Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIO Dopalacze

spin63

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...ta płyta jest ..czas ...jest dłuzsza ,Densen to tylko 3min...Purist 74min..

...wszystko jest względne ..no prawie ..pewien obraz ...?...wylicyttowano niedawno za 74 miliony baksów...może pośmiejcie się z tego faktu...ja bym nie dał nawet 74 złote...a za ta płyte dałem 100 dolarów...wolno mi, nie były to wasze pieniądze...spadajcie na foru wędkarskie jak wam coś nie leży...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

wolno mi, nie były to wasze pieniądze

Słusznie, masz prawo wydawać swoje pieniądze jak chcesz. Masz prawo WIERZYĆ, że dostałeś za te pieniądze cudowny sposób na poprawę brzmienia. A inni mają prawo nie wierzyć. Choć fakt - śmiać się z cudzej religii to niegrzecznie, a i czasem niebezpiecznie.

Ja ci wierzę, skoro nawet "Densen" działa chociaż nie zawsze pozytywnie.

Działają nawet zielone markery na CD i wiele innych dziwnych rzecz...z różnym skutkiem.

Tylko aby sie o takich rzeczach przekonać nie mozna być tylko forumowych gawędziarzem erotomanem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja ci wierzę, skoro nawet "Densen" działa chociaż nie zawsze pozytywnie.

Działają nawet zielone markery na CD i wiele innych dziwnych rzecz...z różnym skutkiem.

Tylko aby sie o takich rzeczach przekonać nie mozna być tylko forumowych gawędziarzem erotomanem.

Markery to może nie w każdym razie w moim systemie :) ale dodatkowe diody nie na darmo choćby Krell dawał kiedyś w swoim topowym CD

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

nie wiem jaki jest sens mieszania audio , porownań do religi, nawracania na lepsza droge

czas zejsc na ziemie

nie smakuje nie jem , szkoda mi kasy lub jej nie mam nie jem - prosciej juz sie nie da napisać

pozostaje wtedy pisanie nie jem bo pier..le

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Połóżcie sobie te demagnetyzujące płytki (lub jakiekolwiek) na tę do odtwarzania, zamknijcie szufladę i uruchomcie. Nie wszystkie odtwarzacze szufladowe tak potrafią dając możliwość włożenia dwóch płytek na raz, więc ostrożnie z tym proszę i na własną odpowiedzialność.

Ale jak już zagra i wówczas nie usłyszycie różnicy to... :(.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

To fakt, nikt nie musi niczego udowadniać, ale z własnego doświadczenia, co jest tutaj niezwykle istotne, bo każdy ma obowiązek wszystko sprawdzać osobiście, ponieważ w przeciwnym wypadku brak mu doświadczenia i nie zna się, a więc z własnego doświadczenia wiem, że plytki a la Densen nie działają, nie działają także zielone markery, demagnetyzery (te paliwowe i te audio też), kable cyfrowe i interkonekty analogowe - w tym przypadku chodzi oczywiście o wpływ na brzmienie, bo przewodzą znakomicie, kable sieciowe (analogicznie jak cyfrowe i IC), podkładki i wieszaki pod kable i inne tym podobne genialne wynalazki, które dostarczają rozrywki przede wszystkim ich twórcom, bo oni przecież doskonale wiedzą jak jest naprawdę. Niektórzy sprzedawcy też mają z tego powodu niezły ubaw ;-))

A tam; większa masa czytaj niższy mechaniczny jitter mechaniki lasera :)

Pomysł rodem z gramofonów

Śmieszne stwierdzenie ;-))) Czy oznacza to, że docisk na płytce CD zwiększa masę lasera, ktory jest w zupełnie innym miejscu - ciekawe, ciekawe - może Kolega dysponuje już antygrawitacją?

A może ten ciężarek dokleja się do wózka z laserem? Żeby dociążyć silnik ;-))

nie wiem jaki jest sens mieszania audio , porownań do religi, nawracania na lepsza droge

czas zejsc na ziemie

nie smakuje nie jem , szkoda mi kasy lub jej nie mam nie jem - prosciej juz sie nie da napisać

pozostaje wtedy pisanie nie jem bo pier..le

A nie znam się i nie mam pojęcia o rożnych zjawiskach, to siedzę cicho i nie odzywam się, zamiast pleść bzdury.

Śmieszne stwierdzenie ;-))) Czy oznacza to, że docisk na płytce CD zwiększa masę lasera, ktory jest w zupełnie innym miejscu - ciekawe, ciekawe - może Kolega dysponuje już antygrawitacją?

A może ten ciężarek dokleja się do wózka z laserem? Żeby dociążyć silnik ;-))

Kolega dopierdalacz słusznie zauważył; mechanizm lasera chodzi sobie a muzom a silnik napędzający krążek CD i jego masę to zupełnie inna dziedzina :D

Widzę najbardziej dopalony jest kolega bum jego już nawet tylko wpisy innych nakręcaja na najwyższe poziomy, ciekawe co by było jak by posłuchał muzyki ech!

Kolega raczy pohamować swój języczek ;-)) Forum to nie rynsztok ani nie budka z piwem, tam takie wyrażenia mają swoją rację bytu, ale tutaj nie.

Gdyby Szanowny Kolega raczyl się wyrażać precyzyjnie, to co innego, a tak najpierw myli się silnik napędzający krążek z laserem, a potem to i kable zaczynają grać!

Nie wiem jak i czy działają te specjalne płyty CD ale jeśli kolega Bum1234 twierdzi że kable cyfrowe , analogowe i zasilające grają tak samo to juź wiem że ten kolega nie słuchał u siebie wielu, różnych kabli albo ma taki system który nie pokazuje różnic bo i tak może być.

Kable nie grają, chyba że zaczniemy nimi wywijać nad głową. Jak kabelek ma puszeczkę to wtedy jest to korektorek, a nie kablelek i takie urządzenie może wpływać na brzmienie. Natomiast jeśli parametry RLC są niskie to wpływ taki istnieje tylko w głowach nawiedzonych osób, którzy w innych czasach zapewne kupowaliby cudowne mikstury i maści zdolne uleczyć każdą dolegliwość (choć nie wiadomo, czy teraz też tego nie robią, w końcu należą do grupy osób bardzo podatnej na wszelakie sugestie - specjaliści od reklamy zacierają ręce :-)))) ).

Oczywiście Kolega Sly sluchał i na tej podstawie jest w stanie jednoznacznie taki wpływ stwierdzić. Tyle, że samym słuchaniem nikt jeszcze niczego nie zdziałał.

Nie wiem jak i czy działają te specjalne płyty CD ale jeśli kolega Bum1234 twierdzi że kable cyfrowe , analogowe i zasilające grają tak samo to juź wiem że ten kolega nie słuchał u siebie wielu, różnych kabli albo ma taki system który nie pokazuje różnic bo i tak może być.

Bum ma taki centralny wyrównywacz pod tym względem jest to system referencyjny :)

Ok, tyle że ja słuchałem najlepszych kabli cyfrowych oraz AC i stwierdzam na słuch że wnoszą znaczne różnice, czasem tylko inne, nie zawsze lepsze ale jednak różnice a kolega Bum1234 nie miał ich i nie słuchał a wie że nie wnoszą różnic!!

Mój słuch może być ułomny podobnie jak podatność na sugestię która chyba dotyczy wielu osób skoro jednak słyszą wpływ kabli na system.

Ale ta ułomność jest niczym w porównaniu z założeniem przyjętym z góry że kable nie grają bo wg tych osób grać nie mogą tzn nie mogą mieć wpływu na system. Takie osoby wiedzą na pewno że nie ma różnic mimo że nie słuchali, nie porównywali i nie testowali.

To tak jak stwierdzić że nie ma prądu bo nikt go nie widział podobnie jak nie można umrzeć od niewidzialnego gazu a są już takie bezzapachowe czyli, nie widać, nie czuć a zabijją. Ciekawe jak skoro nie powinny istnieć.

Nie wspomnę już o promieniowaniu które zabija podobnie a nie widać,nie słuchać i nie czuć czyli go nie ma!

Chwilami mam wrażenie, że poziom wypowiedzi na forum osiągnął już poziom budki z piwem, tak więc rożnego rodzaju wyrazy pojawiające się we wpisach powoli zaczynają tu pasować. Związek z budką z piwem ma też drugie dno - alkohol powoduje, że zmysły się nieco przytępiają, stąd mnogość wpisów mających tyle wspólnego z prawdą co nic.<br>

<br>

Gaz bez zapachu można wykryć odpowiednią aparaturą i to jest argument przemawiający raczej za tym, że zmysły ludzkie nie są doskonałe i łatwo je oszukać, a w tym przypadku konsekwencje są raczej tragiczne. Prąd elektryczny i inne zjawiska niedostępne ludzkim zmysłom, również można wykryć stosownymi przyrządami. Z kabelkami jest już niestety gorzej, bo dużo ludzi je słyszy, ale nikt nie potrafi tego udowodnić w wiarygodny sposób. Niedługo zresztą się okaże, że wpływ kabelka cyfrowego na brzmienie jest zerowy - stosowny test już w drodze ;-))))<br>

<br>

Słuchając oczami, można się doszukać różnych subtelności, wszak obiad smakuje lepiej jeśli jest podany w atrakcyjnej formie wizualnej i z zachowaniem stosownego rytuału. Z kablami jest dokładnie tak samo.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

A to mój najlepszy aktualnie ..".dopalacz"...interkonekt ekranowany rurkami miedzianymi, osobne ekrany dla "sygnału" i masy..w środku niezwykły materiał , drut 0,4mm trzywarstwowy ( srebro,miedz,srebro)....

post-15075-0-52627300-1336312885_thumb.jpg

Przykład z prądem czy gazem był obrazowy, żeby wykazać iż coś co niby nie jest przez człowieka identyfikowalne może mieć dramatyczny wpływ na jego zdrowie a nawet życie.Nie można takich przykładów brać dosłownie.

Oczywiście że są metody wykazania iż gaz istnieje, podobnie jak prąd ale tak samo łatwo wykazać różnice między kablami choćby w ich fizycznej budowie jak i użytych do budowy materiałów.

Zresztą spór jest bezcelowy.Miałem u siebie najlepsze kable i wiem, że różnice są, zależy wiele od systemu ale ogólnie różnice są jednakowoż rozumiem i przyjmuję do wiadomości iż ktoś nie miał, nie słuchał ale wie że różnic nie ma.I ok. Wolno ci Tomku w swoim domku.

Ktoś tu kiedyś na forum wyraził stanowcze stwierdzenie, że nie ma różnic między wzmacniaczami bo wszystkie jeśli nie są wadliwe czy uszkodzone to muszą grać tak samo.

Założenie z zasady może i słuszne tyle że nie prawdziwe.Sam się przekonałem że różnice między wzmacniaczami są duże podobnie jak różnice między źródłami choć między DAC-ami różnice okazały się mniejsze niż się spodziewałem ale też są znaczne.

Nie interesują mnie naukowe założenia ani dowody matematyczne.Albo coś mi się podoba albo nie i albo słyszę różnicę albo nie i tyle.

Wiem że zmysły są złudne i ułomne ale Nauka też nie zawsze wie lepiej i też bywa ułomna. Ta sama nauka jeszcze nie dawno twierdziła że ziemia jest płaska czy że akupunktura to szarlataneria mimo, że Azjaci leczą się nią skutecznie od 5000 lat, a dziś już twierdzi inaczej.

Za każdą nauką stoją ludzie a ludzie to różne żądze, ułomności, chciwości, różne sprzeczne interesy, lobbing itd.

A nie znam się i nie mam pojęcia o rożnych zjawiskach, to siedzę cicho i nie odzywam się, zamiast pleść bzdury.

to może zdradz nam swoje wykształcenie w temacie elektorniki i audio jak juz przeszedłes wreszcie do jakis konkretów

Chwilami mam wrażenie, że poziom wypowiedzi na forum osiągnął już poziom budki z piwem, tak więc rożnego rodzaju wyrazy pojawiające się we wpisach powoli zaczynają tu pasować. Związek z budką z piwem ma też drugie dno - alkohol powoduje, że zmysły się nieco przytępiają, stąd mnogość wpisów mających tyle wspólnego z prawdą co nic.

póki co nikt z uczestników wątku oczywiscie poza toba nie moze sie pochwalic 2 miesacami zbanowania na forum za ataki personalne

Ktoś tu kiedyś na forum wyraził stanowcze stwierdzenie, że nie ma różnic między wzmacniaczami bo wszystkie jeśli nie są wadliwe czy uszkodzone to muszą grać tak samo.

sly- otóż to był duet XYZ plus Lutek plus slynny przełącznik

to może zdradz nam swoje wykształcenie w temacie elektorniki i audio jak juz przeszedłes wreszcie do jakis konkretów

póki co nikt z uczestników wątku oczywiscie poza toba nie moze sie pochwalic 2 miesacami zbanowania na forum za ataki personalne

Tak, owszem, ale to nie za ataki personalne i nie dwa miesiące ;-))

Na marginesie - niektóre osoby są tu traltowane inaczej, w przeciwnym wypadku, za ataki personalne musiałyby non stop przebywać na banicji.

Co do wykształcenia, to już w paru miejscach pisałem czym się zajmuję, i nie będę się powtarzał. Powiem tylko tyle, że porównaniu z niektórymi urządzeniami, z którymi mam doczynienia, sprzęt audio to mało wyrafinowane zabawki.

Nie interesują mnie naukowe założenia ani dowody matematyczne.Albo coś mi się podoba albo nie i albo słyszę różnicę albo nie i tyle.

Wiem że zmysły są złudne i ułomne ale Nauka też nie zawsze wie lepiej i też bywa ułomna. Ta sama nauka jeszcze nie dawno twierdziła że ziemia jest płaska czy że akupunktura to szarlataneria mimo, że Azjaci leczą się nią skutecznie od 5000 lat, a dziś już twierdzi inaczej.

Za każdą nauką stoją ludzie a ludzie to różne żądze, ułomności, chciwości, różne sprzeczne interesy, lobbing itd.

I w tym co napisałeś jest kwintesencja tzw. "audiofilizmu" (cudzysłów celowy, są jeszcze prawdziwi audiofile, ale to gatunek raczej wymierający). Wystarczy w ostatnim zdaniu zmienić słowa "Za każdą nauką" na "Za każdą bzdurą" a otrzymamy zdanie o wiele prawdziwsze, bo opisujące wypisz wymaluj naszą marketingow-zarządzająco- księgowo- prawniczą rzeczywistość, która niestety opanowuje coraz większe obszary naszego życia.

Oczywiście że są metody wykazania iż gaz istnieje, podobnie jak prąd ale tak samo łatwo wykazać różnice między kablami choćby w ich fizycznej budowie jak i użytych do budowy materiałów.

To oczywiste, tak samo jak oczywisty jest fakt nieistnienia dwóch identycznych urządzeń tego samego typu. To kwestia tylko precyzji pomiarów. Ale to czy człowiek bez pomocy urządzen pomiarowych jest w stanie je odrożnić, to zupełnie inna sprawa.

Miałem u siebie najlepsze kable i wiem, że różnice są, zależy wiele od systemu ale ogólnie różnice są jednakowoż rozumiem i przyjmuję do wiadomości iż ktoś nie miał, nie słuchał ale wie że różnic nie ma.I ok. Wolno ci Tomku w swoim domku.

Ja też miałem u siebie sporo rożnych rzeczy, ale to jeszcze o niczym nie świadczy i nie jest absolutnie dowodem na jakąkolwiek tezę. A słuch plus wzrok plus łączna interpretacja to, jak już wspomniałem niezbyt dobre narzędzie do weryfikacji czegokolwiek.

nie pytam czym sie zajmujesz , pytam o wykształcenie - chyba wiesz o co pytam mam nadzieje

piszac o twoim banie oparłem sie na PW ktore mi przysłales osobiscie gdzie było napisane na jaki okres , za co i od kogo

Założenie z zasady może i słuszne tyle że nie prawdziwe.Sam się przekonałem że różnice między wzmacniaczami są duże podobnie jak różnice między źródłami choć między DAC-ami różnice okazały się mniejsze niż się spodziewałem ale też są znaczne.

Widać mylił się, ale te różnice są bardzo subtelne i ciężko jest je wychwycić wbrew ogólnemu mniemaniu piszących tutaj zwłaszcza "słyszących" kable.

nie pytam czym sie zajmujesz , pytam o wykształcenie - chyba wiesz o co pytam mam nadzieje piszac o twoim banie oparłem sie na PW ktore mi przysłales osobiscie gdzie było napisane na jaki okres , za co i od kogo

Więc właśnie - owa lista nie obejmuje wszystkiego, a jeśli potraktowałeś cytowane przeze mnie uzasadnienia moderatora, to wybacz, ale chyba nie potraktowałeś ich poważnie....

Z wykształcenia jestem inżynierem elektronikiem o specjalności aparatura elektroniczna i podspecjalności urządzenia cyfrowe. Zawodowo zajmuję się informatyką i automatyką przemysłową.

OK jestes z wykształcenia elektronikiem jakich sporo np. na elektrodzie

masz tam jakies ciekawe tematy ktore prowadzisz ? bo nie posadzam cie ze jedyne co robisz to zbiorowe uswiadamianie audiofili na audiostereo

Gość StaryM

(Konto usunięte)

twierdzi że kable cyfrowe , analogowe i zasilające grają tak samo to juź wiem że ten kolega nie słuchał

O, bardzo proszę o te możliwe różnice w odniesieniu do kabli cyfrowych. Uwielbiam te okrągłe zera i połyskliwe jedynki wędrujące kablami za 3 tysiące.

Cir:

Widzisz, tam nie trzeba nikogo uświadamiać. Uświadamianie też nie leży w mojej naturze. Ot, skrobnę sobie coś od czasu do czasu (a nie mam go zbyt wiele), jeśli znajdę wystaczający ku temu powód. Czasami może to być mania nadmiernej ingerencji w czyjeś teksty, czasami jakaś kompletna, kosmiczna bzdura jaką ktoś napisze. Tak czy owak, nikt nie musi moich wpisów czytać - polecam opcję ignoruj.

1336317924[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okazuje się że to wcale tak nie jest że po kablu cyfrowym idą tylko zera i jedynki tylko tzw paczki czy też pakiety.

Dowiedziałem się o tym dopiero gdy zacząłem drążyć temat zaskoczony faktem że cyfrowy kabel wniósł spore zmiany a nie powinien.

Widzisz, a Ty zarzucasz komuś niewiedzę i na dodatek piszesz, że teoria Cię nie obchodzi. Paczki czy też pakiety to nic innego jak zera i jedynki, tylko połączone w grupy. I dla sposobu przenoszenia impulsów przez kabel nie ma to żadnego znaczenia.

Niedługo zresztą, jak już wspominałem, wpływ, lub raczej jego brak zostanie wykazany. Test trwa!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.