Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem wczoraj w sklepie z częściami moto kupić filtry i pióra wycieraczek bo się przegląd zbliża.

A że w okolicy pełno salonów to zrobiłem sobie rundkę. Żadnej jazdy próbnej nie robiłem z braku czasu ale obmacałem kilka wózków.

Nowy Fiat 500x - masakrycznie niewygodne fotele, sylwetka i design bardzo atrakcyjne ale za taką kasę brałbym Cactusa, ten jest równie bajerancki a przynajmniej foteliska ma wygodne i wielkie jak babcina kanapa.

Alfa Romeo Giulietta po liftingu- jakoś mi niewygodnie za kółkiem, nie mogłem znaleźć dla siebie odpowiedniej pozycji.

Honda Civic w wersji Si - kozacki wózek! Piękna wersja ze sportowymi nakładkami, czarne felgi, czarny lakier, czarna podsufitka. Super fotele, super kierownica, genialna pozycja za kółkiem. Bardzo sportowy, choć silnik dieselek 1,6 ma tylko 120KM, za to obłędnie oszczędny. Takim samochodem mógłbym jeździć. Świetne wrażenie na mnie Civic Si zrobił. Bardzo atrakcyjny kompakt.

Cały salon Peugeota - nic specjalnie ciekawego.

Cały salon Opla - również zero rewelacji.

KIA... salon Koreańskiej Imitacji Auta zrobił na mnie wielkie wrażenie. Nie do wiary, jak ogromny postęp stał się udziałem tej marki przez ostatnie lata. To trzeba docenić! Kijanki niczym się nie różnią od europejskich odpowiedników, podobała mi się dziwaczna KIA Soul bo lubię dziwaczne samochody ;) a bardzo pozytywne wrażenia miałem we wnętrzu modelu Optima z automatem, manetkami do zmiany biegów przy kierownicy. Wielkie, wygodne fotele, świetna pozycja za kółkiem, przyzwoita deska rozdzielcza, bardzo bogate wyposażenie. Cena wysoka ale to i tak połowa podobnie wyposażonej C-klasy a bagażnik KIA Optima ma większy i miejsca z tyłu też chyba nieco więcej. Bardzo przyzwoite auto. Myślę, że jeśli ktoś szuka używanego wózka klasy średniej to KIA Optima może być ciekawą propozycją, bo spadek cen w przypadku tej marki jest dużo wyższy, niż u znanych producentów.

Nowej za taką kasę bym nie brał, bo za 30 tys € to można dostać E-klasę w nowej budzie (przed liftingiem), więc jaki sens jeździć kijanką? :)

Ale używana Optima? Why not?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wierzę że Civic fajny. Miałem okazję porównywać u ojca CR-V poprzednie do obecnego. ( obie 2.0 VTEC) Transformacja nie do wiary. Ma się wrażenie że w najnowszym poprawili wszystko. Praca silnika, a szczególnie zawieszenia (zawieszenie pracuje jak w dobrych autach klasy wysokiej), wykonanie wnętrza, wygłuszenie. W dodatku lekkie. Aż chce się jeździć. Mimo że to dziadkowóz to takim czymś mógłbym jeździć.

Wierzę że Civic fajny. Miałem okazję porównywać u ojca CR-V poprzednie do obecnego. ( obie 2.0 VTEC) Transformacja nie do wiary. Ma się wrażenie że w najnowszym poprawili wszystko. Praca silnika, a szczególnie zawieszenia (zawieszenie pracuje jak w dobrych autach klasy wysokiej), wykonanie wnętrza, wygłuszenie. W dodatku lekkie. Aż chce się jeździć. Mimo że to dziadkowóz to takim czymś mógłbym jeździć.

Ja gdybym musiał już jeździć SUV-em to wybrałbym Lexusa NX. Jezu, co to za wózek...

W salonie musieli mi przemocą ręce od kierownicy odrywać. :)

Mimo, że to tylko Toyota RAV4 w innej budzie to zrobił na mnie doskonałe wrażenie.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jeśli suv to tylko mieciu G65 AMG od Brabusa

:)))

Ale szkarada ten lexus.

Mi się podobają odważnie stylizowane bryczki. :)

Trzeba przyznać, że projektanci się nie szczypali.

Od jakiego auta wziąść tłumik aby E36 z tłumikiem Remus było cichsze niż seryjne,ciche jak współczesne wozy. Auto musi zap. z klasą a nie ryczeć na całą okolice, no chyba że to byłby duży fajny silnik a nie pyrtek.

Od jakiego auta wziąść tłumik aby E36 z tłumikiem Remus było cichsze niż seryjne,ciche jak współczesne wozy. Auto musi zap. z klasą a nie ryczeć na całą okolice, no chyba że to byłby duży fajny silnik a nie pyrtek.

Ja jak za młodu miałem taką perełkę e36 coupe 2.8 w M-pakiecie (wewnętrznym i zewnętrznym) to nigdy nie myślałem o innym tłumiku niż seryjny bo 6-cylindrowe rzędówki bawary pracują pięknie samymi kolektorami wydechowymi.... muzyka dla ucha....

ależ to było dawno , z 18 lat temu..... :(

Mmm zazdroszczę tego jednego litra więcej,podoba mi się ten dźwięk a niedawno ułamałem tłumik dwa razy i kilka razy słuchałem.Chodzi cicho ale w zakresie obrotów gdzie brak mocy.

Mmm zazdroszczę tego jednego litra więcej,podoba mi się ten dźwięk a niedawno ułamałem tłumik dwa razy i kilka razy słuchałem.Chodzi cicho ale w zakresie obrotów gdzie brak mocy.

Tzn.... że masz 1.8 tylko pytanie czy te słabsze czy te 1.8 is 140 kucy..... ? ;)

Raczej wątpię, jeżdżę ostatnio niby to malutkim niby oszczędnym silnikiem i jakąś tej oszczędności nie widzę. Na CPN'ie jedynie lepiej się człowiek czuje bo bak o 20litrów mniejszy.

M43 1.8 vs M52 2.8?

10,5 miasto 7,8 trasa

13,5 miasto 9,0 trasa

przy takiej samej nodze, licząc że 1.8 trochę mniej poszalejesz, ale z takimi samymi intencjami. Cudów ni mo, chyba że ktoś się stara i chce sobie poprawić humor. Cudów nie ma, w nowych autach jest to samo, a lepsze odejście kosztuje.

M3 E36 3.2

14,8 miasto 10,3 trasa

W benzynach nie gustuje, ale wydaje mi się że ta M3 jak na generacje i moc spala całkiem spoko.

Dokładnie, wysilone silniki z reguły ciągną o wiele więcej. A w trasie by było mniej gdyby nie krótkie przełożenia.

No właśnie się zastanawiam nad kupnem używanego auta do 15.000zł i tu mam do Was pytanie jakie autko w tej cenie proponujecie kupić?

Miałem do tej pory jeden samochód kilka lat temu, niestety źle wybrałem i sprzedałem go z różnych powodów. Chcę kupić autko do

jeżdżenia po mieście raczej, od czasu do czasu ruszę gdzieś dalej także musi być przystosowane też do dłuższych podróży np. po Europie.

Co kupić, dizla czy benzynę, co bardziej się kalkuluje? Mam już dwa typy, bardzo podobają mi się citroen C2 i toyota yaris. Co powinien

posiadać w wyposażeniu nowoczesny samochód. Auto chce kupić tak za dwa, trzy miesiące jak się cieplej zrobi.

sprawne grishnack..sprawne :-)))

Smuga cienia spowija..;-)

• 2 tygodnie później...

Ford Mustang Shelby Super Snake.

Bestia! :)

1565112864-1_L.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten obrazek mnie zabił:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli suv to tylko mieciu G65 AMG od Brabusa

mercedes-benz-g65-amg-brabus-widestar-800-live-in-geneva-2013-7.jpg

SUV? żartujesz? jak mogłeś tak nazwać G....Widziałes kiedys suv-a który ma blokadę trzech dyferencjałów i jest na ramie? G-klasa to niesamowita maszyna terenowa moze nie ta z foty bo szkoda ją w teren i za daleko by nie pojechała po pagórkach i w błotku na tym ogumieniu.... :) ;)

Suv to ten bidny lexusik ...... :)

No popatrz, może Brabus coś mi namieszał, gdzie te blokady sie włącza bo ja na automacie jeżdżę?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

465, nieco z modami Brabusa.

No niestety nie moja liga za nowy.... ja znam lepiej modele o których pisałem.... 461 ma blokady na tunelu miedzy siedzeniami...463 na srodkowym tunelu w lini kierownicy.... to w 465 nie ma blokad?.... i jest taka G jak 465? :) ;)... z tym czy jest to żarcik...żarcik

motor to pewnie 63 amg...

Full automat po modach, wyjedzie z każdej dziury. Myślę co by mu jeszcze dołożyć lebiodkę, gdyby trzeba komuś pomóc oczywiście. 800KM i 1000Nm zobowiązuje.

motor to pewnie 63 amg..

65 AMG zmodowany

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.