Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Stary, wstydziłbym się coś takiego napisać , naprawdę. Te 3.5 W to nie wiem czy jest wystarczająco do dobrych słuchawek ;))

Słyszałem te 2A3 - całkiem sprytny wmak, ciągnie ze sobą całkiem spore kolumienki bez żadnych problemów...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Słyszałem te 2A3 - całkiem sprytny wmak, ciągnie ze sobą całkiem spore kolumienki bez żadnych problemów...

Mówisz ciągnie i dobrze mówisz bo to mniej więcej tak jakby SA zaprzągł swojego fajnego psiaka do sanek na których usiadła cała jego rodzina z dziećmi i do pieska woła: dalej, no ciągnij wreszcie, wio,wio.

A wiecie dlaczego na opakowaniu Ayona jest napisane tylko Austria,a nie Made in Austria?

Jak bedziesz dalej pisal te bzdury , to mi nie pozostanie nic innego, tylko zalozyc Ci bana w tym watku. Zrobie to z niechecia i po raz pierwszy.

Jak chcesz , zaloz bloga i nawracaj wszystkich , jestes jak wszechwiedzacy i niezdolny do normalnej wymiany opinii. Twoj sprzet i Twoje pomysly sa najlepszae na swiecie , oczywiscie wg Ciebie.

To nie jest postawa pozadana na tym forum , wiec naprawde - zaloz swojego bloga i zaprzestan prywatnej krucjaty przeciwko Ayonowi. Ostatnie ostrzezenie.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jak bedziesz dalej pisal te bzdury , to mi nie pozostanie nic innego, tylko zalozyc Ci bana w tym watku. Zrobie to z niechecia i po raz pierwszy.

Jak chcesz , zaloz bloga i nawracaj wszystkich , jestes jak wszechwiedzacy i niezdolny do normalnej wymiany opinii. Twoj sprzet i Twoje pomysly sa najlepszae na swiecie , oczywiscie wg Ciebie.

To nie jest postawa pozadana na tym forum , wiec naprawde - zaloz swojego bloga i zaprzestan prywatnej krucjaty przeciwko Ayonowi. Ostatnie ostrzezenie.

Marslo ,

Nie ma co banować Starego...

Przecież każdy widzi , że ta krucjata Starego przeciwko Ayonowi może mieć dwie przyczyny.

Niechęć osobista do dystrybutora , albo niechęć dystrybutora do dystrybutora....;)

Przecież to nie jest przypadek...

Zamiast o Ayonie może napiszemy o psujących się nowych kilkumiesięcznych McIntoshach...bo na razie cisza ...;)

PS. Ayon faktycznie produkuje w Chinach....obudowy...

>>marslo

A tu już piszą co innego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bylo to juz wielokorotnie w tym watku i w innych poruszane, Ayon ma swoja fabryke obudow w Hong Kongu i lamp w Czechach. Pewno kupuje po swiecie jeszcze pare rzeczy ( jak chocby terminale WBT) ,ale sklada to w Austrii . Tam tez powstaje najwieksza czesc wartsoci dodanej i zgodnie z odpowiednimi przepisami umieszcza napis o kraju pochodzenia, nieistotne czy Ayon Austria , czy Made in Austria . Takie jest moje zdanie , jak ktos chce pozwac Ayona o niewlasciwe oznakowanie, niech to zrobi.

Poki przed sadem nie udowodni oszustwa, niech sie zamknie.

Konto w trakcie usuwania

Oczywiscie, ze tak jest w podtekscie, strategia SA przypomina kieszkonkowca, ktory dla odwrocenia uwagi krzyczy " lapaj zlodzieja"

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Oczywiscie, ze tak jest w podtekscie, strategia SA przypomina kieszkonkowca, ktory dla odwrocenia uwagi krzyczy " lapaj zlodzieja"

A Ty udawadniaj , że nie jesteś wielbłądem;))

Jest dwóch forumowiczów, którzy z zaskakującą konsekwencją jadą po Ayonie: Stary Audiofil i Szymon. Poza przyczynami biznesowo-kompulsywnymi z elementami natręctwa nie ma innych podstaw, by oskarżać Ayona. No chyba, że ktoś nie lubi tej szkoły brzmienia - każdy ma takie prawo, ale niech to jasno zaznaczy. Ja też nie lubię niektórych uznanych produktów.

Pisałem już w innych wątkach o pomówieniach dot. kraju pochodzenia Ayona, jak również o pomówieniach dot. rzekomych powiązań z chińskim Raysonikiem.

Pozwolę sobie przypomnieć swoje wpisy:

Ayon nie ma nic wspólnego z produktami Raysonic. Hirth to tłumaczył dokładnie, wystarczy poszukać. Raysonic to chińszczyzna, którą zdecydował się produkować... dawny dostawca obudów dla Ayona. Oto co pisze Wojciech Pacuła relacjonując swój wywiad z Gerhardem Hirthem przy okazji testu CD-2S:

"Okazuje się, że urządzenia Ayona produkowane są w Austrii, nie w Chinach. (...) W Chinach produkowane są natomiast obudowy. Ale nie w fabryce Raysonica, a we własnej, kupionej właśnie fabryce w Hong Kongu. Specjalnie na te potrzeby powstała nowa firma Ayon Audio Hong Kong Ltd. Markę Raysonic przywołuję nie bez kozery, ponieważ nie da się nie zauważyć, że część urządzeń tej chińskiej firmy przypomina do złudzenia starsze produkty Ayona. Gerhard potwierdził, że obudowy i płytki PCB w pierwszych odtwarzaczach CD (1, 2 i 3) produkowane były właśnie przez Raysonica. Kiedy jednak ten, jak to często w przypadku chińskich firm bywa, skopiował te wzory i po ich lekkiej modyfikacji zaczął sprzedawać pod swoją nazwą, Gerhard Hirt wycofał się z tej współpracy i w Hong Kongu wyszukał nową fabrykę, którą dość szybko kupił, inwestując w niej wszystkie swoje pieniądze. Niezwykle odważny ruch, bo mógł po prostu wygodnie żyć, ale stawiający go jako przedsiębiorcę w jak najlepszym świetle."

A tu W. Pacuła ponownie o tej sprawie przy okazji testu modelu CD-07S. Chyba mu faktycznie głupio było :):

"Z drugiej strony wchodzę pod stół i odszczekuję to, co napisałem o kraju pochodzenia produktów Ayona – to nie są Chiny! To nie jest firma Raysonic, produkująca swoje urządzenia pod marką Ayon! Gerhard dość długo opowiadał, jak sprawa wygląda i muszę przeprosić za podane wcześniej informacje. Na moją obronę mam tylko to, że Raysonic coś takiego właśnie sugerował. Najwięcej zarzutów, dotyczących podobieństwa Ayona i Raysonica audiofile mieli w stosunku do odtwarzaczy CD-1, CD-2 i CD-3. Każdy z nich ma swój odpowiednik u chińskiego producenta. Gerhard mówi, że rzeczywiście, obudowy do nich wszystkich, a także elementy płytek zamówił początkowo w chińskiej fabryce, która robi urządzenia także dla rodzimej marki. Zaraz jednak zostały skopiowane. Dlatego szybko przestał je tam robić i znalazł inną fabrykę w Hong Kongu. Ta okazała się na tyle obiecująca, że właściciel Ayona zdecydował się ją kupić. Tak powstała Ayon Audio Hong Kong Ltd. Kolejnym krokiem był zakup precyzyjnych obrabiarek CNC i teraz Hirt produkuje wszystko – od A do Z – w swoich fabrykach. Wszystko składane jest jednak w Austrii i tam przeprowadzane są testy."

Warto czasem zainteresować się sprawą, zamiast powtarzać nieprawdziwe informacje. Raysonic to nie Ayon, ani w zakresie współpracy biznesowej, ani w zakresie rozwiązań technicznych.

I jeszcze dodatkowo:

Na Audiogonie jest cała dyskusja na ten temat. Biorą w niej udział m. in. nabici w butelkę właściciele Raysoniców też myślący swego czasu, że kupili Ayona :). Są wśród nich tacy, którzy faktycznie kupili następnie Ayona, rozkręcili oba odtwarzacze i zobaczyli zupełnie inne wnętrza, inną topografię, rozwiązania i zastosowane układy. Tu nie ma żadnego pokrewieństwa, jest typowo chińska "kreatywność" w kradzieży cudzych pomysłów. Tu fragment dyskusji (należy przewinąć nieco w dół do dwóch rozwiniętych wątków):

Ukryta Zawartość

To zamieszanie "zawdzięczamy" Raysonicowi właśnie, który nie dość że ukradł wizerunek Hithowi, to narobił mu koło d... i jeszcze chciał się pod jego sukces podpiąć rozgłaszając, że jest tym samym co Ayon. Teraz Hirth musi walczyć z tym mitem nie tylko w Polsce, ale jak widać po dyskusji na Audiogonie w USA i na całym świecie.

Jeśli jednak komuś nie w smak, że Ayon odniósł na rynku wielki sukces i dalej zarzuca firmie oszustwo, to jest stosowna droga prawna, na którą można wstąpić. Śmiało panowie! Prawda was wyzwoli :-).

Ukryta Zawartość

w sprawie Ayona Stary się zagalopował,moim zdaniem to juz jest nachalność. Czy ja mam sprzedać Jadisa tylko dlatego że ma tyle

złoceń a niektórzy twierdzą że to wiocha...a co z Lebenem i wieloma innymi wzmacniaczami .....mój wzmacniacz brzmi pięknie i wygląda jak milion dolarów:)

marslo ma taki wzmacniacz jaki mu pasuje i jest z niego zadowolony.....więc co tu więcej pisać...koniec kropka

Stary wielokrotnie pisał że jego system jest najlepszy.... nie mam powodu aby twierdzić że jest inaczej ale....Stary proszę przestań

z tym nachalnym atakiem na Ayona bo to już się robi niezdrowe.....

Gość cybant

(Konto usunięte)

w sprawie Ayona Stary się zagalopował,moim zdaniem to juz jest nachalność. Czy ja mam sprzedać Jadisa tylko dlatego że ma tyle

złoceń a niektórzy twierdzą że to wiocha...a co z Lebenem i wieloma innymi wzmacniaczami .....mój wzmacniacz brzmi pięknie i wygląda jak milion dolarów:)

marslo ma taki wzmacniacz jaki mu pasuje i jest z niego zadowolony.....więc co tu więcej pisać...koniec kropka

Stary wielokrotnie pisał że jego system jest najlepszy.... nie mam powodu aby twierdzić że jest inaczej ale....Stary proszę przestań

Niezdrowe , ale być może bardzo opłacalne......

Stary, wstydziłbym się coś takiego napisać , naprawdę. Te 3.5 W to nie wiem czy jest wystarczająco do dobrych słuchawek ;))

Megan z całą sympatią muszę Ci zadać kilka pytań:

1. Czy kolumny Marslo mają aktywny bas czy pasywny

2. Czy są to kolumny wysoko czy nisko skuteczne?

3. Jaką część mocy pobiera sekcja średnio wysokotonowa w stosunku do niskotonowej?

4. Jakiej realnej mocy potrzebują przetworniki średnio i wysokotonowe, żeby słuchać z realistyczną głośnością.

Pozdrawiam Świątecznie i wrzućcie na luz.

Marslo wklej forty z tej fabryki Psujona w Austrii. Chętnie obejrzę.

Zobacz też spirita I i II oraz antique sound lab czyli odpowiedniki z tej samej fabryki w... Austrii?

Ho, ho ho i coroczne trolly Christmas :)

Cybant kiedy będziesz u Starego z wizytą? Nieźle Was pokręciło, Piotrek i krezus sprzedażowy rynku audio hahahaha. Niedługo się dowiem, że sam wszystko produkuje w Chinach jak Ayon i sprzedaje na stadionie.

W PL zalega kupa Ayona do sprzedania bo ludziska się już zwiedli o jego "niebywałej jakości". Wzmaki za kilkanaście kzł i produkcja w Austrii dobre!

Wszystkim, którzy chcą mieć oryginalnego Ayona z Austrii zapraszam do zakupu z tej samej fabryki. Napis można zamówić nawet made in Transylwania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Megan z całą sympatią muszę Ci zadać kilka pytań:

1. Czy kolumny Marslo mają aktywny bas czy pasywny

2. Czy są to kolumny wysoko czy nisko skuteczne?

3. Jaką część mocy pobiera sekcja średnio wysokotonowa w stosunku do niskotonowej?

4. Jakiej realnej mocy potrzebują przetworniki średnio i wysokotonowe, żeby słuchać z realistyczną głośnością.

Pozdrawiam Świątecznie i wrzućcie na luz.

Marslo wklej forty z tej fabryki Psujona w Austrii. Chętnie obejrzę.

Zobacz też spirita I i II oraz antique sound lab czyli odpowiedniki z tej samej fabryki w... Austrii?

Ho, ho ho i coroczne trolly Christmas :)

Cybant kiedy będziesz u Starego z wizytą? Nieźle Was pokręciło, Piotrek i krezus sprzedażowy rynku audio hahahaha. Niedługo się dowiem, że sam wszystko produkuje w Chinach jak Ayon i sprzedaje na stadionie.

W PL zalega kupa Ayona do sprzedania bo ludziska się już zwiedli o jego "niebywałej jakości". Wzmaki za kilkanaście kzł i produkcja w Austrii dobre!

Szymon,

Ty i gałązka oliwna?....to się zupełnie nie klei...;)

Chory pewnie jesteś...biedactwo..:)

Gość cybant

(Konto usunięte)

W grudniu odzywam się ludzkim głosem ale jak Ci nie pasuje to mogę dać w ryj hehehe

Tylko , żeby Ci tak już nie zostało....nudno będzie..:)

Stary potentatem audio ....nie , ale powiązania z dystrybutorem jak najbardziej...

Nie róbcie ludzi w balona proszę...

Wszystkim, którzy chcą mieć oryginalnego Ayona z Austrii zapraszam do zakupu z tej samej fabryki. Napis można zamówić nawet made in Transylwania

Ukryta Zawartość

Zapraszam z wyrokiem sadu potwierdzajacym Twoje wielokrotne insynuacje w tej sprawie.

Jesli go nie masz , to jest to Twoja ostatnia wypowiedz nt pochodzenia Ayona w tym watku.

Nastepna podobna bedzie skutkowac banem jako reakcje na Twoj nieustajacy trolling.

Mam nadzieje ,ze sie jasno wyrazilem.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

A czy to ważne gdzie jest zmontowane?

Chyba chodzi o to, że albo gra albo nie, albo się komuś to granie podoba albo nie podoba.

Przecież nie o to chodzi....z Ayonem ..trwa walka buldogów pod dywanem...

Zresztą z tymi Chinami to jest bzdura..wszystko zależy kto i gdzie w Chinach produkuje.

Tam są badziewne fabryki jak i takie produkujące Apple , najlepsze karbonowe rowery ( Giant , Pinarello ,Spezialized,) super głośniki ( SB Acoustic ) i wiele innych topowych produktów.

Tylko trzeba tam pojechać i zobaczyć , a nie pisać bzdury...

Święta idą................chyba kupię se spirita Ayona oczywiście.

Na razie nue ma mowy o zagalopowaniu-od 1 grudnia piszę swobodnie więc chciałem troszkę sobie pobrykać)

pozdr.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mam znajomego , który gra na urządzeniach Ayona od 3 lat i żadne z nich się nigdy nie popsuło.

Trochę jestem zaskoczony tymi opiniami na forum o ponadprzeciętnej awaryjności tych urządzeń.

Nie chcę tu bronić ani atakować Ayona czy innej firmy. Ale wiem z pewnego źrodła, że za cześć awarii odpowiadają sami klienci. Lubią grzebać, kombinować z lampami, eksperymentować itd. Nie wszyscy też potrafią należycie obchodzić się z lampowym sprzętem np włączenie i nagłe wyłączenie może uszkodzić taki wzmacniacz. To nie jest bezobsługowy i bezstresowy tranzystor.

Ja ten watek naprawde zalozylem ,zeby poszukiwac najelpszego wzmaka do moich Duo Omega.

Na dzis nic lepszego, nic Crossfire III nie mialem w odsluchu w domu.

Zestaw firmowy XA oraz monosy z pre od Amare byly pod pewnymi wzgledami lepsze , pod innymi nie, jednak najlepsza relacje ceny do jakosci ma wlasnie Cross III.

Wkrotce dostane do niego nowa firmowa lampe prostownicza i zdam relacje.

Po ostatniej naprawie, wreszcie skutecznej, od pol roku- odpukac- nic sie nie dzieje.

Poprzednie dwa Crosssy przez prawie 3 lata nie mialy zadnej usterki.

Tyle tytulem przypomnienia historii tego watku.

Konto w trakcie usuwania

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wkrotce dostane do niego nowa firmowa lampe prostownicza i zdam relacje.

Mariusz, szału się nie spodziewaj.

Bezpiecznik więcej wnosi niż kenotron chociaż też trochę go słychać.

Ale skoro usłyszałeś skrętkę do buforowania to kto wie... :)

Ja na razie z bezpiecznikami nie probuje bo nie chce gwarancji stracic, ale wierze, ze to dziala.

Jak sie Nautilus zgodzi, te sprobuje te, o ktorych Tomasz pisal, ze dociazaja dzwiek, cos maja z hifi w nazwie.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja na razie z bezpiecznikami nie probuje bo nie chce gwarancji stracic, ale wierze, ze to dziala.

Ale czemu uważasz ,że używając innych bezpieczników stracisz gwarancję?

Kto Tobie takich głupot naopowiadał?

Ja mam w swoim Metronome wstawione bezpieczniki SR i się nie boję .... bo mam w dupie naboje ;)

Co innego ,że ja żadnej różnicy w dźwięku nie doznałem choć wsłuchiwałem się ile tylko siły mi starczyło ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jak sie Nautilus zgodzi, te sprobuje te, o ktorych Tomasz pisal, ze dociazaja dzwiek, cos maja z hifi w nazwie.

Tomasz , pieron ma ucho jak cholera , i to powaźnie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.