Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Frajda z jazdy niesamowita. Ponad 300 KM pod noga to juz dobra zabawa. Auto trzyma sie drogi jak przyssane, a po docisnieciu gazu jeszcze bardziej sie "przykleja".

300 plus juz jest zabawa, sam mam prawie tyle. Tyle ze prawie dwie tony do ciągnięcia :)

?👈

Jechalem przed chwila audi r8, rzeczywiscie przyspiesza...kolo 3 s do setki. Są jednak produkowane teraz audi nie kopcace, a juz myslalem, że ta firma padła.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

ja mam krwistą czerwień, ale od tyłu wygląda podobnie :P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Plastik, plastik i jeszcze raz plastik :) auto przy utracie trakcji skacze jak zwykłe polo czy golf... jak na silnik turbo wolno się wkręca, moc w stosunku do wagi nie powala.... ale to tylko film :) i tak największą wadą tego auta jest ośka, dostanie większego boosta i nie ruszy z miejsca.

A z czego ma byc tytan, stal, drewno?

Ruszy, ruszy - ale tak to bywa jak sie auto tylko na obrazku widzialo.

Przepraszam filmik na YT :)

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

To jest nieco ponad a nie około 3s. Dokładnie podają 3.2. dla RII.

Panie...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A z czego ma byc tytan, stal, drewno?

guma, skóra... chociaż jak zobaczyłem pełne fotki.. to nawet mi się podoba. Chciałbym jeszcze pomacać :P

Ruszy, ruszy - ale tak to bywa jak sie auto tylko na obrazku widzialo.

Przepraszam filmik na YT :)

chodziło mi o to że przednia oś i duża moc to żart, gdybyś nie miał limiterów na pierwszych biegach i dobrze wstające turbo to byś buta do 80km/h albo i wyżej rwał. Auto w gorszych warunkach atmosferycznych zbierze baty od aut cywilnych usportowionych, ale co gorsza ośka zamyka drogę na sensowną rozbudowę, szkoda.

Nie wiem ile honda waży ale zapewne ciężka nie jest, do tego jest to auto aerodynamiczne, zaprojektowane pod sport 300 koni / 400nm i papierowe 5,7 sekund do 100 (na filmie ma 6+), Dla porównanie inne dane papierowe, auta codziennego użytku, rodzinnego ciężkiego zwykłego cywila:

Audi A4 B8 Avant Facelifting 2.0 TFSI 225KM quattro - 6,5 s

Audi A4 B8 Avant Facelifting 3.0 TDI 245KM - 6,1 s

Jeździłeś r8 to wiesz co to latem robi z asfaltem...

Jechalem przed chwila audi r8, rzeczywiscie przyspiesza...kolo 3 s do setki.

toczyłeś się.. na pewno nie jechałeś.

Są jednak produkowane teraz audi nie kopcace, a juz myslalem, że ta firma padła.

tego nawet nie będę komentował.

Ukryta Zawartość

Ta ma poniżej 3 sekund... ale dyma puszcza

Ukryta Zawartość

Ja nie pisze o wynalazkach, jezdzilo u nasz takie ałdi wynalazek 700 kuni z 550 i sam posiadacz cuda, które jak to oni mowia ścipował, sie wycofał, bo brala chyba tyle oleju co paliwa i wrocil do 550, buehehehe, mowilo sie o kierowcach bmw, że specyficzni, ale jak widze to zdrowo p.erdolnieci są ci od ałdi :) jakies kompleksy chyba:)

Ja nie pisze o wynalazkach, jezdzilo u nasz takie ałdi wynalazek 700 kuni z 550 i sam posiadacz cuda, które jak to oni mowia ścipował, sie wycofał, bo brala chyba tyle oleju co paliwa i wrocil do 550, buehehehe,

no właśnie i po tej wypowiedzi każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o temacie już wie że w swoje historyjki wyciągasz z palca. To jest silnik wolnossący więc korekta oprogramowania przyniesie bardzo niewielkie efekty, nie uzyskasz nawet 600 koni, wartości katalogowe to 570-580 koni, coś więcej ugrasz przesuwając limiter obrotów (1000 rpm ~100-130 koni przy tej mocy) ale wtedy się nie dziw że to wciąga olej. Tego się nie robi na ulicę i dla szarego usera, dobre dla wariata którego stać na remont silnika.

mowilo sie o kierowcach bmw, że specyficzni, ale jak widze to zdrowo p.erdolnieci są ci od ałdi :) jakies kompleksy chyba:)

niektórzy po prostu nie lubią jak inni pier**lą głupoty. BMW fabryczne softy ma mocniejsze więc poważniejszy zawodnik.

ego się nie robi na ulicę i dla szarego usera, dobra dla wariata którego stać na remont silnika.

napinaczu, to było zrobione w takiej firmie sportmile, nie wiem, czy oni są lepsi od fetek garage, ale ten samochód dalej jezdzi po ulicach tylko bez tej chmury czarnego dymu za soba , która wy chłopaki w białych czapeczkach z daszkiem tak lubicie....nie wiem czy on byl wolnossacy czy szybkossacy, wiem jaka mial moc, a jaka ma teraz i to nie bylo r8...a wlasciciela stac jest na remont silnika, nowy silnik i pewnie wiele innych rzeczy, nie mnie oceniac...wiem, ze nie wyrabial z olejem...

Gadamy o R8, a Ty nagle wylatujesz z autem wiadomo, bo nawet nie wiesz co to było (ale żona mówi że to audi). Jak ktoś Ci coś mówi to czasem nad tym pomyśl, zwłaszcza jeśli publicznie przekazujesz to dalej. Czarny dym to nie olej, a ot tak po sofcie choroba nie ustępuje, chyba że to jakieś nowoczesne cacko z nanotechnolgią, wtedy wymiękam.

No więc co to była za benzyna ?

.nie wiem czy on byl wolnossacy czy szybkossacy,

lol ... Ty se jaja robisz czy na poważnie nie znasz takich podstaw ?

Gadamy o R8

nie gadamy o r8, bo r8 w życiu nie widziales. To nie było r8. To było takie s ałdi i jest dalej tylko już nie tak scipowane, wiem, że to dla Ciebie trudne, ale po prostu nie starczało dolewać oleju i się ćip nie udał. Kumasz bajerę? R8 to ja dzisiaj jezdzilem, fabrycznym i to dobry wóz, komfortowo się tym jeździ, bez żadnych ćipów, gówien wioskowych co tak kochacie wieczni chłopcypoprawiający fabrykę....

lol ... Ty se jaja robisz czy na poważnie nie znasz takich podstaw ?

co z tego, że sie nauczysz katalogow na pamiec jak nawet w takim nie siedziales:), pewnie, ze sobie jaja z Ciebie robie:), no masz, popodniecaj sie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To było takie s ałdi i jest dalej tylko już nie tak scipowane

że to dla Ciebie trudne,

zgadza się... ale wiesz że ja mam słonia w krawce ? żywego !

Kumasz bajerę?

nie... ?

R8 którą jechałeś jaką miała skrzynie ?

BTW: jestem za młody na S8.. i nie muszę się tym chwalić (masz jakieś kompleksy ?). Po za tym.. co mi z siedzenia ? to każdy może...

BTW: jestem za młody na S8... preferuje RS... i nie muszę się tym chwalić (masz jakieś kompleksy ?).

chłopie, mnie historia Twojego życia nie interesuje, nie bede Ci psychoanalizy robił....widać, ze jakis problem ze sobą masz...po prostu jechałem i samochód mi sie spodobał...Twoje kompleksy nic do tego nie maja....

A myślisz że mnie intercesje na jakim fotelu siedziałeś ? mówienie że coś było fajne może i jest ok pod warunkiem że innym się nie ubliża. Dla mnie jesteś zwykłym snobem który musi się pochwalić kilkoma nie swoimi zabawkami, przy okazji obrażając rozmówcę, bo ten przez przypadek zadał Ci pytanie i wyszło że opowiadasz zasłyszane bajki.

Może i siedziałeś (fajnie ? nie), może i jechałeś do sklepu po browara (fajne? nie), codziennie przemieszczam się klekotem który mimo swojej wagi czasy robi bardzo ładne czasy to bez kupy dymu a mimo to przejazdy autami typu R8 są niezapomniane i pełne emocji, o samym aucie tez można trochę napisać, zwłaszcza że idealne nie jest (zwłaszcza w manulau). Nawet stara RS4 którą mam czasem do dyspozycji daje mnóstwo wrażeń.

Fajna to może być psia buda.

Fetek. To tylko kupa blachy,a Ci sie tak odrazu marszczy napletek, wyluzuj...

Ps. Dla mnie samochod' ktorym w niezlym komforcie mozna miec 3,5 s do setki, nie wytelepie czlowieka na kazej nierownosci i mozna nim jechac 335 km/h jest dobrym samochodem, nie jestem po prostu znawca audi i pewnie dlatego mi sie spodobal...

Koncernowi Volkswagen grozi nawet 18 miliardów dolarów kary

Jak podają zachodnie agencje informacyjne, koncern VW jest oskarżany o rozwój i wykorzystanie szkodliwego oprogramowania dla samochodów z silnikiem diesla.

Niemiecki koncern samochodowy Volkswagen może zapłacić nawet 18 mld dolarów kary w związku z oskarżeniem opracowania szkodliwego oprogramowania dla samochodów z silnikiem diesla. Władze USA w piątek nakazały koncernowi wycofanie 482 tys. samochodów w związku wykorzystywaniem przez nie oprogramowania, które pomaga obejść obowiązujące standardy ekologiczne.

Decyzja dotyczy wybranych modeli, w tym np. Volkswagen Jetta i Beetle, a także Audi A3 i Volkswagen Golf, wyprodukowanych w latach 2009-2015.

Problem polega na tym, że oprogramowanie włącza w pełni system kontroli emisji spalin tylko w czasie, gdy samochód przechodzi badania. Natomiast podczas codziennej eksploatacji auta, gdy wzrasta ilość szkodliwych emisji, oprogramowanie wyłączało system kontroli.

Zachodnie agencje donoszą, że koncern VW będzie zmuszony zapłacić karę ok. 37,5 tys. dolarów za każdy samochód, który korzystał z ww. oprogramowania i tym samym łamał federalne prawo w zakresie ochrony środowiska i czystości powietrza.

Ukryta Zawartość

Wcześniej oszustwa ADAC, teraz oszustwa VW.

Das Auto jest już skończone.

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Fetek. To tylko kupa blachy,a Ci sie tak odrazu marszczy napletek, wyluzuj...

nie chodzi mi o kupę blachy którą i tak szybko sprzedasz tylko o Twoje zachowanie. Ludzi którzy opowiadają zasłyszane historie są tysiące i potem na forach robi się jeden wielki burdel.

@sittek - pisałem o tym na poprzedniej stronie..

zasłyszane historie

jakie zaslyszane historie, masz rejestracje, wszystko, mozesz do tego walic konia, mozesz nawet zadzwonic do wlasciciela i sie spytac, no fetek....

jakie zaslyszane historie, masz rejestracje, wszystko, mozesz do tego walic konia, mozesz nawet zadzwonic do wlasciciela i sie spytac, no fetek....

chcesz powiedzieć że 700 koni i smród z dupy to ta S8 ?

wrzuciłeś tylko nicniemówiący link

Niemiecki koncern samochodowy Volkswagen może zapłacić nawet 18 mld dolarów kary w związku z oskarżeniem opracowania szkodliwego oprogramowania dla samochodów z silnikiem diesla. Władze USA w piątek nakazały koncernowi wycofanie 482 tys. samochodów w związku wykorzystywaniem przez nie oprogramowania, które pomaga obejść obowiązujące standardy ekologiczne.

The Obama administration announced today that it was ordering Volkswagen to recall 482,000 cars sold between 2009 and 2015. The EPA alleges that the cars were designed to intentionally mislead smog emissions testing equipment, using special software installed in the cars.

Decyzja dotyczy wybranych modeli, w tym np. Volkswagen Jetta i Beetle, a także Audi A3 i Volkswagen Golf, wyprodukowanych w latach 2009-2015.

The New York Time reports that the vehicles include, “the 2009-15 Volkswagen Jetta, 2009–15 Beetle, 2009–15 Golf, 2014-15 Passat and 2009-15 Audi A3.” All are diesel engine passenger cars.

Problem polega na tym, że oprogramowanie włącza w pełni system kontroli emisji spalin tylko w czasie, gdy samochód przechodzi badania. Natomiast podczas codziennej eksploatacji auta, gdy wzrasta ilość szkodliwych emisji, oprogramowanie wyłączało system kontroli.

According to the EPA, almost half a million cars were equipped with a device that could detect when it was undergoing an emissions test. And the EPA says that this “defeat device” would only run the car at peak efficiency during these times. Which is to say that when the car wasn’t being smog-tested, it was polluting a lot more than during the tests.

Oraz do pierwszego i ostaniego akapitu:

California, which has some of the most stringent emissions testing in the country, has issued its own warning to Volkswagen and is reportedly working with the national office of the EPA. According to Newsweek’s back-of-the-napkin calculations, the fines could reach as high as $18 billion.

ojej znowu Niemieckie firmy klamia i oszukuja

Po skandalach z ADAC ktora manipulowala wszystkie testy tak ze VW byl na 1 miejscu buhaha

obecnie wybuchl kolejny skandal , otorz w amerykancy nie daja sobie w kasze dmuchac i sprawdzili Niemcow.Okazalo sie ze Niemcy wszystie wartosci spalin w silnikach diesla oszukuja za pomoca specjalnego programu ktory obniza wartosci podczas testu. Program rozpoznaje kiedy prowadzony jest test i wowczas podaje zanizone wyniki , podczas normalnego uzytkowania owe VW zanieczyszczaja srodowisko ile wlezie - ot niemiecka technologia !

wole chyba toyote ktora przyznaje sie do bledow

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

maja zaplacic za kazdy samochod wiecej niz owe auto jest warte , ojej ale w dupe dostana!!

W Niemczech , Polsce i Europie oczywiscie wszystko jest ok , klienci sa zadowoleni z takiej super marki samochodowej i nie ma powodow do podejrzen :))

zreszta kto by w Europie cos wykryl skoro wszystkie testy, normy i zasady narzucaja Niemcy a inni slepo je przyjmuja :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak, tak kup pan toyote, denso tanie w wymianie :)

przynajmniej jak cos zle zrobia to sie przyznaja co swiadczy o rzetelnosci i uczciwosci

a nie jak VW oszukiwac, klamac, manipulowac w rankingach , statystykach. ADAC wszystko przekupione zmanipulowane teraz w usa i zapewne nie jedno maja za kolnierzem.

Ogolnie cala niemiecka gospodarka opiera sie na Image , czesto sa to towary przecietnej jakosci a nawet kiepskiej , ale za pomoca marketingu i chwytow reklamowych klient jest przekonany ze ma super marke i super jakosc buhaha

Problemem polskiej gospodarki jest za malo wykreowanych marek w ktore by wierzyli klienci.

image-899492-galleryV9-xhuu.jpg

przynajmniej jak cos zle zrobia to sie przyznaja co swiadczy o rzetelnosci i uczciwosci

wolę nie przyznawanie się VW do winy i ciche akcje serwisowe czy też dobrą wolę na naprawy niż to ubolewanie tojki. Przyznali się (chociaż cicho o tym było) że źle zaprojektowali głowicę w efekt czego pękała i osiadała.. i co z tego ? żadnej akcji serwisowej, żadnej dobre woli, każdy musiał sobie radzić sam.

Ogolnie cala niemiecka gospodarka opiera sie na Image , czesto sa to towary przecietnej jakosci a nawet kiepskiej , ale za pomoca marketingu i chwytow reklamowych klient jest przekonany ze ma super marke i super jakosc buhaha

czyli niczym nie różnią się np od Toyoty, niestety trudno się z tym nie zgodzić a co gorsza nie tylko oni mają ten "problem".

Chociaż z drugiej strony jest jakiś constans, każdy koncern ma silniki które należy omijać bardzo szerokim łukiem i takie które można kupować prawie w ciemno. Od lat się to nie zmienia. Diesla Toyoty nigdy nie kupię (DPF, turbo, wtryski), zawsze robili wszystko na styk i robią tak dalej. W benzyny jeszcze mam wiarę (planuje dla żony).

Bardzo sobie cenię forum toyoty i avensis, użytkownicy bardzo dokładnie rozbierają tam wszelką chemię eksploatacyjną, dodatki do paliw, czyszczące, konserwujące itd. zapewne nie bez powodu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.