70

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zastanów się czy warto inwestować w jakiś substytut, czy też poczekać / doskładać / wziąć na raty docelowy sprzęt. Do listy dopisałbym Hegla H70

Oczywiście, że planuję dosbierac do wspomnianego Primare, ew. Hegla.

Obecnie napędzam kolumny DIY (dosyc wymagające) urządzeniem o nazwie cocktail Audio H10 (sieciowy odtwarzacz audio). Niestey, ale nie da się tego słuchac - wzmacniacz w tym Cocktailu jest za słaby.

Poszukuję zatem czegoś na pół roku, może rok. Mój budżet jest bardzo skromny - 1500 zł.

• Redaktorzy

przy takiej kwocie będzie ciężko, ale na alle... widzę CR Dev.325 mieszczącego się w budżecie. Wątpię, żebyś znalazł coś lepszego ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

przy takiej kwocie będzie ciężko, ale na alle... widzę CR Dev.325 mieszczącego się w budżecie. Wątpię, żebyś znalazł coś lepszego ;-)

Bardzo dużo czasu spędziłem na czytaniu na temat budżetowych wzmacniaczy. Wspomniany CR Dec. 325 rzeczywiście wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Niemniej jednak zastanawiam się jeszcze nad kilkoma innymi wzmacniaczami. Bardzo mile wspominam kiedyś posidany przeze mnie Musical Fidelity A2. Wyczytałem, że w podobnym "guście" grają:

Ukryta Zawartość

chyba nazbyt wysoko tu został wyceniony.

Ukryta Zawartość

Podobno niezły w posiadanym przeze mnie budżecie.

Zdecydowanie preferuję kolor czarny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli ebay zagraniczny wchodzi w gre to dopisalbym do tego marantza jeszcze Cyrus 8vs lub 8vs2.

Dlaczego ten Cyrus jako używany kosztuje więcej niż płacono za używanego.

astanawiam się również nad Onkyo A-9755. Model niższy A-9555 ma bardzo pochlebne recenzje w prasie zachodniej.

Dlaczego ten Cyrus jako używany kosztuje więcej niż płacono za używanego.

Moze dlatego , ze jako uzywany kosztuje wiecej niz placono za uzywanego. :)

Chetnie bym odpowiedzial powazniej ale ja nie rozumiec twoj jezyk.

Moze dlatego , ze jako uzywany kosztuje wiecej niz placono za uzywanego. :)

Chetnie bym odpowiedzial powazniej ale ja nie rozumiec twoj jezyk.

Przejęzyczenie, wynikające z pośpiechu, może zdarzyć się każdemu i nie musi być powodem do kpin.

Wracając do sedna temata. Czego się spodziewać się po tym wzmacniaczu w kwestii dzwięku. Urodziwy to on nie jest.

Przejęzyczenie, wynikające z pośpiechu, może zdarzyć się każdemu i nie musi być powodem do kpin.

Wracając do sedna temata. Czego się spodziewać się po tym wzmacniaczu w kwestii dzwięku. Urodziwy to on nie jest.

Przejzystosci, przestrzeni, neutralnosci, przyzwoitej dynamik i- i choc bas nie jest jego domena tzn. nie schodzi zbyt nisko to jest zdyscyplinowany.

Mozna powiedziec, ze cyrus to taki przezroczysty wzmacniacz niewiele dodaje od siebie. Muzyki slucha sie z przyjemnoscia nic nie syczy nie szelesci jednak gory jest dokladna.

Ilosc informacji na srednicy to ogromna zaleta cyrusa ten maluch podaje nam wiele informacji nie tracac przy tym mna muzykalnosci. Moim zdaniem ma troche cech lampiaka jeslichodzi o gore i srednice, a przy tym duzo lepsza kontrole basu tzn jest skocznie , dynamicznie z tym,ze jak pisalem wczesnije niskie tony nie zapuszczaja sie do nanizszych rejonow.

Zmienilem Amplifona WT 30 III na cyrusa 8vs bez najmniejszch oporow. Moze sie on okazac takimmalym brzydalem na lata. Jest to wzmacniacz bardzo uniwersalny.

Pozdr.

Przejzystosci, przestrzeni, neutralnosci, przyzwoitej dynamik i- i choc bas nie jest jego domena tzn. nie schodzi zbyt nisko to jest zdyscyplinowany.

Mozna powiedziec, ze cyrus to taki przezroczysty wzmacniacz niewiele dodaje od siebie. Muzyki slucha sie z przyjemnoscia nic nie syczy nie szelesci jednak gory jest dokladna.

Ilosc informacji na srednicy to ogromna zaleta cyrusa ten maluch podaje nam wiele informacji nie tracac przy tym mna muzykalnosci. Moim zdaniem ma troche cech lampiaka jeslichodzi o gore i srednice, a przy tym duzo lepsza kontrole basu tzn jest skocznie , dynamicznie z tym,ze jak pisalem wczesnije niskie tony nie zapuszczaja sie do nanizszych rejonow.

Zmienilem Amplifona WT 30 III na cyrusa 8vs bez najmniejszch oporow. Moze sie on okazac takimmalym brzydalem na lata. Jest to wzmacniacz bardzo uniwersalny.

Pozdr.

Dzięki bardzo za obszerny opis. Spróbuję zapolować na niego na ebay-u. Skąd zatem bierze się tak wysoka cena tego wzmacniacz rynku wtórnym - z jego renomy?

Zastanawiam się jeszcze nad Musicalem Fidelity A3, A3.2?

Widziałem w serwisie aukcyjnym na literę A. ciekawy wzmacniacz Exposure 2010 za około 1500zł. Moim zdaniem, warto się nim bliżej zainteresować. I szybko, bo takie okazje rzadko się zdarzają.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.